Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je činjenica. Ovo je kao eksperiment grupe klinaca iz Elektrotehničke škole „Rade Končar”

Pozdravi svima, imam neki cudan problem sa EON-om na Supernovi, probacu da sto detaljnije i jasnije objasnim

Posto je EP ide samo na NovaS odlucim se i uzmem EON van mreze. Sve prodje kako treba, probam na kompu radi, na telefonu radi reko extra i skinem aplikaciju za TV (Samsung Q70 Tizen OS) e sad pocinje problem i zavrzlama.
Ovako stoje stvari, aplikacija radi perfektno kroz menije se krecem vrtim ide (leti) medjutim kada izaberem neki kanal na ekranu sam crno nema slike, ali vidi dole time line (idu sekunde, mogu i da vracam u nazd i sve ) ali jednostavno nema slike. Posumljam ja da je do Supernovine optike, uzmem telefon (telenor mreza) i nakacim TV na telenorov net kad ono odjednom sve proradi.. radi lepo nema nikakvih problem... kuckam ja SBB-ovoj podrsci i nakon neke krace prepiske oni mene nazovu kao da probam da promenim DNS podesavanja na TV na 8.8.8.8 i da probam medjutim i tad je slika crna. Na to ce meni ovi iz SBB-a da treba da vidim sa Supernovom koji oni DNS koriste i da taj DNS upisem u podesavanja TV-a. da li je neko imao slicna iskustva i kako ovo da resim uzasto je frustrirajuce

Koje su to nebuloze od tehnicke podrske sbb.... da menjas dns na TV:rolleyes:

I ja imam eon aplikaciju na smart TV-u na Supernova optici kući, i uvek je crno, dole info radi za svaki kanal ali crna slika. Ponekad kad mi ostane uključen tv i odem iz sobe p zaboravim na njega, čujem kako došao taj kanal gde sam ga ostavio i radi, ali ne smem ništa da pipam u smislu da menjam kanal jer opet zakuca crnilo. Uglavnom mi proradi kod nat geografije i Diskaverija, ostali akoro nikad ne rade. Digao sam ruke

I ja imam eon aplikaciju na smart TV-u na Supernova optici kući, i uvek je crno, dole info radi za svaki kanal ali crna slika. Ponekad kad mi ostane uključen tv i odem iz sobe p zaboravim na njega, čujem kako došao taj kanal gde sam ga ostavio i radi, ali ne smem ništa da pipam u smislu da menjam kanal jer opet zakuca crnilo. Uglavnom mi proradi kod nat geografije i Diskaverija, ostali akoro nikad ne rade. Digao sam ruke
jesi probao da resis sa tehnickom podrskom SN ili SBB-a?

jesi probao da resis sa tehnickom podrskom SN ili SBB-a?
Zvao sam sbb i rekli su mi da ne mogu da mi pomognu jer koristim aplikaciju na drugom internetu. Supernovu nisam zvao, misliš da bi mogli da mi pomognu nešto?
Ja ovo kapiram kao švercovanje pa se nešto i ne bunim da mi puste i da mi poprave (iako su i SBB i supernova na moje ime, znači niko mi nije dao nalog za aplikaciju),

Zvao sam sbb i rekli su mi da ne mogu da mi pomognu jer koristim aplikaciju na drugom internetu. Supernovu nisam zvao, misliš da bi mogli da mi pomognu nešto?
Ja ovo kapiram kao švercovanje pa se nešto i ne bunim da mi puste i da mi poprave (iako su i SBB i supernova na moje ime, znači niko mi nije dao nalog za aplikaciju),
Jel SBB onaj van mreže ili koji

@Милисав Ako nisi ugovorio uslugu van mreže onda jeste "švercovanje", ali @katics ima EON van mreže i samim tim postoji opravdano očekivanje da SBB zvanično obezbedi funkcionisanje usluge na bilo kom internetu u Srbiji.

Savet za @katics - piši na mejl [email protected] žalbe i posle 8 dana ako ne reše, tog osmog dana napiši ponovo žalbu i tako šalji svakih 8 dana, samo kopipejst i promeniš koliko dana ti već ne radi usluga, dok im ne dosadi i dok te ne pozove neko ko će da reši problem.

Tako sam ja "intervenisao" kad su u aprilu 2020. godine oborili bitrate svim korisnicima van mreže a lagali da nisu, pa sam im slao dump-ove transport stream chunk-ova, dok na kraju nisu odustali od laži i pozvali me gde su probali da me lažu, pričali smo sat vremena, i na kraju su mi rekli da "Ako je SBB učinio ovako nešto, a ja tvrdim da nije, verujte da nam je vrlo žao zbog vašeg nezadovoljstva, i garantujem da - ako postoji nepravilnost, a ne postoji - će razlog vašeg nezadovoljstva biti uklonjen u najkraćem mogućem roku. Ali opet, kažem, ne postoji namerna degradacija bilo kakve vrste". I posle poziva su pustili Full HD stream sa 7 Mbps bitrate-om svim OTT korisnicima. A poziv je bio u 22h.

Pozdravi svima, imam neki cudan problem sa EON-om na Supernovi, probacu da sto detaljnije i jasnije objasnim

Posto je EP ide samo na NovaS odlucim se i uzmem EON van mreze. Sve prodje kako treba, probam na kompu radi, na telefonu radi reko extra i skinem aplikaciju za TV (Samsung Q70 Tizen OS) e sad pocinje problem i zavrzlama.
Ovako stoje stvari, aplikacija radi perfektno kroz menije se krecem vrtim ide (leti) medjutim kada izaberem neki kanal na ekranu sam crno nema slike, ali vidi dole time line (idu sekunde, mogu i da vracam u nazd i sve ) ali jednostavno nema slike. Posumljam ja da je do Supernovine optike, uzmem telefon (telenor mreza) i nakacim TV na telenorov net kad ono odjednom sve proradi.. radi lepo nema nikakvih problem... kuckam ja SBB-ovoj podrsci i nakon neke krace prepiske oni mene nazovu kao da probam da promenim DNS podesavanja na TV na 8.8.8.8 i da probam medjutim i tad je slika crna. Na to ce meni ovi iz SBB-a da treba da vidim sa Supernovom koji oni DNS koriste i da taj DNS upisem u podesavanja TV-a. da li je neko imao slicna iskustva i kako ovo da resim uzasto je frustrirajuce
Ja sam imao problem sa eonom van mreže na njihovom eon box-u i SN optikom, ne baš takav, ali sličan, iz SBB su mi takođe rekli da je do Dns-a.
Problem sam rešio zahvaljujući kolegi @m4rk0 podesivši statički IP na samom box-u.
Evo linka

Zna li neko da li moze da se podesi da daljinac od LG TV-a (un7300) upravlja "move" box-om.
Pokusao sam standardnom procedurom da izaberem provajdera ali u ponudi nemaju supernovu. Svi ostali su na listi.

Hahahahaha znaci ova SN je no comment. Povecali mi brzinu sa 60 na 80mb a ovaj njihov technicolor ne moze da izgura vise od 55mb preko wifi cak i kad stojim pored njega :rolleyes:

Naravno da ne može kad ti je WiFi na 2,4 GHz. Prebaci WiFi na 5 GHz pa onda proveri brzinu.

Naravno da ne može kad ti je WiFi na 2,4 GHz. Prebaci WiFi na 5 GHz pa onda proveri brzinu.
Nisam siguran u to.kod mene tc7210 paket 120, ide na 2.4 oko 100-110.Laptop star oko 6 godina.na tabletu oko 80 isto star oko 6 godina.Neka se pogleda podešavanje kanala.

Ne sećam se sad koliko je kod mene max na 5 GHz, ali na 2,4 neće preko 50 Mb/s, to znam sigurno.

Ma jeste na 40 MHz, ali džaba, neće preko 50 Mb/s. Na 5Ghz izvlači maksimalnu brzinu neta, sad sam testirao. Mislim, nije ni čudo da na 5 GHz izvlači 120 Mb/s.

Prilozi

• IMG_20210614_172146.jpg
    IMG_20210614_172146.jpg
    760.9 KB · Pregleda: 26
Ma mora da može. Staviš 5 GHz i 40 MHz i ovo što ti je sad Lower da bude Upper. Onda ćeš imati punu brzinu na WiFi. Ne moraš da rebutuješ ruter, dovoljno je Apply.

Ma mora da može. Staviš 5 GHz i 40 MHz i ovo što ti je sad Lower da bude Upper. Onda ćeš imati punu brzinu na WiFi. Ne moraš da rebutuješ ruter, dovoljno je Apply.
Druze neće, uvek stoji current: 20Mhz 😖
A i treba mi 2.4G jer imam neke tablete i telefone koji ne podrzavaju 5G :rolleyes:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno