Šta je novo?

LG Televizori

Apropo skljocanja, provalio sam da radi onaj pixel refresher ako se tv ugasi bez tog karakteristicnog zvuka jer se u nekom trenutku kasnije svakako cuje

LG announces EU pricing & availability for 2022 OLED TVs

LG OLED 55" C2 7LA, from March, 2250€
LG OLED 65" C2 7LA, from March, 3100€
LG OLED 55" G2 9LA, from April, 2500€
LG OLED 65" G2 9LA, from April, 3600€

LG OLED Z2 series
OLED88Z29LA, from April, 29,999 euros
OLED77Z29LA, from March, 14,999 euros

LG OLED G2 series
OLED83G29LA, from April, 8,999 euros
OLED77G29LA, from March, 5,999 euros
OLED65G29LA, from April, 3,599 euros
OLED55G29LA, from April, 2,499 euros
OLED83C29LA, from April, 7,499 euros
OLED77C29LD, from March, 5,399 euros
OLED65C29LD, from March, 3,199 euros
OLED55C29LD, from March, 2,299 euros
OLED48C29LB, from March, 1,799 euros
OLED42C29LB, from April, 1,649 euros
OLED77C28LB, from March, 5,299 euros
OLED65C28LB, from March, 3,099 euros
OLED55C28LB, from March, 2,249 euros
OLED48C28LB, from March, 1,749 euros
OLED83C27LA, from March, 7,499 euros
OLED77C27LA, from March, 5,299 euros
OLED65C27LA, from March, 3,099 euros
OLED55C27LA, from March, 2,249 euros
OLED48C27LA, from March, 1,749 euros
OLED42C27LA, from March, 1,649 euros
OLED77CS9LA, from May, 4,799 euros
OLED65CS9LA, from May, 2,899 euros
OLED55CS9LA, from May, 2,099 euros

LG OLED B2 series
OLED77B29LA, from March, 4,499 euros
OLED65B29LA, from March, 2,799 euros
OLED55B29LA, from March, 1,899 euros

LG OLED A2 series
OLED65A29LA, from June, 2,599 euros
OLED55A29LA, from April, 1,699 euros
OLED48A29LA, from March, 1,549 euros

Poslednja izmena:
Ima dosta dobrih tutorijala na YT za podesavanje slike, iako je perfektna ja volim da podešavam u "sitna crevca" pa sam i doterao u game mod-u malo svetlinu, toplinu boja itd. Sve je stvar ukusa. Regularne filmove i TV program mi je na filmmaker modu (koji sam isto podesio po svojoj meri)

OLED55C11LB u odnosu na C12 je razlika samo u boji? I to boji leđa što je baš nebitno ? Uzeh ovaj OLED55C11LB posle dugo razmišljanja, odlučio sam ipak preskočiti C2 seriju koja je koliko vidim pofino skuplja a ne donosi neki preveliki upgrade. Uz to sam uhvatio i 5 godina garancije. Ima da čučne uz PS5 kako treba :)

Još da mi da neko neki tip za preventivu kako sačuvati ekran od male djece? :D Mada je trenutni Sony odolio nestašnom sinu (a i nestašnim malim gostima) evo već 3 godine, mada drugo je na putu i ko zna koliko će poslušno biti... :D

Vidim postoje i ovakve stvari mada iskreno ako i 1% degradira sliku, ne bi razmatrao...

Poslednja izmena:
Ima dosta dobrih tutorijala na YT za podesavanje slike, iako je perfektna ja volim da podešavam u "sitna crevca" pa sam i doterao u game mod-u malo svetlinu, toplinu boja itd. Sve je stvar ukusa. Regularne filmove i TV program mi je na filmmaker modu (koji sam isto podesio po svojoj meri)
Ja sam probao par podešavanja za C1, (avforums, Vinsentov i rratings) i nekako sam najzadovoljniji fabričkim prikazom. Naravno da to nisu najtačnije boje, ali nekako mi je prikaz kod svih ovih predloga pretaman, OLED Brightness kod SDR-a je kod svih vrlo nizak što meni lično ne odgovara.

Fabrička su katastrofa, kad sam pustio neki film ko da gledam špansku seriju šta radi sa peglanjem slike :ROFLMAO: Ne volim one optimizacije za glatkoću, filtriranje i peglanje prikaza itd. Neznam sad tačno koje su to opcije ali sam ih isključio sve, podesio lepo na filmmaker mode, toplina boja mi je na 30 a brightness na 55-60 tako mi je najlepše i "ne bode" oči.... Naravno sve stvar ukusa.

Koje ste podešavanja uključili/isključili za čuvanje panela? Meni je samo ono pomeranje pixela uključeno a logo brightness (ili kako se već zove) mi je na off kao i eco i ostali modovi koji utiču na sliku....

Fabrička su katastrofa, kad sam pustio neki film ko da gledam špansku seriju šta radi sa peglanjem slike :ROFLMAO: Ne volim one optimizacije za glatkoću, filtriranje i peglanje prikaza itd. Neznam sad tačno koje su to opcije ali sam ih isključio sve, podesio lepo na filmmaker mode, toplina boja mi je na 30 a brightness na 55-60 tako mi je najlepše i "ne bode" oči.... Naravno sve stvar ukusa.

Koje ste podešavanja uključili/isključili za čuvanje panela? Meni je samo ono pomeranje pixela uključeno a logo brightness (ili kako se već zove) mi je na off kao i eco i ostali modovi koji utiču na sliku....
Eco off obavezno, ostalo po defaultu, inače onaj pixel cleaner radi kad je TV u standby-u na svakih 4 sata tako da se nikako TV ne smije gasiti iz utičnice, eto čisto ako neko nije znao :)
Što se podešavanja slike tiče, i meni su sva ona "pomagala" isključena sem interpolacija, ali najblaža moguća jer me nervira i najmanji judder. Vidim da većina drži filmmaker mode ali meni je nekako prikaz sa tim modom previše žućkast, nikako ne mogu da se naviknem pa sad držim na expert bright.

Za PS5 content sam usvojio Vinsentova podešavanja, po mom su ukusu. :)

Mali fun fact za C1, ako u weather app postavite lokaciju onda umesto vatrometa kao screensaver bude analogni sat sa temperaturom i lokacijom i nije ga moguce vratiti na staro bez vracanja na fabriku

Eco off obavezno, ostalo po defaultu, inače onaj pixel cleaner radi kad je TV u standby-u na svakih 4 sata tako da se nikako TV ne smije gasiti iz utičnice, eto čisto ako neko nije znao :)
Što se podešavanja slike tiče, i meni su sva ona "pomagala" isključena sem interpolacija, ali najblaža moguća jer me nervira i najmanji judder. Vidim da većina drži filmmaker mode ali meni je nekako prikaz sa tim modom previše žućkast, nikako ne mogu da se naviknem pa sad držim na expert bright.

Za PS5 content sam usvojio Vinsentova podešavanja, po mom su ukusu. :)
Ej pa u filmmaker mode odes u white balance i tu podesis toplinu boje, lepo sam podesio da ne bude žućkasto i stvarno je slika top. Jel taj pixel cleaner treba da stoji uključen ili ne? Ja čest koristim screen off opciju jer na Eon aplikaciji uključim radio kad ne gledam TV pa da ne bi bila statična slika....

Pa drzi ukljucenog, on ce sam da ga pokrene kada panel radi dovoljno sati

Jedan na KP nudi
2-godine regularna Fabrička Garancija, + 3-godine Online registracijom putem serijskog broja TV-a na sajtu proizvođača.
Da li je ovo realno ili ne , posto drugi nude samo dve godine. Da li uopste postoji mogucnost da se registruje jos tri godine na sajtu

Da, ja sam tako uzeo C1 u Podgorici, 2 godine od zvaničnog distributera + 3 godine uz registraciju na ovom linkom koju distributer obezbjeđuje sa osiguravajućom kućom (kod nas je sa Uniqa osiguranjem a pretpostavljam i kod vas)

E sad, na linku kao što vidiš traže da se priloži regularan račun/faktura tako da na to obrati pažnju kad budeš uzimao sa KP.

Stvar je samo da li su legalna prodavnica koja ti daje fiskalni racun ili ne

I ja sam tako uzela kod nas, samo se registruješ kod uvoznika. Potreban ti je fiskalni račun i serijski broj. Trebalo bi da još traje ta akcija za 5 godina garancije i u domaćim radnjama.

Pa nije legalna prodavnica, to je KupujemProdajem tj ovi iz Madjarske ,nisam siguran da li daju racun, Zato vidim drugi daju vecinom dvogodisnju garanciju pa nisam siguran da li moze da mi obezbedi petogodisnju garanciju za Oled

Imas tamo i legalne prodavnice koje samo oglasavaju robu ali su im cene i srazmerno vece, nisu sve madjari.

Kakva je ovo budalastina sa 55NANO753, uopste nije IPS, tamna slika, deluje gore od UP8000?! Ni blizu 75NANO803, dva sveta

Poslednja izmena:
Dali postoji u webos prodavnici neki iptv player koji pusta nesto vise od m3u.Mozda stalker...

Kod mene se pojavila vertikalna linija na ekranu,model

LG C1 65​

Tv kupljen 21.11.2021​

E sad videcu da li je validna garancija ovde kod nas posto je tv donesen iz Madjarske?

Prilozi

• 20220325_211416.jpg
    20220325_211416.jpg
    51.6 KB · Pregleda: 142
  • 20220325_211356.jpg
    20220325_211356.jpg
    176.3 KB · Pregleda: 144
Napisi obavezno kako si prosao sa garancijom, mnoge ce zanimati

Obično oled ovako strada kada se udari sa nečim. Da ti neko nije klepio slučajno tv bez tvog znanja?

Jel postoji neki test uz pomoć koga bih mogao da proverim osveženje i seckanje LG G1 65" televizora?

Čini mi se da mi TV secka (nije fluidna slika kada se prikazuju pokretni objekti).
Uglavnom gledam Netflix, pa bih da proverim jel do njega, do TV-a, ili mi se čini.

LG 55SM8200,ukljucim snimanje filma na flesku i podesim da snima dva sata,posle nekoliko minuta tv sam prekine snimanje,vidim i ponovo ukljucim i opet stavim da snima dva sata i onda to i odradi.
Probao sam par puta i uvek prvi snimak traje nekoliko minuta a drug traje koliko sam mu zadao.
Sta moze da bude?
Da snimam na jednom istom fleshu znaci prvi put prekine pa iz drugog puta snima kako treba znaci da nije do manjka mesta na fleshu.

Nazad
Vrh Dno