Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je baš to, usluga rešavanja papirologije. Mislim da se uvek to obračunava kod tih ekspres kurira, DHL, UPS, FedEx.

Jel treba dispute da otvorim 31-og?

Prilozi

• Screenshot 2022-10-28 at 18-33-11 Order details.png
    Screenshot 2022-10-28 at 18-33-11 Order details.png
    61.4 KB · Pregleda: 39
da li neko zna kakva je posiljka RUxxxxxxNL,da li je obicna ili sa pracenjem?jedino imam pracenje na JOOM-u,na ostale tracking sajtove kod je nepoznat.

Prvi put do sada imam taj broj za pracenje pa mi je nepoznat,od skoro kupujem na JOOM,ranije sam kupovao na Aliju,sada zbog ovih problema sa kasnjenjem i ne stizanjem posiljki a ne vracanjem novca odustao sam od Alija.

Do sad sam poručivao dosta puta, ali danas mi se prvi put desila situacija da mi stigne poruka od Poste da dodjem po paketomata i preuzmem posiljku, da li se to jos nekom dešavalo ili je to nesto novo ?

LBxxxxLT
29.10.202210200 GPC BEOGRADDispatch

Nista od trakinga za moju dostavnu postu nema ,naso kartonce u sanducetu i podigao u posti.
Nisam gledao po onom RR broju .

LBxxxxLT
29.10.202210200 GPC BEOGRADDispatch

Nista od trakinga za moju dostavnu postu nema ,naso kartonce u sanducetu i podigao u posti.
Nisam gledao po onom RR broju .
Imam isto tako za 2 posiljke moracu da odem sutra ili prekosutra da pokupim ako mi ne donesu.

Treća pošiljka naručena na adresu na NBgd stiže preko Direct4.Me u poštin paketomat.

Uzgred sve pošiljke prkeo HU.
Takođe redosled pristizanja je nemoguće pratiti.
Pošiljke naručene u avgustu su još negde zaglavljene

29/08/2022 16:12 - Arrive at local delivery office

dok neke nurečene u oktobru su već isporučene.

P.S.
Na kartoncetu uredno pise da se posiljka moze podici u narednih 20 dana

Svaki paketomat ima svoj broj poste
U aplikaciji pretpostavljam da se moze upisati to ko adresa

Treća pošiljka naručena na adresu na NBgd stiže preko Direct4.Me u poštin paketomat.

Uzgred sve pošiljke prkeo HU.
Takođe redosled pristizanja je nemoguće pratiti.
Pošiljke naručene u avgustu su još negde zaglavljene

dok neke nurečene u oktobru su već isporučene.
Ovo "local delivery office" znači da je pošiljka zaglavljena ovde negde ili u Mađarskoj ili ko zna gde?
Meni i na nekim isporučenim i neisporučenim pošiljkama stoji to isto

Na koji beše mail mogu da pošaljem podatke o porudžbini zbog carinjenja? Da mi ne procene previsoku cenu pošiljke, a nešto mislim da će da ide na carini, dosta je veliki paket.

Na koji beše mail mogu da pošaljem podatke o porudžbini zbog carinjenja? Da mi ne procene previsoku cenu pošiljke, a nešto mislim da će da ide na carini, dosta je veliki paket.
Tražiće ti oni ako se ne snađu oko vrednosti paketa, ali 99% stvari carine po nekom svom katalogu vrednosti, što je nekad dobro, ali uglavnom loše...

Svaki paketomat ima svoj broj poste
U aplikaciji pretpostavljam da se moze upisati to ko adresa
"
Poštovani,

Pošta Srbije navedene pošiljke za koje je poštarina plaćena unapred i koje nisu opterećene carinskim dadžbinama isporučuje putem paketomata. Potrebno je da prilikom onlajn naručivanja proizvoda u rubrici za adresne podatke primaoca umesto adrese stanovanja, navedete poštanski broj i naziv paketomata. Spisak poštanskih brojeva i naziva paketomata sa lokacijama je na internet strani https://paketomat.posta.rs/paketomat-lokacije/ .

S poštovanjem,

Pošta Srbije

"

Kome odgovara moze da narucuje i na paketomat.

Sinoć me zove neka žena kojoj je poštin paketomat otvorio moju pošiljku!

Ja pogledam u app i piše da je preuzeta par minuta pre toga, a njoj da nema više pošiljki za nju.

Našao se danas sa njom da mi da moj paket.
Njoj rekli da mora u neku od pošta po svoj.

Cirkus.

120 evra ruter, 113 evra troskovi, pa ti narucuj

26 evra postarina
38 evra fedex carinjenje (nigde nije navedeno unapred)
49 evra carina i porez

Zdravo svima!
Da li neko moze da mi dešifruje šta se događa sa ovom pošiljkom. Baš dugo je zaglavljena u ovom statusu pa ne znam da li da je otpišem ili da čekam?

Tracking number: LPxxxxxxxxxxxxx
-------------------------------------------------
Oct 12, 2022 at 19:35 / Aliexpress-Cainiao / Received by logistics company. Accepted by carrier
Oct 13, 2022 at 06:59 / SunYou Logistics / Pre-Shipment Info Sent to Serbia
Oct 13, 2022 at 13:24 / SunYou Logistics / CHINA, SHENZHEN, Acceptance, Sent to Serbia
Oct 13, 2022 at 13:49 / Aliexpress-Cainiao / [Shatian Town] Processing at sorting center. Inbound in sorting center
Oct 13, 2022 at 14:59 / Aliexpress-Cainiao / [Shatian Town] Processing at sorting center. Outbound in sorting center
Oct 13, 2022 at 21:24 / Aliexpress-Cainiao / Arrived at departure transport hub. Received by line-haul
Oct 14, 2022 at 03:21 / SunYou Logistics / SHENZHEN, CHINA, Departed Sunyou Facility, Last mile number LB081888155LT
Oct 15, 2022 at 02:37 / SunYou Logistics / HONG KONG, Departed HONG KONG Airport
Oct 15, 2022 at 10:37 / Aliexpress-Cainiao / Leaving from departure country/region. Hand over to airline
Oct 15, 2022 at 23:49 / SunYou Logistics / Serbia, Arrived at destination country airport
Oct 16, 2022 at 07:49 / Aliexpress-Cainiao / Arrived at destination country/region
Dec 07, 2022 at 23:59 / Aliexpress-Cainiao / Estimated delivery by:
-------------------------------------------------
Shipping method je Cainao Standard for Special goods.

I ja imam jednu koja je isla kao Cainao Standard for Special goods i dalje preko Litvanske poste i stoji sa istim statusom i istog datuma. Izgleda kao da je zaglavila u Litvaniji jer na njihovom sajtu jos uvek ne moze da se prati. Druga posiljka sa istim datumom mi je isporucena u ponedeljak ali ona je mogla da se prati i u litvaniji i kasnije u Srbiji. Nadam se samo da se paket nije izgubio.

@code357

Oct 15, 2022 at 23:49 / SunYou Logistics / Serbia, Arrived at destination country airport

******* ( SunYou ) , vec godinama nece da naprave izmenu i ovaj status oznace kako treba.
Posiljka je ili u nekoj tranzitnoj tacki ili je stvarno stigla u Litvaniju , ali
definitivno jos uvek nije prosla LT-2132NM - Vilnius Logistics Center
i nije upucena ka Srbiji ( LT-LTVNOA ).

Kada signe u LT-2132NM , na posta.rs/lat/alati/pracenje-posiljke.aspx za LB...LT
ce se pojaviti status , prvo LT-2132NM - Prijem

@code357

******* ( SunYou ) , vec godinama nece da naprave izmenu i ovaj status oznace kako treba.
Posiljka je ili u nekoj tranzitnoj tacki ili je stvarno stigla u Litvaniju , ali
definitivno jos uvek nije prosla LT-2132NM - Vilnius Logistics Center
i nije upucena ka Srbiji ( LT-LTVNOA ).

Kada signe u LT-2132NM , na posta.rs/lat/alati/pracenje-posiljke.aspx za LB...LT
ce se pojaviti status , prvo LT-2132NM - Prijem
Mnogo hvala na informaciji :)

Šta sad, recikliraju brojeve pošiljki. :LOL::eek:
SG.png

Stisnuh petlju da porucim sa Aliexpressa, iako sam rekao da necu otkako je pocelo ono sa UA*********HU (dzabe kad je najjeftiniji :cool:).
Gledao sam da ne bude gore pomenuti tracking i nije.
Elem, jel ima neko iskustva sa SYRM********* ?
Pisalo na Aliju kad sam porucivao da je Cainiao Standard For Special Goods, kad ono SunYou. Mislim, i jedno i drugo je ok po mom dosadasnjem iskustvu, jedino sto sam do sad imao SY********* i SYAE*********, nisam se jos sretao sa SYRM*********
Vrednost paketa oko $34 + shipment $2.63 ako je bitno
Hvala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno