Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citali i pre, radi to tako vec duze vreme, da ih je briga ispravili bi do sad.

Eon van mreze radi na svim provajderima i tu nema zime, svi kanali rade, dok kod pozajmljenog Eon naloga je cista lutrija. Sad ovi bolje upuceni kazu da je do geoblokade, mada ja i dalje tvrdim, ne 100% da ima veze do Nat-a. Koristim pozajmljen nalog, SN internet, bivsi kopernikus i rade mi svi kanali, dok kod tasta isti grad, isto Sn, isto bivsi kopernikus ali je natovan i kod njega ne rada SK, N1 i Nova...
Ja nisam bio natovan pa nisam mogao to da gledam ex AVCom Beograd. Ja sam se pridružio klubu natovanih od nove godine, kao čestitku i poklon za 2021.

Slažem se da manje priče na ovu temu nebi bilo na odmet. Gledajte dok može i što neko gore reče manje pričajte da bi trajalo duže.

Malo protoka, WiFi 1m od rutera, sve je gore i gore, vikendom pogotovoPogledajte prilog 297780Pogledajte prilog 297781
Promeni Wireless kanal na ruteru. Ako je Technicolor ima čak i mogućnost skeniranja wifi signala komšiluka da vidiš koji je slobodan. Ili prebaci odmah na 11-12 kanal pošto su obično većina na jednocifrenim.
Post automatically merged:

Ako ne znaš kako se ulazi u setup rutera ako je Technicolor javi pa da ti objasnimo. Ako je pak optika tu se ljudi žale da ne mogu da uđu u podešavanja.

1111.jpg1111.jpg

ponovo prave prcazu sa upload ima vec nedelju dana od negde 7 pa do jutra ga nema ma nemam reci nepopravljivi su

TV Vesti je bivši Pink 3 info.

Eon van mreze radi na svim provajderima i tu nema zime, svi kanali rade, dok kod pozajmljenog Eon naloga je cista lutrija. Sad ovi bolje upuceni kazu da je do geoblokade, mada ja i dalje tvrdim, ne 100% da ima veze do Nat-a. Koristim pozajmljen nalog, SN internet, bivsi kopernikus i rade mi svi kanali, dok kod tasta isti grad, isto Sn, isto bivsi kopernikus ali je natovan i kod njega ne rada SK, N1 i Nova...

Na EXE ne radi EON. Pustim sa mobilnog net i povezem TV da bih gledao SK...

Nije dovoljno samo reci da vam ne radi pozajmljeni EON,
vrlo je bitno da li je i taj pozajmljeni eon van mreze ili u mrezi.

Jos ovde nismo imali slucaj da je neko platio (a ne pozajmio) SBB-u Eon nalog a da nije isti mogao da gleda na supernovi ili na bilo kom drugom provajderu, a i tada bi se logicno zalio SBB-u a ne ovde na forumu :)

logicno, ogranicenja postavlja davalac usluge tj. Sbb a ne korisnici, a koliko se secam lepo izadje na ekranu da odredjeni kanal ne mozete da gledate na drugoj mrezi,
i valjda vam je jasno da to obavestenje ne salje supernova vec sbb.
Valjda smo to naucili do sad, da se ne ponavljaju stalno ista pitanja.

Poslednja izmena:
Ništa nismo naučili za 3+ godine kako postoji Eon platforma... a stalno se piše i stalno se lupeta i stalno neprecizne izjave unose konfuziju. A ograničenja su odavno poznata u sitne detalje...

Ništa nismo naučili za 3+ godine kako postoji Eon platforma... a stalno se piše i stalno se lupeta i stalno neprecizne izjave unose konfuziju. A ograničenja su odavno poznata u sitne detalje...
Naravno da se nije naučilo kada se ne čitaju komentari već samo tresne pitanje i čeka odgovor. Tako to ne ide.

Nisu krivi samo ti što pitaju već je daleko veći problem ovi što odgovaraju i pišu neke izjave koje su ili totalno netačne ili "samo" neprecizne a navode se kao neki apsolut tipa "ne, na Supernova ne radi, ne može to". Kad se koriste tako biser pojmovi tipa "pozajmljeni Eon" umesto da se napiše jasno "u mreži Eon"/"Eon od SBB kablovskog korisnika"... kao da "van mreže" nalog ne može biti pozajmljen?? Manje ih je u opticaju i manje uređaja/slotova je na raspolaganju od takvih naloga da... ali mogu i pozajmljuje se i oni... ili prodaju.

Ne znam čemu uopšte potreba da se stalno vodi ista polemika u krug i još na temama drugih provajdera kad je suština savršeno poznata: postoje 2 tipa naloga/ugovora/usluge od kojih jedan ima drugi nema blokadu kanala i to je to. Ne zavisi od tipa Eon aplikacije, ne zavisi da li koristiš Eon box ili Mi Box ili random kineza, ne može da se prepravi aplikacija i tako magično izbegne blokada.
A poznati su i izuzeci među provajderima na kojima ne bi trebalo da radi bez blokade "u mreži" nalog a radi bez blokade iz ko zna kog razloga (zaborav, lenjost admina, slučajni propusti).
Ajd Orion je uveo N1 pa je zatim i prestalo blokiranja, a realno ex -Radijus IP opseg je trebalo da blokiraju kad su prekinuli saradnju tj izbacili te kanale.

Poslednja izmena:
jeste ovde totalno OT pisati o tome, ali dajte da resimo tu dilemu
Evo jednog odgovora sbb na konkretno ovu temu:
Screenshot_2021-02-16 SBB on Twitter.png

Isto to sam i ja u poslovnici dobio odgovor. Isto što je i Božidar napisao. I šta ima da se polemiše dalje. Treba svaku tačku da stavimo i kraj.
slazem se sa tobom, ali to je ovde nemoguće jer će uvek neko novi da se pojavi za mesec dana možda i pre i ponovo da pokrene priču o eonu i tako u nedogled....

Zadnja dva dana mi non stop iskacu "kapcha" to mi se ranije nije desavalo.

Zbog cega bi to moglo da bude?

Prilozi

• sn111111.jpg
    sn111111.jpg
    186.6 KB · Pregleda: 33
Da li zna neko onaj njihov Andriod Supernova box ili sta je vec koliko GB rama ima , gledao sam specifikacije ima android 9 a ne pise koliko GB ima rama.

ja i dalje muku mucim da ubacim aplikaciju supernove u eon box (kolega mi daje njegov nalog da bih gledao arene).....da li su uradili neki update za aplikaciju posto sam oko nove godine probao i nisam uspeo..??? ...zanima me posto na telefonu (iphone) imam supernovu sa njegovim nalogom kako da prebacim na tv (kastujem) ukoliko ne mogu da instaliram na eon box aplikaciju? .

Poslednja izmena:
Ma nema to veze sa nat adresama

Ima sve vise bolidskih sajtova koji insistiraju na picture captcha

Stavio sam na licnom sajtu za kontakt captcha ali samo click
Mogao sam staviti i te glupe slike

Apsolutno i samo ima veze zbog toga što smo natovani i ni zbog čega drugog.Dok sam imao dimaničku javnu adresu a to je godinu dana nikada nisam kliktao po slikama.Sada malo malo pa prepoznajem bicikle i avione...

A bre imam SVOJ sajt

Moj je izbor,ako stavim slike za captcha,klikces pa imao jupitersku adresu

malopre dobih nadogradnju softvera na move uredjaju .. downloadovao ga .. odradio instalaciju rebootovao i pokrenuo se i nece da ucita kanale ..
da li jos neko ima slicnih problema ..
zvao sam ih i prijavio ali pre sutrasnjeg dana nista
srecom imam lg tv smart pa sam se precio na app tv po tvom

malopre dobih nadogradnju softvera na move uredjaju .. downloadovao ga .. odradio instalaciju rebootovao i pokrenuo se i nece da ucita kanale ..
da li jos neko ima slicnih problema ..
zvao sam ih i prijavio ali pre sutrasnjeg dana nista
srecom imam lg tv smart pa sam se precio na app tv po tvom
Meni se isto dogodilo... Pokazuje samo tri crvene tackice na sredini ekrana i to je to... Neverovatno...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno