Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Ne treba zaboraviti da nije uredu poređenje auto/auto jer gcam ipak radi hdr, dok na stock nije uključen hdr na auto ( nadam se da nije, tj kod mene nije)

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Zavisi šta je uključeno od modova, hdr+ znači da se uključuje hdr ako gcam smatra da je potrebno da ga aktivira (retko preko dana) a hdr+ enhanced je forsirani/uvek uključen hdr.
Na gcam hdr+ mod i auto mod na stock kameri većine solidnih telefona su rezultati preko dana slični i tako i treba biti. Ima izuzetaka ali to su izuzeci...

Je l testirao neko mikrofon za vreme snimanja nekog koncerta/glasnije muzike? Znam da su na malo jeftinijim modelima (Redmi Note i A serija) očajni i stari Huawei koji sam imao pre 5 godina je bolje snimao audio.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
U ponudi MTS-a stoji da je na stanju crna verzija telefona, ima li neko info da li je to takodje verzija od 128gb?

Nema ga više u ponudi Mts-a online...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Desio se peh i juče je moj dve nedelje star 9T zadobio naprslinu na ekranu. Puklo je staklo, kao i zaštitno staklo. Kad hoće da se desi, desi se. Zamena u ovlašćenom servisu, PCCentar, je 19.500RSD. Šaljem ga danas, poželite mi sreću.

Nije loša cena, na aliju su oko 15k od proverenih prodavaca.

Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk

Desio se peh i juče je moj dve nedelje star 9T zadobio naprslinu na ekranu. Puklo je staklo, kao i zaštitno staklo. Kad hoće da se desi, desi se. Zamena u ovlašćenom servisu, PCCentar, je 19.500RSD. Šaljem ga danas, poželite mi sreću.

Kupi mu mobile outfitters zastitu, jeste malo skuplja ali ce bar da te stiti kako treba i neces da placas ponovo popravku.

Stavi ga u kofer, i kad ga koristis nek bude kofer ispod njega.. Dajte bre ljudi :)

E *mjau**mjau**mjau*. Sad će Boris da kaže "Eto, jesam vam rekao da džabe stavljate zaštitu".

Sa koje visine je pao telefon?

Glupo mi je da kazem "i told you so" :) Ali i ima ono da takvim preteranim merama izazivas nesrecu.. Kad vidim kakve maske ljudi stavljaju onaj CAT telefon izgleda slim u odnosu na to.. opustite se i malo obazrivosti, skoncetrisite se kako uzimate telefon iz dzepa i sl..

ne pomaže tu koncentracija telefoni su prosti klizavi stakleni super prelivaju boje ali lako pucaju pri padu...ili robustnija maska ili plaćaš popravke, nema trećeg...današnji telefoni se prave za vitrinu da u njoj lepo izgledaju, a ne da ga 50 puta tokom dana vadiš iz ranca, džepova, preturaš po kolima, paziš da ti ne ispadne kad te neko gurne u busu, da ga ne držiš blizu oštrih predmeta, da ti ne padne sa stola ili iz krila...mnogo je tu iskušenja za ove nežne staklene biljčice zvane telefon :)

E *mjau**mjau**mjau*. Sad će Boris da kaže "Eto, jesam vam rekao da džabe stavljate zaštitu".

Sa koje visine je pao telefon?

Visina je bila mala (70cm). Telefon je bio na stolu u bašti, ali žena ga je pomerila uz kraj stola i par sekundi kasnije sam video da je na betonu. Ne znam ni sam kako, nisam bio uz telefon.

Ekran je pukao jer je udarac bio baš uz ivicu, u tih par milimetara koje ne pokriva Nillkin zaštita i zaštitno staklo. Maler. :) Prošao bi puno gore da nije bio oklopljen. Tako da to definitivno vredi, ali eto, u ovom slučaju nije vredelo mnogo.

Ne znam kontekst tog "Told you so", ali nije bitno. :)

Ne znam stavrno, 2 puta mi je telefon ispao od kako koristim mobilne telefone. Jednom nokia e51, bila mi je u dzepu od kosulje, i trcao sam na autobus, i ispala je, malo se okrezela po coskovima, ali nista nije puklo. Drugi put je bio huawei mate 10pro, prilikom vadjenja sim kartice sam ga ostavio na stranicu od sofe, i posto je bio klizav, sklizao se na stolic pored sofe sa neke visine od 20cm i ostetio ugao dole levo na okviru.
Ne znam sta vi radite sa telefonim kad vam tako ispadaju? zna se da telefon ne treba davati deci da se igraju, i tako to. Ipak stavim staklo kao zastitu na ekran kao i futrolu, jer ne volim da mi telefon ima sitne ogrebotine, a pored toga i sto prodajem, tj menjam telfone relativno cesto. Da menjam na svake 2 god, ne bih koristio nikakve zastite

... Ne kapiram zasto tolike oklope stavljate na telefone, sta im radite? Kolega s posla je imao staklo i ispao mu telefon i puklo je (od telefona) staklo u svakom slucaju, ako ce da se desi desice se...

Borise, meni je zaštitno staklo spasilo 3 puta moj telefon (ovaj sam kupio sinu). Dva sam već zamenio, a sad ću i treće da stavim. Svaki put je bio pad na beton, vadeći ga iz džepa ili ispuštanje sa visine od preko 1 m. Pri tome tel ima Al kućište i Nillkin silikon koji je odradio svoje, sav je izgreban na ćoškovima, treba da ga menjam uskoro. :)

Ekran je pukao jer je udarac bio baš uz ivicu, u tih par milimetara koje ne pokriva Nillkin zaštita i zaštitno staklo. Maler. :) Prošao bi puno gore da nije bio oklopljen. Tako da to definitivno vredi, ali eto, u ovom slučaju nije vredelo mnogo.

Ne znam kontekst tog "Told you so", ali nije bitno. :)

Ukratko. Meni je nebrojeno puta pao telefon u kući, srećom na tarket i srećom da je bilo bez posledica ili je zaštita odradila posao. :) Ova tri slučaja koja sam nave su bila padanje na beton.

Ništa, onda moram da "uštekam" 20k din na vreme jer će me žena udaviti ako dete razbije telefon. :D

Poslednja izmena:
Ne znam stavrno, 2 puta mi je telefon ispao od kako koristim mobilne telefone.

Kod mene drugačija situacija, nekoliko desetina puta :) Kad je već tako masku nosim na svakom telefonu (ništa posebno, samo da ivice prelaze dovoljno preko ekrana). Stakla zaštitna i folije ne stavljam.
Meni radi posao, doslovno nijedno oštećenje nisam imao za sve ove godine. A padova se desilo raznih, po kući, asfaltu i pločicama, niz stepenice čak jednom. Malo sreće i malo opreza, tako nekako :)
A i kada dodje taj dan mirno ću da spavam, ja sam njega kupio a ne on mene.

Poslednja izmena:
U pravu si. Kontaktirao sam Xiaomijev korisnički centar za Srbiju (PC centar) i dobio odgovor da se otključavanjem bootloadera ne gubi pravo na garanciju

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
Opa, fino, nisam ovo znao. Hvala što si javio!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Opa, fino, nisam ovo znao. Hvala što si javio!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Prema tome ako neka od naših vajnih prodavnica za prodaju telefona počne da tupi kao WinWin na primer hvatajte ih za...PC centar [emoji16]

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Ma znaju i oni da ljudi koji pitaju, znaju i da zakljucaju tako da nas postedjuju dodatnog koraka koji bi radili ako bi slali na servis.

Treba pitati i za root.

Od prekjuče

22cef9da305d01ce7170c073b163372d.jpg

Pitanje za vlasnike mi9t: da li je vidno polje glavne kamere nesto uze u odnosu na vecinu telefona ili se meni samo ucinilo? :) Koliko nedostatak OIS-a utice na fotografije, u smislu da li vam se desava da fotografije ispadnu malo mutne? Koliko me je razocarala ta zadnja kamera, toliko me je odusevila prednja (bolja nego na S9+, bar u tom osvetljenju gde sam poredio).
I jos nesto: da li je zvuk na slusalicama preko 3.5mm stvarno los kao sto kazu Bugari?

Razocarala zadnja kamera? :) Kamera je sjajna.. Nisam primetio da je uze u odnosu na druge telefone. Nisam imao telefon sa OIS ali sa stock kamerom koja opaljuje instant, nisam imao mutne fotografije.. Sa Gcam i sa ukljucenim HDR-om (ili kad se koristi night sight), ruka mora biti mirnija jer duze hvata sliku..

Jednom nokia e51, bila mi je u dzepu od kosulje, i trcao sam na autobus, i ispala je, malo se okrezela po coskovima, ali nista nije puklo.

To je neuništiv telefon. Meni je pao sa terasice Pionira na parket, čovek ga podigne i dobaci mi gore, ja vrljavo hvatao, pa mi padne opet na betonsku tribinu i ništa mu nije bilo, samo se izgrebao, a radio je još nekoliko godina posle toga.

Znam i ja ljude kojima telefon padne 2 puta u godinu, dok npr. meni jednom na svaka 2-3 sata. [emoji1]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

^^
Hmm , ovo stvarno mi9t pro ili k20pro ?

Edit:
K20PRO ipak

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Razocarala zadnja kamera? :) Kamera je sjajna.. Nisam primetio da je uze u odnosu na druge telefone. Nisam imao telefon sa OIS ali sa stock kamerom koja opaljuje instant, nisam imao mutne fotografije.. Sa Gcam i sa ukljucenim HDR-om (ili kad se koristi night sight), ruka mora biti mirnija jer duze hvata sliku..

Onda mi se verovatno ucinilo, moracu opet da uzivo pogledam... :)

Nazad
Vrh Dno