Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako moze neko milim vas da mi kaze zasto je ovaj Tv ovako jeftin obzirom na dijagonalu i ostale karakteristike. Ili ja nesto propustam?
https://gigatron.rs/televizori/sharp-televizor-c55bl2ef2ab-55bl2ea-smart-323951

Hvala
Pozz
Milan

U okviru tog budzeta (iz GT ponude) razmisli o: https://www.produkttest24.com/test-philips-50pus6704-12-ultra-hd-4k-fernseher/

Ni taj Philips nije savrsen ali je odlicna kupovina za 53k din, ima malo bolji VA panel cak i od hajpovanog B7500 Hajsensa i primetno bolji od nekoliko ''Sharp'' modela.
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?164670-Koji-TV-kupiti&p=6126602&viewfull=1#post6126602

U okviru tog budzeta (iz GT ponude) razmisli o: https://www.produkttest24.com/test-philips-50pus6704-12-ultra-hd-4k-fernseher/

Ni taj Philips nije savrsen ali je odlicna kupovina za 53k din, ima malo bolji VA panel cak i od hajpovanog B7500 Hajsensa i primetno bolji od nekoliko ''Sharp'' modela.
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?164670-Koji-TV-kupiti&p=6126602&viewfull=1#post6126602
Ok. Hvala.

Pozzz

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Ispade da LG nema ništa da valja ispod 1200e, a radi ekrane za većinu brendova koje pominjemo u temi ? Kako to? Znaju drugima da urade panel a sebi ne?
nisam rekao da nista ne valja. :) rekao sam da je ok.

imao sam ja i jedan lg pre koju godinu, medju najjeftinijima i super je bio, ali za dobro osvetljenu sobu. odlicne boje i uglovi, ja bih rekao da je to "porodican tv".
medjutim, za mracnu sobu i u mracnim scenama va panel je daleko bolji (meni je to vazno). nisam se smirio dok ga nisam zamenio za samsung.

mislim, cak i za va treba pozadinsko osvetljenje da crna bude crna, ali ga treba manje (ujedno resava pitanja uvek problematicne uniformnost-i i bleedinga na LED-u) i nema problema sa ips glow-om.

svakom sta voli... negde sam citao da samsung sprema tv koji ce u prodaji da bude 2022. i koji bi trebalo da satre sve dosadasnje manjkavosti. bice kao oled koji moze da gura brightness na najvise nivoe i bez problema sa burn-inom.
jedino sto ce u pocetku kostati boga oca, vise hiljada evra...
nadam se da ce do 2025. moci da se kupi po ceni danasnjih oled-a, tako da... vec planiram neku PRAVU kupovinu tada. :D

Poslednja izmena:
Ja bih rekao da vredi jer su cene proslogodisnjim modelima lepo pale. Što se tiče izbora brenda, meni LG kao čitava platforma odgovara. Mišljenja su na forumu oprečna, pa svako hvali nekog proizvodjaca i platformu koju koristi.
Ako si iz BGa, skokni do Emecete, vidi sta ima izloženo i sam proceni, a kupi gde nađeš najpovoljnije.

Ja bih rekao da vredi jer su cene proslogodisnjim modelima lepo pale. Što se tiče izbora brenda, meni LG kao čitava platforma odgovara. Mišljenja su na forumu oprečna, pa svako hvali nekog proizvodjaca i platformu koju koristi.
Ako si iz BGa, skokni do Emecete, vidi sta ima izloženo i sam proceni, a kupi gde nađeš najpovoljnije.

Hvala puno na sugestiji!
Videcu na licu mesta pa cu kupiti koji mi se najvise uklapa u trenutni budzet

kinez... upitna slika i upitan smart

https://www.displayspecifications.com/en/model/66a71c68

Jel se meni cini ili je ovo isti televizor kao Xiaomi 4S 55?

Slican oblik nozica, malo siri ram, iste specifikacije samo Xiaomi laze da je njihov IPS i za osvetljenost i njihov ram je metalni a Sharpov deluje plastican. Oba kineska, verovatno sklepana u istoj fabrici, jedan nosi ime renomiranog brenda a drugi je neki tamo Sharp :p

Eto ideje za Benchmark da uporedi ova dva televizora.

Edit: Ja porucio. Videcemo sta ce stici, nadam se ne izlozeni ili korisceni model. Mada Gigatron je to, jednom su mi poslali prasnjav usisivac.

Trenutno jeftiniji od Hisense ili TCL modela iste cenovne klase a ima Chromecast ugradjen isto kao i Xiaomi, sto mi je jako bitno a drugi imaju samo Miracast koji je glupost. Bilo bi kul da je metalni ram ali nema veze, ionako ide na zid. Bilo bi smesno ako se ispostavi da je isti TV kao Xiaomi, toliko ljudi se guralo satima zbog 3.000 dinara...

Benchmark je ovaj TV u verziji od 50 incha pohvalio u review-u.

Poslednja izmena:
Da li ima neko iskustva sa ovim TVom
https://www.lg.com/rs/televizori/lg-55UM7510PLA
Da li postoji neka bolja varijanta na tržištu za 55inčni TVza budzet od 65000din?

Išo bi na zid ,gledao SBB i filmovi sa USBa.
Znači kvalitet slike da je presudan.

Kvalitet slike je isti kao i na 7450, 7400, 7600, 7660. Kupovinom UM7450 dobijaš istu sliku, a trebao bi da je jefitniji. Solidan TV, za neku opštu upotrebu, IPS panel, rgb struktura pixela.
Upscaling na 4K radi korektno sa FHD programa, dok sa SD daje artefakte koji se vide tu i tamo. Osvetljenost solidna u okviru klase. 4K zapisi su dobri, a možeš videti i malo od HDRa, ako je zapis snimljen u HDRu (napuca osvetljenosti i kontrast na max), ali ne očekuj mnogo. Reprodukcija boja dobra, ali je uslovljena sadržajem koji gledaš. Nije za tamne prostore jer se tada vidi nizak nivo crne.

Ovo je nalepnica sa 4S 55 koji se prodaje kod nas. Proizvođač je TCL.
66baacfdab46519a52028ad727c651a5.jpg

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока

Ljudi potreban mi je savet, TV 32" full HD do 25k.

Ono sto mi je bitno je da nakacim komp, i da gledam stremio ili EON i ponekad bih igrao neke retro igrice( emulator), sad da li je mozda bolje da u ovom rangu nadjem i neki tv koji ima smart funkcju (upitno je da li radi smart funkcije na ovim modelima) ili da sve to koristim preko kompa.
Budzet je do 25k i nebitne su mi marke samo da je neko imao iskustva i da mu je sve radilo.

Problem je što je veoma malo full HD televizora od 32" na tržištu. Nekada ih je bilo više, ali sada ih nema. Mnogo više ih je sa HD ready rezolucijom (720p).
Proveri i sam, idi na sajt neke velike prodavnice i stavi kao filter dijagonalu 32" i FHD rezoluciju, dobićeš samo 6-7 rezultata u najboljem slučaju. I neće biti brendirani televizori. A cena će biti na tvom maksimalnom budžetu ili dobrano preko njega, što stvarno nema smisla dati danas za tolicki televizor.
Moj savet je da tražiš nešto od 40-43", samo ako ti se uklapa u prostor. Za iste pare dobićeš veći televizor i ništa manje kvalitetan.

Na primer, TESLA 40T319SFS za 23 hiljade. Trebalo bi da sve Tesline modele sa oznakom T proizvodi TCL, renomirani proizvođač. Ima neki smart od kog nemoj mnogo da očekuješ, ali si i sam rekao da bi tv koristio uglavnom preko kompa.

Kvalitet slike je isti kao i na 7450, 7400, 7600, 7660. Kupovinom UM7450 dobijaš istu sliku, a trebao bi da je jefitniji. Solidan TV, za neku opštu upotrebu, IPS panel, rgb struktura pixela.
Upscaling na 4K radi korektno sa FHD programa, dok sa SD daje artefakte koji se vide tu i tamo. Osvetljenost solidna u okviru klase. 4K zapisi su dobri, a možeš videti i malo od HDRa, ako je zapis snimljen u HDRu (napuca osvetljenosti i kontrast na max), ali ne očekuj mnogo. Reprodukcija boja dobra, ali je uslovljena sadržajem koji gledaš. Nije za tamne prostore jer se tada vidi nizak nivo crne.

Hvala na odgovoru znači mi puno mišljenje drugih jer kod televizora jedino što se razumem je da gledam.
Dok sam čekao da postanem "newcomer na forumu"na kraju ga poručio.
55UM7450 je zaista sada kad pogledam isti kao 55UM7510PLA,ne vidim nikakvu razliku.
No dobro ...tu su negde sa cenom

Imas LG 32LM6300PLA,ja sam ga kupio u avgustu prosle godine(znaci nepunih godinu dana),sada mi se ukazala prilika da imam veci slobopdan zid pa sam kupio LG 55SM8200PLA.
Ovaj 32" sam bio oglasio a u medjuvremenu sam ga prikacio na komp umesto monitora i kada sam video koliko mi to odgovara odmah sam ga skinuo sa oglasa.
Tako da mozes da pogledas LG 32LM6300PLA.

Mozes li kad si vec u materiji .Koji panel za gledanje sporta preko SBB IPS ili VA ..i mene zanima dijagonala 55 i lomim se izmedju Samsunga i LS IPS ili VA model ..Vecinom ce ga gledali pravo ili pod uglom do 35 stepeni .Dnevna soba dakle vecina vremena pod svetlom

Послато са SM-G610F помоћу Тапатока

Ovo je nalepnica sa 4S 55 koji se prodaje kod nas. Proizvođač je TCL.
66baacfdab46519a52028ad727c651a5.jpg

Naisao sam na test Francuza sa nekog bloga, kazu kupili 4S 55 sa VA panelom. Xiaomi prodaje curved 55icu sa VA panelom, ne i kod nas. Svi u toj klasi su VA direct Led, Toshiba, TCL E660, Philips, Sharp, Hisense, Xiaomi, Tesla, Grundig itd. Svi su Kinezi u kolaboraciji sa Turskom/Poljskom/Rusijom. Neko daje samo 2 godine, neko 3, neko 4 a neko 3+2 godine garancije u Srbiji. Razlikuje se softver, procesiranje slike, memorija i storage, materijali rama i postolja. Philips ima neki svoj OS, Hisense isto, Sharp je koristio neki njihov pa presao na Android kao i Xiaomi. Samo Xiaomi i Sharp imaju ugradjen Chrome cast, ostali podrzavaju samo mirroring preko wifi tj miracast. Xiaomi nema normalan daljinac, Sharp ima, oba imaju asistenta i voice command. Na Sharpu je 33 ms input lag u svim modovima, game mod nista me pomaze i Android settings malo baguju u custom modovima, druge bagove sa launch a su resili. Sharp ima minimalno procesiranje kao i Xiaomi, peglanje fps za sport je minimalno. VA ekran kao i svaki jeftin VA ikada proizveden je sporog odziva piksela i mrlja sliku pri brzim tranzicijama, to verovatno vazi za sve pa i za Samsung sve do do ru8000. Nekom smeta nekom ne. Sharp je pinkast po default ali se boje mogu donekle srediti kome treba tacan prikaz boja. Nijedan nema ful HDR podrsku samo mogu Cotati osnovni HDR. Sharp ne dize max osvetljenje u HDR modu sto je mozda bug mozda nije. Sharp nema dimming sto opet ne radi u toj klasi do 600 evra. Tek ULEDi i bolji podrzavaju to. Sharp za razliku od Xiaomi ima gomilu prikljucaka, satelitski, razne za zvuk, citac kartica itd.

Citao/gledao Sam razne review ovih TV od 55 incha od 370 do 450 evra i rekao bih da razlike u kvalitetu slike proizilaze iz panel lutrije i ne zavise puno od brenda do brenda a niko od reviewera nije testirao pet istih modela da bi to mogao da opovrgne. Ovo su jeftini tvi i nema smisla ocekivati neku kontrolu kvaliteta, sta zapadne zapadne. Sharp je 370 evra u Poljskoj na primer, kod nas je na akciji 425 evra. Xiaomi je u Rusiji 410 evra a kod nas je redovno 550 evra.

Mozes li kad si vec u materiji .Koji panel za gledanje sporta preko SBB IPS ili VA ..i mene zanima dijagonala 55 i lomim se izmedju Samsunga i LS IPS ili VA model ..Vecinom ce ga gledali pravo ili pod uglom do 35 stepeni .Dnevna soba dakle vecina vremena pod svetlom

Послато са SM-G610F помоћу Тапатока

IPS

Naisao sam na test Francuza sa nekog bloga, kazu kupili 4S 55 sa VA panelom. Xiaomi prodaje curved 55icu sa VA panelom, ne i kod nas. Svi u toj klasi su VA direct Led, Toshiba, TCL E660, Philips, Sharp, Hisense, Xiaomi, Tesla, Grundig itd. Svi su Kinezi u kolaboraciji sa Turskom/Poljskom/Rusijom. Neko daje samo 2 godine, neko 3, neko 4 a neko 3+2 godine garancije u Srbiji. Razlikuje se softver, procesiranje slike, memorija i storage, materijali rama i postolja. Philips ima neki svoj OS, Hisense isto, Sharp je koristio neki njihov pa presao na Android kao i Xiaomi. Samo Xiaomi i Sharp imaju ugradjen Chrome cast, ostali podrzavaju samo mirroring preko wifi tj miracast. Xiaomi nema normalan daljinac, Sharp ima, oba imaju asistenta i voice command. Na Sharpu je 33 ms input lag u svim modovima, game mod nista me pomaze i Android settings malo baguju u custom modovima, druge bagove sa launch a su resili. Sharp ima minimalno procesiranje kao i Xiaomi, peglanje fps za sport je minimalno. VA ekran kao i svaki jeftin VA ikada proizveden je sporog odziva piksela i mrlja sliku pri brzim tranzicijama, to verovatno vazi za sve pa i za Samsung sve do do ru8000. Nekom smeta nekom ne. Sharp je pinkast po default ali se boje mogu donekle srediti kome treba tacan prikaz boja. Nijedan nema ful HDR podrsku samo mogu Cotati osnovni HDR. Sharp ne dize max osvetljenje u HDR modu sto je mozda bug mozda nije. Sharp nema dimming sto opet ne radi u toj klasi do 600 evra. Tek ULEDi i bolji podrzavaju to. Sharp za razliku od Xiaomi ima gomilu prikljucaka, satelitski, razne za zvuk, citac kartica itd.

Citao/gledao Sam razne review ovih TV od 55 incha od 370 do 450 evra i rekao bih da razlike u kvalitetu slike proizilaze iz panel lutrije i ne zavise puno od brenda do brenda a niko od reviewera nije testirao pet istih modela da bi to mogao da opovrgne. Ovo su jeftini tvi i nema smisla ocekivati neku kontrolu kvaliteta, sta zapadne zapadne. Sharp je 370 evra u Poljskoj na primer, kod nas je na akciji 425 evra. Xiaomi je u Rusiji 410 evra a kod nas je redovno 550 evra.
-1 za rulet

Problem je što je veoma malo full HD televizora od 32" na tržištu. Nekada ih je bilo više, ali sada ih nema. Mnogo više ih je sa HD ready rezolucijom (720p).
Proveri i sam, idi na sajt neke velike prodavnice i stavi kao filter dijagonalu 32" i FHD rezoluciju, dobićeš samo 6-7 rezultata u najboljem slučaju. I neće biti brendirani televizori. A cena će biti na tvom maksimalnom budžetu ili dobrano preko njega, što stvarno nema smisla dati danas za tolicki televizor.
Moj savet je da tražiš nešto od 40-43", samo ako ti se uklapa u prostor. Za iste pare dobićeš veći televizor i ništa manje kvalitetan.

Na primer, TESLA 40T319SFS za 23 hiljade. Trebalo bi da sve Tesline modele sa oznakom T proizvodi TCL, renomirani proizvođač. Ima neki smart od kog nemoj mnogo da očekuješ, ali si i sam rekao da bi tv koristio uglavnom preko kompa.

Generalno izgleda ok TV, pitanje je da li ce biti dobar kao monitor? Pise na ovom TV-u da ima wifi da li to znaci da ima ugradjen neki chromecast ili ne. I gde se vidi to T u kojoj oznaci ovde 40T319SFS ili negde na poledjini na nalepnici, posto bih svakako sutra i otisao do radnje da pogledam ovaj tv.

Imas LG 32LM6300PLA,ja sam ga kupio u avgustu prosle godine(znaci nepunih godinu dana),sada mi se ukazala prilika da imam veci slobopdan zid pa sam kupio LG 55SM8200PLA.
Ovaj 32" sam bio oglasio a u medjuvremenu sam ga prikacio na komp umesto monitora i kada sam video koliko mi to odgovara odmah sam ga skinuo sa oglasa.
Tako da mozes da pogledas LG 32LM6300PLA.

Jeste, najbolji koji sam pretrazivao...ali svakako cena od 30k mi ne igra ulogu, sto se tice "Madjara" jos uvek sam neopoverljiv iz razloga garancije, ko zna sta moze da mi zapadne (redak je slucaj ali ljudima ni krivi ni duzni dolaze primeri uredjaja koji su feleri) to stvarno ne znam.
Hvala svakako na preporuci

Generalno izgleda ok TV, pitanje je da li ce biti dobar kao monitor? Pise na ovom TV-u da ima wifi da li to znaci da ima ugradjen neki chromecast ili ne. I gde se vidi to T u kojoj oznaci ovde 40T319SFS ili negde na poledjini na nalepnici, posto bih svakako sutra i otisao do radnje da pogledam ovaj tv.

Gotovo sigurno da nema Chromecast, to je rezervisano za televizore sa AndroidTV sistemom. Možda nema ni Miracast kao alternativu za castovanje koju koriste u nekim televizorima npr. kod LG ili Samsunga, ali on i nije neko rešenje. Chromecast je mnogo bolji sistem i što se tiče kompatibilnosti (radi i EON i sve moguće). Kasnije možeš da uštediš i da kupiš Google Chromecast kao spravicu, znaš ono što ide na HDMI kao posebni uređaj, radi odlično, ali obavezno da bude original.

Što se oznake T tiče, misli se upravo na naziv modela. Dakle slovo T iza oznake veličine (dijagonale) u nazivu 40T319SFS.
Juče mi je u jednoj radnji prodavac pričao da za Tesline modele dobijaš baš TCL garanciju.

Pogledaj ga negde, naravno uporedi i sa drugim televizorima iz te klase. Ali svakako ostaje moja najiskrenija preporuka da ideš na 40-43 inča. Vidiš da u veličini 32" nemaš izbor, jedino što postoji kvalitetno ono dosta košta.

Da li neko zna da li Sony u xg80 seriji koristi rgbw IPS panele ? Na YouTube kanalu Rtings.com u lineup sonija za 2019. piše da su rgbw.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno