Šta je novo?

LG Televizori

Pozdrav, imam tv lg 49uh603v, i imam utisak kao da slika jako vuče na plavo, tj nije utisak nego kad gledam nešto na računaru mnogo je nekako normalnija slika. Da li to moze nekako da se resi ili se samo tripujem?
Na slikama ispod ćete videti na šta mislim. Nije bas ovako kao na slikama izraženo, malo je blaze 🙂
Pozdrav, tebi je izgleda otišlo LED pozadinsko osvetljenje. Više o tome na ovom linku. Ja sam to imao sa mojim starim LG 4K tv-om i popravka košta oko 140-180 evra. Inače to je veliki problem svih LED televizora, jer te diode dotraju obično nakon što istekne garancija. Sve marke su ugrožene.

Ikonica sa utičnicom i kablom pretpostavljam da te upozorava da ne gasiš tv iz struje jer je u toku neki update. A zujanje probaj da rešiš tako što ćeš isključiti onu "fast boot" opciju u podešavanjima. Malo zujanje može da smeta, ali u većini slučajeva se ne smatra kvarom.
Ovaj model izgleda nema tu opciju.
Ali primetih da se cuje i dok radi.
Nije da mi smeta ali ono, strah me je da ne dodje do kvara.

Hvala na odgovoru!

Ovaj model izgleda nema tu opciju.
Ali primetih da se cuje i dok radi.
Nije da mi smeta ali ono, strah me je da ne dodje do kvara.

Hvala na odgovoru!
Ta opcija je pod "Generals" podešavanjima i zove se Quick start+. Isključi to, TV će se sporije paliti ali kad se isključi ne bi smeo da zuji.

Ljudi jel moze pomoc, hocu da uzmem lg oled, pa se dvoumim, koji je bolji

55bx3​

55c12
55cx3

C12 je najnoviji i ujedno i najbolji model.
C11 je isto to samo sa crnom pozadinom tako da ne moras da gledas samo C12

A jel bas toliko rizicno narucivati online, posto sam citao da mogu da ti posalju i izlozbeni primerak.

Pa obzirom da je u svim maloprodajama skuplje ako odes u prodavnicu online ti i jeste jedini izbor. Ako vidis da je otvorena kutija jednostavno ga ne primis :)
Takodje obzirom da trenutno nema akcije za 5g garancije mozes da uzmes i od severnih komsija za manje pare nego kod nas u radnjama

Edit: sto stariji model i sa sto boljom cenom veca je verovatnoca da je bio negde izlozen :)

Ljudi hvala vam na brzim odgovorima, najbolji ste. Onda cu da narucim c1

Nema na cemu, dugo da te sluzi :)

ps. ako narucujes od severnih komsija sa KP obavezno naruci od nekoga ko ce ti ga doneti kuci i raspakovati pred tobom, ozbiljni prodavci to rade

Pa obzirom da je u svim maloprodajama skuplje ako odes u prodavnicu online ti i jeste jedini izbor. Ako vidis da je otvorena kutija jednostavno ga ne primis :)
Takodje obzirom da trenutno nema akcije za 5g garancije mozes da uzmes i od severnih komsija za manje pare nego kod nas u radnjama

Edit: sto stariji model i sa sto boljom cenom veca je verovatnoca da je bio negde izlozen :)
Ima 5 godina :)

Krenula opet akcija :)

Sad i ja vidim, od 1.2 do 30.4...

Nadam se da se ni ja nisam *****ao :D

Pozdrav, tebi je izgleda otišlo LED pozadinsko osvetljenje. Više o tome na ovom linku. Ja sam to imao sa mojim starim LG 4K tv-om i popravka košta oko 140-180 evra. Inače to je veliki problem svih LED televizora, jer te diode dotraju obično nakon što istekne garancija. Sve marke su ugrožene.
Taman si mi dao gde mogu da zovem da pitam za popravku. Nije to toliko strasno, al me nervira🙂

Ta opcija je pod "Generals" podešavanjima i zove se Quick start+. Isključi to, TV će se sporije paliti ali kad se isključi ne bi smeo da zuji.
Nemaa tu opciju ovaj model, proverio sam.
Nego se cuje i kad radi, samo je tada neprimetno jer se logicnl cuje tv

Jel postoji mogucnost da se magic daljinskim upravlja android boks?

Postoji, treba da ti je ukljucen HDMI-CEC ili Simplink na TV-u i da ga Box podrzava

Pozdrav, ljudi.

Nekad polovinom januara sam kupio svoj prvi OLED, 65" LG C1 kod Mađara. TV me oduvao i zaista sam prezadovoljan. Međutim, panel (barem koliko ja mogu da zaključim) nije savršen. Probao sam par OLED testova na YouTube, i okačio sam rezultate kao attachment.

Na tamnim bojama se primete dve velike "fleke" na obe strane, kao i vertical banding. Ja (koji znam šta da tražim) primetim te mane na tamnijem sadržaju, npr. skoro sam pogledao The Witcher na Netflixu. Takođe, na baš svetlim bojama (bela, svetlo siva, žuta) vidi se i mala razlika u boji skroz levo i dole. Na belim pozadinama poprima neku rozikastu boju.

Nakon nekih 120 sati rada i dva pixel cleaninga, ne vidim da se nešto popravilo u odnosnu na prvi dan. Da sačekam još neko vreme ili da kontaktiram servis, šta mi je činiti? Ne mogu baš da ignorišem te mane za pare koje sam platio.

Prilozi

• 373CFBCF-E8ED-437B-928A-790DCE93D559-2370-0000011912EE24BA 2.JPG
    373CFBCF-E8ED-437B-928A-790DCE93D559-2370-0000011912EE24BA 2.JPG
    560.7 KB · Pregleda: 94
  • 7981A244-88CE-44D6-BE4A-4B4F823DBD01-2370-0000011915C71553.JPG
    7981A244-88CE-44D6-BE4A-4B4F823DBD01-2370-0000011915C71553.JPG
    583.5 KB · Pregleda: 92
  • IMG_1949.jpg
    IMG_1949.jpg
    177.6 KB · Pregleda: 92
Imao sam sličan problem sa B7,
Zvao LG u Beogradu, rekli da donesem da pogledaju pa da mozda zamene. U Usa, to menjaju maltene ko dobar dan.
Dečiji bolesti koje i dalje, nažalost, prate OLED.
Možeš da probaš da menjaš, ali u principu ti je to panel lutrija, a tebi se zalomilo... Možda zamenski bude čak i lošiji od tvog primerka.

Pogledaj ovde, postavi slike pa vidi sta ce ti reći

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.Kako da instaliram na moj Lg tv, Tidal striming aplikaciju.Model LG je 32LM6300PLA.Ne znam da li je moj tv podrzava ova striming

Sadrzaj prodavnice zavisi od regiona koji je podesen na tvu, tako da ako je nema vidi podesavanja regiona

Da li nekome na WebOs 6.x crashuju aplikacije?

Imam C1 nekih 15ak dana i 2 puta mi je crashovao Youtube, jednom Eon, Netflix je jednom toliko zakucao da sam morao da gasim u opcijama quick start+ kako bih gasenjem televizora "pobio" aplikacije.

Ovo mi se nije desilo ni jednom na starom SM8600 koji je imao 4.x

Prosto mi je neverovatno da su uradili i downgrade u poredjenju sa 4.x i da vise ne mozes da vidis aktivne aplikacije i ugasis koju hoces po potrebi, kao i full screen home menu iako se prilikom paljenja tv-a pokaze lepo kao trakica preko sadrzaja koji ide...

Da li nekome na WebOs 6.x crashuju aplikacije?

Imam C1 nekih 15ak dana i 2 puta mi je crashovao Youtube, jednom Eon, Netflix je jednom toliko zakucao da sam morao da gasim u opcijama quick start+ kako bih gasenjem televizora "pobio" aplikacije.

Ovo mi se nije desilo ni jednom na starom SM8600 koji je imao 4.x

Prosto mi je neverovatno da su uradili i downgrade u poredjenju sa 4.x i da vise ne mozes da vidis aktivne aplikacije i ugasis koju hoces po potrebi, kao i full screen home menu iako se prilikom paljenja tv-a pokaze lepo kao trakica preko sadrzaja koji ide...
Mene je isto zezao doduše samo YouTube mada njega najviše gledam. Problem sam rešio sa delete pa opet install sa store-a... Jednom mi zabagovao EON pa sam prebacio sa 5Ghz Wifi konekcije na 2,4Ghz i sada sve šljaka....

BTW imam pitanje u vezi C1 oled-a, pošto sam ga i ja skoro kupio, da li koristite game mode na konzolama ili ne?

Bezveze skroz, i danas sam morao da gasim tv..

Da li ti se cuje glasno cvak na paljenje i gasenje tv-a? Pretpostavljam da je to naponska jedinica..

Game mod se sam pali kad upalim konzolu i tu nista ne diram :)

Ja uzeo B1, pre mesec dana. Pre par dana se desilo da zabode iz nekog razloga. Znam da je screensaver (nešto u vidu vatrometa) išao prilično dugo, možda ćak toliko ta je bilo došlo vreme da se TV sam ugasi... U svakom slučaju, delovalo je kao da se ugasio. Odjednom je sve na TV-u počelo da teče sa seckanjem, na svake 2s - i slika i kursor i kompletan interfejs. Prebacim na HDMI gde mi je PS4 da vidim šta će tamo da se dešava, kad i tamo isto. Pustio neku igru gde se HDR sam aktivira - tu slika krenula da brljavi sa osvetljenjem. Sa OFF/ON se sve vratilo u normalu. Preledio sam se. Dosad još nijednom nisam čupao iz struje.

I da, čuje se glasno "cvak". Ja bih rekao "škljoc" :)
Game mod na auto, takođe.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno