Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Verovatno mu je u opcijama ukljjceno da prikazuje google i sim kontakte.

O tome i govorim...
Kada uradi sinhronizaciju sa google contact sasvim je logicno da prikaze i jedne i druge...

Prosto receno sim kontakti nema potrebe da se sinhronizuju

Nije...prvo je bila uključena opcija SIM kontakti i ništa više. Sada sam prebacio na Google i to je to. Ni jedna druga opcija nije uključena.
Ali i dalje kada se iz poziva prečicom uđe u kontakte svi stoje duplirani. Probao sam tu u settings da čačkam svakakve opcije i ništa.
Kada uđem u imenik, tu je sve u redu, nisu duplirani.

Prosto receno sim kontakti nema potrebe da se sinhronizuju
Pa...morao sam da uradim sinhronizaciju sa google nalogom, pre par godina crkla mi je kartica i izgubio sam sve kontakte...ovako sam bar napravio kopiju kako bih izbegao sličnu nezgodu.
A sada sam pogledao...sinhronizacija je isključena...odradio sam je samo jednom.

prosto nemoj vise koristiti sim kontakte, oni ti prave problem, slobodno ih obrisi.

nema nikakve potrebe za to na novim android telefonima, taman da ti crkne ponovo kartica i ceo telefon kontakte neces izgubiti.
i neces imati nikakvo dupliranje jer google contact ce odmah ponuditi da sredi duple kontakte

Android 11,kako su rekli,trebalo bi do kraja Aprila.Mada to nista ne znaci,jer lazu i mazu,od kako postoje.Miui,jeste katastrofa,ali su Xiaomi telefoni i dosta jeftiniji od konkurencije.Ovo je meni mnogo veci problem.Kada na telefonu koji je flagship,postoje problemi,koji ne bi smeli da se pojave ni na telefonu od 50 evra.Malopre sam video kako radi kod druga Samsung Galaxy S10 posle apdejta na Android 11.Ono je tek katastrofa.Kada sam video,rekao sam sebi da se vise nikada necu zaliti na Xiaomijev fon od 200 evra.Tako,da ne kukajte za neke sitnice,ko mala deca.Evo recite sta za 200 evra uzeti pored Xiaomija,sa slicnim hardverom?A softver,koga mrzi da sredi,neka uzima nesto na dugmice i da ga ne boli glava.

Meni Samsung A50 super radi na android 11. Nikad nije ni imao bilo kakav bug, samo je hardver bas losiji, ali ekran zato extra. Sad ko sta voli. Meni vise lezi Emui, OneUi onako, a Miui mi nesto tavori em sa intetfejsom em sa azuriranjima. Mada opet stvar navike. Ja se mislim da flesnem neki cystom za RN9pro nego ima ih pun k... a koji izabrati pitanje je, a opet i stock nije bas toliko los da je pod moranje...

ja sam sa androida 11 dosao na ovaj telefon koji ima android 10 i miui 12, razlika je ko dupe i oko... naravno u korist miui

Mnogo ste vi razmazeni :D

Pozdrav, u poslednje vreme mi se dešava da telefon jednostavno ispadne sa mreže.Na SIM2 uopšte ne pokazuje da ima signal, a na SIM1 pokazuje da ima signala kao i interneta ali nije moguće uputiti poziv ili primiti niti ući na neki sajt.Ovo se dešava obično prilikom izlaska iz kuće , odnosno prilikom promene lokacije.Problem se rešava restartovanjem , ali se uvek ponavlja.

koliko vam sot-a izdrzi redmi note 9 pro...jaa kad udjem u bateriju on kao da meri samo zadnja 24,a ono unazad sot-a kao da ne meri...jos neko iskustva?

Kako da izmerim koliko sot-a onda imam? Bas su bzvz napravili da meri samo 24h,sto ne zadnjih 7 dana kao drugi...
Jel ima neka aplikacija da meri sot?probao sam battery monitor al on pokazuje nesto bzvz

I jedva da stigne martovska zakrpa RN9pro global.
Videcemo sta donosi ili odnosi....

Prilozi

• Screenshot_2021-04-22-19-38-10-651_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-04-22-19-38-10-651_com.android.updater.jpg
    34.3 KB · Pregleda: 34
Kako da izmerim koliko sot-a onda imam? Bas su bzvz napravili da meri samo 24h,sto ne zadnjih 7 dana kao drugi...
Jel ima neka aplikacija da meri sot?probao sam battery monitor al on pokazuje nesto bzvz
Zato što su s***t od firme i kao i svaka kineska firma gledaju kako da obmane kupce. Ovo je urađeno kako bi se zamaskirala potrošnja baterije za više dana. Na testovima i recenzijama se odradi testiranje za dan. Tu dobiješ neki skor, SOT za 24 časa i to je to. Jednostavno nema ni jednog logičnog objašnjenja zašto jedini forsiraju ovakvo rešenje.

Ja kad sam pazario RN9P klincima, najviše sam ih pazario zbog dobrih ocena baterije po YT/sajt recenzijama. I tu je najviše podbacio. Sa svakom novom verzijom MiUI je samo kraće trajala. A o samo MiUI ne treba trošiti reči. Trash neviđeni. Kao da se deca igrala. Sad, posle godinu dana korišćenja Xiaomi telefona mogu reći da su uspeli da "nadmaše" i nepriksnoveni EMUI od Huawei.

Zato što su s***t od firme i kao i svaka kineska firma gledaju kako da obmane kupce. Ovo je urađeno kako bi se zamaskirala potrošnja baterije za više dana. Na testovima i recenzijama se odradi testiranje za dan. Tu dobiješ neki skor, SOT za 24 časa i to je to. Jednostavno nema ni jednog logičnog objašnjenja zašto jedini forsiraju ovakvo rešenje.

Ja kad sam pazario RN9P klincima, najviše sam ih pazario zbog dobrih ocena baterije po YT/sajt recenzijama. I tu je najviše podbacio. Sa svakom novom verzijom MiUI je samo kraće trajala. A o samo MiUI ne treba trošiti reči. Trash neviđeni. Kao da se deca igrala. Sad, posle godinu dana korišćenja Xiaomi telefona mogu reći da su uspeli da "nadmaše" i nepriksnoveni EMUI od Huawei.
Podržavam sve gore navedeno.

kako to sigurnosna zakrpa utice na potrosnju baterije?

Sta je problem sa analizom baterije, koliko to vama dana traje baterija?
i kako je to na drugim telefonima u odnosu na ovaj?

kako to sigurnosna zakrpa utice na potrosnju baterije?

Sta je problem sa analizom baterije, koliko to vama dana traje baterija?
i kako je to na drugim telefonima u odnosu na ovaj?
Dobro druže nemoj da se ljutiš, sve je super.

Ljudi meni ok drži baterija od 12-15h SOTa (pratio sam dosta potrošnju+ pazim dokle ga punim/praznim punim), u julu puni godinu dana...Uglavnom provodim vreme uz surf, YT ponajviše, društvene mreže. 90% vremena na wifi i možda 10% na 4g/3g... Ali primetio sam da Instagram non-stop radi iako sam mu sve dozvole onemogućio od interneta pa sve do notifikacije i stalno je u vrhu liste potrošača.... Imam osećaj da ovaj Cukemberg(namerno ga tako zovem) opasno špijunira i pored svih restrikcija. Bagova ima i to stoji, ponajveći oko slušalica ( ne prepozna telefon da sam skinuo slušalice kad me neko zove, ponekad ali to rešimo restartom), bude i sitnih ali je izdržljivo. Za EU rom nema update, poslednji 12.0.2...kinezi su to, samo štancaju...a softvera ko šiša :)

Poslednja izmena:
Ne ljutim se ja nista...
meni baterija drzi u proseku 2 dana...mozda moze da izdrzi i 3...ali cemu...
drugi dan svakako moram da ga punim, a najcesce ga punim svaki dan jer mi je tako lakse

Zato pitam kako je to na drugim telefonima gde je to bolje, i koji su to?

Ne ljutim se ja nista...
meni baterija drzi u proseku 2 dana...
Mislim drugi dan svakako moras da ga punim, a najcesce ga punim svaki dan jer mi je tako lakse.

Zato pitam kako je to na drugim telefonima gde je to bolje, i koji su to?
Znam šalim se ja malo. Niko nije pominjao druge telefone samo ovaj. Ja lično drugi nemam. Što se tiče baterije na ovom telefonu maksimalno mi izdrži 5-6 sati sota ili oko 1,5 do 2 dana maksimalno. Videćemo sa ovim updejtom još je rano. Svako dobro, pozdrav. Pre updejta na miui 12 mi je davao više sota.

Meni se jos nije desilo da spustim bateriju ispod 50% za ceo dan koriscenja,
to je po meni solidno dobra baterija i nema bas telefona koji duze drze.

Druže, nije problem da fon izdrži 2 dana, možda i i 2 i po. Problem je što sa svakim danom korišćenja opada SOT drastično. Tipa, može ond da izgura 10tak sati SOT-a ako za jedan dan. I to da je baterija puna i da ostane 20%. Ali kako dani korišćenja odmiču, on opada drastično. Ne može da radi 2 dana i da ima 10 sati SOT-a. Imaće u dva dana max 5. Problem je potrošnja van ekrana koja ga ubija. Neoptimizacija aplikacija i sistemskog softvera. Može da izgura on i više, ali uz tweakovanje odnosno podešavanje aplikacija , vreme gašenja ekran i sl. što mene apsolutno ne zanima.

Ovaj TechSamuraj što odvali, 15 sati SOT-a, može al u cugu. Da ga skineš sa punjača i pustiš video i izguraće 15-16 sati i može na punjač. U 24 sata može max 10 sati SOT-a. U 48 sati korišćenja ne može ni 6. Na žalost, to ne mogu da potvrdim screenshotivma jer MiUI namerno skriva brojke odnosno prati samo potrošnju u zadnjih 24 časa. GSM arena je uspela da za 24 časa izvuče 8 sati SOT-a na telefonu. Video playpack od 100 do nula 16 sati. Šta su oni imali? Defektan primerak?

Ja razumem da svaki ciga svoga konja hvali, al brate, ja imam tri komada. 2 uzeta u VIP-u (jedan Eu/jedan global ROM), i jedan uzet u Logic Shop-u (eu rom). Koristi ga žena (znači ne igre) i klinci (YT/igre). Ženi izgura 2 dana komotno, ali ona ima samo klasinčno korišćenje plus društvene mreže i malo net. Možda, ali možda 5 sati SOT-a maximalno. Klinci skucaju bateriju jutro-veče. Max 12 sati KORIŠĆENJA ne SOT-a.

Ne kažem da je fon loš, naprotiv, odličan je. U trenutku pjave RN9P je bio best buy. Odnos uloženog/dobijenog. I to je trajalo kratko jer se ubrzo pojavio Poco X3 NFC. Ali ono što mu je bio glavni adut - baterija, ona je prosečna. Pa moj najmlađi klinac je sa Realme 5 imao duplo duže trajanje baterije. Dete nije moglo da potroši bateriju na tom fonu. A istog je kapaciteta kao na RN9P. Ali, Realme ima skoro čist android i rezolucija tog fona je bila HD+ a ne FHD+ (ko konta - konta).

Dodatno, što je model pre njega bio Ala - RN8P, i ovaj nije ponudio ništa više od njega. Isti setup kamera, lošiji ekran, za nijansu lošije performanse i za nijansu bolju bateriju. Generalno, možda nije bio korak unazad, ali nije bio ni korak unapred. Iskreno, uzeo bih pre RN8P da ga je bilo u VIP-u u tom trenutku. U stvari, glavni kandidat mi je bio Realme 6S ali je imao samo 4GB memorije, pa sam zato uzeo RN9P.

Poslednja izmena:
Ja ga juce kupio, skoro 5h SOTa imam i jos 54% baterije ostalo, sve na 4G.

Druže, nije problem da fon izdrži 2 dana, možda i i 2 i po. Problem je što sa svakim danom korišćenja opada SOT drastično. Tipa, može ond da izgura 10tak sati SOT-a ako za jedan dan. I to da je baterija puna i da ostane 20%. Ali kako dani korišćenja odmiču, on opada drastično. Ne može da radi 2 dana i da ima 10 sati SOT-a. Imaće u dva dana max 5. Problem je potrošnja van ekrana koja ga ubija. Neoptimizacija aplikacija i sistemskog softvera. Može da izgura on i više, ali uz tweakovanje odnosno podešavanje aplikacija , vreme gašenja ekran i sl. što mene apsolutno ne zanima.
Stvarno moram da pitam koliko bi tebi to bilo dovoljno sota ako ti nije dovoljno dva dana koriscenja?
Pricas dosta uopsteno i nista konkretno nisi rekao, zalis se na bateriju i onda kazes da nije nemoguce izvuci 10 sati sot...pa naravno da neces izvuci isti sot u danima i sam standby trosi bateriju.
Zar nije jednostavnije da ga napunis svako vece i ne gledas koliko ti je ostalo baterije?

I ne znam sta ima miui da skriva kada mozes i sa nekom drugom aplikacijom da vidis trajanje baterije, a i sam znas koliko imas procenata na kraju dana.

Dodatno, što je model pre njega bio Ala - RN8P, i ovaj nije ponudio ništa više od njega. Isti setup kamera, lošiji ekran, za nijansu lošije performanse i za nijansu bolju bateriju. Generalno, možda nije bio korak unazad, ali nije bio ni korak unapred. Iskreno, uzeo bih pre RN8P da ga je bilo u VIP-u u tom trenutku. U stvari, glavni kandidat mi je bio Realme 6S ali je imao samo 4GB memorije, pa sam zato uzeo RN9P
Sta da ti ponudi vise? :D
ne znam koje razlike ocekujes sve su to jako slicni telefoni i cenovno a i izlaze na svaka 4 meseca.

Hahahahah,pa gde vam je Kinezi Android 11?Stigao apdejt i donosi,apsolutno nista,osim naravno jos manjeg sot-a.🤣 Obecavaju ga od Novembra.Mora jos malo da se strpimo,jer ga dovode do savrsenstva.Obecanje,ludom radovanje.Bar nije dosadno sa ovim MIUI-em.Prepun je iznenadjenja. 🤣

Poslednja izmena:
Meni je sam interfejs već dosadio. Ikonice stvarno izgledaju kao da je 2012-2013 godina.
Sto se tiče SOT-a složio bih se sa @blue.
Sve u svemu to je politika svakog proizvođača. Kupi, koristi do isteka garancije i onda jovo nanovo. Originalne baterije uopšte nisu istog kvaliteta kao one prve fabričke. To važi za sve, ne samo za xiaomi.

Pa ikonice se menjaju na klik?
bar za miui imate milion tema, skinova, fontova i podesavanja da izgleda kako god hocete i to je implementirano sistemski.
tesko da imaju dva miui koja izgledaju isto.

Ja ga i ne koristim da bih bio opterćen njegovom baterijom. Pričam samo kako je od strane Xiaomi na sve strane pričano o veličini baterije u trenutku pojave, ali očito, kapacitet baterije nije isto što i trajanje. Na to utiče još mnogo faktora. E sad, sam sam kriv što sam naseo...

Ja inače, već treću godinu koristim Huawei P20 Pro. Prešao sa Samsung S9 Plus. Punim ga kad god ga ne koristim. Nekad na 20, nekad na 40 a nekad i na 70 posto. I retko kad ga punim preko 90 posto. Zato mu je battery health i posle 3 godine 97 posto.

A pošto ima P20 Pro vrlo dobro znam šta je trash sistem. A EMUI je za MiUI tata.

Nazad
Vrh Dno