Naravno, zato sto im servisi za dostavu naplacuju procenat sto prodaju hranu preko njihove platforme. Restorani u tom slucaju rese da taj procenat (10-15%) prenesu na krajnjeg kupca, sto je s moje tacke gledista nekorektno, ali tako je kako jejel tačno da je preko dostave hrana skuplja nego da lično odem u restoran da jedem ili preuzmem
Svakako se placa dostava servisu preko koga se narucuje. Jasno mi je da to tako funkcionise i u Evropi, samo smatram da nije korektno da se, da se tako izrazim, "dvostruko" naplacuje to sto porucis (i restoran i servis za dostavu), a ne odes licno.Kako nekorektno? Dostava treba da se naplaćuje. Ti ako si slobodan i ako hoćeš da trošiš svoje gorivo, što ti je trošak, odeš po hranu i preuzmeš. Ako nemaš kad i nećeš da trošiš svoje gorivo, platiš dostavu.
U Nemačkoj u većini brzih hrana je jedna cena da sam pokupiš a obično 1/1.5€ veća po jednom artiklu ako hoćeš da ti se dostavi plus za dostavu se plaća 1-2 €. Ima i lokala gde se dostava ne naplaćuje ali svakako postoji razlika u ceni hrane za lično preuzimanje i dostavu.
Kako dvostruko?Svakako se placa dostava servisu preko koga se narucuje. Jasno mi je da to tako funkcionise i u Evropi, samo smatram da nije korektno da se, da se tako izrazim, "dvostruko" naplacuje to sto porucis (i restoran i servis za dostavu), a ne odes licno.
Upravo ovo, rece i @baltam0s sad.Razumem šta želiš reći da je i restoranima u cilju da prodaju hranu dostavom jer im to širi krug mušterija, pa da bi i oni trebali (delimično ili u celosti) da na sebe preuzmu trošak dostave...
Pa nije, dosta restorana/brzih dostava ima em više cene za dostavu em naplate dostavu max par evra.U Nemačkoj sami restorani uvećaju cenu hrane na ime dostave (u odnosu na cene hrene kad sedneš kod njih u restoran), ali se dostava dodatno ne plaça.
Dakle ni tu nema dvostruke naplate...
Ja pravo da ti kažem mislim da apsolutno sve restoran treba da snosi - sami su izabrali da budu na toj ili bilo kojoj platformi.Upravo ovo, rece i @baltam0s sad.
Cene budu 10ak % vece nego u samom restoranu plus dostava koja se placa servisu. Posteno bi bilo da restoran i kupac "podele" taj procenat koji uzima servis za dostavu hrane, ali ko je tu posten, samo se profit gleda, po svaku cenu.
450 dinara dostava, lebe mekani...Meni je pobednik bio neki od pre neki dan... Ništa sitno nema, ali ne prima gvozdene... Tipa račun bio 2560 din ja mu dajem 3000 din i dodam 60 din u gvozdenjacima (tri po 20, nisam mu po dinar dao), on kaže nema da vrati (a u ceni je već uračunato 450 din dostave, dakle hoće da naplati skoro 1000 dostavu jer kao nema sitno)... Reko ostavi ti hranu pa se vrati kad budeš imao da rasitniš, odjednom je našao 500 din da vrati kusur, a kao 60 din me časti, u redu smo, jer neće gvozdene...
Ne znam da li si ikad bio u NS, ceo grad je u prečniku do 7-8 km, dostavljač ne potroši pola litre goriva za bilo koju relaciju, a ako dobro planira sve dostave iz te ture usput obavi...450 dinara dostava, lebe mekani...
Evo npr... DostavaKako bre 450din, toliko ni približno ni u Bgu nije 😂
Ovde se mislilo na dostavu koje nude spoljne sluzbe, koje su oduvek bile katastrofa a ne glovo/wolt/donesi....koji su daleko korektniji i normalnijiCenu usluge dostave koja cinimi se za BG ide do 250din. koja pise u aplikacijama ne uzima kurir vec aplikacija tj.kompanija pa ako je to skupo treba se obratiti kompaniji a ne dostavljacu. Svakako kome smeta cena ne mora da koristi usluge kao i sve za sve u zivotu.
Za moji pojam i wolt,golovo, mr.D su spoljne sluzbe ne razlikujem ih od drugih sem sto su specijalizovaniji za uslugu dostave hrane od drigih.dostavu koje nude spoljne sluzbe
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari