Šta je novo?

Banka Intesa

Kod Intese samo neke ekspoziture, imas spisak na sajtu negde

To može da izgleda kao u filmu samo ako su nasledili prostor neke stare ozbiljne banke, ili nešto od SDK eventualno, bar što se tiče trezorskih vrata. Inače ovako, ako ima jedna vrata na karticu i jedna sa rešetkom tankom, to je da se šutaš udupe. I obično je podrum koji je pitanje koliko dobro izolovan od vlage.

^ ovo.
Iskustvo sa ekspoziturom Erste na Trošarini. Podigli zakup nekih 300%, pa sam se iselio.

Pa da, a bilo je jedno desetak takvih transakcija minimum. Problem je sto bankomate vise ni ne opsluzuju same banke vec ona ekipa iz kladionice, zaposleni raznih privatnih obezbedjenja, moguce je lako i da je neko pokrao pare iz kaseta za bankomat, jer masina ne bi trebala tako da se ponasa kada ostane bez novca.
Da je ostao bez novca, uređaj bi to shvatio. Ko zna šta se desilo. Meni zvuči kao problem hardvera, koji software nije shvatio.

Cash in uređaji bukvalno skeniraju serijske brojeve predatih novčanica i kada tako uplatim pazar, na mail mi stigne listing svih novčanica.
A nekoliko stotina novčanica sažvaće za manje od minut. Tehnologija je prilično napredovala, da bi se uređaj istripovao da je dao novac, a zapravo je prazan i ne daje novac.

Mada, nikad se ne zna...

Uređaji koji primaju novac su noviji i imaju drugačiji princip rada. Stariji bankomati koji samo isplaćuju novac zapravo imaju jako jednostavan koncept, oni ne prepoznaju nikakve novčanice, već postoje kasete za određene apoene, a koliko novčanica ima unutra bankomat takođe ne zna već mu se to zada tako što operater unese broj novčanica. Tako da u kasetu predviđenu za apoen 1000 din, možeš staviti novčanice od 100 din, on će računati da izbacuje hiljadarke. Isto važi i za broj novčanica u kaseti, ako si mu zadao da si ubacio 2000 novčanica, a ubaciš 1000, on će vrteti u prazno misleći da ima koliko je upisano. Čak i oni kombinovani bankomati za uplate/isplate ne mogu da mešaju novac, već deo za isplate funkcioniše isto, a za uplate samo skladišti novac.

• Like
Reagovanja: PJ
Intesa pukla totalno, odbija mi bilo kakav transfer novca na neki od mojih racuna u drugim bankama (iako aplikacija naizgled radi normalno sve do konacne realizacije placanja kada samo ispise da je odbijeno).
Odem do bankomata, stoji poruka da nije funkciji... Isprobam jos dva u blizini, ista stvar. U pitanju je Novi Sad. Je li jos neko uocio ovaj kolaps (desilo se prije 2 sata otprilike).

Nevjerovatno je da mi bar 2 godine nije potrebao veci iznos novca u sred noci (a da ga nemam uz sebe) i sad prvi put i bukvalno mi je ova retardirana banka zarobila novac (i to ne samo meni, rekao bih, nego svima). Da li je neki privremeni trip ili sta li je, ne znam, ali koja je vjerovatnoca da tri bankomata ne rade, a isto tako prenos novca kroz mBank?!

Meni odbijena kartica pre 20ak minuta. Dva puta probao, oba puta odbijena. Zvao ih, kazu da ne vide nikakav pokusaj transakcije i da je verovatno neki problem ili delay u komunikaciji izmedju merchanta i banke. Izgleda da ih nesto sistem zeza.

Шта значи "130 интерна серверска грешка" на апликацији ми стално излази већ неко време, а апликација ради?

BI osim dobro razgranate mreže poslovnica nema bukvalno nijednu prednost nad bilo kojom drugom bankom koja posluje u Srbiji.

Skupa, preopterećena i slabo digitalizovana. Ljudi pobegao sam odatle ima skoro dve godine i uštedeo mnogo i vremena i novca i to savetujem svima.

(131) Interna serverska greška.
Шта значи "130 интерна серверска грешка" на апликацији ми стално излази већ неко време, а апликација ради?
Meni sad izbacuje "(131) Interna serverska greška" kad odem na obaveštenja.
Plaćao sam nešto i dobio push notifikaciju o isplati sa računa ali u aplikaciji nema ništa i kad idem na obaveštenja onda izbaci tu grešku, čak i ako se izlogujem i logujem isto je.
Krenuli ponovo bagovi da isplivavaju izgleda.

(131) Interna serverska greška.

Meni sad izbacuje "(131) Interna serverska greška" kad odem na obaveštenja.
Plaćao sam nešto i dobio push notifikaciju o isplati sa računa ali u aplikaciji nema ništa i kad idem na obaveštenja onda izbaci tu grešku, čak i ako se izlogujem i logujem isto je.
Krenuli ponovo bagovi da isplivavaju izgleda.

Očigledno da unapređenje sistem od ovog vikenda nece proći bez novih bagova i problema, tako je bilo i prošlog puta.

A i svakog prethodnog...

Intesa mi poslala neki mail "Dobrodošli u Magnifica svet privilegija". Da li je moguće da ove gluposti i mlaćenje prazne slame naplaćuju 800din mesečno? Da li ima uopšte nešto korisno u tom paketu osim što ne naplaćuju online uplatnice?

Nadam se da me ludaci nisu prebacili bez moje dozvole na taj račun. Ovako plaćam 300din mesečno i imam jedno 5-10 transakcija sa uplatnicama. Ne vidim poentu ovog paketa.

savetnik koji ti zavrsava sve sto treba, ne moras da cekas na salteru...
mastercard gold bez mesecnog odrzavanja
...

ali kome to ne treba, dobar mu je i najjeftiniji paket...

Neće te prebaciti, to imam i ja a na najosnovnijem sam računu, verovatno zbog primanja. Uglavnom, imaš pravo na savetnika (vidi u aplikaciji ko je), i tipa ako treba kredit i nešto imaš bolje uslove - da se dogovoriš sa savetnikom. Uglavnom je to to

Intesa mi poslala neki mail "Dobrodošli u Magnifica svet privilegija". Da li je moguće da ove gluposti i mlaćenje prazne slame naplaćuju 800din mesečno? Da li ima uopšte nešto korisno u tom paketu osim što ne naplaćuju online uplatnice?

Nadam se da me ludaci nisu prebacili bez moje dozvole na taj račun. Ovako plaćam 300din mesečno i imam jedno 5-10 transakcija sa uplatnicama. Ne vidim poentu ovog paketa.

Naplaćuju a neki i to vole :)
Inače ranije je bio uslov da su ti primanja preko 150k mesečno (otprilike) da ti dodele savetnika - free ako već nisi (u varijanti kada ih kuliraš :) ).

Meni su ga dodelili kada sam kod njih uzimao kredit za stan - nakon toga se promenilo još njih četvoro tako da ovog poslednjeg i ne znam...

Ma to je neka medju stanica savetnicama ka na dalje u karijeri - obično budu po par meseci.

U ponedeljak sam u Novom Sadu karticom druge banke hteo da podignem nesto novca za fast food pored na Intesa atm, nesto je krkljao nije mi isplatio novac, i danas mi je rutinski novac skinut sa racuna. Neopevane dileje i lopovcine.

Мислим да свако има аутоматски саветника. Ја имам јако малу инвалидску пензију и имам саветника. Данас сам баш био код ње за неку штедњу.

Naplaćuju a neki i to vole :)
Inače ranije je bio uslov da su ti primanja preko 150k mesečno (otprilike) da ti dodele savetnika - free ako već nisi (u varijanti kada ih kuliraš :) ).
A zato me smaraju, samo u pare gledaju a ja mislio zato što sam 15godina njihov klijent! Već par godina su me jurili da dođem da potpišem za nekog savetnika ali nisam otišao. Samo izmišljaju neke beskorisne gluposti. Ne treba mi savetnik da dignem pare na bankomatu niti da mi daje informacije koje se pronađu lako online.
A i čovek sa minimalcem kad hoće kredit uđe kod savetnika, tako da nema tu razlike. Mogu i ja da sačekam red 15-20 minuta jednom u 5 godina.

^ ovo.
Iskustvo sa ekspoziturom Erste na Trošarini. Podigli zakup nekih 300%, pa sam se iselio.
preduslov za dobijanje sefa u Intesi, a ako nisi whale, i/ili imaš vezu, jeste prebacivanje matične ekspoziture, i savetnika, na onu koja ih ima (u Bg - Knez i Kolarčeva)

i tako nije gotova stvar, ali se znatno poboljšavaju izgledi;)

ed.: ne sećam se šta je na tom mestu bilo ranije, ali je prostor u Kolarčevoj, bona fide sef - bez lasera, ali s filmski-masivnim, čeličnim vratima

Poslednja izmena:
Iliti zverka :D

danas sam probao gpay u apoteci, nije mi aparat uopste detektovao telefon... Pa sam posle toga probao u DM, 3x odbijeno sa porukom - ne podrzana kartica ili tako nesto... Intesa Visa inspire... Jel se desavalo to nekom?

Meni isto, u Maxiju, Trefu i još jednoj radnji, a onda popodne proradio. Sa starom W2P nisam imao problema ove vrste

Meni je odlicno radila ona stara BIB Wave2Pay, bez greske uvek. Gpay nisam ni instalirao jos, placam opet karticom.

W2P je radila bez greške mada na ovom malom uzorku plaćanja do sada nisam imao problema ni sa GPay.

Nazad
Vrh Dno