Ako moze neko milim vas da mi kaze zasto je ovaj Tv ovako jeftin obzirom na dijagonalu i ostale karakteristike. Ili ja nesto propustam?
https://gigatron.rs/televizori/sharp-televizor-c55bl2ef2ab-55bl2ea-smart-323951
Hvala
Pozz
Milan
Ok. Hvala.U okviru tog budzeta (iz GT ponude) razmisli o: https://www.produkttest24.com/test-philips-50pus6704-12-ultra-hd-4k-fernseher/
Ni taj Philips nije savrsen ali je odlicna kupovina za 53k din, ima malo bolji VA panel cak i od hajpovanog B7500 Hajsensa i primetno bolji od nekoliko ''Sharp'' modela.
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?164670-Koji-TV-kupiti&p=6126602&viewfull=1#post6126602
nisam rekao da nista ne valja.Ispade da LG nema ništa da valja ispod 1200e, a radi ekrane za većinu brendova koje pominjemo u temi ? Kako to? Znaju drugima da urade panel a sebi ne?
Rekao bih da filmofilima kvari ugođaj.
Ne zaboravi da je u tih 8000 i MR, trebao ti ili ne trebao.
Ja bih rekao da vredi jer su cene proslogodisnjim modelima lepo pale. Što se tiče izbora brenda, meni LG kao čitava platforma odgovara. Mišljenja su na forumu oprečna, pa svako hvali nekog proizvodjaca i platformu koju koristi.
Ako si iz BGa, skokni do Emecete, vidi sta ima izloženo i sam proceni, a kupi gde nađeš najpovoljnije.
kinez... upitna slika i upitan smart
Da li ima neko iskustva sa ovim TVom
https://www.lg.com/rs/televizori/lg-55UM7510PLA
Da li postoji neka bolja varijanta na tržištu za 55inčni TVza budzet od 65000din?
Išo bi na zid ,gledao SBB i filmovi sa USBa.
Znači kvalitet slike da je presudan.
Kvalitet slike je isti kao i na 7450, 7400, 7600, 7660. Kupovinom UM7450 dobijaš istu sliku, a trebao bi da je jefitniji. Solidan TV, za neku opštu upotrebu, IPS panel, rgb struktura pixela.
Upscaling na 4K radi korektno sa FHD programa, dok sa SD daje artefakte koji se vide tu i tamo. Osvetljenost solidna u okviru klase. 4K zapisi su dobri, a možeš videti i malo od HDRa, ako je zapis snimljen u HDRu (napuca osvetljenosti i kontrast na max), ali ne očekuj mnogo. Reprodukcija boja dobra, ali je uslovljena sadržajem koji gledaš. Nije za tamne prostore jer se tada vidi nizak nivo crne.
Mozes li kad si vec u materiji .Koji panel za gledanje sporta preko SBB IPS ili VA ..i mene zanima dijagonala 55 i lomim se izmedju Samsunga i LS IPS ili VA model ..Vecinom ce ga gledali pravo ili pod uglom do 35 stepeni .Dnevna soba dakle vecina vremena pod svetlomKvalitet slike je isti kao i na 7450, 7400, 7600, 7660. Kupovinom UM7450 dobijaš istu sliku, a trebao bi da je jefitniji. Solidan TV, za neku opštu upotrebu, IPS panel, rgb struktura pixela.
Upscaling na 4K radi korektno sa FHD programa, dok sa SD daje artefakte koji se vide tu i tamo. Osvetljenost solidna u okviru klase. 4K zapisi su dobri, a možeš videti i malo od HDRa, ako je zapis snimljen u HDRu (napuca osvetljenosti i kontrast na max), ali ne očekuj mnogo. Reprodukcija boja dobra, ali je uslovljena sadržajem koji gledaš. Nije za tamne prostore jer se tada vidi nizak nivo crne.
Ovo je nalepnica sa 4S 55 koji se prodaje kod nas. Proizvođač je TCL.![]()
Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока
Mozes li kad si vec u materiji .Koji panel za gledanje sporta preko SBB IPS ili VA ..i mene zanima dijagonala 55 i lomim se izmedju Samsunga i LS IPS ili VA model ..Vecinom ce ga gledali pravo ili pod uglom do 35 stepeni .Dnevna soba dakle vecina vremena pod svetlom
Послато са SM-G610F помоћу Тапатока
Hvala poslušacu te onda idem na IPS
-1 za ruletNaisao sam na test Francuza sa nekog bloga, kazu kupili 4S 55 sa VA panelom. Xiaomi prodaje curved 55icu sa VA panelom, ne i kod nas. Svi u toj klasi su VA direct Led, Toshiba, TCL E660, Philips, Sharp, Hisense, Xiaomi, Tesla, Grundig itd. Svi su Kinezi u kolaboraciji sa Turskom/Poljskom/Rusijom. Neko daje samo 2 godine, neko 3, neko 4 a neko 3+2 godine garancije u Srbiji. Razlikuje se softver, procesiranje slike, memorija i storage, materijali rama i postolja. Philips ima neki svoj OS, Hisense isto, Sharp je koristio neki njihov pa presao na Android kao i Xiaomi. Samo Xiaomi i Sharp imaju ugradjen Chrome cast, ostali podrzavaju samo mirroring preko wifi tj miracast. Xiaomi nema normalan daljinac, Sharp ima, oba imaju asistenta i voice command. Na Sharpu je 33 ms input lag u svim modovima, game mod nista me pomaze i Android settings malo baguju u custom modovima, druge bagove sa launch a su resili. Sharp ima minimalno procesiranje kao i Xiaomi, peglanje fps za sport je minimalno. VA ekran kao i svaki jeftin VA ikada proizveden je sporog odziva piksela i mrlja sliku pri brzim tranzicijama, to verovatno vazi za sve pa i za Samsung sve do do ru8000. Nekom smeta nekom ne. Sharp je pinkast po default ali se boje mogu donekle srediti kome treba tacan prikaz boja. Nijedan nema ful HDR podrsku samo mogu Cotati osnovni HDR. Sharp ne dize max osvetljenje u HDR modu sto je mozda bug mozda nije. Sharp nema dimming sto opet ne radi u toj klasi do 600 evra. Tek ULEDi i bolji podrzavaju to. Sharp za razliku od Xiaomi ima gomilu prikljucaka, satelitski, razne za zvuk, citac kartica itd.
Citao/gledao Sam razne review ovih TV od 55 incha od 370 do 450 evra i rekao bih da razlike u kvalitetu slike proizilaze iz panel lutrije i ne zavise puno od brenda do brenda a niko od reviewera nije testirao pet istih modela da bi to mogao da opovrgne. Ovo su jeftini tvi i nema smisla ocekivati neku kontrolu kvaliteta, sta zapadne zapadne. Sharp je 370 evra u Poljskoj na primer, kod nas je na akciji 425 evra. Xiaomi je u Rusiji 410 evra a kod nas je redovno 550 evra.
Problem je što je veoma malo full HD televizora od 32" na tržištu. Nekada ih je bilo više, ali sada ih nema. Mnogo više ih je sa HD ready rezolucijom (720p).
Proveri i sam, idi na sajt neke velike prodavnice i stavi kao filter dijagonalu 32" i FHD rezoluciju, dobićeš samo 6-7 rezultata u najboljem slučaju. I neće biti brendirani televizori. A cena će biti na tvom maksimalnom budžetu ili dobrano preko njega, što stvarno nema smisla dati danas za tolicki televizor.
Moj savet je da tražiš nešto od 40-43", samo ako ti se uklapa u prostor. Za iste pare dobićeš veći televizor i ništa manje kvalitetan.
Na primer, TESLA 40T319SFS za 23 hiljade. Trebalo bi da sve Tesline modele sa oznakom T proizvodi TCL, renomirani proizvođač. Ima neki smart od kog nemoj mnogo da očekuješ, ali si i sam rekao da bi tv koristio uglavnom preko kompa.
Imas LG 32LM6300PLA,ja sam ga kupio u avgustu prosle godine(znaci nepunih godinu dana),sada mi se ukazala prilika da imam veci slobopdan zid pa sam kupio LG 55SM8200PLA.
Ovaj 32" sam bio oglasio a u medjuvremenu sam ga prikacio na komp umesto monitora i kada sam video koliko mi to odgovara odmah sam ga skinuo sa oglasa.
Tako da mozes da pogledas LG 32LM6300PLA.
Generalno izgleda ok TV, pitanje je da li ce biti dobar kao monitor? Pise na ovom TV-u da ima wifi da li to znaci da ima ugradjen neki chromecast ili ne. I gde se vidi to T u kojoj oznaci ovde 40T319SFS ili negde na poledjini na nalepnici, posto bih svakako sutra i otisao do radnje da pogledam ovaj tv.
Kupi slobodno... Dobar jeIma li neko iskustva sa samsung 55q80r TV-om. Imam opciju da ga uzmem za 880 eura,pa me Interesuje vredi li taj novac. Koristio bi se za kablovsku sport hbo go,netflix,filmove sa neta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari