Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Gorth To što neko nije u stanju da podesi kako treba 2 različita uređaja ne znači da treba odmah napamet da iznosi zaključke kako je A bolje od B , naročito kad je objektivno stanje stvari takvo da je kontra od toga objektivna istina.
Iris STB je primarna varijanta MTS TV usluge i 99 puta je stabilnija i kvalitetnija od onoga kako izgleda korišćenje Iris Smart i Iris Go aplikacija. Da je sve ostalo isto ( a nije, ni blizu istog ) i da ostanu"samo" činjenice da aplikacije cepaju 25fps stream koji takođe i kasni 20,30,40 ili koliko već sekundi to je već dovoljno samo po sebi da obesmisli preporučivanje nekome da da umesto Iris STB uzme koristi Iris Smart aplikaciju
Pa eno kliko nekoliko poruka iznad ;) Covek kupion Nokia Android tv i bolja mu je slika sa iris smart aplikacijom nego preko STBa.
Ja cu da probam isto kod roditelja kad odem, jer imaju stari STB mozda i 07 nisam siguran. Slika na VA panelu na teslinom televizoru je baaaas losa. Morao sam 5 minuta da se zezam u podesavanjima slike da ne probijaju boje i kontrast.
Nije sa Irisom, nego sa RTS-ovom planeta RTS aplikacijom. Razlika je neverovatna. Sad sam probao Iris. Smehotres! 640x480😂😂😂 MTS je ogroman sistem i mora da se prilagodi ispodprose;nim korisnicima. Ko zna kakve mečke tamo ljudi rađaju da bi većina bila zadovoljna... Voleo bih da postoji i neki kanal za "napredne" korisnike.

Da, sad gledam. Iris smart, ili kako se već zove, nije apdejtovan više od godinu dana... Neozbiljno! Naravno da bih prihvatio uslugu bez STB-a, da radi.. Bar 20€ u fondu za nešto pametnije...

Ekipa, zanima me da li je moguće da se nekako poveća onaj box u ćošku za Sliku u slici (PIP)?
Jok. Ima projektor koji baca 150 inča sa 25cm udaljenosti😁 Tu je sekundarna slika taman. Možeš da sazoveš sav komšiluk! 😂 Kakav to cirkus pravi na starim STB-ovima... Opet, nauče te strpljenju. Klikneš negde, pa posle 30 sekundi - razni rezultati - nikad isti! Kad ti dosadi - restart, pa opet... Ljudi neće da mi zamene stari Huawei. Kažu, ispravan. Sreća te je neki stari CRT TV, u rezervi... I meni interesantno... ko loto! Ti ljudi žive i rade u paklu. Što nas ne sprečava da se sprdamo na račun glavonja iznad...

Poslednja izmena od urednika:
Pozdrav drugari, ako moze mala pomoc? Hocu da povezem stb hp4024 preko wifi, sve je ok i sve sam ukapirao, samo me muci podesavanje rutera ZXHN H168N V3.5, napravio sam novu mrezu ali se ne snalazim oko podesavanja da bi propustio iptv... Gde gresim ili sta fali?

Pogledajte prilog 365734
Šta je problem da kupiš metar gajtana? Sve radi spontano i automatski! Možeš i da pročitaš 15 strana unazad.

Pozdrav, kako da instaliram iris na amazon fire stick?
Treba ti downloader aplikacija kojoj si omogucio da moze da instalira aplikacije (ima detaljno upustvo na netu ;) ). Na prosloj stranici je forumas okacio link ka aplikaciji. Preko browsera u downloaderu ukucas link za iris SMART i skines i instaliras.

Uspeo sam da snimim IRIS SMART na firestick koristeci ovaj link
Imam osecaj da su boje manje zasicenje u odnosu na BOX uredjaj, bas kao sto rece forumas kliko. Sve radi brzo, mogu reci brze od STBa sto je ocekivano jer je jaci hardver.
Jedino sto strci je cinjenica da strim kasni, sto je ocekivano i da je mali broj kanala u HD rezoluciji. Primetio sam na brzinu da RTS i ARENE izgledaju kako treba dok je pinkPremium u HD rezoluciji na STBu a SD na firestiku.... Cudno posto bih ocekivao da je broj HD kanala isti bez obzira preko cega se gleda IRIS servis, ali eto MTS.....
Svakako dobra opcija za zezanje i koriscenje IRIS servisa na drugom televizoru bez dodatnog STBa i WIFI zezancije.

Moram posle detaljnije da pogledam da vidim ima li radio stanica preko ove aplikacije.

Poslednja izmena:
Šta je problem da kupiš metar gajtana? Sve radi spontano i automatski! Možeš i da pročitaš 15 strana unazad.
Proble i jeste da se izbegne "gajtan"! STB je u drugoj sobi i udaljen od rutera, do sad je radio preko powerlin-a a sad mi cesto prekida pa sam hteo da ga povezem preko wifi, jer sam unazad i procitao da postoji mogucnost. A ti ako nisi mogao da mi pomognes, nisi ni morao da post-ujes!

Imam pitanje pošto imam mts optiku u zgradi uzeo bi neko od box paketa. Zanima me ko koristi fiksni, da li fiksni telefon i dalje radi preko bakarne žice ili se i to menja? Pitao u poslovnicu, žena ne zna da mi objasni, u kol ce tru dobio dva odgovora. Prvi je da fiksni radi preko bakarne žice, a drugi preko interneta.

Ne ide preko bakarne zice nego se iz modema poveze sa bazom telefona.

Imam pitanje pošto imam mts optiku u zgradi uzeo bi neko od box paketa. Zanima me ko koristi fiksni, da li fiksni telefon i dalje radi preko bakarne žice ili se i to menja? Pitao u poslovnicu, žena ne zna da mi objasni, u kol ce tru dobio dva odgovora. Prvi je da fiksni radi preko bakarne žice, a drugi preko interneta.
Ja imam bakarnu živu ali sam ukinuo liniju kad sam se uselio u stan. Kad su momci došli da instaliraju optiku i rutere rekoše mi da se telefon kači na ruter. Nisu me ni pitali imam li standardni telefon.

restartuj stb na dugme iza..
Poz... to sam prvo odrdio i ništa. Prijavio grešku MTS i opet. Na taj Tv a ide preko WIFI je instalirana aplikacija Iris i radio je do prvenstva super. Na samom uređaju je sve ok
Isti problem preko irisTV aplikacije na Android tv-u. Da li si našao neko rešenje?
Nisam, googlam i tražim. Nisam baš laik oko androida , linuxa ITD ;) li ovo ne mogu da dokučim...

O čemu pričaš, ništa ne shvatam odakle ti ta greška.
Ovo je tema za Iris TV na STB box-u od MTS-a i ne znam da je neko imao uopšte tu grešku. Odvojeni net preko mrežnog kabla.
Napravili ste zbrku od teme :)
AKo pričaš o aplikaciji, onda ko zna od čega živog sve to zavisi (zagušenje neta, spor net, uređaji...). Imaju posebne teme za to. Inače gubiš vreme prijavljujući to ako je u pitanju aplikacija. Njima je to kao neka dodatna usluga i tako je kako je. hoćeš nećeš :)

Trazio sam na LG content store-u za IRIS Smart aplikaciju za WEB-OS ali je nema tamo, posto sam video da neki pisu da ima a drugi nema pa u mom slucaju nema. Da li bi radila IRIS Smart app sa google play store na Web-os TV-u ?

Naravno da ne bi radila kad je to (sa Google Play Store) aplikacija za Android OS...

O čemu pričaš, ništa ne shvatam odakle ti ta greška.
Ovo je tema za Iris TV na STB box-u od MTS-a i ne znam da je neko imao uopšte tu grešku. Odvojeni net preko mrežnog kabla.
Napravili ste zbrku od teme :)
AKo pričaš o aplikaciji, onda ko zna od čega živog sve to zavisi (zagušenje neta, spor net, uređaji...). Imaju posebne teme za to. Inače gubiš vreme prijavljujući to ako je u pitanju aplikacija. Njima je to kao neka dodatna usluga i tako je kako je. hoćeš nećeš :)
da si pratio moj post od početka, možda bi i shvatio ;)

Nešto slično (mada ne potpuno isto) mi se dešavalo sa prethodnim STB Q11. Jednom ili više puta nedeljno se dešavalo da 1/3 kanala prestane da radi (uvek isti). Ili se dešavalo da uključim TV i ne radi kablovska uopšte već samo nešto cvrči, pišti... tako neki zvuk. Pomagalo je jedino restartovanje STB uređaja. Ali me je nerviralo jer se počelo javljati sve češće. Na kraju su mi doneli nov uređaj i od tada se ovo više ne dešava.

Nisam ti puno pomogao, ali eto... delimo iskustva :)

Dobro, ja stvarno ne razumem da li pričate o TV usluzi ili aplikacijama.
Imam dva q11 još od vdsl-а. Imam i jedan hph07. Video sam neki post par strana unazad i nije mi jasno i dalje o čemu pišeš. Greške na TV usluzi se pojave posred ekrana.
Nemam problema ni tada ni sada na optici.
Zato i kažem da mašite temu i ko će onda da vas razume i prati o čemu pričate.

Jedno pitanje za vlasnike HPH07, da li moze da se iz menija (*104030) ugasi HDR kao sto moze na 4024 :) ?

Jedno pitanje za vlasnike HPH07, da li moze da se iz menija (*104030) ugasi HDR kao sto moze na 4024 :) ?
Mislim da zavisi od tv-a (?) ili preko čega je povezan stb,da li hdmi ili činčevi. Kod mene na jednom stb imam opcije auto,sdr,hdr10,hlg, a na drugom auto,sdr,hdr. Nemam nigde off.

Mislim da zavisi od tv-a (?) ili preko čega je povezan stb,da li hdmi ili činčevi. Kod mene na jednom stb imam opcije auto,sdr,hdr10,hlg, a na drugom auto,sdr,hdr. Nemam nigde off.
U pitanju je TESLA VA panel i povezan je preko HDMI kabla. Slika je prezasicena i kontrast je jeziv, kapiram da je HDR ili neko drugo smece upaljeno.

Dobro, ja stvarno ne razumem da li pričate o TV usluzi ili aplikacijama.
Ako sam dobro shvatio, @Subabus koristi i jedno i drugo. Ima problem sa aplikacijom. A kaže i da je restartovao STB... Pošto sam imao sličan problem sa televizijom preko STB uređaja (o čemu jeste ova tema) smatrao sam korisnim da podelim svoje iskustvo u slučaju da neko ima ili će možda imati ovakav problem. Kod mene je u pitanju bio problematičan uređaj.

U pitanju je TESLA VA panel i povezan je preko HDMI kabla. Slika je prezasicena i kontrast je jeziv, kapiram da je HDR ili neko drugo smece upaljeno.
Probaj u podešavanjima televizora da podesiš sliku, zasićenost boja, kontrast... ako uređaj ne nudi tu opciju. Nešto slično sam radio na starom televizoru.

Ako sam dobro shvatio, @Subabus koristi i jedno i drugo. Ima problem sa aplikacijom. A kaže i da je restartovao STB... Pošto sam imao sličan problem sa televizijom preko STB uređaja (o čemu jeste ova tema) smatrao sam korisnim da podelim svoje iskustvo u slučaju da neko ima ili će možda imati ovakav problem. Kod mene je u pitanju bio problematičan uređaj.

Probaj u podešavanjima televizora da podesiš sliku, zasićenost boja, kontrast... ako uređaj ne nudi tu opciju. Nešto slično sam radio na starom televizoru.
Podesio sam, ali je glavni problem ocajan izvor slike a ne toliko televizor. Javljam sta sam uradio :)

Probaj na TV-u. Ukucaj 225 i ponudiće ti da kupiš paket po ceni od 0 dinara.

Вероватно мораш деактивирати путем позива, мислим да код њих нема аутоматски...

A šta posle 31.01. kako se deaktivira?
Korisnici usluge Iris TV mogu sami da aktiviraju paket kroz meni, pozivom na broj 0800 100 100, ili dolaskom u poslovnicu, korisnici usluga Supernove pozivom na broj 19911, ili dolaskom u poslovnicu, korisnici mSAT TV usluge pozivom na broj 0800 100 100. Paket HBO, HBO+ je besplatan do 31.01.2023, a nakon toga se naplaćuje po komercijalnim uslovima. Korisnici mogu izvršiti deaktivaciju paketa pozivom na broj 0800 100 100, ili 19911 – za korisnike Supernove, te posetom jednoj od poslovnica. Korisnici usluge iris TV paket mogu deaktivirati i preko moj mts aplikacije ili portala.

Link ka originalnoj objavi: https://bit.ly/3uhcUhw

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno