Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Ne razlikuje se puno, baziran je na kineskom fabričkom ROMu. Slobodno stavi.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Reci mi ima li sprspkog jezika s obzirom da je kineski ROM tj. da je baziran na njemu? Bloatware - ima li ga?

Kineski room za evropsko tržište,očišćen i prilagodjen.Ja ga koristim na pokofonu i prezadovoljan.sve isto kao na globalnom samo još ispeglanije.

Hvala ti puno! Čim budem na wifi-u krećem sa procedurom. Root pa sve ostalo.
P.s. Kud ćeš ispeglanije od ovog? Ovo keti!

@panpetar
Bolji je EU rom od global miui.
Ako budes instalirao, tj prelazio na eu rom, nemoj kinesku twrp, skini onu koju sam postavio ja na XDA sa xiaomi-miui.gr
Jedino sa njom nemam problema priliko instalacije dev weekly eu roma, kao i lineage OS sada. Ostale nestanu,
Jedino kod ove grcke twrp morat ces uraditi format data, da encriptujes internu memoriju. Tako da prebaci vazne stvari pre nego krenes sa instalacijom

edit, ako je tvoj telefon mi9t onda mozes instalirat tu twrp, a ako je k20 pro, onda ne

Poslednja izmena:
Jvala ti za informaciju. Ako budem imao problema u pronalaženju tvog twrp biću slobodan da te kontaktiram na pwt. Ali otom-potom

Pwt-uj mu twrp ptr-e :)

Borise je l se ti izbori sa notifikacijama na AOD-u?

Poslednja izmena:
Borise je l se ti izbori sa notifikacijama na AOD-u?
Ne mogu da twrp-ujem :)

Btw ne radi ni ona aplikacija što je slaviša okačio, iako je u memoriji aplikacije su opet počele da se rotiraju.. Ne moze aplikacija pouzdano da radi takve stvari..

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne sviđa mi se taj bug sa AOD.
Da li notifikacije normalno stižu na Ambient Display, odnosno na da li zasvetli lockscreen kad stignu? Kada je ugašena varijanta AOD, to bih svakako ugasio.
Ne bih ni ja radio root zbog garancije.

Da li notifikacije normalno stižu na Ambient Display, odnosno na da li zasvetli lockscreen kad stignu? Kada je ugašena varijanta AOD, to bih svakako ugasio.

Ne gubis garanciju, Xiaomi ima takvu politiku sto se software-a tice.

Pali se ekran kod svake notifikacije ali se sve ne prikazuju na AOD-u. Mislim da zasvetli i notifikaciona lampica mada od nje i nije neka vajda.

Ne deluje da je bug nego eto nisu ubacili Viber i slicne aplikacije u taj deo 'koda' za AOD.. LED lampica sija normalno, kad se naviknes da drzis telefon na stolu barem sa strane, da barem malo vidis prednji deo telefona, bude korisna i LED lampica..

Ne mogu da twrp-ujem :)

Btw ne radi ni ona aplikacija što je slaviša okačio, iako je u memoriji aplikacije su opet počele da se rotiraju.. Ne moze aplikacija pouzdano da radi takve stvari..

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Probaj da isključiš automatsko rotiranje i sistemu, tj u podešavanjima telefona, a pompću aplikacije podesiš koju app da rotira

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Kraj Avgusta predstavljanje, sredinom Septembra isporuke. Kod nas vrv i kasnije.

Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro

Sledi prvo punjenje baterije, nisam ništa menjao u podešavanjima. Baterija je na 14% i spustio bih je ispod 10, pa stavio na punjač.

Treba li tu voditi računa da se isključi "brzo punjenje"?

Gde bi to ugasio, nema ta opcija.. Samo nemoj do nule i do 100% cesto i to bi trebalo da je ok, stvarno ga ne zagreva previse ovaj punjac, jedva da je mlak dok se puni..

Nemam pojma, nisam se susretao do sada sa tom opcijom "brzog punjenja". :)

Sledi prvo punjenje baterije, nisam ništa menjao u podešavanjima. Baterija je na 14% i spustio bih je ispod 10, pa stavio na punjač.

Treba li tu voditi računa da se isključi "brzo punjenje"?

Nemoj ici ispod 15%, najveci stres baterija dozivljava od 0 - 15%. Ostalo normalno punis do 100%, preko noci isto normalno ostavis na punjacu. Generalno samo da ne ide ispod 15% i pogotovo do nule i baterija ce da ti traje i traje.

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro

Hvala [emoji106]

Edit: Da li se uklapa 2.5D tempered glass (valjda ono ide do ivica) sa ovim zaštitnim leđima što su stigla uz telefon?

Poslednja izmena:
Uzmi za Mix 3 staklo. Pase od ivice do ivice.

Da li ce ti raditi fingerprint sa tim staklom.. Ne kapiram zasto tolike oklope stavljate na telefone, sta im radite? Kolega s posla je imao staklo i ispao mu telefon i puklo je (od telefona) staklo u svakom slucaju, ako ce da se desi desice se..

Radiće. Na telefonu imam 2.5D staklo i okej radi čitač otiska prsta.

Pogledaću sutra za Mix 3 šta ima u radnjama. Za sada sam stavio neko koje ne ide do ivica, 350 din pa mi nije ni žao da ga bacim. Poslužiće i ovo ako nemaju ili ako moram da čekam da stigne iz Kine (posto ću da porucim i onu masku koju ste mi preporučivali).

FP radi bez problema i preko ovog stakla. Samo što je pisalo upozorenje na MIUI-u da ako postavljam zaštitno staklo da sačekam sa podešavanjem otiska (što sam i uradio).

Borise, meni je zaštitno staklo spasilo 3 puta moj telefon (ovaj sam kupio sinu). Dva sam već zamenio, a sad ću i treće da stavim. Svaki put je bio pad na beton, vadeći ga iz džepa ili ispuštanje sa visine od preko 1 m. Pri tome tel ima Al kućište i Nillkin silikon koji je odradio svoje, sav je izgreban na ćoškovima, treba da ga menjam uskoro. :)

Nisam se nadao ovako brzom padu cene na 300e.Predpostavka je bila da ce krenuti cene na dole kad nam dodje na trziste Mi9t pro,ali ne sad,za nas kupce jos bolja opcija..Za 300e nema bolje kupovine.

Nazad
Vrh Dno