Mene bune te razlicite oznake postoji model u prodaji MB-12N8D6.WIK na koji nalikuje oznaka 12n8d1 i ovaj koji si ti uzeo AG-12NXD1.WIK, Da li si pogresio saznaces sam ali 99% da nisi, SCOP koeficijent od 4,6 govori sam za sebe, jedina razlika u odnosu na model MB-12N8D6.WIK je sto je deklarisana temperatura grejanja do -25 a kod tvog modela je do -15. Majstori imaju samo rci hvale za Mideu.
Problem sa našim prodavcima, trgovinskim radnjama jeste u prepisivanju jednih od drugih bez provere da li klima ima još neku dodatnu oznaku i slično. U tom nizu jedan pogreši i svi ostali greše, onda potencijalni kupac npr. na Midea Bugarska pročita oznaku koja nema WIK, ima oznaku MB-12N8D6-I, piše da je to Midea Mission II, šta sad da radimo, koja je ovo klima, nije kao u Srbiji

odmah neodumica i prvi klik "Ovo je neka prevara, šta oni meni prodaju", da ne bude zabune, tako sam i ja prošao. Došao u jednu radnju, poučen nekim iskustvom sa neta i najviše ovog foruma, da kupim Midea Mission II, kaže serviser to je ta klima, gledam oznaku nije ista, nema WIK. Odlučim da na licu mesta pozovem uvoznika "Elcom Trade" i proverim da li je sve regularno, da nije neka prevara u pitanju ili greška prilikom isporuke. Sve je bilo OK i dobio sam potvrdu da kupujem tu klimu Mission II.
Ovako to izgleda na dekleraciji proizvoda. Takođe, nedostatak informacija "Da li uz klimu dolazi set za instalaciju", često niko to ne piše, glavno pitanje "Da li uz klima dolazi i WIFI modul", jer ljudi na jednom sajtu online prodavnice pročitaju neku skraćenu verziju opisa, na drugom neki drugi opis i onda steku utisak da jedna klima dolazi u 10 varijanti, sa WIFI modulom, bez WIFI modula, bez seta za instalaciju, bez nosača daljinskog, sa nosačem daljinskog, a zamislite tek one ljude koji pročitaju "opseg rada -15", tek onda dolazi do zabune, jer često pomešaju sa opseg grejanja ili ta informacija promakne, sve stvara konfuziju i nema nekog standarda u plasiranju informacija, sve je polovični i siguran sam da prodavcima u radnjama zadaje glavobolje.
Evo kako to izgleda u praksi tj. na primeru jednog sajta, svima je poznat. Kliknete na ponudu za WIFI klimu i izaberete prvog prodavca. Link vas vodi do prodavnice, u naslovu odmah pročitate WIFI, problem u najavi. Kliknete na ponudu za WIK klimu, izaberete prvog prodavca i opet idete na isti link sa istim naslovom

deluje jako zbunjujuće.
Koji je onda ovo model koji se prodaje kod nas, odgovor je: Midea Extreme AG-12NXD1.WIK >>> ovo je informacija baš sa ovog foruma. Pretpostavka na osnovu oznake WIK uz klima uređaj treba da dobijete i WIFI adapter, bez dodatne kupovine. Ova klima,
(opet informacija sa ovog foruma) je trebala da bude zamena za Midea Mission II koja se više ne uvozi, tako je bilo pre 4 meseca, klima se ponovo pojavila u prodaji na našem tržištu, verovatno ostalo "nekoliko" komada u nekom ćošku ili je nekog mrzelo da uradi osvežavanje sajta. I ponovo detaljnom pretragom određenih domaćih sajtova dolazimo do informacije da uz ovaj model klima uređaja iz serije
Extreme Inverter dobijate WiFi kontroler i set za instalaciju uredjaja.
U svakom slučaju, ako vam nešto nije jasno, uvek proverite sa uvoznikom Midea klima, u ovom slučaju je to Elcom Trade. Sigurnije je od onoga što vam prodavac kaže ili serviser.