Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Da li je i koliko GCam vredan korišćenja u odnosu na fabrički softver?

Kod mene je ažurirana verzija 12.0.3.

Da li i kod vas posle 12.0.4 EU apdejta proximity senzor konačno bez greške, ili samo sportska sreća kod mene?

Kod mene posle 12.0.4,koliko vidim nema nikave promene,osim sto se slusalica u toku razgovora cuje jos jace,a utisana do kraja.

Danas, 11.5.2021 od 18-20h Happy hour u Mi Store :
Redmi Note 9 pro 6/64 cena 25000 din
Redmi Note 9s 4/64 cena 23000 din

Tastu se telefon izgleda ubacio u bootloop. Kaze, gledao neku aplikaciju za vremensku prognozu, i samo mu se ugasio. Onda poceo da mu vrti MIUI logo i recovery opcije(one 3: reboot, wipe data i restore oreko MI-cega-vec). Kada idem reboot to system, opet izvrti log za paljenje, i vrati mu se na te 3 recovery opcije.
Ima li nade ili mu ne gine fabricki reset?

Kako da nateram Redmi Note 9 da proradi za Volte. Usluga mi je aktivirana(Mts),Volte ukljucen u podesavanjima ali ne pokazuje oznaku Volte.

Kucaj

##4636##

i proveri jel ukljucen tu VoLte.Ako nije,probaj da ukljucis.Ne znam sto ovde ne pokazuje zvezdicu,ali prvo ide zvezdica ispred tarabe,a posle iza.

Probao sam to. Ne dozvoljava mi da ukljucim. Vadio sam karticu i onda kad je nema u slotu on dozvoli. Medjutim cim je ubacim ponovo ne dozvoljava da enablujem volte.Screenshot_2021-05-15-12-35-00-511_com.android.settings.jpg

Ma probao sam u oba i nece. Mrzi me da radim factory reset,tek sam uzeo telefon,nema 15dana.

( ##86583## )a posle toga imaćeš pod sim karticom u podešavanjima mogućnost da ukljućiš/isključiš VoLTE
Iz nekog razloga forum mi ne dozvoljava zvezdice da stavim...
zvezdicatarabazvezdicataraba86583tarabazvezdicatarabazvezdica

Ma uradio sam to sve i nece. IMG_20210515_222353.jpg

E pa kod mene je fantastična situacija trenutno! Sada više uopšte ne mogu da šaljem SMS, bilo da je VoLTE isključen ili uključen. Probano i u drugom telefonu, znači do Telenora je, ne do telefona... Problem je prijavljen i rok za rešenje im je do 15 dana?!! Fin momak iz call centra se potrudio maksimalno ali je stvar na tehničkoj službi, pa se sada svodi na čekanje da to oni reše.

Koliko zaista u svakodnevnoj upotrebi ti volte pozivi imaju prednost u odnosu na standardne pozive i sms?

Pa oseti se mala razlika u kvalitetu zvuka, naravno ako i sagovornik ima aktivan VoLTE, brža je uspostava veze, a SMS ne bi trebalo da ima veze sa tim...

Prijavljivali su ljudi da sms ide jako sporo ili čak da ne ode u opšte, a to može biti jako nezgodno, jer danas sms uglavnom ne služi za dopisivanje

Jesu, uključujući i mene (ili jako sporo ode SMS ili uopšte), ali ovo mi se dešavalo sa isključenim VoLTE i zamenom kartice, pre dva sata, rešio sam taj problem. VoLTE je već druga priča, jer ispada da na mom starijem Total 2 paketu, to ne funkcioniše kako treba. Trebalo bi da zamenim paket u noviji, ali ću za to ipak sačekati Decembar, kada mi ističe ugovor...

Meni uključili ali ikonica se uključila malo kasnije nije se istog trenutka pojavila nego nakon nekoliko sati.
Ikonice nema kada se koristi wi-fi

Prilozi

• Screenshot_2021-05-17-12-32-56-796_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2021-05-17-12-32-56-796_com.miui.home.jpg
    116.9 KB · Pregleda: 54
Kada koristiš WiFi, ikonicu vidiš kada spustiš Control Center shade...
Kako ti radi SMS?

Da u pravu si, vidi se ikonica kada se spusti zavesa i može da se gasi - pali volte u sim setings

Sms sam sad probao ide regularno,
Poslao sam vise sms za redom i onda se vidi da ide sporije, ali radi sve

jedino nemam ovu opciju wi-fi pozivi ne znam čemu ona sluzi

Poslednja izmena:
Jedino meni nece da proradi 😔.

WiFi pozivi još nisu opcija kod nas, koliko znam... @bakara na kojoj si mreži i ako je Telenor, koji si paket?

Hvala bakara, meni na Telenoru brljavi SMS, tj. neće da šalje sa aktivnim VoLTE, navodno zbog paketa, sam VoLTE radi kako je predviđeno...

Naravno da ne radi, niti su podržani uređaji Xiaomi na njihovom sajtu, ne znam šta očekujete?!

Isto na MTS nije podržan iPhone, ne stižu poruke ili ne mogu da vas dobiju, dok na onim podržanim sve radi kako treba. Dok ne dobiju licenece i sve što treba ne očekujte da radi na random modelima koji nisu podržani.

Ni kod MTS ne piše da je podržan xiaomi pa sve radi.

Šaljem sms da platim parking i nije prošlo...
Sreća pa sam video i isključio volte i platio.

Međutim dodjem kuci i uključimo volte i ode stari sms za parking i tako platim dvaput parking.🤬

Naravno da ne radi, niti su podržani uređaji Xiaomi na njihovom sajtu, ne znam šta očekujete?!
Isto na MTS nije podržan iPhone, ne stižu poruke ili ne mogu da vas dobiju, dok na onim podržanim sve radi kako treba. Dok ne dobiju licenece i sve što treba ne očekujte da radi na random modelima koji nisu podržani.
Pa eto, malo se dopisujemo i razmenjujemo iskustva...
Povrh toga, pročitao sam ja to već, ali su mi u call centru rekli da bi radilo ako promenim paket. Na to sam ih pitao da li mi to i garantuju, ali to već ne mogu :)

Poslednja izmena:
Izašao danas Miui EU android 11. Dal vredi da ga flesnem il da sacekam Ota za koji dan....

Prilozi

• Screenshot_2021-05-25-21-11-08-433_com.kiwibrowser.browser.jpg
    Screenshot_2021-05-25-21-11-08-433_com.kiwibrowser.browser.jpg
    90.4 KB · Pregleda: 34
Nazad
Vrh Dno