Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav, napravio sam nalog, jer me je zainteresovala tema o mogućnosti korišćenja Iris STB-a kao Android STB.

Zanima me da li mogu moj uređaj HP4024 da koristim kao Android STB?
Ako sam pomešao neku terminologiju, oprostite. :sneaky:

Pozdrav, napravio sam nalog, jer me je zainteresovala tema o mogućnosti korišćenja Iris STB-a kao Android STB.

Zanima me da li mogu moj uređaj HP4024 da koristim kao Android STB?
Ako sam pomešao neku terminologiju, oprostite. :sneaky:
Džaba si pravio nalog 🤣🤣🤣
Šalim se, ali hp4024 nećeš moći tako da koristiš.

Pozdrav svima. Planiram da pređem na mts sa SBB~a. Zanima me ovaj broj uređaja, da li se u uređaj računa web aplikacija, to znači ako preko laptopa idem na web aplikaciju irisa da gledam TV? Na SBB imam 5 uređaja i to mi je malo, a ovde koliko vidim samo 3. Hvala.

Prema tome zaključak se sam nameće : ako prelaziš nemoj da uzmeš TV uslugu (uzmi Box bez IPTV) u MTS već ostavi kod SBB-a.

p.s. Naravno da se svaki browser računa kao jedan uređaj (kao Iris Go / Iris Smart uređaj, ne utiče na broj Iris STB-ova koje možeš koristiti po jednom ugovoru).

Da li je samo kod mene nikakav kvalitet slike utakmica na SP i na RTS i na A1 premium (trenutno ned-sen)??

Na hph07 google play store aplikacija, može ili ne? Instalirao,ali ne otvara. Chromecast built-in isto ne kapiram, ima ga među aplikacijama, uključen, ali kako da "castujem" sa telefona?
I predlog da se napravi nova tema u vezi hph07 i tih podešavanja, instaliranja, launchera, da ne gušimo ovde. :)

Jel ima neko da ne koristi apliakciju za smart tv-u supernova (move-n-go) treba mi za test na LG tv-u par dana?

Da li je ne neko probao da poveze Iris TV sa decoderom? Uglavnom pokusavam da povezem Iris TV sa decoderom na kom su prikljucena 4 TV, gde zelim da namestim da na dekoderu pusti jednu sliku preko 4 monitora kao jednu velilku.
Na Irisu je HDMI a na dekoderu DVI, uzeo sam gotov kabel, probao preko raznih adaptera, ekstendera, menjao rezoluciju na dekoderu. Na dekoderu prijavlju je da je nakacen i da ide slika ali ko da Iris ima neku zastitu da ne bi moglo da se "grebuje".
Ako je neko uspeo da resi ili ima neko resenje, bilo koja pomoc bi znacila :)

Ne znam da li je bas adekvatno mesto za moje pitanje,ali sigurno ima onih sto znaju. Naime desavami se da se ton "pojaca" sam od sebe, recimo kad krenu reklame, odmah glasnije ili slicno, da li treba nesto u podesavanjima iris-a da se odradi ili mozda na samom tv-u?

Koliko citam i kod drugih , na oba kanala , sta su zeznuli ili sta eksperimentsu ko zna ?
Naučnici
Bas sam obratio paznju, nesto svakako nije u redu sa slikom. Testirao sam HP4024 i Q11 na direktnom prenosu utakmice Australija-Francuska, sa HP4024 na sirokom kadru prilikom pomeranja slike dolazi do primetnog zamucenja sitnijih detalja (obratite paznju na travu), takodje ivice dresova, sa Q11 gotovo da se ne primecuje zamucenje sliki prilikom kretanja. Testirano na LG 4K OLED
Steta sto niko iz MTS ne cita ovo i sto nece uraditi nista povodom ovoga do kraja prvenstva...

Steta sto niko iz MTS ne cita ovo i sto nece uraditi nista povodom ovoga do kraja prvenstva...
Nisu u obavezi da citaju,ali zato im prijavis mejlom ili telefonom svaki put dok ne rese problem.

Cemu zapravo sluzi TF slot, probao sam microSD da uglavim, ne stoji kako god je okrenem, mora da ima neka fora?
Na HPH07.

Treba mi pomoc drugari .U toku prenosa modem mi je izbacio sve povezane uredjaje .Sve sam uredjaje povezao ponovo .Smart tv nikako iako kucam istu lozinku ? Pokazuje mrezu ali kao the zakljucanu .

Prilozi

• IMG_20221123_000329.jpg
    IMG_20221123_000329.jpg
    173.4 KB · Pregleda: 43
  • IMG_20221123_000340.jpg
    IMG_20221123_000340.jpg
    252 KB · Pregleda: 42
Hahaha dobroo, hvala svakako 🙏
Kuckao sam sa njima tokom dana i kažu kao i ako bude neki update, svakako nije predviđeno da se uređaj koristi i u te svrhe. 😳
Mislim da je pitanje vremena kad ce neko da postavi tutorijal kako da se koristi kao svaki drugi android box. Ako je slučaj kao sa Supernova boxovima dovoljno je samo preko adb da se upuca drugi launcher i onda se otvara dosta opcija koje ttenutno ne mozemo da vidimo jer Iris launcher to blokira.

Mislim da je pitanje vremena kad ce neko da postavi tutorijal kako da se koristi kao svaki drugi android box. Ako je slučaj kao sa Supernova boxovima dovoljno je samo preko adb da se upuca drugi launcher i onda se otvara dosta opcija koje ttenutno ne mozemo da vidimo jer Iris launcher to blokira.
Rade ljudi na tome na forumu:

Lik je tamo postavio Linux OS Armbian za taj box koji se boot-uje sa USB-a.
Pitanje vremena.

Osim kineza na temi sve sami balkanci :D Uostalom kao i na temama za SDMC Eon boxa, temi za Supernovin Move hybrid... :D :D

Pozdrav,

Pre par dana sam dobio "upgrade" sa BOX 2 (internet + fiksni) na BOX 3 ( + televizja (Iris TV MAX)) paket u mts-u. U paketu sam dobio 250 kanala / 170 HD. Uredjaj je povezan na jedan TV i radi sasvim pristojno. Medjutim, kada hocu da se prijavim na MTS-ov sajt da koristim Iris TV preko svog racunara ili preko android aplikacije, pri unosenju podataka iz ugovora (username i password), sajt mi izbacuje gresku gde pise da uneti podaci nisu tacni..

To je jedan problem, a drugi je isto vezan za prijavljivanje na njihov sajt. Kada udjem na mts-ov sajt da se prijavim, nakon unetih podataka iz ugovora, iskace mi obavestenje gde pise da je MOJ MTS namenjen privatnim korisnicima i da moram da predjem na sajt za poslovne korisnike. Potom predjem na mts za poslovne korisnike, pa ni tu ne radi username i password i tako se vrtim u krug :D.

Hteo sam da pitam da li se neko sreo sa ovim problemima, i ako jeste, da li je nasao resenje.

Kad se sistem tako zaglupi, onda zoves korisnicki servis da resi problem.

Tako je,moraš da ih zoveš i objasniš problem.I meni se isto desilo pa smo rešili telefonski.

Registruj se prvo na moj mts. User je bez @mts.rs
Onda aktiviraj Iris u moj MTS.

Cemu zapravo sluzi TF slot, probao sam microSD da uglavim, ne stoji kako god je okrenem, mora da ima neka fora?
Na HPH07.
Niko nije probao microSD karticu? (Softver je podržava jer u Android settings-u može da se stavi i kao default storage)
U čemu je glitch da neće da stoji u slotu?

Nisam probao, nemam Iris STB. Imam i imao sam druge uređaje koji su imali "TF card" slot. I znam da je TF card = microSD card. I da na uređajima obično pored slota negde bude nacrtano kako treba da bude okrenuta sama kartica. I obično imaju "žabicu" da klikne kad se gurne i da posle treba ponovo da se stisne kad se vadi iz slota.

Kako god opcije su da ti nešto ne radiš kako treba ili da je na tom primerku oštećen slot? Ako imaš dodatni STB primerak tog modela testiraj svoju tehniku ubacivanja tamo?

Poslednja izmena:
Da li bi mogao neko drugi od forumaša da proba da ubaci microSD u TF slot pa da podeli feedback?

Pošto je stvarno moguće da je možda samo moj box oštećen (mada meni miriše da je neka namerna opstrukcija od supplier-a i da ima neka posebna fora/posebni workaround pošto sam box nije originalno predviđen za svačije čačkanje).

Hvala!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno