Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Podešavanja za Huawei Q11 TV box što se dobija uz MTS optiku. Nije ista šifra za ulaz u skriveni meni i šifra za factory defaults. Mada to sam trebao pitati u MTS optika temi nego je ovde čovek pomenuo to.

Samo da se javim i zahvalim na svim savetima.
Uzeo sam philipsa perfektan je.
Slika vrh, 4K top, android ne baguje radi bas brzo, EON radi u fulu, ambilight je bas cool feature.

evo da se javim i ja sa utiscima - najvise sam gledala philips televizore, ali na kraju uzela LG (43UM7050).
i nevidjeno sam se pokajala. ovo mi je najgora kupovina ikada. sam TV je verovatno dobar, slika je malo tamna, ocigledno su tu potrebna neka dodatna podesavanja, ali nemam zelju ni da googlam sta i kako ni da se bavim time.
ljudi koji nisu zaludjenici za tehnologiju, gledaju kablovsku, sport, filmove, a posebno oni koji prelaze sa CRT TV-a kao ja - mislim da apsolutno ne treba da uzimaju nista vise od 32 (za gledanje sa udaljenosti 2-3 metra). do sada sam gledala CRT od 21 inca i prelaz na ovaj od 43 je totalni promasaj. a vecina saveta je bila da treba da uzem jos vecu dijagonalu... posle jednog odgledanog filma bolele su me i oci i glava... ja znam da ce svima vam zvucati smesno, ali meni je ovaj TV potpuno negledljiv... mnooooooogo sam se pokajala sto nisam uzela 32...

Sa 2 - 3m si gledala u 21" i nisi se naprezala da pročitaš slova? A sa 43" se naprežeš, ne vidiš, sitna su slova? Ovo baš nema logike. Verovatno nisi zado pojma nekom stavkom pa se to reflektuje na čeo ugođaj, pusti da se slegne malo, videćeš da nisi pogrešila. Sve je bolje na većem TV. Posle nekog vremena videćeš koliko si se mučila sa 21". Ako imaš 2-3m kako si napisala.

evo da se javim i ja sa utiscima - najvise sam gledala philips televizore, ali na kraju uzela LG (43UM7050).
i nevidjeno sam se pokajala. ovo mi je najgora kupovina ikada. sam TV je verovatno dobar, slika je malo tamna, ocigledno su tu potrebna neka dodatna podesavanja, ali nemam zelju ni da googlam sta i kako ni da se bavim time.
ljudi koji nisu zaludjenici za tehnologiju, gledaju kablovsku, sport, filmove, a posebno oni koji prelaze sa CRT TV-a kao ja - mislim da apsolutno ne treba da uzimaju nista vise od 32 (za gledanje sa udaljenosti 2-3 metra). do sada sam gledala CRT od 21 inca i prelaz na ovaj od 43 je totalni promasaj. a vecina saveta je bila da treba da uzem jos vecu dijagonalu... posle jednog odgledanog filma bolele su me i oci i glava... ja znam da ce svima vam zvucati smesno, ali meni je ovaj TV potpuno negledljiv... mnooooooogo sam se pokajala sto nisam uzela 32...
Iskluliraj malo,daj mu sansu,videces posle nekog vremena da ti je ta dijagonala sasvim ok. Ja sa iste razdaljine presao sa 32" na 50",u pocetku isti trip kao kod tebe,ppsle par dana sve leglo na svoje,sada bih sa te udaljenosti mogao komotno i 65" da gledam :)

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Sa 2 - 3m si gledala u 21" i nisi se naprezala da pročitaš slova? A sa 43" se naprežeš, ne vidiš, sitna su slova? Ovo baš nema logike. Verovatno nisi zado pojma nekom stavkom pa se to reflektuje na čeo ugođaj, pusti da se slegne malo, videćeš da nisi pogrešila. Sve je bolje na većem TV. Posle nekog vremena videćeš koliko si se mučila sa 21". Ako imaš 2-3m kako si napisala.
konkretno ja sam sa 2,2-2,3 metra gledala taj CRT 21. i ne - nisam se naprezala da vidim slova, nisu mi uopste bila sitna.
i uopste nisam rekla da su mi na ovoj 43 slova sitna, vec naprotiv - naprezem se jer su mi slova prevelika, i ekran mi je generalno prevelik, letim ocima po njemu,... jednostavno mi ne odgovara, zaboli me glava od gledanja tog TV-a manje od dva sata...

@sinda - iskreno, razmisljam se da li da mu dam sansu jos jedan film, ili da probam da ga prodam na KP, s obzirom da sam ga uzela u prodavnici a ne preko neta pa ne mogu da ga vratim/menjam :(

Ja sam prešao sa 32 na 55 inča i isto takvo mišljenje sam imao kao ti, sada mi je super, sačekaj još pa dana da se naviknes i videćeš da nisi pogrešila. A nisi 100%.

Pomazem prijatelju da kupi TV. Uslov je da bude 43”, eventualno 49” ako je neka dobra akcija. I da bude Sony ili Samsung. Cena i nije toliko bitna, ali do 60-70k recimo. Sta biste mi preporucili?

Poslednja izmena:
Ja sam prešao sa 32 fhd na 58icu, a razadljina mi je 2,5 metra, i taman mi je legao, evo skoro mesec dana sa Philipsom 58PUS7034 nikakav problem nisam imao, slika je odlična zaista, mozda na HBO GO slabija, ali logicno kada nije 4k format, Netflix grmi, zvuk je sasvim u redu, VA panel je za one koji gledaju pravolinijski većinski jednostavno moranje, daljinac prost, ali obavlja posao više i nego dovoljno. Android zaista radi u 99% slučajeva fluidno, sve u svemu nisam zažalio ni dinara. Takođe, 5 godina garancije je super priča, ima još nedelju dana fore za tu akciju, a u jednoj radnji koliko vidim ima za 680e, tako da je sigurno best buy all round.

Pomazem prijatelju da kupi TV. Uslov je da bude 43”, eventualno 49” ako je neka dobra akcija. I da bude Sony ili Samsung. Cena i nije toliko bitna, ali do 60-70k recimo. Sta biste mi preporucili?

49XG8096 70k na Sok ceni u maloprodaji koja istice akcijske cene Sok cenom (da ne reklamiram direktno), za Sony ne moze bolja cena, ili ako mu ne treba Android moze i 49XG70 on je 60k, naravno ako uzima neka iskoristi sto pre jer do 31.7 traje 5god garancije..

Doduse kad smo kod 5god garancije ne znam za vas ali verujte mi da to uopste ne utice toliko na prodaju, za dva meseca koliko traje akcija mozda sam 3, 4 kupca prelomio zbog 5god garancije, ostali su kupili jer im se svidja TV samo je bonus bio to sto ima 5god garancije nista vise.. Na Samsung tek nema uticaja koji ni ne daje 5god skoro nikad, a prodaje se dobro i to bas, tako da definitivno 5god garancije utice na mali procenat ljudi prilikom kupovine, cak imam podatke za LG gde se tokom promo perioda za 5god registruje tek izmedju 50 i 60 odsto kupaca, ne verujem da je sa Sony-em ista drugacije..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Covece gledam sad 43” Sony KD43XG7077SAEP 60k, ista cena kao 49” koja je fora. Svi ovi modeli i koje si ti naveo i ovaj od 43” su iz 2019te, jedino ako ovaj od 43” ima nesto vise opcija.

Sony TV + Samsung Soundbar + Xiaomi Box.
Sve uvezano HDMI-ovima i radi odlično. Za sve se koristi jedan daljinski, od TV-a.
CEC je strašna stvar [emoji106]

I mene isto pre neki dan bolela glava kada sam gledao LG 43". Gledam ga sa oko 2 m udaljenosti

Pozdrav svima, da li ima smisla kupovina 4K TV kad svi kanali u SRB su max HD?
Sirina sobe gde bi bio tv je neki 3.5m pa rezmislam da li 43" ili 49/50" full HD Android TV.
Na TV instaliram EON aplikaciju posto imam nalog sa drugoj adresi, kablovsku nemam nego koristim ga uglavnom za YT i filmove sa laptopa.
Gledao Hisense B6700PA, da li vredi ovaj TV za te pare ili neki drugi predlog za cenu oko 40k?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ako moze da doda 6k, da za 76k uzme Samsung ru8002, on je klasa iznad svega sto se spominje.
LG sm8200 bi mi bio drugi izbor, ali ako nece LG, moze i taj Sony da prodje, ali su oba ova solidno losija od ru8002.

Evo ti poredjenje Samsunga i Sony-ja:
https://www.rtings.com/tv/tools/com...-sony-x800g/784/837?usage=11114&threshold=0.1

A evo i Samsunga i LG-a(kod nas sm8500, boljeg od sm8200):
https://www.rtings.com/tv/tools/com...s-lg-sm8600/784/805?usage=11114&threshold=0.1

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Verovao ili ne kupio je Samsung 43ru7092 u decembru 2019. I pre nedelju dana je otislo pozadinsko osvetljenje. Da li je u pitanju jedna dioda, cela traka ili nesto drugo ne znam. U servisu kazu da ne mogu da nabave deo.
Tako da dok ne uspe da ga popravi hoce da uzme drugi TV, a sa Sonyjem nikada nije imao problema.

Pozdrav svima, da li ima smisla kupovina 4K TV kad svi kanali u SRB su max HD?
Sirina sobe gde bi bio tv je neki 3.5m pa rezmislam da li 43" ili 49/50" full HD Android TV.
Na TV instaliram EON aplikaciju posto imam nalog sa drugoj adresi, kablovsku nemam nego koristim ga uglavnom za YT i filmove sa laptopa.
Gledao Hisense B6700PA, da li vredi ovaj TV za te pare ili neki drugi predlog za cenu oko 40k?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Gledanje SD kanala nema apsolutno nikakvog smisla. Sto se HD tice, zavisi od kanala. Na primer, TV Prva HD izgleda jako dobro i ostro na 4K televizoru, steta sto im je program uglavnom krs. Ima jos par kanala sa takvom slikom ali uglavnom strani, Pink i ekipa izgledaju losije iako su kao HD a RTS izgleda bas bezveze za jedan HD kanal. Ono sto nije HD zaista ne vredi gledati na velikom 4K televizoru a to je 80% ponude kanala kod MTSa. Netflix izgleda iznenadjujuce dobro u 1080 rezoluciji, ne preterano losije od dobrog broja youtube4k snimaka mada njih ubi youtube kompresija.

Ono sto je problem sa Android TVom je izvedba softvera jer Kinezi izgleda to ne umeju da urade dobro. Na primer kod mene Chromecast po defaultu ima nevidjeno isprane boje sto se resava kada se u glavnom advanced meniju podese boje da budu jace a televizor to podesavanje pokupi kako treba i primeni na chromecast. Nije radilo iz prve. Zasto? Ne znam, verovatno bag. Slicno vazi i za ostatak stvari gde Android deo televizora odredjuje kvalitet slik tj. ugradjeni procesor. Ako je taj procesor neki no name sklepani krs, slika ce biti losa jer ko zna kako su oni optimizovali da Android radi na tom procesoru, verovatno su bas zato skresali boje. Kada nabudzis boje onda mozes izgubiti na kontrastu ili osvetljenju. Mnogo znaci taj procesor u smart televizorima i njegova implementacija. Kada se prikaci neki drugi box slika bude drugacija jer njegov procesor preuzima procesiranje slike na sebe. Ali ako ide EON app slika ce biti onakakva kako je pusta ugradjeni procesor i AndroidTV. EON app je dobar jer je app jer kada je zaseban box onda imas situaciju sa dva Android uredjaja, dva daljinska. Sam po sebi Android ima uzasno resena podesavanja na televizoru, umesto da budu na klik negde su zabacena i tesko se pozivaju ako si unutar app sto onda zavisi od proizvodjaca da li ce da zbudzi neki svoj dodatak da tu falinku AndroidTV ispravi. Kod mene Android TV jedan daljinac ne preterano koristan, Huawei Q11 isto jedan daljinac isto srednja zalost i za kucanje kineska blutooth tastatura. Tri kontrolera od kojih se ovaj blutooth gasi sam od sebe i mora paliti na dugme i ne radi preko ugradjenog dongle-a u TV. Sve bi bilo lakse da sve mogu preko jednog kontrolera ali to izgleda prekomplikovano za izvesti.

Da ne pominjem sto nisam pronasao neki multitasking na Android TV iako aplikacije ostaju da rade u pozadini pa se same od sebe probude u nekom momentu. Mnogo zavisi od implementacije softvera u Android TV.

@alexandra, @maxy 2m je daleko za 43" 4K. bolje je sa 1,5m.

49XG8096 70k na Sok ceni u maloprodaji koja istice akcijske cene Sok cenom (da ne reklamiram direktno), za Sony ne moze bolja cena, ili ako mu ne treba Android moze i 49XG70 on je 60k, naravno ako uzima neka iskoristi sto pre jer do 31.7 traje 5god garancije..

Doduse kad smo kod 5god garancije ne znam za vas ali verujte mi da to uopste ne utice toliko na prodaju,
Kako ne može bolje kad je prošlonedeljna Šok cena bila 63k :D

Što se garancije tiče verujem da su ljudi brljivi, da ne slušaju šta treba da urade i ne registruju proizvod za produženu garanciju, imam povratnu info iz nekih servisa da im često dešava da donose uređaje koje su kupili sa 5 godina garancije koji nisu u sistemu (istekla regularna 2god garancija) i onda nastaju svađe i rasprave.

Meni je stigao zamenski 55AG9 ali će najvrv na market, sad sam na slatkim mukama da li da (opet) rizikujem sa OLED-om ili ne :D

Sve je u zivotu rizik, udri! :)

Sa te razdaljine moji matorci gledaju 50" mislim da su se navikli vec posle 15 min (uglavnom sutradan smo pricali da je mozda bilo bolje 55"- valjda se smanjio tv :) )

Moji sa neka oko 4 metra gledaju 32", sve im je ok.
Ubacio im u dnevnu 42" plazmu, njima preveliko, mada su se navikli za mesec dana.
U svim spavacim sobama sa 2.5 do 4m isto imaju po 32" i isto im je ok.

Zapravo, vecini ljudi smeta veliki tv, jer moraju mnogo da lutaju ocima kada citaju prevod.

Ja ne gledam nista sa prevodom, ali sam koristio 42, 46 i 55" sa metar i 4.5m(sa radnog stola kao monitor i iz kreveta) i sve mi je to ok.
Planiram sledece da predjem na 65" verovatno sledece godine, ali mislim da cu morati da ga okacim sa plafona i da napravim sto na tockice, jer ce mi biti preblizu trenutni polozaj za monitor, vec i ma 55" vrtim glavom kada idem od ivice do ivice.

Poslednja izmena:
Meni 55 sa metar daje neki klaustrofobican osećaj, mislim da bih se navikao da je 8k i panel savršen bez mana. Sa lošim 4k lcd panelom nije dobro iskustvo iz blizine.

Nosač za 65 incha mora biti baš robustan. Kod nas za takve traže 15000 dinara a napolju za 150 do 250 dolara se mogu naći motorizovana rešenja za plafon. Ne bih rekao da su box nosači od 8000 dinara dobro rešenje za tv od skoro 20 kila iako piše da mogu do 50 kila. To mnogo zavisi od toga gde se nalazi zglob. Tih 50kg važi za stacionarni nosač gde je tv na par cm od zida. Okačio sam ja bio 55 na jedan nosač do 45kg ali je to tako klimavo i deluje da se može odvaliti svakog momenta. Ni VESA nije neka sreća jer su uvek samo 4 srafa a metala nema puno u tvima. Čini mi se da je standard više za monitore do 30 incha nego je nekako završio i na ogromnim tvima. Jesu lcdtv relativno lagani u odnosu na veličinu ali pločica od 300x300 mm sa 4 srafa po meni nije idealno rešenje za kačenje velikih televizora. Balans ne bude dobar.

Verovao ili ne kupio je Samsung 43ru7092 u decembru 2019. I pre nedelju dana je otislo pozadinsko osvetljenje. Da li je u pitanju jedna dioda, cela traka ili nesto drugo ne znam. U servisu kazu da ne mogu da nabave deo.
Tako da dok ne uspe da ga popravi hoce da uzme drugi TV, a sa Sonyjem nikada nije imao problema.

Slicno sam i ja prosao sa LG-em, kupljen 2017, otislo pozadinsko osvetljenje. Popravka 100 evropljana, ovlasceni servis.
Sve je to macka u dzaku.

Moze li mala pomoc oko 43PUS6554/12?
Uradio sam casting sa telefonom i radio je OK. Medjutim nesto se desilo i softver je poceo da koci a cast sa androida pokazuje samo crn ekran. Cim se povezu telefon i TV tada se TV-u zacrni ekran a na telefonu registruje kao povezan uredjaj.
Zna li neko sta bi ovo moglo biti?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno