Kad postavim PAL/NTSC i 1080p50/60 slika na HD kanalima se poboljsa ali SD postane grozno losa. Pri tom ne znam da li PAL/NTSC jer PAL je 1080p50 a NTSC 1080p60. Takodje ne znam sta je default i koji je kod za vracanje default podesavanja?
Iskluliraj malo,daj mu sansu,videces posle nekog vremena da ti je ta dijagonala sasvim ok. Ja sa iste razdaljine presao sa 32" na 50",u pocetku isti trip kao kod tebe,ppsle par dana sve leglo na svoje,sada bih sa te udaljenosti mogao komotno i 65" da gledamevo da se javim i ja sa utiscima - najvise sam gledala philips televizore, ali na kraju uzela LG (43UM7050).
i nevidjeno sam se pokajala. ovo mi je najgora kupovina ikada. sam TV je verovatno dobar, slika je malo tamna, ocigledno su tu potrebna neka dodatna podesavanja, ali nemam zelju ni da googlam sta i kako ni da se bavim time.
ljudi koji nisu zaludjenici za tehnologiju, gledaju kablovsku, sport, filmove, a posebno oni koji prelaze sa CRT TV-a kao ja - mislim da apsolutno ne treba da uzimaju nista vise od 32 (za gledanje sa udaljenosti 2-3 metra). do sada sam gledala CRT od 21 inca i prelaz na ovaj od 43 je totalni promasaj. a vecina saveta je bila da treba da uzem jos vecu dijagonalu... posle jednog odgledanog filma bolele su me i oci i glava... ja znam da ce svima vam zvucati smesno, ali meni je ovaj TV potpuno negledljiv... mnooooooogo sam se pokajala sto nisam uzela 32...
konkretno ja sam sa 2,2-2,3 metra gledala taj CRT 21. i ne - nisam se naprezala da vidim slova, nisu mi uopste bila sitna.Sa 2 - 3m si gledala u 21" i nisi se naprezala da pročitaš slova? A sa 43" se naprežeš, ne vidiš, sitna su slova? Ovo baš nema logike. Verovatno nisi zado pojma nekom stavkom pa se to reflektuje na čeo ugođaj, pusti da se slegne malo, videćeš da nisi pogrešila. Sve je bolje na većem TV. Posle nekog vremena videćeš koliko si se mučila sa 21". Ako imaš 2-3m kako si napisala.
Pomazem prijatelju da kupi TV. Uslov je da bude 43”, eventualno 49” ako je neka dobra akcija. I da bude Sony ili Samsung. Cena i nije toliko bitna, ali do 60-70k recimo. Sta biste mi preporucili?
Ako moze da doda 6k, da za 76k uzme Samsung ru8002, on je klasa iznad svega sto se spominje.Pomazem prijatelju da kupi TV. Uslov je da bude 43”, eventualno 49” ako je neka dobra akcija. I da bude Sony ili Samsung. Cena i nije toliko bitna, ali do 60-70k recimo. Sta biste mi preporucili?
Pozdrav svima, da li ima smisla kupovina 4K TV kad svi kanali u SRB su max HD?
Sirina sobe gde bi bio tv je neki 3.5m pa rezmislam da li 43" ili 49/50" full HD Android TV.
Na TV instaliram EON aplikaciju posto imam nalog sa drugoj adresi, kablovsku nemam nego koristim ga uglavnom za YT i filmove sa laptopa.
Gledao Hisense B6700PA, da li vredi ovaj TV za te pare ili neki drugi predlog za cenu oko 40k?
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Kako ne može bolje kad je prošlonedeljna Šok cena bila 63k49XG8096 70k na Sok ceni u maloprodaji koja istice akcijske cene Sok cenom (da ne reklamiram direktno), za Sony ne moze bolja cena, ili ako mu ne treba Android moze i 49XG70 on je 60k, naravno ako uzima neka iskoristi sto pre jer do 31.7 traje 5god garancije..
Doduse kad smo kod 5god garancije ne znam za vas ali verujte mi da to uopste ne utice toliko na prodaju,
Sa te razdaljine moji matorci gledaju 50" mislim da su se navikli vec posle 15 min (uglavnom sutradan smo pricali da je mozda bilo bolje 55"- valjda se smanjio tvevo da se javim i ja sa utiscima - najvise sam gledala philips televizore, ali na kraju uzela LG (43UM7050).
i nevidjeno sam se pokajala. ovo mi je najgora kupovina ikada. sam TV je verovatno dobar, slika je malo tamna, ocigledno su tu potrebna neka dodatna podesavanja, ali nemam zelju ni da googlam sta i kako ni da se bavim time.
ljudi koji nisu zaludjenici za tehnologiju, gledaju kablovsku, sport, filmove, a posebno oni koji prelaze sa CRT TV-a kao ja - mislim da apsolutno ne treba da uzimaju nista vise od 32 (za gledanje sa udaljenosti 2-3 metra). do sada sam gledala CRT od 21 inca i prelaz na ovaj od 43 je totalni promasaj. a vecina saveta je bila da treba da uzem jos vecu dijagonalu... posle jednog odgledanog filma bolele su me i oci i glava... ja znam da ce svima vam zvucati smesno, ali meni je ovaj TV potpuno negledljiv... mnooooooogo sam se pokajala sto nisam uzela 32...
Verovao ili ne kupio je Samsung 43ru7092 u decembru 2019. I pre nedelju dana je otislo pozadinsko osvetljenje. Da li je u pitanju jedna dioda, cela traka ili nesto drugo ne znam. U servisu kazu da ne mogu da nabave deo.
Tako da dok ne uspe da ga popravi hoce da uzme drugi TV, a sa Sonyjem nikada nije imao problema.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari