Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav, nov sam ovde, imam hph07 iris uredjaj. Postoji li nacin da se otkljuca box tj. pristupi recovery modu a da se ne pokrene iris jer svakako nalog za Iris nemam??

Ne znam pišem li u pravoj temi... Elem, pre par dana sam kupio neku Nokiu 43/4K, imam max HD uz HP 4024. TV je neverovatan za svoj cenovni rang (30000). Pun, jako brz android 9... Da ne pišem recenziju... Otelih se sitno podešavajući sliku, što na STB-u, što na Irisu - sve zadovoljavajuće, ali... Iz čistog ludila, za probu, instalirah RTS planetu. Ovo je bar 3 puta bolje od onoga što nam MTS pušta. Nisam siguran da u par rečenica mogu da opišem razliku. Na primer, MTS je polugledljiv pod uglom od četrdesetak stepeni - RTS skoro kao MTS direktno! Zvuk daleko bolji, boje... Sve radi kako Bog zapoveda. Doduše, tako rade sve aplikacije koje nemaju veze sa MTS-ovim STB-om. Šta nam to rade?!😂 Počinjem da verujem da je Zemlja ravna ploča!😂😂😂

Poslednja izmena od urednika:
Zakasnih za edit. Slika iz androida, na koji dalje, nema uticaja - ništa se ne može menjati, je nestvarno dobra! Pozadinsko osvetljenje, kad signal nosi HP, u poređenju s androidom, morao bih da psujem... u user modu se nešto da iskrpiti. Kad ja sa 4 različite - ogromne dioptrije vidim. +10 u mnogo varijanti, ide i do 13...Ne znam da li je do TV-a ili sistema... Star sam i poluslep, razmišljam da odjavim ovakav TV. Ili je naš gugl zaključao ključna podešavanja... U zadnjih par sedmica sam rešio mnogo nedoumica, forumi i dalje imaju smisla. Vidimo se za par godina, ako ne odapnem😂 Sve najbolje drugari!

Iz meni nepoznatih razloga, sad sve radi nestvarno dobro! Sad gledam "Biser pustinje" i ne verujem! Ravna sigurno!😉😂😂😂 Čitaću, naravno. Ovim se odjavljujem!😉

Pozdrav, nov sam ovde, imam hph07 iris uredjaj. Postoji li nacin da se otkljuca box tj. pristupi recovery modu a da se ne pokrene iris jer svakako nalog za Iris nemam??

Poz.. da li zna neko šta je ovo a pokazuje mi na MTS IPTV u gornjem desnom uglu piše: mrežna greška x2004 io bad http status. Da stvar bude totalno konfuzna izbaci mi RTS1 I još neke kanale, ostal rade potpuno normalno, da li neko kapira foru?

Mislim da je pitanje vremena kad ce neko da postavi tutorijal kako da se koristi kao svaki drugi android box. Ako je slučaj kao sa Supernova boxovima dovoljno je samo preko adb da se upuca drugi launcher i onda se otvara dosta opcija koje ttenutno ne mozemo da vidimo jer Iris launcher to blokira.
Rade ljudi na tome na forumu:

Lik je tamo postavio Linux OS Armbian za taj box koji se boot-uje sa USB-a.
Pitanje vremena.
Nadam se da će biti što pre. Svakako pratim temu, biću optimističan.

Iz meni nepoznatih razloga, sad sve radi nestvarno dobro! Sad gledam "Biser pustinje" i ne verujem! Ravna sigurno!😉😂😂😂 Čitaću, naravno. Ovim se odjavljujem!😉
Da pi bi mogao da mi pošalješ tu najnoviju apk pa da je snimim na firestick. Ne mogu krštenu da iskopam na netu.

Pozdrav drugari, ako moze mala pomoc? Hocu da povezem stb hp4024 preko wifi, sve je ok i sve sam ukapirao, samo me muci podesavanje rutera ZXHN H168N V3.5, napravio sam novu mrezu ali se ne snalazim oko podesavanja da bi propustio iptv... Gde gresim ili sta fali?

Screenshot_2022-11-28-19-15-17-514-edit_com.android.chrome.jpg

Zdravo,
Nisam uspeo da nađem koja podešavanja koristite za hp4024, što se tiče rezolucije i HDR podešavanja na 4K televizorima. Meni stoji HRD uvek uključen i max rezolucija 2k60, kvalitet slike je nekako tanak, pa nisam siguran da li može to bolje da se podesi ili jednostavno mts daje tako loš signal preko optike.

Zdravo,
Nisam uspeo da nađem koja podešavanja koristite za hp4024, što se tiče rezolucije i HDR podešavanja na 4K televizorima. Meni stoji HRD uvek uključen i max rezolucija 2k60, kvalitet slike je nekako tanak, pa nisam siguran da li može to bolje da se podesi ili jednostavno mts daje tako loš signal preko optike.
slobodno ugasi HDR i stavi na 1080p/720p jer je svakako bolje da ti sliku skalira na 4k televizor nego ovo smece od uredjaja :) Takodje probaj ako ti je andrid TV ili webOS da skines IRIS SMART na TV. Neko od clanova je rekao da je slika superiorna u odnosu na onu koju daje STB.

Zdravo,
I kod mene je 4K televizor. Igrao sam se sa rezolucijom, stavljao i 4K i 1080p i ne vidim neku bitniju razliku. Na kraju sam ostavio da on automatski određuje rezoluciju. Ali mi je kvalitet slike bolji kada stavim adaptive HDR.

Vratio sam na 1080p60 stavio Adaptive HDR, Dolby Vision nisam dirao, igrao se malo sa podešavanjima na TV-u i sada mi deluje malo bolje. Čudno kako slika delovala bolje na starom tv-u :)

To niko nikad niko normalan u univerzumu nije mogao da izjavi za Iris Smrt vs Iris STB kvalitet.
Pa eno kliko nekoliko poruka iznad ;) Covek kupion Nokia Android tv i bolja mu je slika sa iris smart aplikacijom nego preko STBa.
Ja cu da probam isto kod roditelja kad odem, jer imaju stari STB mozda i 07 nisam siguran. Slika na VA panelu na teslinom televizoru je baaaas losa. Morao sam 5 minuta da se zezam u podesavanjima slike da ne probijaju boje i kontrast.

@Gorth To što neko nije u stanju da podesi kako treba 2 različita uređaja ne znači da treba odmah napamet da iznosi zaključke kako je A bolje od B , naročito kad je objektivno stanje stvari takvo da je kontra od toga objektivna istina.
Iris STB je primarna varijanta MTS TV usluge i 99 puta je stabilnija i kvalitetnija od onoga kako izgleda korišćenje Iris Smart i Iris Go aplikacija. Da je sve ostalo isto ( a nije, ni blizu istog ) i da ostanu"samo" činjenice da aplikacije cepaju 25fps stream koji takođe i kasni 20,30,40 ili koliko već sekundi to je već dovoljno samo po sebi da obesmisli preporučivanje nekome da da umesto Iris STB uzme koristi Iris Smart aplikaciju.

Vratio sam na 1080p60 stavio Adaptive HDR, Dolby Vision nisam dirao, igrao se malo sa podešavanjima na TV-u i sada mi deluje malo bolje. Čudno kako slika delovala bolje na starom tv-u :)
stavi 1080p50

Jel moze neko da posalje link za iris smart da instaliram preko downloadera na firestick?jer nikako ne mogu da nadjem jedan da valja..
Hvala unapred

MTS-u su kanali na 1080I na 50hz inace obavezno iskljuctiti HDR i staviti ga Adaptive. Ja ne primecujem razliku u slici kada je box na 4k i kada je na 1080!

Poslednja izmena:
Nema,jednostavno je tako.

Poz.. da li zna neko šta je ovo a pokazuje mi na MTS IPTV u gornjem desnom uglu piše: mrežna greška x2004 io bad http status. Da stvar bude totalno konfuzna izbaci mi RTS1 I još neke kanale, ostal rade potpuno normalno, da li neko kapira foru?
Isti problem preko irisTV aplikacije na Android tv-u. Da li si našao neko rešenje?

Pitanje za one sa WebOS jel vam Irist Smart v 1.0, posto meni jeste.
Gledam sad ovde da je za Android TV v1.01 .
Zadnje vreme mi radi katastrofa na LG C1, zabada puca , ne pricam o kvalitetu to je druga tema.

Ekipa, zanima me da li je moguće da se nekako poveća onaj box u ćošku za Sliku u slici (PIP)?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno