Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima! Ranije nekada bilo je diskusije o instaliranju aplikacija na supernova move box preko HDMI CEC ulaskom u sistemska podesavanja. Uspeo sam da udjem u sistemska podesavanja (klasicna android podesavanja, kao na telefonu), i preko usb flesa sam prebacio apk fajl EON aplikacije ali je ne mogu instalirati - "Datoteka ne moze da se otvori". Takodje, uspeo sam da pristupim android podesavanjima, ali ne mogu da udjem u neku drugu app, npr. file manager, kako bih instalirao apk putem njega. Da li ima neko resenje za ovaj problem? Hvala unapred.
Kad uđeš u podešavanja idi na apps i nađi file browser ili explorer i probaj da instaliraš. Pitaće te da li dozvoljavaš da preko te aplikacije instaliraš. Mislim da ima i app installer aplikacija pa možeš i preko nje probati.

Stvar je u tome sto se dogovoris jedno a oni na kvarno poslaju na potpis sasvim drugo, to je kriminal!

Prakticno u razgovoru sa promoterom u opste ne mozes da se dogovoris sa njima da potpise za ugovor koji trazi jer vec imaju max paket koji je isto na prevaru napravljen.
penzioneri imaju 150mbit neta i full TV paket koji im u zivotu ne treba, to je sad isteklo...i hoce toga da se rese.

ne, stvar je u tome sto je kvarno dogovarati se sa njima bilo sta tog tipa. ima cenovnik koji vazi za sve i koji je odobrio ratel. nije to pijaca.

Ne može biti isti ugovor za nekoga ko troši 1000 din mesečno i za nekog ko troši 10000 mesečno imaju različite potrebe i prave se različiti ugovori to je sasvim normalno i to razume svaki zreo čovek. I taj princip važi za svaku robu i uslugu.

Ni meni nije stigao ni sms ni email ni papirni, ali pozivom CC mozete da trazite da odmah posalju sms...

Ali hocu da prijavim jednu strasnu stvar koja se vec ponavlja i sasvim sigurno nije slucajna.

Supernova promoteri se sluze svakakvim trikovima i lazima, a kako rade od kuce mislim da su postali gori nego ikada.

penzionere love bez pardona i gace im skidaju ako treba...
Licno sam bio prisutan kada telefonom zove i babi od 75 godina nudi kao benefit 7 dana u nazad, ili HBO paket da bi potpisala max paket.
kada sam momku objasnio da penzioneri niti ce gledati HBO niti znaju da rukuju move boxom i vracaju programe prekinuo mi je vezu.

nakon toga gospodja je telefonom dogovorila 2 meseca po dinar, a postom je stigao ugovor bez ikakvog benefita!
Taj ugovor smo vratili, opet su zvali telefonom, i ponovo dogovoreno 2 meseca po dinar...

Juce stigao ugovor postom i gospodja potpise racunajuci da su ispravili gresku koja je bila "slucajna", medjutim u napomeni stoji "bez benefita"

Zovem CC da prijavim prevaru promotera, a oni me prebacuju iz prodaje u tehn podrsku i ne znaju kako da rese tu stvar.
Sada moram ja licno da idem da ispravljam njihove zavrzlame.

Ovo sto rade penzionerima je bruka i sramota!!!
Na ovu foru su hteli da urade moje roditelje (samo je 1 mesec bio gratis). Kada su došli za potpis nema popusta.
Naravno, ćale nije pristao, otišao u Sava centar u poslovnicu i dobio 6 meseci gratis.

Pozdrav svima pre svega. Imam problem sa SuperNovom. Internet mi gubi pakete na kablu (nije WiFi). Da li mislite da ako uvedem staticku ip adresu da ce to pomoci da ne gubi pakete? Hvala svima na odgovoru.

Kad uđeš u podešavanja idi na apps i nađi file browser ili explorer i probaj da instaliraš. Pitaće te da li dozvoljavaš da preko te aplikacije instaliraš. Mislim da ima i app installer aplikacija pa možeš i preko nje probati.
Nema nijedne takve aplikacije. D5134784-FA2F-41B4-8E5C-AAF88B890508.jpeg

Pozdrav svima pre svega. Imam problem sa SuperNovom. Internet mi gubi pakete na kablu (nije WiFi). Da li mislite da ako uvedem staticku ip adresu da ce to pomoci da ne gubi pakete? Hvala svima na odgovoru.
Gubitak paketa nema veze sa ip adresom već sa lošim parametrima na liniji.

Trebalo bi da ima na dnu prikaži sistemske aplikacije ili nešto slično. Ja sam svoj ubio tako da ne mogu tačno da ti kažem dok mi ga ne zamene.
Ulazio sam i u sistemske app, nema nijedne koja bi mogla da bude file manager/explorer. Bukvalno je sve blokirano (izbrisano). Cak sam ga vracao i na fabricka podesavanja, ali nista. Kada sam pokusavao da instaliram app, ulazio sam u memoriju i isao da istrazim fajlove, ali tako ne moze da se zapocne instalacija - 'Datoteka ne moze da se otvori', a takodje nigde nema ni opcije da se dozvoli instaliranje sa nepoznatih izvora (apk fajlovi).

bio je covek iz supernove i kaze da su svi parametri dobri. racunar je nov, do cega moze biti da gubi pakete? hvala
verovatno cuveni sumovi na mrezi i mikroprekidi konekcije.

Instaliraj neki program za pracenje konekcije i videces da li prekida, onda im poslajes log i trazi da ti to rese.

Gubitak paketa nema veze sa IP adresom, svejedno je da li si iza NAT-a, imaš javnu dinamičku ili fixnu adresu. Jedino je stanje mreže bitno. Već je @bakara objasnio uzroke...

@dek
Ulazio sam i u sistemske app, nema nijedne koja bi mogla da bude file manager/explorer. Bukvalno je sve blokirano (izbrisano). Cak sam ga vracao i na fabricka podesavanja, ali nista. Kada sam pokusavao da instaliram app, ulazio sam u memoriju i isao da istrazim fajlove, ali tako ne moze da se zapocne instalacija - 'Datoteka ne moze da se otvori', a takodje nigde nema ni opcije da se dozvoli instaliranje sa nepoznatih izvora (apk fajlovi).
jel ti to pokušavaš da instaliraš na predhodnom ott uređaju ili na Move uređaju?
pitam iz razloga zato što po slici koju si nakačio izgleda isto kao na starom ott uređaju jer ja imam stari ott i isto mi je tako i bukvalno isti problem kao kod tebe.
prateći ovaj forum video sam da na Move uređaju to može da se instalira i da drugačije izgleda podešavanje
ukoliko je stari uređaj zaboravi na instalaciju, a moj ti je savet nemoj ni na Move uređaju to da radiš i da "rčkaš" po njemu ako ne znaš jer možeš da ga ubiješ kao @kalehrl

Ma ja sam radio neke mnogo ozbiljnije stvari. Samo instalacijom aplikacija neće ništa poremetiti.

Ma ja sam radio neke mnogo ozbiljnije stvari. Samo instalacijom aplikacija neće ništa poremetiti.
ok. mislim da je jeftinija varijanta da se kupi android box gde može da se instalira šta god hoćeš nego da se sj..e move box pa onda čekaj da se smiluju dok ti donesu drugi uređaj.......
nerviranje i strpljenje najviše koštaju

@dek

jel ti to pokušavaš da instaliraš na predhodnom ott uređaju ili na Move uređaju?
pitam iz razloga zato što po slici koju si nakačio izgleda isto kao na starom ott uređaju jer ja imam stari ott i isto mi je tako i bukvalno isti problem kao kod tebe.
prateći ovaj forum video sam da na Move uređaju to može da se instalira i da drugačije izgleda podešavanje
ukoliko je stari uređaj zaboravi na instalaciju, a moj ti je savet nemoj ni na Move uređaju to da radiš i da "rčkaš" po njemu ako ne znaš jer možeš da ga ubiješ kao @kalehrl
Tv po tvom se zvalo kada sam uzeo (septembar 2020.).

Koje su najbolje opcije za TV u najjacem paketu za dva TV ? Da li uzeti dva Move, ili jedan Move i jedan STB obicni ?

2x CI modula i dve kartice, nema bolje opcije ...jedino ako volis da vracas program unazad, to ne moze sa ovom varijantom !

Vidim supernova daje 3 naloga za mobilni.
Pretpostavljam da nema podrška-program za windows platformu?Tipa eon?
Da li radi preko boxa/android il jok onda?
Razmišljam se da predjem sa sbb na supernovu,ali mi treba nalog za matorog koji koristi laptop..Mogao bih da mu uzmem neki box ako radi preko njega

Koje su najbolje opcije za TV u najjacem paketu za dva TV ? Da li uzeti dva Move, ili jedan Move i jedan STB obicni ?
Druže, u najjačem paketu (a i u ostalim paketima) imaš pravo na 3 uređaja bez obzira da li imaš treći tv, pa makar ti taj treći stajao-držao u fioci.(nikad se ne zna kada će ti zatrebati i taj treći).
Ti svakako dobijaš Move uređaj i ci modul a koji god bio taj treći uređaj (move ili ci modul sa karticom-zavisi šta budeš tražio) ti si na dobitku jer možes da kombinuješ za dva tv-šta ti više odgovara
Po meni najbolja opcija ti je:
1. Move box
2. CI modul sa karticom
3. Set top box skymaster
Na jednom tv-u nakačiš cam modul a na drugom tv-u set top box i preko njih gledaš tv kanale a Move uređaj nakačiš na jednom od ta dva tv-a čisto da ti služi za vraćanje propuštenog sadržaja ili da pogledaš neki film iz video kluba jer za gledanje tv kanala je užasan, jer stalno nešto baguje

Poslednja izmena:
Zamalo im otfikarim kablove juce...u petak 10am nestane sve i net i tv, Obrenovac...cela zgrada... Kazu doci cemo... Nji nema! 😅 Zovi popodne, na terenu su kazu.... Zovi uvece u 8, resava se, bice brzo... Juce 10am i dalje nema, zovi opet, kazu pa to je reseno, reseno k! I dalje niko nista, tu im zapretim secom kabla podzemnog i kazem da potisujem to i snimljeno je reko, obecavam secu!
Dolaze posle sat, udjose u zgradu, samo nastelova nesto na pojcivacu (bio prejak signal kaze, 15db) i za 2 min sve ok radi...
Reko ero cekamo 24h da bi popravili za 1 min... Kaze lik NIKAKBU MI PRIJAVU NISMO IMALI ZA OVU ADRESU NI JUCE NI DANAS...
Pedercine nisu ni prosledili vrvt a zvalo ih oola zgrade svi zaredjali... Toliko o telekomu, sad je za njih i supernova zlatna bila!

To ti je uobicajeno...

Komsiluk nece da prijavi nego cekaju da jedan pojedinac prijavi kvar, onda ovi nemaju ideju da pola kraja nema internet jer niko nije prijavio.

pre dodju ovde na forum da prijave kvar nego sto pozovu tehnicku podrsku, i to tako godinama u nazad.

Kako se spustila temperatura, tako se malo i 'oladila njihova oprema :) u upstream-u su se vrednosti vratile na uobicajene vrednosti !
cisto da se "kvazi strucnjak" ne brine za modem :rolleyes: ...prekida, naravno nije bilo!

Opera Snapshot_2021-08-29_130437_192.168.100.1.png
Opera Snapshot_2021-08-29_130845_192.168.100.1.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno