Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Sta to gpay pruza u odnosu na aplikacije banke sa istom mogucnoscu? Jeste sa aspekta korisnika lakse da jednom app ima pregled svih transakcija i koriscenja ali da li utice na privatnost jer uvodi u lancu jos jednog igraca - Google / Apple pre su to bili Banka/MC-Visa/prodavac?

Mogla bi Erste banka da uvede gpay, kad već nemaju ekvivalent NFC plaćanju sa telefona.
Mada pošto još uvek nisu uveli ni apple pay, čisto sumnjam.

Sta to gpay pruza u odnosu na aplikacije banke sa istom mogucnoscu? Jeste sa aspekta korisnika lakse da jednom app ima pregled svih transakcija i koriscenja ali da li utice na privatnost jer uvodi u lancu jos jednog igraca - Google / Apple pre su to bili Banka/MC-Visa/prodavac?
Na primer prilikom plaćanja se transmituje njihova virtuelna kartica tako da originalni podaci ostaju zaštićeni, mogućnost dodavanja nekih loyalty kartica da budu na jednom mestu.

Jedino to što je pomenuo @kibicer da će moći sve kartice da se ubace, dok npr. na Intesinoj w2p nije moguće dodati kreditnu karticu (bar za sada).
Drugih prednosti nema, ili ih bar ja nisam video dok sam nakratko koristio GPay.
Oko same privatnosti ne znam, ali me ne bi iznenadile "preciznije" reklame :)

Mojoj sreći neće biti kraja ako ovo znači da mobi banka počinje da koristi apple pay. 😂

Zdravo ljudi, kada Google pay bude aktivan u Srbiji da li ce moci da se poveze Payooner?

Mislim na Payoneer virtual card
Payoneer nije deo Google Pay ekosistema, niti planiraju priključenje. Usluga je vezana za zemlju izdavaoca kartice, odn. državu u kojoj se usluga pruža, što je podređeno prema podešavanju Google naloga. Možeš imati i Google naloge više država na svom uređaju, ali jednim od njih se najpre identifikuješ. Ovo bliže znači da u nekim zemljama EU npr. N26 pruža, odn. ne pruža mogućnost dodavanja kartice.

Zanimljivo za hrvatsku PBZ banku, koja je deo intesa grupacije, samo visa inspire moze, ostale kartice ne.

Ukoliko se instalira Google Wallet i proba da se upišu podaci kartice, u mom slučaju Intese, dobiju se uslovi korišćenja na srpskom od strane banke. To znači da je završena implementacija, samo neće da se linkuje do kraja jer verovatno prvo mora da se potpiše neki papir u banci kao za Wave2Pay. Verovatno ako neko proba sa karticom druge banke, može i da vidi dal je banka počela implementaciju GooglePay-a... :)

Okle da skinem Wallet kad ga i dalje nema na našem Play store-u?

Neće trebati ništa da se potpisuje u banci...prosto servis još uvek nije zvanično pušten.
Okle da skinem Wallet kad ga i dalje nema na našem Play store-u?
Sa Play Store na kojem ga ima...uključi VPN USA...odeš u settings, apps, Play Store, force stop, clear cache i onda ga skineš ako hoćeš već da probaš.

Ukoliko se instalira Google Wallet i proba da se upišu podaci kartice, u mom slučaju Intese, dobiju se uslovi korišćenja na srpskom od strane banke. To znači da je završena implementacija, samo neće da se linkuje do kraja jer verovatno prvo mora da se potpiše neki papir u banci kao za Wave2Pay. Verovatno ako neko proba sa karticom druge banke, može i da vidi dal je banka počela implementaciju GooglePay-a... :)
Isto i ja probao 😁

I onda dođe poruka od banke da je Google skinuo 0,00 RSD ;)

Meni stigne poruka od Google *Temporary Hold, GB da zaduzi 118.27 din i onda ponisti transakciju, ali ne moze do kraja da zavrsi povezivanje. U pitanju je Visa Inspire kartica :)

To sam i ja primetio. Izgleda zapelo negde :D

Verovatno nisu smeli ništa da pišu pre nego što GPay zvanično ne krene.

S
Neće trebati ništa da se potpisuje u banci...prosto servis još uvek nije zvanično pušten.

Sa Play Store na kojem ga ima...uključi VPN USA...odeš u settings, apps, Play Store, force stop, clear cache i onda ga skineš ako hoćeš već da probaš.
Sve od ovoga uradio ali se google wallet ne pojavljuje na listi...

Cudno i meni nikako da se pojavi aplikacija u Storeu. Pokusavao komercijalnim VPNom i razne zemlje a i svojim VPNom preko VPS servera ali isto. Na kraju skinuo apk.
U sustini nista od Rajfajzena, probao Visa Debit sa iRacuna.

PS: Takodje nista od UniCredita (preduzetnicke Master i Visa). Probao i sestrinu Dinacard od Komercijalne, isto nista. Mada ne znam ni da li moze Dinacard.

Prilozi

• Screenshot_2022-08-22-19-07-52-176_com.google.android.gms.jpg
    Screenshot_2022-08-22-19-07-52-176_com.google.android.gms.jpg
    39.4 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno