Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Desilo mi se dva puta za evo nepunih mesec dana koriscenja(a i ne koristi se mnogo) da sam slika zakuca, zvuk nepodnosljiv i posle prevacivanja preko inputa sa TV-a ponovo na Move da pise system is booting.
S obzirom na broj zalbi kontam da nisam jedini :)
Leka nema?

Stvarno, vrlo interesantno...

n1.jpg

Prilozi

• sk.jpg
    sk.jpg
    113.9 KB · Pregleda: 153
OnPaste.20210818-225349.png
Meni i dalje nista nije jasno ?:unsure:

Vidiš da stoje u listi i N1 i Nova S i SK1-3, ali toga je i pre bilo pre nego što je UG naredio gašenje/izbacivanje iz ponude (doduše vidiš da programski vodič je od danas tako da je vrlo moguće da stižu). Moguće da su postigli neku vrstu dogovora, ipak je sad Telekom nadmoćniji a SBB podređeniji (zamenile su se uloge).

Supernova osluskuje konkurenciju
kod mene su hteli da zakupe prostor i donesu opremu, pod uslovom da imam uslov za sbb kablovsku, za sta im to treba ja ne znam

Ali cisto sumnjam da je to u svrhu toga da puste te kanale u mrezu, niti bi UM to dozvolio.

N1 da bude na Telekomu, to se nece desiti.Pa nisu oni indirektno kupili B92 i Prvu, i napravili news kanal, da bi sad ove pustale.Da ne racunam silne stotine miliona spucane na sport,da sad puste SK kanale, to se jednostavno nece desiti, mislim sanse su jako male.
Verovatno se usaglasava lista sa Iris listom,pa su se ti kanali sada pojavili.

Supernova osluskuje konkurenciju
kod mene su hteli da zakupe prostor ali pod uslovom da imam uslov za sbb kablovsku, za sta im to treba ja ne znam

Ali cisto sumnjam da je to u svrhu toga da puste te kanale u mrezu, niti bi UM to dozvolio.
Kanale, ako bi to želeli, mogu da kradu na 50 različitih načina koji ne zahtevaju koaksijalni priključak. Mislim, može se krasti sa satelita, bilo gde se nalaziš - u sred nekog random sela, u kolibi pokrivenoj maskirnim materijalima... Uplink na satelit Telekoma.

Naravno, sama sugestija da će krasti kanale pa im treba način kako to da urade je toliko smešna da je ne treba ni spominjati.

Ja kad uđem tu vidim još kanala, koji više nisu u Supernovoj, recimo stoji u spisku BK. Odavno izbačen i ugašen kanal. Tako da moguće je da su to samo spiskovi svih kanala koji su išli na Supernova OTT servisu.
Korisnici GRONET-a do danas imaju "dostupne" tj. vidi se u listu paketa, tzv. "SUPERNOVA - GRONET- L.R GROCKA" i "SUPERNOVA - UNITED MEDIA" pakete, od čega "SUPERNOVA - UNITED MEDIA" sadrži imenovane kanale. Naravno ne vidi se u spisku kanala na OTT servisu niti rade kanali.

1629373479350.png

Ako proveravate na Spectar staging platformi, pristupate test okruženju koje ne samo što nije namenjeno za javnu upotrebu (a nije ni skriveno jer se hostuje u Sarajevu) nego to test okruženje nije ažurirano godinama, pa su informacije na istom netačne i nerelevantne.

Ne bi SBB dozvolio nikome da emituje te kanale, pogotovo Nova S i sport. nije dozvolio ni u Bosni, Hrvatskoj, Sloveniji i ostalim drzavama.
Vaznije im je da zadrze i pojacaju monopol u broju korisnika od gledanosti. Uostalom gledanost i pokusavaju da vestacki povecaju pricom o cenzuri koja bi onda pala u vodu.

Vidiš da stoje u listi i N1 i Nova S i SK1-3, ali toga je i pre bilo pre nego što je UG naredio gašenje/izbacivanje iz ponude (doduše vidiš da programski vodič je od danas tako da je vrlo moguće da stižu). Moguće da su postigli neku vrstu dogovora, ipak je sad Telekom nadmoćniji a SBB podređeniji (zamenile su se uloge).
Zaboravio administrator da izbriše kanale sa liste pa ostala imena kanala ali bez izvora, tako da krajnji korisnik vidi samo crnu sliku.

Vidiš da stoje u listi i N1 i Nova S i SK1-3, ali toga je i pre bilo pre nego što je UG naredio gašenje/izbacivanje iz ponude.
Nova S nije nikad bila deo Supernova ponude, a pored SK 1-3 bili su i SK Golf i SK 4-6. Tako da bi i ti kanali onda trebali da budu prisutni ako se radi o tome da je to od ranije zaostalo.
Verovatno zele da postignu neki kvazi dogovor razmena Nove S, N1, SK 1-3 za Superstar, Euronews i AS 1-3.

Ne bi SBB dozvolio nikome da emituje te kanale, pogotovo Nova S i sport. nije dozvolio ni u Bosni, Hrvatskoj, Sloveniji i ostalim drzavama.
Vaznije im je da zadrze i pojacaju monopol u broju korisnika od gledanosti. Uostalom gledanost i pokusavaju da vestacki povecaju pricom o cenzuri koja bi onda pala u vodu.
Koliko znam u Bosni je nekim prijavama/sudom to reseno. M:Tel Bosna ima N1, SK 1-3 i jos neke UM kanale.

Nisam ispratio ovo. A tako sam imao nade u ovu vest da postoji mogucnost da se uvrste neki UM kanali.

Vecinu kanala ne otvara crno ili izbacuje da su skremblovani jel ima jos neko takvu situaciju?

Jos jednom da potrvrdimo saradnju UG sa S - United Group: Nismo u pregovorima.
Stavite tacku na ovu pricu ;)
Poz

Користим ја, од јануара 2021. У почетку је било више прекида, што кад радиш преко рачунара зна бити иритирајуће.
После месец дана се унормалило, малтене без прекида, да не урекнем. Што плаћам, то и испоручују.
Али мислим да зависи и од локације. Провери по комшилуку.

Da su pametni kao što nisu, pa, ovi iz SBB-a da odu ispred Telekoma i da ih na kolenima mole da razmene sportske kanale...
Uslov je bio samo u paketu.N1 i NovaS da budu u državnom paketu?Pa oni bi ih ugasili da ne postoje...

Pa blago cice 🤠 , rade i ovi strani pri kraju . Mora da zovem

Da li postoji mogućnost da se gleda supernova preko stb emu ? Njihova android aplikacija je negledljiva preko Android Box-a...
Hvala unapred.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno