evo da se javim i ja sa utiscima - najvise sam gledala philips televizore, ali na kraju uzela LG (43UM7050).
i nevidjeno sam se pokajala. ovo mi je najgora kupovina ikada. sam TV je verovatno dobar, slika je malo tamna, ocigledno su tu potrebna neka dodatna podesavanja, ali nemam zelju ni da googlam sta i kako ni da se bavim time.
ljudi koji nisu zaludjenici za tehnologiju, gledaju kablovsku, sport, filmove, a posebno oni koji prelaze sa CRT TV-a kao ja - mislim da apsolutno ne treba da uzimaju nista vise od 32 (za gledanje sa udaljenosti 2-3 metra). do sada sam gledala CRT od 21 inca i prelaz na ovaj od 43 je totalni promasaj. a vecina saveta je bila da treba da uzem jos vecu dijagonalu... posle jednog odgledanog filma bolele su me i oci i glava... ja znam da ce svima vam zvucati smesno, ali meni je ovaj TV potpuno negledljiv... mnooooooogo sam se pokajala sto nisam uzela 32...
Ja sam visok 190cm i kad legnem u krevet imam jos nekih 1m od kreveta do tv-a koji je 32' i super mi je. Nista mi se ne naprezu oci i slicno.I mene isto pre neki dan bolela glava kada sam gledao LG 43". Gledam ga sa oko 2 m udaljenosti
@alexandra, @maxy 2m je daleko za 43" 4K. bolje je sa 1,5m.
8k ti nista dobro ne bi donelo, jer i na 4k ide 175% scaling, tamo bi moralo 350%, a programe kojima ne radi scaling lepo bi mogao da zaboravis, jer nista nenbi video.Meni 55 sa metar daje neki klaustrofobican osećaj, mislim da bih se navikao da je 8k i panel savršen bez mana. Sa lošim 4k lcd panelom nije dobro iskustvo iz blizine.
Ja sam visok 190cm i kad legnem u krevet imam jos nekih 1m od kreveta do tv-a koji je 32' i super mi je. Nista mi se ne naprezu oci i slicno.
Naravno da bih voleo da imam 55', ali j6g.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ja koristim 55 sa 2-3m kako kad vec 4 meseca i već prve nedelje smo gospodja i ja odlučili da će sledeći TV biti 70".Ljudi sad me baciste u dilemu .Jel moze da se kupi tv 55 za gledanje sa razdaljine 2 do 3 m od njega ? Nemoj da me žena najuri iz stana kad donesem 55 kući[emoji16]
Послато са SM-G610F помоћу Тапатока
Ljudi sad me baciste u dilemu .Jel moze da se kupi tv 55 za gledanje sa razdaljine 2 do 3 m od njega ? Nemoj da me žena najuri iz stana kad donesem 55 kući[emoji16]
Послато са SM-G610F помоћу Тапатока
Prelazim sa 40" na 50", trenutni TV je Samsung UE40KU6402U, sasvim sam zadovoljan, samo gledam veću dijagonalu da zamenim. Bio sam za vikend do T___ i gledao šta nude od 49-50" gledao sam Samsung UE50RU7452U, LG 49UM7400 i Sony KD49G8196. Samsung je kao da su ga deca crtala i sklapala, dizajn očajan, LG i Sony malo bolji. Samsung ne pušta sve što sam pripremio na flešci (stari TV pušta sve ???), LG i Sony puštaju ali mi deluju nekako sporije na odziv komandi od starog Samsunga.
TV bi se koristio prvenstveno za gledanje 4K filmova sa fleške i 4K Youtube sadržaja. Dizajn je bitna stavka, kao i što bolji ekran i tražene funkcije. Šta preporučujete?
Pozdrav, ako može preporuka za TV. Gledao sam ponudu iz HU na kp, budžet je oko 700e. Zanima me koju dijagonalu preporučujete za razdaljinu oko 3-3,5m. Trenutno imam Samsung i zadovoljan sam, da li gledati i neke druge marke (domaće)? Konkretno sam gledao Samsung Q60T, ali vidim par loših recenzija tako da još istražujem. Ne znam ni da li ima smisla uzimati 4K kad je kablovska kod mene na 25% kanala samo FHD a kolekciju filmova imam uglavnom isto u FHD. Jedino ako će FHD filmovi izgledati loše na većim dijagonalama. Izvinite ako sam nešto bitno još izostavio, čini mi se da ima previše opcija kod kupovine TV-a![]()
Ovi linkovi ne ulivaju poverenje
https://www.reddit.com/r/HTBuyingGuides/comments/e2qrzf/stop_asking_if_you_should_buy_the_samsung_ru8000/
https://www.reddit.com/r/HTBuyingGuides/comments/glonop/there_is_no_reason_to_buy_the_2020_samsung_q60t/
Neko mi je preporučio Philips 58PUS7304, šta mislite?
Sony X900H vidim da još nema kod nas, a i skuplji je.
Ako mozes ganjaj XF9005, imas ih na KP i po radnjama ako hoces 5god garancije, slican je tom modelu, i moze jace da osvetli (1000niti) i ima bolji procesor (X1 extreme vs obican X1)..
Jedino ako ti je bas stalo do HDMI 2.1, onda sta da ti kazem, ali po meni XF90 all the way..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovi linkovi ne ulivaju poverenje
https://www.reddit.com/r/HTBuyingGuides/comments/e2qrzf/stop_asking_if_you_should_buy_the_samsung_ru8000/
https://www.reddit.com/r/HTBuyingGuides/comments/glonop/there_is_no_reason_to_buy_the_2020_samsung_q60t/
Neko mi je preporučio Philips 58PUS7304, šta mislite?
Sony X900H vidim da još nema kod nas, a i skuplji je.
KD-55XF9005 napr.? Vidim sad već da moram da proširim budžet jer ću kupiti neku glupost.
Ovaj napr. nema Dolby Vision
KD-55XH8077, ovogodišnji
Gde ima za B9 za 120k dinara? Ja nalazim za 170k najniza cena.
HDMI 2.1 je za nove konzole i PC. Valjda ce neke igre raditi u 120 fps, cim su krenuli sa ubacivanjem 120 Hz sa Free Sync u televizore. Ne vidim zasto bi neko kupovao sada novi TV da bude kompatibilan sa konzolom iz 2017. godine.
Kvalitet slike je isti kao i na 7450, 7400, 7600, 7660. Kupovinom UM7450 dobijaš istu sliku, a trebao bi da je jefitniji. Solidan TV, za neku opštu upotrebu, IPS panel, rgb struktura pixela.
Upscaling na 4K radi korektno sa FHD programa, dok sa SD daje artefakte koji se vide tu i tamo. Osvetljenost solidna u okviru klase. 4K zapisi su dobri, a možeš videti i malo od HDRa, ako je zapis snimljen u HDRu (napuca osvetljenosti i kontrast na max), ali ne očekuj mnogo. Reprodukcija boja dobra, ali je uslovljena sadržajem koji gledaš. Nije za tamne prostore jer se tada vidi nizak nivo crne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari