Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Bez ljutnje ali da si rekao bukvalno bilo koju drugu banku pa da se i slozim.
Drago mi je, a sta cemo ako bude u orvom naletu ili medju prvima jer joj odgovara jer nema svoju nfc app?
Vise njoj odgovara nego ovim bankama sto imaju vec tu mogucnost, ne istu alu slicnu.
E sad sto svi mi PŠ zovemo baba PŠ iz opravdanih razloga, to je nesto drugo, ali moze da se desi da nas iznenadi baba PŠ.

Ja se potajno nadam da će i EFG imati podršku, skorije su među prvima ubacili opciju PRENESI pa možda se i sad zalete sa GPay.

Tako sam i ja nacuo, a medju njima i PŠ zato sam gore i napisao da bi trebala u prvom talasu i ona da podrzi GPay na sta su se neki smejali.
Moguce da cu i ja krajem meseca ili pocetkom sledeceg njima smejati ako ne budu u pravu.
Jer ne tvrdim ja da ce PŠ biti prva ali iz nekih izvora koji tvrde to sam cuo.

Ja bih izrazito voleo da Štedionica konačno shvati da joj je potreban ozbiljan pristup modernim tehnologijamani ozbiljan ribredning da bi bila konkurentna na tržištu. I iako mi ideja uvođenja GPay kod njih deluje kao Sci-Fi, prvi ću priznati grešku i čestitati im ako to urade u utorak.

Sam ulazak Google Pay na naše tržište je revolucionarna stvar (makar za naše uslove) i nadam se da će ga što više banaka uvesti.

A kad smo kod toga, @wifininja ima li informacija koje bi još banke mogle da uvedu Google Pay u neko skorije vreme, ili utorak ili do kraja godine eventualno?

@leethium Intesa, Halk, ProCredit.. @aki28 kaže PŠ. Navodno do kraja godine UniCredit i eventualno Mobi ali možda nas još neka iznenadi

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Iz tvojih usta u Božije uši što se UniCredit-a tiče.

Sve u svemu sad čekamo Revolut da nam dođe.

Iskreno, pored RaiPay-a, ne vidim nikakve vau stvari za gpay osim placanja preko sata. Je li postoji jos nesto sto GPay daje kao mogucnosti, pogodnosti?

Za korisnike koji koriste jednu banku, i nema neke koristi. Zgodno je za one koji istovremeno koriste kartice više banaka, mada i tu je pitanje šta je lakše: pokrenuti odgovarajuću aplikaciju, ili menjati aktivnu karticu?
Pozdrav

Da nema neko možda informaciju šta će se dešavati sa aplikacijama koje su banke razvijale za sebe? Ima ih solidan broj kod nas, neke bi sigurno prešle na G pay ako je istina da više njih startuje u isto vreme. zanima me da li će da ih gase nakon nekog perioda
Ovo je jedino bitno za nas manjinu bez Gugl servisa

Tako nešto je apsolutno nelogično i ni jedna banka to sigurno neće uraditi pošto se u njihovim aplikacijama nalazi još gomila funkcija sa kojima Google Pay, kao ni Apple Pay, nema nikakve veze 😃

Nazovi interesantno je da se na svakih nekoliko postova ponavlja nabrajanje banaka za koje se nagđa da će uvesti ovu uslugu.

Intesa ima posebnu Android aplikaciju za plaćanje gde nema ništa dodatno od mogućnosti, ne vidim zašto bi zadržali tu aplikaciju ako uvedu Google Pay.

Razumeo sam da pita za generalno bankovne aplikacije :), ali čak i u toj varijanti je nelogično pošto ne mora svaki korisnik da koristi android platformu i Google Pay sistem za plaćanje :) Uveden je i Apple Pay i nije ukinuta njihova aplikacija za plaćanje.

Apple Pay nema veze sa Wave2Pay app tako da ti je loše poređenje.

Što i dalje ne menja ništa po pitanju ukidanja aplikacija banke, a kao što je napisano, mislio sam da pita za glavne aplikacije banke. Takođe, nije Intesa jedina banka u ovoj zemlji.

Koja je uopšte prednost GPay u odnosu na recimo Wave2Pay aplikaciju (koja inače radi odlično)?
Jedino što mi pada na pamet je da će pored banke, i sam Google znati gde se troši novac i u kojim količinama. A to baš i ne vidim kao prednost, naprotiv.

Povezuješ platnu karticu.
Ako se dobro sećam, povezana mi je bila visa internet kartica, tako da verovatno može bilo koja visa i master kartica.

Cini mi se da je nesto skoro GPay zamenjen opet sa Google wallet aplikacijom ili gresim ?

Google i aplikacije za placanje 😵‍💫🥴😅 cekamo wallet app...

Povezuješ platnu karticu.
Ako se dobro sećam, povezana mi je bila visa internet kartica, tako da verovatno može bilo koja visa i master kartica.
Mislim da na Wave2Pay ne možeš da povežeš kreditne kartice, zato ga i ne koristim. Očekujem da će na Google wallet moći da se doda svaka debitna i kreditna kartica, pa da biram, zavisno od toga gde i šta plaćam.

Nazad
Vrh Dno