Šta je novo?

Servisi za dostavu: Donesi, Wolt, Glovo

Svi koji misle da mogu da ponude istu ili bolju uslugu za manje novca, a da na tome zarade, eto vam dobre ideje za biznis.

Moramo prvo da osnujemo stranku i pobedimo na izborima, podle ćemo lako... :) :)

I dalje stojim kod tvrdnje da je ovo suluda cena dostave za NS...

Da, to je uvek dobar završni argument. Ne može bez politike.

Kada plaćam neku uslugu, to znači da ili ne mogu samostalno da je realizujem ili kupujem sebi vreme, jer moje vreme vredi više od cene te usluge.

Jednostavnije rečeno, ako ti je skupa dostava, razmotri opciju da samostalno odeš do restorana ili da obroke organizuješ na drugačiji način.

Na dnevnom nivou donosim više odluka, što privatnih, što vezanih za posao, šta mi se više isplati da platim eksterno, a šta sam da uradim ili da uradi neko čije vreme ja plaćam.

Tacno je da je cena jednaka ceni rada i potraznje, a ono sto je jos tacnije da je proporcionalno srazmerna korupciji..... tako da

Tacno se videlo kad je glovo preuzeo neke domace pa i ovde na forumu da je krenula kompanja pljuvanja istog, slucajno, aha kako da ne (sio mi ga djuro)

Па Glovo и заслужује сваку критику.

1) Једини немају корисничку подршку у реалном времену (позив или chat) већ тек након поруџбине пишеш рекламацију па они ако реагују реагују. Ако неко и успе да ступи у контакт са том њиховом фантомском корисничком подршком, то су људи из Босне или не знам одакле који треба теби да помогну око доставе (невероватно).
2) Убедљиво су најскупљи (вероватно намерно јер гурају људе на glovo prime).
3) Најгору доставу имају (најчешће сам код њих добијао хладну храну уз дебело кашњење.)

Wolt je по мом мишљењу код нас на првом месту, затим иде овај Mr D (за сад позитивна искуства са њима.) и онда далеко далеко иза Glovo.

Pretpostavljam da zavisi i od dela grada. Ja nemam toliko lose iskustvo sa glovo, ali je sve gori i gori, istina.

Ja sam imao obrnutu situaciju, video klopu na glovu i shvatio da mi je restoran blizu šljake i zovem direkt njih. Kad sam skontao, jeftinije mi je bilo preko glova da naručim i pokupim nego preko restorana i to nekih 25%. Čudno skroz

^ verovatno neka promocija na samom glovu u vidu popusta ili promo kod

Па Glovo и заслужује сваку критику.

1) Једини немају корисничку подршку у реалном времену (позив или chat) већ тек након поруџбине пишеш рекламацију па они ако реагују реагују. Ако неко и успе да ступи у контакт са том њиховом фантомском корисничком подршком, то су људи из Босне или не знам одакле који треба теби да помогну око доставе (невероватно).
2) Убедљиво су најскупљи (вероватно намерно јер гурају људе на glovo prime).
3) Најгору доставу имају (најчешће сам код њих добијао хладну храну уз дебело кашњење.)

Wolt je по мом мишљењу код нас на првом месту, затим иде овај Mr D (за сад позитивна искуства са њима.) и онда далеко далеко иза Glovo.
Skoro nista od ovog niej istina sto si rekao, prime za bese 499din imas besplatnu dostavu iz svih prime restorana, nikad od 400+ isporuka ni jedan problem, jedino je tacno da je kontaktiranje podrske malo cudno i sakriveno, ali kad ih kontaktiras rese odma i jave se ne chat ali nemas direktnu opciju kao na wolt-u sad se ni ja ne secam procedure ali meni su 3-4 puta refundirali cim dam negativnu ocenu i kazem da nista ne valja javi se neko i resi u roku od odma

Ko nema prime cena isporuke je veoma slicna sa wolt-om i zavisi od udaljenosti

• Like
Reagovanja: mnt
Restorani su najvise bezobrazni, pogotovo ako se uzme u obzir da rade u nekom prcvoljku ili ih i nema na google mapama, a troskove sopstvenog poslovanja sa glovom/woltom prebacuju na krajnjeg korisnika.
Sve cene preko glova/wolta su uvecane preko 20 posto u odnosu na cene u lokalu. I razgovarao sam sa podrskom i to nije do njih, vec do restorana. Sam restoran/brza hrana ima duple artikle u kasi koji kostaju razlicito. Po meni slucaj za inspekciju.
I nakon razgovora sa podrskom sam dobio uveravanje da je to cudno i da ce kontaktirati te restorane.
Ali opet nista.
RIchard gyros 440, preko glova 520.
Tako je sa vecinom restorana.
Ako uzimate za vise osoba, to je takvo dranje da je usluga obesmisljena.
Preko svega toga ide dostava od 100, 150 ili 190 dinara.

Povoljnije mi je da posaljem taxi na adresu da mi pokupi hranu, da mu kazem da mi kupi kiselu vodu i da mi donese do kuce, nego da koristim usluge dostave.

Ovo je tako divlje da nemam reci.
Pre godinu dve, svaki restoran je imao svoju dostavu koju si placao razumno, ili si imao besplatnu dostavu kada narucis preko 600, 1000 dinara.
Ovo je sada toliko bezobrazno da su mi se zgadili i restorani i dostava.

Tesko da to ima veze sa donesi imalo, jednostavno cene rade su skocile, dobar kuvar nece radit vise u srbiji za crkavicu li ces ga platit ili ce emigrirat...

sto se tice cena ja narucujem samo iz onih koji ne primenjuju sabansku praksu da naplacuju vise ima ih postenih jos...

Kad se narucivalo preko Donesi, cena je bila ista kao i u restoranu samo je za određene zone grada postojao minimum za dostavu i, ono najvažnije, donesi je naplaćivao od restorana procenat za uslugu online kupovine a rastoran je sam dostavljao klopu (kasnije se to promenilo ali godinama je bilo tako). Da ne govorimo o recenzijama, zlatnim, srebrnim....članovima, popustima.....

Tesko da to ima veze sa donesi imalo, jednostavno cene rade su skocile, dobar kuvar nece radit vise u srbiji za crkavicu li ces ga platit ili ce emigrirat...

sto se tice cena ja narucujem samo iz onih koji ne primenjuju sabansku praksu da naplacuju vise ima ih postenih jos...
Zato i u pojedinim FastFood lokalima rade kuvari Šrilančani. Drugar ih ima četvoricu.
Mogu misliti u objektima sa velikim brojem osoblja.

Donesi je imao foru da budeš eksluzivno preko njih, pa su uzimali manji procenat. Posle njih je porastao procenat koji uzimaju restoranu. Zato su neki prinuđeni da podižu cene. Samo što su neki podigli sve cene, a neki samo za poručivanje preko servisa za dostavu.

^ ekluzive i dan danas postoje na svim platformama.
@encarta na misterD sad imas isto loyalty program sa statusima "...srebrni, zlatni i sl" i popustima za iste

Uvek je najbolje narucivati direktno od restorana, lar restorana i fastfoodova od kojih narucujem imaju gratis dostavu o
preko iznosa pa lepo umesto provizije za servis taj iznos dati dostavljacu. Vama isto para a on ce se setiti kao i restoran kada narucujes opet i pa nekada poslati neki pokloncic ili umanjenje dela racuna. Tako se cuvaju gosti.

@pm.me
Kako da ne mozda 1 od 50, ostali nazovu prvog sabana koji uzima 300-400din i onda ga cekas 1h+ pa ti hranu baci u ruke ni ne kaze izvolte....
wolt, glovo i donesi/mrD interna dostava je pojam za te sabane koji rade za restorane

Tamo gde ja naručujem u par fastfoodova donose njihovi dostavljači, uvek ljubazni, uvek u naznačeno vreme, uvek bakšiš, nikad problema

@pm.me
Kako da ne mozda 1 od 50, ostali nazovu prvog sabana koji uzima 300-400din i onda ga cekas 1h+ pa ti hranu baci u ruke ni ne kaze izvolte....
wolt, glovo i donesi/mrD interna dostava je pojam za te sabane koji rade za restorane
Slazem se, pre neki mi je dosao jedan sa bas takvim ponasanjem. Za bilo kakva kasnjenja ili neprijatnosti kod servisa barem dobijem kod za 500rsd, ovde nista...

Tamo gde ja naručujem u par fastfoodova donose njihovi dostavljači, uvek ljubazni, uvek u naznačeno vreme, uvek bakšiš, nikad problema

Bice da je do osobe, neki su stvarno korektni, a neki boze me sacuvaj

Ako kaze da fast food ima svoja bes odstavljace, uglavnom budu ok, ali ja od takvih nisam nikad narucivao, kontam da tu spadaju pizze i slicno a to ne jedem ;)
vecina 99% ipak nema svoje licne dostavljace i ako nije wolt/glovo/mrD onda su to ovi sabani kod kojih ni nemas kome da se zalis

Koliko glovo uzima proviziju ?
Npr ako proizvod u radnji prodajem za 50 din, po kojoj ceni bih trebao da ga prodam preko glovo-a, da bih imao istu zaradu kao da sam ga prodao u radnji?

Npr ako proizvod u radnji prodajem za 50 din, po kojoj ceni bih trebao da ga prodam preko glovo-a, da bih imao istu zaradu kao da sam ga prodao u radnji?
Zavisi od ugovora koji imate glovo i ti

Znaci sve u svemu mora da ih pozovem i da vidim sta nude?

Treba proveravati cene omiljenih restorana na različitim servisima za naručivanje. Slučajno sam provalio da mi je jedna picerija na Alidedi 10-15% jeftinija nego preko Glova. Mislio sam da se ugovorom obavezuju da imaju iste cene svuda.

Ми смо једно време држали брзу храну, и Волт и Глово су узимали око 30% од цене артикла, једино је донеси био повољнији са 20%. И у то време (2018) нису смеле да се разликују цене у локалу и преко доставе, ***, можда је то и један од разлога што смо пукли... Кад цениш 10 ћевапа 420 дин, Глово/Волт се уграде 126 дин, значи остаје ти 294, а реално те месо у набавци кошта 210, у тих 84 динара разлике мораш да уградиш и закуп локала и раднике и комунилије и порезе... И још нешто теби да остане.. Јако тешко...

Kamo srece da je sad 10 cevapa 420 dinara i na ulici a ne u dostavi :D
Eno pored moje zgrade sarajevski cevapi 10 u pola s lukom, dal 250gr, 560din #samoBaXato
A sto se tice dostavljaca, nisam znao da mogu onako da lete bajsevima. Po sred ulice voze, preticu pred semafor i prolaze na crveno, jedva sam jednog stigao da vidim da ga ne udarim. Razumem ja da zure i to, ali nece stici nigde ako ga neko pregazi..

30%, baš mnogo uzimaju čoveče..
Zato kao i svi ugostitelji klepis tih 30 % musteriji, i dobar si kao da ti je usao u restoran, a da ne pominjemo sto na taj nacin imas razvijen kanal prodaje u koji nisi nista ulozio.

• Like
Reagovanja: mnt
Vrh Dno