Šta je novo?

LG Televizori

Ima li kvalitetnih hdmi 2.1 kablova u beloj boji ?

To sa š, ć, đ, š smara za medalju. Stari LG je to sve gutao bez problema. Sad izgubim i po 5-10 min dok ne pronađem odgovarajući format na podešavanjima za titlove. Jednom je bio "Latinica 2", pa neka druga "Latinica", treći put sam morao da idem u "desni" meni da jurim kodove, ... i to na kraju proradi.

Proceduru koju sam godinama radio na starom TV-u sprovodim i sada - isti naziv filma i titla, ali C1 se "pravi prepametan". 😆

Ja ih gledam sa eksternog HDD ili USB-a.

To bi trebalo da resis u samom plejeru gde biras latinicu

Ne koristim plejer, makar ne neki dodatni, samo "bocnem" USB i pustim sa njega film. Tu i podešavam ono što sam napisao. Ne znam zašto se to menja za svaki film (tri sam do sada odgledao), a titlove skidam kao i godinama unazad (tu se makar ništa nije promenilo).

Radilo je na starom TV-u bez problema, odve na novom svaki put problem.

Ima li neko problem sa gledanjem EON TV-a preko integrisanog web browser-a na LG televizorima? Naime, do skora na LG OLED C9 nije bilo nikakvih problema, a onda se u browser-u pojavila poruka da postojeći web browser nije podržan. Ima li rešenja, a da to nije instalacija EON aplikacije iz LG content store?

Jel neko apdejtovao na 3.21.20(zadnja verzija ako ne gresim) veziju softvera model C1? Ima li bagova ili slicno?

Pozdrav. Nisam pronašao da se neko žalio na problem koji ja imam. Naime. na mom 49UK7550 (Webos 3.5) putem eon aplikacije imam Eurosport 4k, koji emituje HLG. Problem je što je slika katastrofa: nema dovoljno konstrasta, nijanse se ne vide... Bukvalno je lepša slika na Eurosport HD nego na tom 4K. Nijedan predefinisan mod nije dovoljno dobar. Menjajući podešavanja slike (nisam laik) nisam ništa dobio, a shvatio sam da je do podešavanje gamma-e (ne može da se menja). Da li neko ima sličan problem i da li postoji rešenje?

Odradio sam zamenu 65SM8600 za 65 C1 i majko mila koja razlika u prikazu 😱

Za sad me ubija odsjaj, ali sta sam trazio to sam i dobio 😀
Igrao sam Control na PS5 i u jednom trenutku nema razlike izmedju crnog stakla u kuhinji i televizora 😂😂

Magicni daljinski je mozda i bolji u poredjenju sa starim, mada fale stop i play dugme i sto volume nije nekako reljefastiji...

Pozdrav, imam tv lg 49uh603v, i imam utisak kao da slika jako vuče na plavo, tj nije utisak nego kad gledam nešto na računaru mnogo je nekako normalnija slika. Da li to moze nekako da se resi ili se samo tripujem?
Na slikama ispod ćete videti na šta mislim. Nije bas ovako kao na slikama izraženo, malo je blaze 🙂

Prilozi

• 2CF98E32-F9BB-4C83-BECD-D55217DB42F7.jpeg
    2CF98E32-F9BB-4C83-BECD-D55217DB42F7.jpeg
    131.1 KB · Pregleda: 67
  • D4943FC6-EFF1-4AF9-9366-24381B7C5E6C.jpeg
    D4943FC6-EFF1-4AF9-9366-24381B7C5E6C.jpeg
    119.5 KB · Pregleda: 71
Pogledaj da ti nije ukljucen eye comfort mode

Bio je uključen, ali me vidim neku promenu ni kad isključim.

edit: zapravo mi deluje još gore kad ga isključim.

Два питања за кориснике, пошто ћу вероватно један од ова 2 узети:
  • Има ли неко UP77003LB 50" или 55" и како ради HDR садржај? И ако неко гледа Eurosport 4K - каква је слика пошто је HDR HLG?
  • Има ли неко овај најјефтинији ОЛЕД - 55А13LA? Вреди ли то чему?
Знам да имају бољи ОЛЕД модели, али се ТВ узима у А1 уместо телефона, тако да је избор сужен. У сваком случају, на ТВ се везује Nvidia Shield Pro и барем наредних неколико година се неће везивати никаква конзола, тако да 120Hz из тог разлога није битан. И да - ТВ је постављен на зид који је до подне "осунчан".
Унапред захвалан на одговорима.

Bio je uključen, ali me vidim neku promenu ni kad isključim.

edit: zapravo mi deluje još gore kad ga isključim.
Izvini, promakla mi je notifikacija da si odgovorio..

Zbun sa moje strane je nastao jer sam mislio da si slikao oba puta TV samo sa drugog inputa, tek sad vidim da je ovo drugo zapravo monitor.

Resenje je prosto, nazalost, geknulo ti je pozadinsko osvetljenje (odnosno segment istog) koji je zaduzen za plave piksele te zato sve ima plavu tintu. Jedino resenje je da ga otvoris i zamenis to...
  • Има ли неко UP77003LB 50" или 55" и како ради HDR садржај? И ако неко гледа Eurosport 4K - каква је слика пошто је HDR HLG?
Знам да имају бољи ОЛЕД модели, али се ТВ узима у А1 уместо телефона, тако да је избор сужен. У сваком случају, на ТВ се везује Nvidia Shield Pro и барем наредних неколико година се неће везивати никаква конзола, тако да 120Hz из тог разлога није битан. И да - ТВ је постављен на зид који је до подне "осунчан".

A13 iako je entry level model po svemu je daleko bolji od ovog UP. E sad, ima i on mane u porednjenju sa uobicajenom B i C serijom ali si svestan i sam njih tako da ne moram da ulazim u to 😀 Steta je dati velike pare a ne imati 120hz panel i usb 2.1, ali sta je tu je..

Sto se tice refleksije, tu moram da te "razocaram" da ti niko ne moze pomoci. Ja sam bio ubedjen da ce moj C1 bolje hendlovati to od starog SM8600 zato sto ima veci brightness medjutim premaz preko ekrana je toliko reflektivan da je to solidan horor. Zena mi je u sali rekla klincu da mu je tata kupio veliko ogledalo za dnevnu sobu 😂

Ono sto je sigurno je da ako gledas taman sadrzaj moras da spustis roletne (ili sam ja previse picky). Ako gledas normalnu televiziju nece se to primetiti toliko. Kod mene je tv direktno na zidu naspram prozora i mogu da vidim komsije bukvalno, ovde dole na slici sam slikao radnu verziju kad smo ga okacili na zid previsoko 😀
Do prozora ima jedno 6 ili 7m.

1644234287080.png

Edit: Kad smo ga postavili bolje/nize i skinuli foliju sa ekrana, cak je i odsjaj postao "cistiji" 😂

1644235667814.png
A na ovoj refleksija na starom SM8600

1644234522036.png
Na ovoj dole je refleksija na drugarovom b9 😀

1644234427437.png

Mozda ti i nisam pomogao sa ovim slikama, ali u sustini od refleksije ne mozes da pobegnes (osim ako ne pricamo o high end QLEDu) i dokle god si spreman da spustas roletne ako gledas nesto bitno - nemoj da te to odvraca 🙂

Poslednja izmena:
putem eon aplikacije imam Eurosport 4k, koji emituje HLG. Problem je što je slika katastrofa: nema dovoljno konstrasta, nijanse se ne vide... Bukvalno je lepša slika na Eurosport HD nego na tom 4K.
to je do signala. sad, da li je problem kod SBB-a ili kod Eurosport-a, pitanje je. žale se i u Hisense temi na ovo. možda da pitaš u SBB temi

Izvini, promakla mi je notifikacija da si odgovorio..

Zbun sa moje strane je nastao jer sam mislio da si slikao oba puta TV samo sa drugog inputa, tek sad vidim da je ovo drugo zapravo monitor.

Resenje je prosto, nazalost, geknulo ti je pozadinsko osvetljenje (odnosno segment istog) koji je zaduzen za plave piksele te zato sve ima plavu tintu. Jedino resenje je da ga otvoris i zamenis to...

A13 iako je entry level model po svemu je daleko bolji od ovog UP. E sad, ima i on mane u porednjenju sa uobicajenom B i C serijom ali si svestan i sam njih tako da ne moram da ulazim u to 😀 Steta je dati velike pare a ne imati 120hz panel i usb 2.1, ali sta je tu je..

Sto se tice refleksije, tu moram da te "razocaram" da ti niko ne moze pomoci. Ja sam bio ubedjen da ce moj C1 bolje hendlovati to od starog SM8600 zato sto ima veci brightness medjutim premaz preko ekrana je toliko reflektivan da je to solidan horor. Zena mi je u sali rekla klincu da mu je tata kupio veliko ogledalo za dnevnu sobu 😂

Ono sto je sigurno je da ako gledas taman sadrzaj moras da spustis roletne (ili sam ja previse picky). Ako gledas normalnu televiziju nece se to primetiti toliko. Kod mene je tv direktno na zidu naspram prozora i mogu da vidim komsije bukvalno, ovde dole na slici sam slikao radnu verziju kad smo ga okacili na zid previsoko 😀
Do prozora ima jedno 6 ili 7m.

Pogledajte prilog 334397

Edit: Kad smo ga postavili bolje/nize i skinuli foliju sa ekrana, cak je i odsjaj postao "cistiji" 😂

Pogledajte prilog 334402
A na ovoj refleksija na starom SM8600

Pogledajte prilog 334400
Na ovoj dole je refleksija na drugarovom b9 😀

Pogledajte prilog 334399

Mozda ti i nisam pomogao sa ovim slikama, ali u sustini od refleksije ne mozes da pobegnes (osim ako ne pricamo o high end QLEDu) i dokle god si spreman da spustas roletne ako gledas nesto bitno - nemoj da te to odvraca 🙂
Skini ako nisi i zadnju foliju negde procitah da moze zbog nje biti problema sa burn in-om.

Hvala na savetu, skinuo sam odmah i prednju i zadnju 🙂

btw offtopic delimicni. Ja stvarno ne znam kako ljudi montiraju 77" i vece olede. Ovaj 65" je toliko tanak da se prosto uvija u rukama..

Pozdrav,
Imam problem sa Lg tv-om, a to je da cujem neko zujanje kad je iskljucen. Ali to kad bas pridjem tvu i bukvalno stavim uvo uz tv.
Ocigledno dolazi od ovog kabla za struju.
Jedino sto me buni jeste ikonica (krug u kome se nalazi uticnica i kabl, i kao precrtano) nekad se pojavi kad ukljucujem tv, ali sam proverio ovaj kabl za napajanje, lepo je ubacen u tv

Posto sam tv uzeo pre 15tak dana, ne znam da li je ovo normalno ili ne.
Hvala unapred

Model je inace,

LG 50UP76703LB​

Sve ovo stoji što je rekao kolega iznad za oleda, a ja cu ti dodati da znaš da su dijagonale od 50" VA paneli i da imaju bolji contrast ratio od 55 koja je IPS.

Ja imam 50ku 78003 i namerno sam uzeo 50, a ne 55icu zbog VA vs IPS.

Što se tiče refleksije bolji su ledovi iz up serije nego oledi (koji su kao staklo), ali naravno kvalitet slike je i sve ostalo na strani oleda ako možeš da dobacis do njega.

Хвала свима на информацијама и саветима.
@Djilkosh_Ns - е о томе нисам размишљао. Угао гледања ми није битан, јер се гледа директно у ТВ, или мало са стране. Контраст наравно да јесте, као и податак да је код 50" већи Pixel Density 89 наспрам 80 ppi. Да, сви ми "патимо" за већим ТВ-ом. Како старимо имамо две могућности: или да примакнемо фотељу ближе ТВ-у, или да узмемо већу дијагоналу 😁.

@Djilkosh_Ns

Mozes neke utiske da podelis za 50UP7800 ?
Sludjen sam sta da kupim, na kraju videh da si ti uzimao taj model i da se spominjao jos par puta na ovoj temi. Trenutno je 72k, ne znam da li ima nesto bolje za te pare od "krstenih" proizvodjaca..

Ako ti ne treba polumesec postolje i magicni daljinski, uzmi 76703, neces nista izgubiti.

Ja sam zadovoljan televizorom, nema greske, doduse ja sam ga malo manje platio 🙂

Vidim sada da ima i za 64k.. U principu magicni daljinski bih voleo da imam. Je l ga koristis kao primarni tv ili?

Sludeo sam se sa silnim modelima i recenzijama, skontao sam da ce ovo zavrsiti posao za gledanje tv-a, povremeno netflix i igranje pes-a i nba na soniju.. 😀

Moze preporuka za dobar servis u Gg. Imam 32LF650V- B, ima sliku ali je dosta tamnija. Resetovao na fabrička podešavanja, u podešavanjima pojačava osvetljenje i opet isto.
Sumnjam na pozadinsko osvetljenje.
U zvaničnom servisu je od 9000-12000.

Vidim sada da ima i za 64k.. U principu magicni daljinski bih voleo da imam. Je l ga koristis kao primarni tv ili?

Sludeo sam se sa silnim modelima i recenzijama, skontao sam da ce ovo zavrsiti posao za gledanje tv-a, povremeno netflix i igranje pes-a i nba na soniju.. 😀
Ma ja ti kazem kao neko ko ima sve te televizore ispred nosa i ko kaze da ima razlike taj laze 🙂

Magicni daljinski odnosno taj kursor slabo koristim, pogotovo lezeci je nemoguce ga koristiti bez vratolomija nekih. Sve na strelice radim.

Slazem se. Mozda jedino u ovim high end modelima, ali generalno i u radnji kad sam gledao sve je to jako slično.. Zahtevni korisnici sigurno imaju razlog za kupovinu tipa C1 i boljih modela, al skontah zapravo da meni tv radi vecinu vremena u prazno.. 😂 Aktivno ga gledam mozda 2 sata dnevno.
Kontam da taj LG zavrsava posao..

E da, jos jedno pitanje i necu smarati.
Kakav je zvuk, je l bas neophodno uzeti sound bar ili moze da prodje?

Soundbar nije neophodan, ali kad ga kupiš i staviš u sobu, shvatiš da je neophodan. 🙂

Pozdrav,
Imam problem sa Lg tv-om, a to je da cujem neko zujanje kad je iskljucen. Ali to kad bas pridjem tvu i bukvalno stavim uvo uz tv.
Ocigledno dolazi od ovog kabla za struju.
Jedino sto me buni jeste ikonica (krug u kome se nalazi uticnica i kabl, i kao precrtano) nekad se pojavi kad ukljucujem tv, ali sam proverio ovaj kabl za napajanje, lepo je ubacen u tv

Posto sam tv uzeo pre 15tak dana, ne znam da li je ovo normalno ili ne.
Hvala unapred

Model je inace,

LG 50UP76703LB​

Ikonica sa utičnicom i kablom pretpostavljam da te upozorava da ne gasiš tv iz struje jer je u toku neki update. A zujanje probaj da rešiš tako što ćeš isključiti onu "fast boot" opciju u podešavanjima. Malo zujanje može da smeta, ali u većini slučajeva se ne smatra kvarom.

Nazad
Vrh Dno