Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šta uraditi starom belom debelom huawei stb-u, razbiti ga ili nekako drugačije ga onemogućiti da radi :) da bi ga zamenili...posle nekih 7 meseci kako ga nisam palio uključih ga kao drugi risiver i katastrofa kako se ponaša, barem jednom dnevno radi reset dugme. Primarni HPH07 fercera samo tako i što se tiče irisa i što se tiče ''android'' opcija ali ovaj sheet...

Razmišljam da uzmem Mts box 3 paket TV plus. U zgradi postoji optika.
1.Može li neko da razjasni da li u cenu paketa ulazi samo 1 STB uređaj i da li se na tom STB uređaju može gledati 30 dana unazad sadržaj? Ako u okviru paketa imam pravo na 2 STB uređaja, da li su oba ista, odnosno da li na oba mogu gledati sadržaj unazad?
2. Da li je Iris aplikacija ista i za mob i za smart TV ili se razlikuje kao kod SBB i da li je istina da je u Iris app slika od 25 fps?
3. Da li je dozvoljen pristup ruteru sa kredencijalima korisnika, pošto sam negde čitao da neka kompanija(Supernova ili Mts) ne dozvoljava korisnicima pristup ruteru?
4. Ako sam novi korisnik da li mogu da dobijem akciju 12 meseci/1 din?
Screenshot_20221124_190445.jpg

Da li bi mogao neko drugi od forumaša da proba da ubaci microSD u TF slot pa da podeli feedback?

Pošto je stvarno moguće da je možda samo moj box oštećen (mada meni miriše da je neka namerna opstrukcija od supplier-a i da ima neka posebna fora/posebni workaround pošto sam box nije originalno predviđen za svačije čačkanje).

Hvala!
Upravo probao na hph07, strana sa kontaktima na gore, uredno očitana, doduše nisam imao ništa na njoj što bih probao da pustim

Razmišljam da uzmem Mts box 3 paket TV plus. U zgradi postoji optika.
1.Može li neko da razjasni da li u cenu paketa ulazi samo 1 STB uređaj i da li se na tom STB uređaju može gledati 30 dana unazad sadržaj? Ako u okviru paketa imam pravo na 2 STB uređaja, da li su oba ista, odnosno da li na oba mogu gledati sadržaj unazad?
2. Da li je Iris aplikacija ista i za mob i za smart TV ili se razlikuje kao kod SBB i da li je istina da je u Iris app slika od 25 fps?
3. Da li je dozvoljen pristup ruteru sa kredencijalima korisnika, pošto sam negde čitao da neka kompanija(Supernova ili Mts) ne dozvoljava korisnicima pristup ruteru?
4. Ako sam novi korisnik da li mogu da dobijem akciju 12 meseci/1 din?
Pogledajte prilog 365276
Za taj što si okačio klikni na detaljne informacije o paketu.
1. 1 stb i ima unazad gledanje.
2. Iris go za mobilne i Iris smart za TV. Imaš teme.
3. Trebalo bi da može. Negde su postavljene šifre u MTS optika temi. Edit: zavisi valjda koji ruter dobiješ. Nisam siguran da za sve ima pristup.
4. Kaže na sajtu kad odeš na box da ima 12 meseci za dinar. To moraš da njima da proveriš.

Šta uraditi starom belom debelom huawei stb-u, razbiti ga ili nekako drugačije ga onemogućiti da radi :) da bi ga zamenili...posle nekih 7 meseci kako ga nisam palio uključih ga kao drugi risiver i katastrofa kako se ponaša, barem jednom dnevno radi reset dugme. Primarni HPH07 fercera samo tako i što se tiče irisa i što se tiče ''android'' opcija ali ovaj sheet...
Iste nas muke muče. Kod mene se ne zaglavljuje ali je užasno spor. Opet, kao drugi, napravio mi je od nekog starog CRT TV-a - nov. Perfektan za tu priču. Nikada na tom TV-u nisam imao takvu sliku. Nude samo zamenu za isti takav... Primarni mi je HP2024 - nemam primedbi.

Ne znam što Vam ne daju zamenu za stari debeli STB.
Kada su prešli na Iris kod mene je bila nemoguća misija da se nešto gleda bez nekoliko resetovanja dnevno.
Prijavio kvar i nefunkcionisanje usluge, zahtevao zamenu (imam i dalje dva Q11 kao i tada) na osnovu toga da drugi uređaji rade bez smetnji. Zamenili za hph07, tehničar doneo za dna ili dva. Čovek rekao tada da jedva izdrže par premotavanja na Irisu :)
Nemam pojma šta da ti savetujem da uradiš, nisam baš dobar u neprimetnom kvarenju opreme. Obično se dobro vidi šta joj bilo :) Šalim sa ali mislim da nije način kao ni što nije fer sa njihove strane.

Jel uspeo neko da resi problem HPH07 stb-a vezano za daljinski kad se ugasi da se ne vraca na iris platformu?

Imao sam isti problem prošle nedelje. Poslao sam mejl i tražio da mi zamene taj stari beli STB (pre svega jer je spor) i Q11 koji je često morao da se restartuje. Zvali su me na telefon i rekli da ne mogu da menjaju STB dok god radi i da tehničar mora da izađe na teren da potvrdi da je neispravan kako bi mogli da ga zamene. Zahvalio sam se i rekao da ću im, kad mi istekne ugovor, vratiti opremu i neka je onda testiraju do mile volje. Potom je usledila priča da svakako nemaju novih STB uređaja, te da ću dobiti polovne koji mogu da budu još gori od ovih koje imam. Opet sam se zahvalio i rekao da nema potrebe da donose tu starudiju i da ću svakako preći kod drugog operatera koji mi nudi popust XY meseci kao novom korisniku i novu opremu. Posle manje pauze usledilo je: "Pa jedino da pitam rukovodioca, pa ako odobri..." Nakon par dana pojavili su se sa dva kompleta potpuno novih HP4024. Odjednom sve može.

Čitajući forum, izgleda da Q11 daje bolju sliku, ali ja to nisam primetio na TV-u od 43 inča. Bitno mi je da radi brže i da se ne zakucava svaki čas. Za sada je (da kucnem u drvo) sve OK. Uspeo sam da, opet zahvaljujući prethodnim postovima, povežem daljince preko bluetooth-a, što mi je rešilo još jednu muku.

Eto... ne kažem da i ti moraš da pretiš prelaskom kod konkurencije, ali snađi se. Ja im u suštini nisam "pretio praznom puškom". Zaista bih prvom prilikom raskinuo ugovor, iako sam korisnik MTS-a već 15 godina. Plaćam svaki mesec 5000+ dinara i za to očekujem da mi zamene opremu jednom u 5-10 godina. Ako neće... hvala i doviđenja :)

BTW, za ulazak u skriveni meni ja kucam *#1397#

Prethodno je pomenuto više varijanti (sa početnom zvezdicom ili tarabom), ali kod mene radi jedino ova kombinacija - i zvezdica i taraba... pa ostalo.

Za taj što si okačio klikni na detaljne informacije o paketu.
1. 1 stb i ima unazad gledanje.
2. Iris go za mobilne i Iris smart za TV. Imaš teme.
3. Trebalo bi da može. Negde su postavljene šifre u MTS optika temi. Edit: zavisi valjda koji ruter dobiješ. Nisam siguran da za sve ima pristup.
4. Kaže na sajtu kad odeš na box da ima 12 meseci za dinar. To moraš da njima da proveriš.
Hvala. A imate li neki savet koji ruter ili STB da tražim ako može da se bira za optiku, na kojem je najbolja slika?

Ne možeš da biraš. Dobiješ šta je kompatibilno sa centralom i šta imaju na raspolaganju od stb-ova.

Mislim da situacija zavisi i od grada do grada. Meni su na svaku reklamaciju izlazili u susret. Jedino za HD TV paket dok sam bio na vdsl-u sam čekao skoro mesec dana da isprave. Mada su tada i oni menjali pravila i napravili nepotrebnu zbrku sami sebi. Mada u njihovu odbranu, umanjili mi račun za taj mesec.

Išao da zamenim q11 za HP 4024. Kako da mu forsiram update pošto mu je stara verzija firmera gde nije uključen blutut?

Gasio ga nekoliko puta i palio i evo pokupio update prilikom podizanja.

Da li moze iris tv da se instalira na firestick? Da li postoji nacin?hvala unapred na odgovoru

Evo resursa ko želi da pretvori svoj HPH07 u LINUX PC mašinu:

:)

Dok sam bio na vdsl-u, i imao problema sa modemom, nisu hteli da ga zamene jer radi. Ubio sam ga tako sto sam ga stavio u mikrotalasnu na 5 PET sekundi. Posle toga je bio mrtav. Sad eto ideje, ali na tebi je sta ces i kako da radis. Ja samo opisah kako sam ja "ubio" moj modem... Svakako da niko nece da proverava sta mu je bilo i kako, donesu nov, stari pokupe.

Što to da radi, meni su prvi doneli HP 4024 i prijavio se za dodatni STB i pretpostavio da će i drugi donesu isto, kad oni doneli Q11. Ja sutra dan prijavio da mi Q11 ne odgovara jer mi je televizor zakačen na zidni nosač(što je i bio slučaj) i da nemam gde da ga stavim i da mi je potreban HP4024. Zvao me tehničar i rekao mi da nema kod njega u autu i rekao mi gde da odem i u koju kancelariju i da ponesem Q11 i da im objasnim šta mi treba. Otišao ljudi mi bez problema zamenili, sačekao 2-3 minuta da sistemski skinu Q11 sa mog naloga i stave HP4024. Otišao kući i. sve povezao i sve proradilo, podesio daljinac preko blututa, uklučio mu WiFi i zakačio na modem i sve odmah proradilo Spakovao kablove i box iza tvelevizorao, pričvrstio vezicama i sve super ispalo.

Što to da radi, meni su prvi doneli HP 4024 i prijavio se za dodatni STB i pretpostavio da će i drugi donesu isto, kad oni doneli Q11. Ja sutra dan prijavio da mi Q11 ne odgovara jer mi je televizor zakačen na zidni nosač(što je i bio slučaj) i da nemam gde da ga stavim i da mi je potreban HP4024. Zvao me tehničar i rekao mi da nema kod njega u autu i rekao mi gde da odem i u koju kancelariju i da ponesem Q11 i da im objasnim šta mi treba. Otišao ljudi mi bez problema zamenili, sačekao 2-3 minuta da sistemski skinu Q11 sa mog naloga i stave HP4024. Otišao kući i. sve povezao i sve proradilo, podesio daljinac preko blututa, uklučio mu WiFi i zakačio na modem i sve odmah proradilo Spakovao kablove i box iza tvelevizorao, pričvrstio vezicama i sve super ispalo.
Zavisi od grada. U Smederevu neeema sanse da zamene stb ako radi, ali NEMA. Ja ih menjao sve od reda, posle nasao vezu, tako da sada menjam sta zelim, ali ko nema vezu, u mom gradu je nemoguca misija.

Jesi siguran da je hp07 sa hisilicon chipsetom? Zar nije amlogic?

Na koju foru, kad ovaj img koruptovan?

Davno,pre vise od 15 godina mts je imao samo obicne rutere bez wifi-a. Trazio zamenu,nisu hteli da odobre. Milion poziva i odbijanja. Napravio kratak spoj u ruteru,prijavio da nemam net,dosli tehnicari istog dana uvece. Utvrdili da ne daje znake zivota,stavili nov ruter sa wif-em.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno