Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrlo je čudno da je mempool prazan. To je po meni vrlo bearish znak.

Pa zar nije logicno da ako se trziste stabilizuje sredstva krenu iz crypta u ostale akcije?
Ja sam malo noob ali pokusavam da razmisljam logicki.

Danas kripto bas ocajno izgleda, volume je mali, ocigledno su oci uprte u nesto drugo.
Bice bolje ;)

Tapatalk from Poco loco

Smart money je vec usao kad je trebao, na ovim levelima moze uci samo dumb money. Osigurajte deo profita i drzite to u stable-coinu barem da bi mogli da umnozite jos coina kad bude korekcije. Osecam ovde prisustvo mega-bullova koji ne bi dirali nista do 100k, a i da ode sutra na 100k bili bi u fazonu "ide ovo na 200k lagano".

Opa Saj, sad si postao i mega-bull :D
Tacno tebe opisuje.

SPX je jurnuo gore, ali je žestoko odbijen od trendline. Što opet ne mora obavezno ništa da znači, nafta je skočila jako, a zlato palo, definitivni znak da svi očekuju rast ekonomije pod čika Bajdenom. I BTC bi danas skočio da već ranije nije uleteo u ovu parabolu, sad više nema gasa za još gore. Ja sam dodao još malo altova za svaki slučaj, ali ostajem bearish i držim barut suv. S obzirom da mu je stranka na izborima prošla mnogo bolje nego on sam, jasno je da je Donald Duck za njih postao liability, ali se ipak drže uz njega, možda iz straha da svašta ne napravi dok je još na vlasti.

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    10.5 KB · Pregleda: 117
SPX je jurnuo gore, ali je žestoko odbijen od trendline. Što opet ne mora obavezno ništa da znači, nafta je skočila jako, a zlato palo, definitivni znak da svi očekuju rast ekonomije pod čika Bajdenom. I BTC bi danas skočio da već ranije nije uleteo u ovu parabolu, sad više nema gasa za još gore. Ja sam dodao još malo altova za svaki slučaj, ali ostajem bearish i držim barut suv. S obzirom da mu je stranka na izborima prošla mnogo bolje nego on sam, jasno je da je Donald Duck za njih postao liability, ali se ipak drže uz njega, možda iz straha da svašta ne napravi dok je još na vlasti.

I VIX je pao, kako stvari stoje, neće ovo nigde skorije, još ako prođe Stimulus... Jedino što može da utiče na sve ovo je Eviction moratorium koji ističe 31. Decembra, a koliko sam pročitao Trump to ne može produžiti već tek sledeća administracija (potrebno je proveriti ovu informaciju).

Danas kripto bas ocajno izgleda, volume je mali, ocigledno su oci uprte u nesto drugo.
Bice bolje ;)

Tapatalk from Poco loco

Izgleda fantasticno, cena lagano pada i priprema se za sledeci skok na 16-17k..

Pusti ga da se malo stabilizuje, ceko si 4 godine cek jos malo i mozes u penziju sledece, nema zurbe :)

Ma kakva zurba. Cekam sledecu godinu, ova je cisto kao priprema za prolece i gledam kao zabavu do tada. Super je sto cena raste polako. Malo skoci, malo padne. Support je izdrzao na 14700, sve je kako treba. Nista nema od neke vece korekcije. Za nekoliko dana krenuce opet gore i to je sve ok. Akumulacija se nastavlja.

Grayscale pojacava ltc. Juce su objavili da im je litecoin trust zabelezio rast od neverovatnih 1900% od jula na ovamo. Bukvalno 3x vise od prvog sledeceg. Potencijal vidim ali ni meni cak nije jasno zasto toliko. Poprilicno sam u rebusu zbog toga.

Tapatalk from Poco loco

Citao sam malo Paypal cryptocurrency terms and conditions i uopste mi se ne svidja sta rade.
Definitivno drze zatvoren sistem, nema slanja kripta na paypal i povlacenja sa njega. A za sada nema slanja ni medju korisnicima. Kapiram da je to zbog toga sto ako bi omogucili slanje i povlacenje s paypal-a onda radi bukvalno kao menjacnica za sta nemaju potrebne dozvole. Mozda im je ovako lakse ili jednostavno ne zele drugacije jer vide vecu zaradu ako ovako posluju. Nebitno.
Iskreno, ako bi otvorili svoj sistem poslovanja i poceli da rade s kriptom kao menjacnica imali bi potencijal da postanu najveca menjacnica na svetu. Bez ikakve sale. Ne znam jel im to mozda neki plan za buducnost ili ne ali imaju strahovit potencijal u rukama.

Tapatalk from Poco loco

Cega ima onda? Ispada da ce korisnici paypala moci samo da menjaju fiat u (njihov) btc i nazad? Onda oni taj btc fizicki i ne poseduju nego eto stvorili ga unutar svoje platforme? I ko ce uopste da daje likvidnost na paypalu? Uvek ce oni imati btc i za kupovinu i za prodaju? Malo mi to nema logike.

Iskreno, uopste mi nisu jasni. Ok, kapiram da tek krecu i da imaju puno stvari da rese, da se zastite od svakakvih zloupotreba itd. ali ovo mi nema smisla. Kao, uci ces s nekom lovom (10K nedeljno ili 50K godisnje, toliki su limiti) i od cele price se sve svodi da ce moci samo da prodas u nekom trenutku ili da cuvas dalje. Nekome i to znaci ali jako su ograniceni.
Naravno, ako ne mozes da raspolazes placenim kriptom da li stvaro posedujes ikakav kripto ili si kupio maglu. Private keys nemas. Pay pal realno ne mora ni da bude likvidan. Kripto ti i prodaje i kupuje po nekoj njihovoj ceni koja ce se ko zna koliko razlikovati ukoliko imaju zatvoreni sistem.
Nadam se da je sve to privremeno i da jednostavo zure da puste to pa ce posle ostalo da resavaju ali sve mi se manje svidja ovo. Ako paypal ne bude kupovao te novcice koje ljudi placaju sve ce se pretvoriti u farsu.

Edit: citam na reditu, kazu da je paypal najavio da ce omoguciti slanje na wallet u toku 2021-e. Ja taj info nisam video nigde, mozda mi je pronaklo.

Kapiram da ce sve to biti ok i da im treba vremena, da brzaju da iskoriste pocetak ciklusa da uzmu procenat od transakcija pa ce raditi dalje.

Poslednja izmena:
Normalo da nema smisla ovo sto trenutno nudi paypal, znaju to i oni, tako da mislim da je ovo samo neka beta faza i da ce postepeno sve da uvedu.

Off-chain prenos bitcoina izmedju paypal korisnika bi resio ogroman tehnicki nedostatak btc mreze. Onda je samo pitanje dana kada bi ga i banke uvrstiti kao valutu, pa pored domaceg, deviznog bi imali i kripto racun integrisan u trenutan visa/mastercard sistem. Ako to ikada dozivimo, jedina briga ce nam biti gde parkirati sve te silne lambose :D

I ja ovo sa paypalom gledao kao na betu v0.1 trenutno sa jako ogranicenim mogucnostima ali bitno je da se radi na tome. Kapiram da bi za 4-5 godina moglo da se kupuje kriptom na dosta mesta koje koristi paypal a verovatno i na novim mestima. Super je i njima kao reklama jer dovode neke nove korisnike.

Tapatalk from Poco loco

Ako se sve to implementira, da li to znači da kripto novac gubi privatnost i anonimnost?

Gubi ako koristis njihovu platformu. Isto kao sto gubi kad koristis bilo kakvu menjacnicu.

Cela PayPal kripto priča je obična propagandna žvaka da bi se podigla cena akcija firme. Nikakve prednosti plaćanje kriptom ne pruža, zato niko to i ne radi. I sam sam pokušao da organizujem neku menjažu igrica za kripto, niko se nije interesovao. Tako da je sve to tresla se gora, rodio se miš. Dok god imamo koliko-toliko funkcionalan državni novac, kripto neće biti sredstvo plaćanja, kripto sad služi za druge stvari.

Cela PayPal kripto priča je obična propagandna žvaka da bi se podigla cena akcija firme. Nikakve prednosti plaćanje kriptom ne pruža, zato niko to i ne radi. I sam sam pokušao da organizujem neku menjažu igrica za kripto, niko se nije interesovao. Tako da je sve to tresla se gora, rodio se miš. Dok god imamo koliko-toliko funkcionalan državni novac, kripto neće biti sredstvo plaćanja, kripto sad služi za druge stvari.
U dobroj meri se slazem sa tobom. Ne vidim realnu primenu crypto novcica na PayPal-u. Druga stvar na PayPal se vrte male cife obicno su to iznosi 50-100$ koliko ce to pogurati cenu na gore veliko je pitanje. Nadam se cenom BTC od 20-22k$ . Tu bih izasao. Sad, da li cu docekati ne znam. Holdam vec vise od godinu dana. Ako smo preziveli krvarenje u 2019 valjada nas cekaju bolja vremena. Ono sto je sigurno kod crypta se nikad ne zna. Koliko moze da opali gore nicim izazvan toliko moze i da se sljusti dole bez realnog povoda. Vrlo oprezno. Savet za novajlije. Batalite dnevni trejd. Tu ce vas pojesi 99% Cekajte pozicije za izlaz koji ste zacetali. I nemojte da zalite ako ode vise od toga. Ispunili ste zacrtani cilj gledajte to sa te strane.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Cela PayPal kripto priča je obična propagandna žvaka da bi se podigla cena akcija firme. Nikakve prednosti plaćanje kriptom ne pruža, zato niko to i ne radi.
"640K is more memory than anyone will ever need on a computer" - Bill Gates 1981.
"If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses" - Henry Ford

Pritom, ovi ljudi kao i ti nisu folirali. Oni su iskreno mislili to sto su rekli, bez lose namere. Ono sto im je manjkalo je vizija. Cak i Gatesu.

Sto se PP tice, da nije neko pomislio na sledecu teoriju?

PP ulazi u celu pricu jer je video da je kripto daleko dogurao i da je tu da ostane. Koliko znam, PP nudi uslugu gde korisnici kupuju kripto preko njih i onda trose na mestima gde je moguce pazariti PP-om (NEMA povlacenja kripta sa platforme, samo kupi i potrosi). Znaci, moze biti da mi uopste ne kupujemo kriptom preko PP, PP u pozadini stesuje kripto a ustvari nam daje fiat da trosimo, a nama na klijentu (browseru) naravno pise da imamo odredjene brojke u walletu izrazene u kriptu (konvertovano u pozadini). U prevodu, PP stesuje kripto koji mi kupujemo za njih a daje nam fiat da trosimo, a ne te price da su sve ovo odradili zbog marketinga, propagande itd. Malo je cudno to sto kupujemo kripto preko njih, a nikada ga ne mozemo skinuti sa platforme nego moramo da ga 'potrosimo'.

Sta mislite?

Poslednja izmena:
Ja mislim da ti nisi baš pročitao poslednjih x poruka [emoji16]

Tu je i ugao da se spremaju za digitalni FIAT pa im je ovo vise usput da pokazu kako su spremni, precesto pominju korporacije, banke i slicno u izjavama.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

x 'rekla kazala' poruka.

Ne razumem tvoj toksicni odgovor, ustvari razumem, nije se za dzabe ovaj forum raspao...
Velika je razlika između šaljivog i toksičnog.

A verovatno nisam jedini koje je pomislio isto što i ti, čitajući različita nagađanja ovde, otuda pretpostavka da možda nisi ispratio temu nekoliko dana unazad.

U ovom trenutku se čini da potpuno zatvoren sistem može biti podložan toj teoriji, međutim, ako i kad ga otvore prema drugima, to više neće biti slučaj.

Skloniji sam da poverujem da će se liberalizacija njihovog prisustva u kripto svetu odvijati u etapama, kako budu premošćavali tehničke izazove i pravnu regulativu.

Pravno sigurno imaju timve ljude koji rade na tome. Ono na sta moraju da povedu racuna 1000% ne sigurnost. Za razliku od menjacnica su novi u ovome i pored samog kripta imaju primarnog posla s novcem. Puno je tu stvari o kojima treba voditi racuna zbog mogucih zloupotreba. Za sada ove mogucnosti su potpuni krs ali ako nista drugo omogucice novim ljudima da kupe kripto lakse nego ikada. To su morali sada da izbace, da se pravi hajp da uzmu 0.5% od transakcije na sve. Ostalo ce resavati u hodu ali ne ocekujem nista koriano pre Q4 2021.

Tapatalk from Poco loco

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno