Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

@Zulu 92 ima li neka nova info u vezi Google Pay-a...kako napredujete...da li ste započeli testiranje?

Tako je. Autor je zamolio da se njegovi postovi obrišu, shvativši da nije smeo prevremeno da iznosi informacije sa posla, jer ga mogu koštati istog. Ispoštujte njegovu želju, jer nema smisla da ispašta zbog toga.

Halk banka do kraja godine uvodi GPay a pre toga najkasnije septembar uvodi Apple Pay.

Saga Google Pay se nastavlja, koliko smo već puta čuli od neke banke da uvode do kraja godine. Pa evo ni jedna do sada nije uvela. Srećom ne kažu do kraja koje tačno godine.

I Halk i ProCredit uveliko testiraju GPay...tako da je to manje više već završena stvar. Mobi banka je objedininila projekte Apple i GPay a nešto slično je i u UniCredit banci.

Није ми јасно да pro credit нешто таласа са Gpay-om а да се претходно не позабаве оном срамотом од мобилне апликације. Да за тржиште тзв ”Косова” имају сто пута бољу апликацију него за наше је стварно брука. Рачун скривен уместо да буде јасно видљив чим се уђе у апликацију, нема опције copy-paste па мораш сваки број рачуна да чукаш ко будала... Невероватно да се диче неком иновативношћу и ”онлајношћу” а да онакву апликацију имају..

Uvodjenje GPay na pametne uredjaje(smart watch) zavisi od banaka ili samog googla ili u mom slucaju sata(samsunga)?

Čim nas Google podrži a banke uvedu GPay moći ćeš da ubaciš platnu karticu podržane banke u Google Wallet na svim podržanim uređajima. Ukoliko taj tvoj Samsung Watch podržava Google Wallet naravno da ćeš moći da koristiš isti.

Ima li nekih informacija da li ce Inteza uvoditi GPay?

Zvaničnih nema...ali nezvanično ga uskoro uvode Halk i ProCredit.

Da gledamo malo siru sliku-koliko ce ljudi kod nas da koristi GPay?
Ako banka proceni da je taj udeo mali tj da ce njeni troskovi-ulaganje u razvoj biti veci nego sto ce imati benefite od usluge,banka odredjenu uslugu nece implementirati.
Tako da kada trziste bude pokazalo da je spremno za inovaciju sve banke ce u roku od 6meseci to da uvedu.
Ako se uzme u obzir sada trzisna analiza GPay nece sigurno tako brzo doci kod nas,jer jos uvek ima oni koji "jedva"koriste bankomat,zele da idu na salter da dignu novac :p

Banke moraju da razvijaju svoj softver za beskontaktna placanja, sto je veliki trosak. Lakse im je da se nakace na google pay i cao.

Da trziste nije spremno, zasto bi placali ogromne pare da razviju taj softver uopste? Ja koristim Wave2Pay godinama inace, tako da ovo nije od juce..

OTP, PŠ nemaju svoje pandaneW2P-ju i slicnim i njima se svakako isplati da imaju GPay i sad je pravo vreme.
Spominjem ove dve banke jer imam u njima racune.
Da 90% korisnika ni ne zna sta je GPay to je tacno ali omoguci ti bato za tih 10% pa kad imas proizvod onda ga reklamiraj pa ce onih 90% da cuju koje su prednosti tog proizvoda i od tih 90 nek koristi 70% kroz godine ti si na konju i korisnici takodje.

OTP, PŠ nemaju svoje pandaneW2P-ju i slicnim i njima se svakako isplati da imaju GPay i sad je pravo vreme.
Spominjem ove dve banke jer imam u njima racune.
Da 90% korisnika ni ne zna sta je GPay to je tacno ali omoguci ti bato za tih 10% pa kad imas proizvod onda ga reklamiraj pa ce onih 90% da cuju koje su prednosti tog proizvoda i od tih 90 nek koristi 70% kroz godine ti si na konju i korisnici takodje.
OTP ima Apple Pay za iPhone i mCard za Android uređaje. Evo i uputstvo kako se namešta mCard: https://www.otpbanka.rs/wp-content/uploads/2022/08/mcard-uputstvo.pdf

Nisam konzument jebuke cak sta vise ne podnosim nijedan njihov proizvod.
Za mCard da to sam jednom koristio davno sad si me podsetio i gledam u novoj app nema mCard a i ne koristim taj racun za placanje vec primanje plate i odmah prosledim na PŠ racun i tim racunom placam a PŠ nema takvu aplikaciju nfc.

Imaš u novoj app mCard na početnom ekranu pre nego što se uloguješ, jako je jednostavna za podešavanje i korišćenje.

Banke moraju da razvijaju svoj softver za beskontaktna placanja, sto je veliki trosak. Lakse im je da se nakace na google pay i cao.

Da trziste nije spremno, zasto bi placali ogromne pare da razviju taj softver uopste? Ja koristim Wave2Pay godinama inace, tako da ovo nije od juce..
Oke lakse im je da sa nakace ali i to nije free,tako da i tu stoji trosak. Drugo je sto kod nas nema odavno neke banke koja gura inovacije iako smo potpisali cetvrtu digitalnu revoluciju :p
Kada sam rekao da tržiste nije spremno mislio sam na Srbiju ne u globalu,koji to vec uveliko furaju

Ovo je onda za Banka Intesa temu.

Nazad
Vrh Dno