Klasika sve ce da probaju prvo samo da nije njihov rad u pitanju.Sad sam zvao majstora, rekao mi da stavim duvanje na najslabije i da stavim temperaturu na 31 stepen, pa da vidim koliko će biti na izduvu.
Da, skontao sam to da lose merim temperaturu.@zholinho temperaturu prostorija ne mozes da meris kontaktnim termometrom, jer tada meris temperaturu povrsine. Takodje ni temperaturu izduva. Stavi kako ti je rekao majstor, ali mora ona i na maksimum izduva da gura temp od 50-55C ukoliko je razlika izmedju setovane temperatura i temperature u prostoriji "velika" (bar 2C).
edit: pretece me Mitar
Proveri isto tako da ti ne radi neki economy ili low noise, tako je kod Fujitsu klime, ne da da povuce 100%Da, skontao sam to da lose merim temperaturu.
Onda mozda i gura, al nisam dobro merio, mada čisto sumnjam, očekivano bi bilo da kontaktni termometar pokaze veću temperaturu.
Kupicu danas neki termometar normalni pa da probam. Nadam se da sam samo ja *****🙂
Temp izduva može približno tačno da izmeri.. dovoljno da greje par min. punom snagom.@zholinho temperaturu prostorija ne mozes da meris kontaktnim termometrom, jer tada meris temperaturu povrsine. Takodje ni temperaturu izduva.
Imas fujitsu 07 LMCE koja moze da da 3kw toplote i da radi prilicno ugladjeno za 47000Prošle godine sam dobio fantastičnu preporuku za Gree Amber 12 kojom sam prezadovoljan.
Imam i ja isti takav merac, u poredjenju sa prosto meracem ovaj ne prikazuje bas realne promene u potrosnji, npr kod mene Prosto kada meri on stalno menja potrosnju npr 462w,461,460 itd a ovaj prikaze 540w pa posle 10 sekundi 128w i tako drzi nekoliko sekundi tako da ja njemu ne bih verovao, Ja ga koristim za merenje ukupne potrosnje
Mozda sam malo dosadan.
Aplikacija je bagovala definitivno. Izbrisao, ponovo instalirao, ukljucio Follow me, normalno ocitava temperaturu sobe. Takodje, nema vise one greske. Podesio sam temperaturu na 21C, skoro 3 sata je drzala na 20C i potrosnju od oko 950w, dakle nikako nije mogla da nagura do 21C.
Posto je u istoj prostoriji i sporet sa kojim se inace grejemo preko zime, nalozio sam vatru i u roku od 10 minuta, aplikacija je pokazala da je u prostoriji 22C, uz potrosnju od 350W! Sada je 27C, i klima se ugasila.
Ako ne gresim, definitivno su veliki gubici toplote u toj prostoriji, i ne moze sama da dodje do zeljene temperature? Takodje, da li joj smeta rad u istoj prostoriji sa sporetom? Moze li da se koristi kao pomoc kada udari jaci minus?
neće joj ništa smetatipa reklo bi se da radi. Ja mislim da ona ne može postići veću temperaturu kod mene, obzirom na koje sve strane odlazi toplota.
Ako budem imao ove temperature kad bude hladnije ja cu biti presrećan. Pošto je sad ipak napolju 9 stepeni.
edit: jedino ne znam hoce joj smetati da radi tim tempom celu zimu.
Nemoguce da uredjaj koji je deklarisan na 6.5kw toplotne energije na grejanju i 1.55kw elektricne energije povuce max 750w. Zovi i reklamiraj.Trenutna situacija:
Klima podešena na 30 stepeni, ventilator na 3 (od 4 moguca), potrošnja 750w, izduv 45 stepeni.
Kuhinja: 20.6 stepeni
Hodnik: 22.5 stepeni
Soba: 23.2 stepena
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari