Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Da mi je znati sta svi onda trazite u Xiaomi temi ako su vam losi telefoni, kome ne valja telefon uzme proda ga kupi sta smatra da mu se vise svidja i resen problem.

Tako ljudi pisete kao da vas neko puskom tera da koristite njihove telefone ili da ste placeni pa da zato ne smete da promenite marku telefona.

Pa, očito je problem do mene. Žena i klinci su prezadovoljni fonovima i neće da ih menjaju. Doduše, isto je bilo i sa predhodnim fonovima (žena rn8t, klinci realme 5 i razer phone 2).

Ja inače, već treću godinu koristim Huawei P20 Pro. Prešao sa Samsung S9 Plus. Punim ga kad god ga ne koristim. Nekad na 20, nekad na 40 a nekad i na 70 posto. I retko kad ga punim preko 90 posto. Zato mu je battery health i posle 3 godine 97 posto.
I opet ne rece koliko imas sot na tom P20...?
za xiaomi precizno znas koliko baterija traje i ako kazes da ti to nije vazno :)

Druga stvar je sto moj note 9s (SD) i taj 9pro(MTK) u opste nemaju iste procesore a i cisto sumnjam da baterija od 4000mAh na huawei moze duze da traje od 5000mAh na xiaomiju.

razumem da se nekome ne svidja...ali sve u svemu nista konkretno nije receno niti obrazlozeno.

Druže nisam odvalio kažem za ukupno koliko izdrži... Rekao sam od 12-15h SOTa a to je ukupno kada uzmeš u obzir dva dana. Normalno da će max 10h SOTa da bude u jednom danu... Izvoli dokaz inače je u pitanju note 9 pro koji nije uzet od operatera ili tamo neke Balkanske gde valjaju ko zna šta... Uzet je direktno od distributera.
Post automatically merged:

Druže nisam odvalio kažem za ukupno koliko izdrži... Rekao sam od 12-15h SOTa a to je ukupno kada uzmeš u obzir dva dana. Normalno da će max 10h SOTa da bude u jednom danu... Izvoli dokaz inače je u pitanju note 9 pro koji nije uzet od operatera ili tamo neke Balkanske gde valjaju ko zna šta... Uzet je direktno od distributera. Dakle kao što se može videti telefon je napunjen do 85%. Uzgred napisao sam lepo da telefon YT ne vrti ceo dan već se koriste i ostale app.

Prilozi

• IMG_20201115_221313.jpg
    IMG_20201115_221313.jpg
    49 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Ja screen on time (sot) računam po danima tj sabiranjem ne delim sa dva ili držim se ove nove miui statistike koja pokazuje samo za 24h pa onda smanjuje kako drugi dan odmiče. Tipa ako u prvom danu imam 7h i u drugom 6h to je za mene ukupno 13h screen on time iz jednog punjenja...

Ja screen on time (sot) računam po danima tj sabiranjem ne delim sa dva ili držim se ove nove miui statistike koja pokazuje samo za 24h pa onda smanjuje kako drugi dan odmiče. Tipa ako u prvom danu imam 7h i u drugom 6h to je za mene ukupno 13h screen on time iz jednog punjenja...
Nije mi palo na pamet

I opet ne rece koliko imas sot na tom P20...?
za xiaomi precizno znas koliko baterija traje i ako kazes da ti to nije vazno :)

Druga stvar je sto moj note 9s (SD) i taj 9pro(MTK) u opste nemaju iste procesore a i cisto sumnjam da baterija od 4000mAh na huawei moze duze da traje od 5000mAh na xiaomiju.

razumem da se nekome ne svidja...ali sve u svemu nista konkretno nije receno niti obrazlozeno.
Nisam rekao jer punim par puta dnevno po 20-30 posto. Sumnjam da bi mi izdrzao 24 časa. Jednostavno sam heavy user. Imam 30tak google naloga na fonu, plus desetak outlook. Znači mailovi stalno pristižu. Dodatno steam 18. Epic 18. Držim PC igraonicu. Admin sam i u lokalnom Domu zdravlja. Da dodam facebook, instagram, messenger, whatsup, viber, signal, skype, zoom, tiktok, aliexpress, cexio, binance, psapp, kupujemprodajem, kombank... 124 instalirane aplikacije ukupno. Plus dual sim. Ne postoji fon koji bi meni izgurao dan.

Redmi Note 9 Pro ima isti čipset kao i Redmi Note 9s odnosno Snapdragon 720G. Čipset koji bi trebao da je štedljiv.

A MiUI jeste krš. To će priznati većina vlasnika ove marke. U većini recenzija isto se prigovara interfejsu. Počev id benchmarka preko gsmarene pa do YT. Ne treba mi veći argument nego što je battery info. Ne postoji ni jedan drugi proizvođač sa tako de***nim rešenjem. Da imaju kao svi, ne bi sad vodili rasprave o trajanju baterije već bi bio dovoljan screenshoit.

Da li je ovo Android 11? Poprilicno je veliko azuriranje. Neko dobio mozda, dal da skidam ili ne ? Heh

Prilozi

• Screenshot_2021-04-24-09-26-30-749_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-04-24-09-26-30-749_com.android.updater.jpg
    47.9 KB · Pregleda: 64
Kliknes na to sto pise Learn whats new i videces sve sta ti ta nadogradnja donosi.

Sad nešto tražim po telefonu i vidim ovu statistiku za potrosnju baterije i ne razumem sta se zalite na miui prikaz baterije

Screenshot_2021-04-25-22-41-12-121_com.xiaomi.misettings.png

Koji ti je to model i gde si to nasao?Kod mene na RN9Pro toga nema.Ili si instalirao neku aplikaciju,pa nas ovde zezas :)

Redmi note 9s
Zapravo ima dve statistike guglov digital wellbeing i miui screen time

Prilozi

• Screenshot_2021-04-26-12-58-42-270_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    Screenshot_2021-04-26-12-58-42-270_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 30
  • IMG_20210426_125743.jpg
    IMG_20210426_125743.jpg
    41 KB · Pregleda: 43
Druže te statistike nema u podešavanjima kod EU modela za to mogu da potvrdim (bar kod mene na Redmi Note 9 Pro)... Kod mene je MIUI 12.0.2 (QJZEUXM) poslednji, odnosno zakrpa za januar.

Posto nema za Note 9 tema, jel neko zna zasto je naglo poceo telefon da laguje, jako sporo radi, viber ne radi, non stop se "vraca u viber" dok ne udjes u njega (notifikacija novih poruka, poziva) ?

12.0.7 je verzija, 26gb fajlova od 128gb spejsa, deinstaliran onaj viever ?
Sta bi moglo da bude?

Dovoljno je da pogledaš verziju Roma i vidiš da je to redmi note 9pro

Redmi note 9s
Zapravo ima dve statistike guglov digital wellbeing i miui screen time
Hvala ti.To je doneo neki noviji apdejt.Toga jos nema na RN9Pro.Trenutno kako stvari stoje RN9Pro je telefon koji dobija najredje apdejte iz cele Note Pro serije ikada.

Poslednja izmena:
Deluje da je razlika samo u romu... to su isti telefoni.
TJ razlicito trziste za koji je namenjen i otuda razlicit naziv, a ovi nasi ko zna odakle svercuju

Meni je ovo extra. Dolazim sa S21 Snapdragon i kako je S21 3x skuplji, uopste ovaj nije 3x losiji. Nabacio sam GCam i prezadovoljan ponekom fotkom, jutros u 6h skinut tel sa punjaca i jedno 60% 4G, 40% wifi i ostalo 52% baterije, sa 5:46h SOT-a. Fenomenalnoo

I to je realni prikaz, za 24h koriscenja -10tak sati SOTa. Sto po meni nije dobro - imali smo malu diskusiju o trajanju baterije na ovom modelu.

Doduse, naspram Exynos Samsunga sve je bolje po pitanju baterije.

A fotke sa GCam su odlicne. Meni bolje nego na S9 Plus koji sam imao.

Legende su ovi Kinezi.Pise security patch to April,a dole 2021-03-01. 😄

Pitam se pitam,
Koliko li Gupta izvlači SOT-a?

Nazad
Vrh Dno