Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, hvala lepo.
Eventualne komplikacije su ako nestane struje dok je LAN otkačen,jel tako? E sad, mora li se vaditi LAN kad povežem hph07 na wifi koji napravim za iptv? Ili može da ostane utaknut, zbog tih komplikacija?

Komplikacije nastanu ako se boks restartuje/nestane struje ,,, kad je lan disejblovan u podesavanjima.

Kad podesis boks na wifi-u za iptv izvadis lan kabl, vise nije potreban, eventualno ako dodje do komplikacije utaknes lan ...

Nema više komplikacija ni ako je isključen lan iz podešavanja a nestane struja ili se resetuje boks, pisali smo o tome. Dovoljno je kucati #1397# i ući preko toga u servisni meni i ponovo aktivirati lan.

Mozda na 4202 na HPH07 ne mozes da dodjes do servisnog menija.

Ako neko ima a da mu ne treba jedna zaostala prazna kartonska kutija od HPH07?
Može na pp. Hvala!

Mozda na 4202 na HPH07 ne mozes da dodjes do servisnog menija.
Ne znam kako je kod drugih ali kod mene može, barem je moglo...a to sam ne bih ni probao nego je jedan forumaš na strani 116 objasnio da su njemu ljudi iz MTS odradili na takav način posle njegovog gašenja lan u podešavanjima. Krajem avgusta sam to probao i nisam više, namerno resetovao stb, bez nestanka struje, ukucao pomenuti kod i ušao u meni gde sam uključio lan. Jednom sam na isti način putem tog koda ušao u meni čisto da probam nešto kada sam resetovao stb a lan kabal ostao izvađen a podešavanja za lan nisu išla na disable. I uopšte taj kod može da se koristi na sličan način kao onaj 104030 sa zvezdicama ispred i iza. Mada, svakako je bolje napraviti tu posebnu mrežu za iptv ili eventualno vaditi kabl...

Ja sam imao drugi problem koji sam opisao pre par meseci a to je da posle gledanja aplikacija i povratka u iptv režim moram gotovo uvek da resetujem stb jer mi se sva slova, brojevi, grafika i šta sve ne toliko ''uveća'' kada se pritiskom dugmeta na daljincu iz button mupper-a/launchera vraćam na gledanje televizije da je to nenormalno ali se resetovanjem vrati na normalu.

Ne ide ovo loše, instalirao sam verziju koju su mi preporučili forumaši (kačena je i ovde i na temi eon), smart yt sasvim ok, matvt ka izigrava miša i jedini problem je što svaki put po izlasku iz launčera mora da se resetuje stb da bi se gledala iris tv. Mislim, može i bez resetovanja ali onda ne vidite dobro brojeve kanala koje prebacujete, ne vidite info bar, svi brojevi i sva slova, tekst, da kažem ''artefakti'' su toliko uvećani da ako pritisnete bilo koji broj on se prikaže u gornjem desnom uglu ko zna koliko puta uvećan nego što bi trebalo da bude, tv vodič takođe i nikakvim opcijama nisam uspeo to da vratim na početno stanje, jedino dugme pozadi na stb da se stisne i onda se vrati na to normalno stanje.

Ništa, probaću jedan dan iptv preko wifija i to što je pisano, ali razmišljam i o Lan switcheru ili kako se zove, pa da tako prebacujem mreže, pošto mi kablovi trenutno nisu neki estetski problem. U switcher ulaz lanove od iptv i neta, pa izlaz do boxa. U svakom slucaju hvala na pojašnjenjima.

Molim vas, može li pomoć! Juče su mi montirali mts iris tv, na jednom televizoru je u redu slika, ali na drugom smart tv-u slika se pojavljuje samo u gornjem desnom uglu. Probala sam sve opcije i neće da otvori normalno sliku preko celog tv-a? U čemu je problem, da li se nekome slično desilo? Monteri mi rekli da kupim neke činčeve, a u prodavnici mi rekli da 4k televizor nema takve kablove

moraš ući u skriveni meni i podesiti rezoluciju

Prikljucujem matorcima u Kruševcu MTS optiku, i hocu da im podesim sliku da bude sto bolja - pa me interesuje:
-Da li se kanali preko iris boxa stream-uju u 1080p, 720p ili SD?
-Kako ide sa iris aplikacijom - ista stvar/stream ide u istoj rezoluciji?
-Uzecu i eon aplikaciju za van mreže (da vide malo i drugu stranu medalje na n1 i novoj) pa ako je tu bolja rezolucija da onda samo eon aplikaciju instaliram na box i tako da koriste.
-iris vs eon, response time i user interface?

U par reci ako neko moze da elaborira ili na private 🤓

P.S.
Prikacio sam im reklamni monitor 75" 1920*1080 pa sve sto nije 1080p izgleda 🤢, zato gledam koji stream daje najbolju sliku a da nije YouTube 1080p 60fps

Thx

Ima li neko info da li MTS planira da doda jos dve Arene pored ovih 10, posto mi je lik koji mi je uvodio optiku to potvrdio,a cuo sam na jos jednom mestu.

Da li znate gde se ulazi u skriveni meni? Ja samo mogu u običan meni?
Ja namerno ne bih sam podešavao, već bih zvao podršku da ekipa ponovo izađe i namesti uređaje da budu funkcionalni. Ekipa je rekla da trebaju činčevi?! Svakako izjaviti reklamaciju za takav bezobrazluk.
Pretpostavljam da je STB povezan HDMI kablom sa 4k TV-om?

Ja namerno ne bih sam podešavao, već bih zvao podršku da ekipa ponovo izađe i namesti uređaje da budu funkcionalni. Ekipa je rekla da trebaju činčevi?! Svakako izjaviti reklamaciju za takav bezobrazluk.
Pretpostavljam da je STB povezan HDMI kablom sa 4k TV-om?
Jeste povezan je tako. Više puta su mi tražili da restartujem i opet neće.

Prikljucujem matorcima u Kruševcu MTS optiku, i hocu da im podesim sliku da bude sto bolja - pa me interesuje:
-Da li se kanali preko iris boxa stream-uju u 1080p, 720p ili SD?
-Kako ide sa iris aplikacijom - ista stvar/stream ide u istoj rezoluciji?
-Uzecu i eon aplikaciju za van mreže (da vide malo i drugu stranu medalje na n1 i novoj) pa ako je tu bolja rezolucija da onda samo eon aplikaciju instaliram na box i tako da koriste.
-iris vs eon, response time i user interface?

U par reci ako neko moze da elaborira ili na private 🤓

P.S.
Prikacio sam im reklamni monitor 75" 1920*1080 pa sve sto nije 1080p izgleda 🤢, zato gledam koji stream daje najbolju sliku a da nije YouTube 1080p 60fps

Thx
  • Slika je na 1080p na HD kanalima (1080i50hz), ostalo je SD. Imaš spisak na https://www.tvchannellists.com/w/List_of_channels_on_iris_TV
  • Podesiš u aplikaciji kvalitet strima. Ide OK, odgledam sport bez problema, ali koristim telefon :) Imaš temu za Iris GO, tamo je malo detaljnije pisano.
  • Mora VPN za SK i nova kanale, neki sa serverom u Srbiji. Imaš temu eon sa Vpn ili tako nekako. Neće moći inače ništa na Mts-ove box-eve da se instalira.
  • Ne znam, navikao sam se na Irise, eon mi služi sada za tenis i motosport. Radi i jedno i drugo posao.

Jeste povezan je tako. Više puta su mi tražili da restartujem i opet neće.
U običnom meniju Podešavanje uređaja/Podešavanje medija... Zoom: ceo ekran; Širina/Visina: 100/100 %

Skriveni meni: #1397#
Video output ili Displey SIze pa probaj.
Sigurno nije neko podešavanje na TV-u loše?
Neko je skoro pominjao taj problem, prteraži malo. Ne mogu da se setim gde sam video. Pogledaću malo kasnije ako stignem.

EDIT: Našao, redom klik na linkove :)

Poslednja izmena:
  • Slika je na 1080p na HD kanalima (1080i50hz), ostalo je SD. Imaš spisak na https://www.tvchannellists.com/w/List_of_channels_on_iris_TV
  • Podesiš u aplikaciji kvalitet strima. Ide OK, odgledam sport bez problema, ali koristim telefon :) Imaš temu za Iris GO, tamo je malo detaljnije pisano.
  • Mora VPN za SK i nova kanale, neki sa serverom u Srbiji. Imaš temu eon sa Vpn ili tako nekako. Neće moći inače ništa na Mts-ove box-eve da se instalira.
  • Ne znam, navikao sam se na Irise, eon mi služi sada za tenis i motosport. Radi i jedno i drugo posao.
Znaci svi kanali su u stvari 1080i?!?
Na sbb isto, samo su 2 kanala 2160p a nijedan 1080p - (cisto da ima gde da se proba 4k tv - i da bi privukli time? 🙃)

Cak i hbo paket 😐

Namesten je box na 4k. Nebuloza je sto nisu ukinuli to kao opciju.

Stavi 1080i50hz

U običnom meniju Podešavanje uređaja/Podešavanje medija... Zoom: ceo ekran; Širina/Visina: 100/100 %

Skriveni meni: #1397#
Video output ili Displey SIze pa probaj.
Sigurno nije neko podešavanje na TV-u loše?
Neko je skoro pominjao taj problem, prteraži malo. Ne mogu da se setim gde sam video. Pogledaću malo kasnije ako stignem.

EDIT: Našao, redom klik na linkove :)
Hvala puno🥰🥰🥰 Evo probaću sada i nadam se da ću uspeti
Još jednom hvala puno, uspelo je🙂🥰❤

Poslednja izmena:
Znaci svi kanali su u stvari 1080i?!?
Na sbb isto, samo su 2 kanala 2160p a nijedan 1080p - (cisto da ima gde da se proba 4k tv - i da bi privukli time? 🙃)

Cak i hbo paket 😐
Ma daleko od toga da su svi HD.
Zavisi i od toga koji si paket, pa prema tome broj HD kanala.
Imaš na toj listi koje su rezolucije, koji paket, imaš i koji dobri kanali nemaju vraćanje unazad... Ima mana, daleko od toga da nema. Popravljaju se ali polako :)

Da li je normalno da kada ukljucim opciju "SLIKA U SLICI" ,da u onom manjem ekranu ne prikazuje sve kanale?
Ako je tako onda je ovo besmisleno.

Molim vas, može li pomoć! Juče su mi montirali mts iris tv, na jednom televizoru je u redu slika, ali na drugom smart tv-u slika se pojavljuje samo u gornjem desnom uglu. Probala sam sve opcije i neće da otvori normalno sliku preko celog tv-a? U čemu je problem, da li se nekome slično desilo? Monteri mi rekli da kupim neke činčeve, a u prodavnici mi rekli da 4k televizor nema takve kablove
Pitanje je koji imaš TV i koji si dobila STB. U principu to se dešava kod FOX i VOX TV-a a rešava se zamenom STB-a za model Q11

Ne znam da li je neko pronašao već, ali može da se uključi bluetooth pairing mod na daljinskom od hp4024 ako se drži ok i video klub dugme

Ne znam da li je neko pronašao već, ali može da se uključi bluetooth pairing mod na daljinskom od hp4024 ako se drži ok i video klub dugme
Kako ti prikaže daljinski na hp4024. Koji je naziv stavke koju treba da upariš.
Prvi put je nastavio da nešto radi daljinski od hph07, ali mene ima neka gomila uređaja na spisku.

Kako da odradim prebacivanje ekrana sa telefona na hph07? A da nije airscreen aplikacija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno