Šta je novo?

EON sa VPN?

Zapravo N1, Nova S i SK nisu blokirani van SBB mreže nego su blokirani na Telekom mreži.
Mene je iznenadilo da ti kanali rade u BiH na svim mrežama, čak i na m:tel-u.

Nisu blokirani samo na Telekom mreži ( niti ih blokira Telekom). A u Bosni su nekad blokirali Arena Sport dok su ih imali u ponudi.

Nemam pojma onda, očigledno blokiraju samo u Srbiji sve mreže osim SBB, dok u ostalim državama možeš gledati bez problema. Što mi baš i nema logike da u matičnoj državi imaš veća ograničenja nego van nje. Jedino mi u BiH nisu radili RTS 1 i RTS 2 (EON preko SBB).

Ista logika i poente kao što je N1 stream dostupan za džabe na njihovom sajtu van Srbije a u Srbiji jok nego plati pa se klati.

Da kao sto fusion_ kaze. Pustis neki program na eonu koji radi bez vpn, ostavis ga da radi u pozadini, prebacis se u vpn i stavis, srb, hr... Posle vratis i trebalo bi da radi
Ista prica je i kod mene od pre 2 dana.

Firestick, nordvpn.
Samo izadjem na home dugme (ne moze drugacije, ili to ili exit), ukljucim VPN i isto javlja da nema mreze. Cim se ugasi VPN sve radi.
Mislim da je problem sto firestick kada ponovo otvorim EON nakon paljenja VPN opet pali kao da ide od pocetka.
Ne znam kako je moguce minimizovati da odmah ide na sliku.

Nema razlike koja god da je zemlja.

Kod mene (nVidia SHIELD) i Surfshark još uvek radi ta fora s prebacivanjem, u poslednje vreme i bez toga, EON se konektuje i sa već aktivnim VPNom /posle najnovijih update-ova/.

Najveći problem sad mi je što nemam kanale na 600+ ali to je već nerešiv problem.

Ok, u pravu si... nisam obraćao pažnju na to onda su sklonili ikonicu i za druge IP adrese ne samo za Srbiju gde su odavno linkovali da šalje na stranicu za uzimanje Eon OTT paketa umesto na nekadašnju live stream stranicu.
Ali evo proverio sam na brzinu i sam stream je i dalje živ i na serveru na kom su BA i HR verzije. I naravno da radi i iz Srbije / sa srpskom IP adresom.

Screenshot 2022-03-02 18.04.38.png

Nece da radi ovo i dalje, i kad se odabere Hrvatska. Dakle, na wifi mrezi u Srbiji, pusti se EON i sve radi osim sbb kanala. Kada se ukljuci VPN, prijavljuje problem sa mrezom i ne radi uopste EON, ni jedan kanal. Ovo sve isto ovako nece i kada pustim EON (bez konektovanog VPNa), pa dok EON tece konektujem VPN (bilo Srbija, bilo Hrvatska) - cim ovo uradim EON javlja problem sa mrezom.

Ima li neko ideju neku za ovo?

Upravo sam probao, MTS optika, wifi, android tv aplikacija, Cyberghost VPN na Srbiju.
Radi bez problema. I dalje moram prvo eon da upalim pa tek nakon što se pokrene da uključim VPN.

Probaj da sačekaš malo kada uključiš VPN, možda je nešto do protoka. Kod mene prođe koja sekunda dok ne da sliku na SK kanalima. Ipak ide to preko VPN-a.
A možda ti je do uređaja...

Nece da radi ovo i dalje, i kad se odabere Hrvatska. Dakle, na wifi mrezi u Srbiji, pusti se EON i sve radi osim sbb kanala. Kada se ukljuci VPN, prijavljuje problem sa mrezom i ne radi uopste EON, ni jedan kanal. Ovo sve isto ovako nece i kada pustim EON (bez konektovanog VPNa), pa dok EON tece konektujem VPN (bilo Srbija, bilo Hrvatska) - cim ovo uradim EON javlja problem sa mrezom.

Ima li neko ideju neku za ovo?
Koji uređaj koristiš?

Ista prica je i kod mene od pre 2 dana.

Firestick, nordvpn.
Samo izadjem na home dugme (ne moze drugacije, ili to ili exit), ukljucim VPN i isto javlja da nema mreze. Cim se ugasi VPN sve radi.
Mislim da je problem sto firestick kada ponovo otvorim EON nakon paljenja VPN opet pali kao da ide od pocetka.
Ne znam kako je moguce minimizovati da odmah ide na sliku.

Nema razlike koja god da je zemlja.
Našao sam caku: podesiš automatsku vpn vezu za srbiju SAMO preko ethernet-a, izbaciš lan kabl, upališ eon, sačekaš par sekundi i onda opet bocnes lan kabl. Provereno radi samo nervira što mora svaki put tako.. Ako neko nađe elegantnije rešenje neka javi.. Pozz

Pozdrav svima!
Procitao sam sve postove pa se pitam dali je problem u aplikaciji Eon zadnja verzija?
Koristim Firestick Lite i Surfshark sve je super bilo dok sam koristio Eon v3.77.12297 e sad sam bio radoznao pa sam instalirao zadnju verziju aplikacije v4.0.32936 i isti problem kao i kod vas, greska na mrezi.
Resio sam problem tako sto sam ponovo vratio staru verziju aplikacije i ponovo aktivirao kod SBB :) Sta mi savetujete, da ostavim tako ili nova verzija moze na neki nacin da radi?

Unapred hvala!!!

Da proveriš kako radi v3.94? Koja je između te 2 i ako se dobro sećam sa njom su dodate one sličice kad premotavaš da znaš dokle si došao / da li su reklame i slično? Pa ako ti npr treba ta funkcionalnost...

Na Mibox S i CyberGhost VPN, radi zadnja verzija aplikacije, ta 4.0....
Javili su se več ljudi da imaju problem sa firestick-om, nemam ga, pa ne mogu da isprobam.

Javili su se več ljudi da imaju problem sa firestick-om, nemam ga, pa ne mogu da isprobam.
Izgleda da je za sad samo Firestick problematican :(
Hvala na savetu! Probacu sledeceg meseca jer kod SBB mogu samo 2 puta da aktiviram aplikaciju a to sam vec uradio.

? Pa trebalo bi da možeš samo da "pregaziš" postojeću instalaciju sa drugim apk fajlom? Bez brisanja uređaja sa MojSBB portala...

Da to sam razumeo, problem je ako neradi nova verzija kao juce v4 pa moram da se vratim na staru, onda moram cekati ceo mesec bez tv 😔

Našao sam caku: podesiš automatsku vpn vezu za srbiju SAMO preko ethernet-a, izbaciš lan kabl, upališ eon, sačekaš par sekundi i onda opet bocnes lan kabl. Provereno radi samo nervira što mora svaki put tako.. Ako neko nađe elegantnije rešenje neka javi.. Pozz
Hvala ti puno na odgovoru, ali Amazon firestick nema lan.
Moje rešenje je bilo promena na google chromecast sa android tv :)

Jel ima neka ne previse komplikovana varijanta za Windows i EON preko browsera (Firefox konkretno)?
Ili da raskidam ugovor, posto sam uzeo Telekom optiku pre neki dan. Treba mi Nova S i SK da rade.
Preko free ProtonVPNa radi N1, ali ne i gorepomenuti kanali.

Da proveriš kako radi v3.94? Koja je između te 2 i ako se dobro sećam sa njom su dodate one sličice kad premotavaš da znaš dokle si došao / da li su reklame i slično? Pa ako ti npr treba ta funkcionalnost...
Upravo sam probao i verziju 3.94 i nazalost isti problem, greska na mrezi sa Vpn a bez Vpna radi, za sada radi samo ova starija v3.77.12297.
Ako neko ima resenje praticu redovno ovu temu, sta je jos problem da smo ograniceni samo 2 brisanja aparata u toku meseca na SBB pa to smanjuje mogucnost vise testiranja drugih verzija.

Koji service preporucujete za Smart DNS za Srbiju? imam LG smart tv oled, inace koristim Surfshark za VPN ali smart dns nepokriva Srbiju a na LG nemoze da se instalira vpn :)

Hvala

@danijel00 Kupi još jedan ruter, bilo koji, koštaju oko 1500 dinara oni najjeftiniji, isključi WiFi na njemu, podesi PPTP klijent na njemu, spoji ga na svoj ruter a EON na njega i rešen problem bez potrebe da plaćaš pretplatu za VPN.
Pozdrav Milane,

Možete li malo pojasniti kako ovo da se izvede. Imam MTS optiku i Fire Cube na koji bih da instaliram EON Smart TV. Hvala

Nazad
Vrh Dno