Šta je novo?

Banka Intesa

ko ne želi da investira novac, već gotovinu u posedu, razložan korak je da ga što pre promeni u CHF, pa da dodaje 2 do 3% godišnje

u Intesi ne može da se drži, ali postoji dosta banaka koje primaju

ed.: sef je ok varijanta, ali nije lako doći do istog

treba biti uporan u pisanju tzv. savetnicima; ja sam ga tako dobio pre dosta godina

sledeća varijanta su druge banke, ali i tu treba dosta strpljenja: prvo pronalaženja onih sa sefovima, jer ih nemaju sve; pa zatim, videti da li je moguće iznajmiti, a ako nisi klijent; potom, naći filijale u kojima su; pa brojeva tih filijala; i na kraju, raspitivanja da li ima slobodnih

svakako većini nije ni potreban, ali se trud isplati onima koji poseduju neke veće vrednosti, tipa, polugice, nakit, ozbiljniji keš, koji ne bi na račun... ali i dokumenta, za koja želiš da su na sigurnom

ed.: i naravno, gledati cene iznajmljivanja, i uporediti (reference radi, ja u Intesi, 75x310x500, plaćam 300 din mesečno)

Poslednja izmena:
Da li si siguran da je 50k eur po JMBG, mislim da je ta cifra osiguranja po ukupno ulozenim sredstvima u okviru jedne banke
Vidi, nisam siguran, pogledaj zakon. Ali logika nalaže:
Ako imaš više od 50k, otvori račun u drugoj banci. U jednoj banci je besmisleno imati više računa, nećeš povećati limit.
Ako banka ode u default, Agencija nadoknađuje.
Verovatnoća da banka pukne (uz vrlo konzervativne zakone i rigoroznu kontrolu NBS), nije velika. Samim tim, verovatnoća istovremenog pucanja dve banke, uz ovako konzervativne propise i rigoroznu NBS, je gotovo nula.
Ako se to ipak desi, sva je prilika da novac prestaje da ima vrednost...

To i mislim, nema logike drzati vise od 50k u jednoj banci jer sav visak u slucaju bankrota banke ide u stecajnu masu. Ako bi bilo po JMBG onda bi to rasporedjivanje vece sume bilo nebitno

У оквиру је банке,али немам ни то.

@el_patron
Поента је да су људи срећни с главницом и самим враћањем основне штедње,јер су се већ опростили од ње,а не сад да гањају камату и сл.
Pa to i jeste problem. Sto stavis pare u banku, ocekujes da je novac na sigurnom, onda dodjes u situaciju gde se oprastas od novca i nakon x godina ti drzava vrati te pare i ti si srecan, a ustvari su te pokrali, vratili ti istu cifru, al daleko manju vrednost. U prevodu, opeljesili te.

Sto se tice sefa, ti ga placas 300din mesecno jer si magnifica klijent tako da to nije reper. Za "obicne" klijente, cena sefa je 700din, odnosno 500din za one sa Hit racunom dok je za klijente koji nemaju racun u intesi cena 1400din mesecno. Pricamo o sefu iz kategorije 1. Nemoguce je trenutno naci sef u Intesi. Cak nisu hteli ni da me stave na listu cekanja, verovatno ima neka interna lista za bitnije klijente.

Vise o tome: https://www.bancaintesa.rs/stanovnistvo/opsti-uslovi-poslovanja/naknade.html

Slobodnih sefova trenutno ima jedino u Postanskoj Stedionici u novoj poslovnici u Kraljice Marije, tacnije bilo ih je pre nekih mesec dana, ne znam da li ih ima jos. Uglavnom, ko nije klijent neka racuna da ce ga osnovni sef izaci oko 8000din godisnje + depozit od 100eur.

Zasto mislite da su sefovi po bankama bezbedni? Googlajte, bila je kradja u Vojvodjanskoj banci, ekspozitura preko puta SIV-a, pre 10-15 god... u saradnji sa sluzbenikom banke... koliko znam zataskano, iako se povlacilo po novinama. Pratio sam neko vreme, jer sam bio zakupac sefa u toj ekspozituri.

Jel nekom prestao da radi Wave2Pay?

Kako sad plaćati beskontaktno?

google pay ili izvadis karticu i platis bez kontakta

18. januara stigao sledeći mail...

Prilozi

• SmartSelect_20230202_000845_Gallery.jpg
    SmartSelect_20230202_000845_Gallery.jpg
    267.6 KB · Pregleda: 71
Hvala puno na informaciji. 👍 Apsolutno ne znam kako sam ovaj preskočio ovaj mejl. Kako se pokazao gpay?

Lepo radi, do sada nije bilo slučajeva da negde ne može da se plati njime mada sam ja navikao na W2P.

Jel' vam radi placanje na rate preko gpay? Meni je odbijalo i master kreditnu i visa debitnu. Kad sam provukao karticu odmah je proslo...

Зашто ми у изводу из банке стоји сутрашњи датум за трансакцију која је извршена данас.
Плаћао сам Google Pay, чак и износ није исти, за 28 пара а ни назив објекта, разликује се извод из банке/апликације и Google pay.

Da nije neki sajt gde je "sutra"?
Recimo u Kini je sad Ponedeljak 4:15h (7 sati idu napred).

Ма купио неки лек у апотеци.
На Google pay пише да сам шипао пса. 😀
У банци је Сунце 5.

Bankomat Intese u NS vrti u prazno, otvara vratanca kao da isplacuje pare, a para nigde. Naravno rezervacija sredstava na racunu nakacena. Ovo je ili neki mehanicki kvar, ili je neko pogresio kod punjenja bankomata, a radnice jadne blage veze nemaju sta se desava i zasto.

Na prvu takvu prijavu klijenta bi trebalo da prijave u centralu da blokiraju rad bankomata. Manje komplikacija za sve.

Pa da, a bilo je jedno desetak takvih transakcija minimum. Problem je sto bankomate vise ni ne opsluzuju same banke vec ona ekipa iz kladionice, zaposleni raznih privatnih obezbedjenja, moguce je lako i da je neko pokrao pare iz kaseta za bankomat, jer masina ne bi trebala tako da se ponasa kada ostane bez novca.

Видим да спомињете сефове, занима ме да то има свака експозитура или само оне велике? И да ли то изгледа као у филмовима? У подруму, велика дебела метална врата, разни сензори покрета, ласери...

Nazad
Vrh Dno