Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Intesi su mi rekli da i dalje idu osiguranja uz kartice, ali sajt je napisan tako da ispada da se ne daju vise ni uz jednu karticu, vec da vazi samo za kartice izdate do nekog datuma prosle godine.
Ako je neko dobio nove kartice (bilo skroz nove, bilo reizdavanje) u zadnjih part meseci, neka javi, to je najlakse da se proveri. Ali u Intesi sada sve kartice sa osiguranjima kostaju. Jedino isplativo je ko je Magnifica klijent, i dobije popust za Amex Gold. Mislim da i dalje Gold osiguranje uz nju nema premca, iako sada Sava Osiguranje ih drzi, a nije vise Generali (mada na sajtu Sava Osiguranja ne nalazim informacije o tom osiguranju vise!!).
Nisam siguran u prevodu.

Intesa uz Amex Green sada daje DDOR osiguranje. Uz karticu DDOR osiguranja dobiješ instrukcije kako da, na njihovom sajtu, registruješ članove porodice, koji su takođe pokriveni, kada putuju sa tobom.
Ako se ne varam, i uz Amex Gold ide DDOR osiguranje. Na sajtu DDOR nisam uspeo da nađem informacije o razlici u ova dva osiguranja (nivo pokrića,...).

U pravu si! Sada sam opet pogledao, za kartice do 28.02.2018. stoji link za Generali osiguranje, a inace je link (pre zvezdice) za DDOR.
Evo i pokrica:
https://www.ddor.rs/banca-intesa/

O tome pričam. Moraš ukucati broj polise (kartice), da bi video nivoe pokrića. Izgleda da ne postoji drugi način

Ima dole tabela, MC/Visa su Standard, Green je Green, Amex GOld je Gold. Amex ceo svet, MC/Visa Evropa.
Isto kao i kod Generali-a.

Meni se postojeća oročena dinarska štednja na 4% godišnjim ugovorom - sada u aplikaciji prikazuje kao 3,7%, dok se štednja po viđenju prikazuje 3% (godišnji ugovor), iako je sada 2,5%.

U jednom slučaju je samo promenjen prikaz ili i %?

Kako je drugima? ;)

Treba na telenorov racun (fizicko lice) da primim nesto vise od 1.000eur od inostrane firme, da li ce me iko cimati iz telenora za osnov ili ce priliv leci na racun bez problema?

Secam se pre par godina sam imao isti slucaj samo sa intezom, trazili mi ugovor/fakturu...

Cimaće te sigurno, e sad trebalo bi za iznose manje od 10.000€ da bude dovoljna samo tvoja izjava, dok za iznose veće od 10.000€ traže ugovor ili fakturu...

Sta predlazes da stavim kao izjavu na toliki iznos? Znaci, pravno lice iz inostranstva mi uplacuje, njima nije bitno sta cu navesti ili priloziti svojoj banci kao osnov uplate...

Btw, jel to podrazumeva da idem u banku ili se izjava odradi elektronski? Tek sam otvorio racun u telenor banci pa ne znam kako funkcionisu (zamisljam ih kao virtuelna banka bez ljudi :D )

Meni se postojeća oročena dinarska štednja na 4% godišnjim ugovorom - sada u aplikaciji prikazuje kao 3,7%, dok se štednja po viđenju prikazuje 3% (godišnji ugovor), iako je sada 2,5%.

U jednom slučaju je samo promenjen prikaz ili i %?

Kako je drugima? ;)
+1 za oročenu... stoji na 3.7% iako u ugovoru u dokumentima lepo piše 4%.
Treba im ovo prijaviti.

Sta predlazes da stavim kao izjavu na toliki iznos? Znaci, pravno lice iz inostranstva mi uplacuje, njima nije bitno sta cu navesti ili priloziti svojoj banci kao osnov uplate...
Btw, jel to podrazumeva da idem u banku ili se izjava odradi elektronski? Tek sam otvorio racun u telenor banci pa ne znam kako funkcionisu (zamisljam ih kao virtuelna banka bez ljudi :D )

Evo sad pričam sa kolegom, on preko TB prima uplate od AirBNB, kaže da su mu prvi put tražili izjavu elektronskim putem, napisao je osnov priliva "Ostalo" i rekli su mu da ta izjava važi godinu dana, evo i dalje mu ležu uplate bez problema, doduše počeli su da zakidaju neke sulude procente, sad mu je baš leglo 10€ manje nego što je dobio obaveštenje od AirBNB (tipa trebalo 80€ a leglo 70€) pa će da vidi ko je tu počeo da "kraducka" :D

Owime, pa to je sve normalno. :)
Kad istekne oročenje imaš pravo žalbe prema ugovoru koji si dobio kad si otvorio račun. Do tada se možda ispravi prikaz.

Poslednja izmena:
Evo sad pričam sa kolegom, on preko TB prima uplate od AirBNB, kaže da su mu prvi put tražili izjavu elektronskim putem, napisao je osnov priliva "Ostalo" i rekli su mu da ta izjava važi godinu dana, evo i dalje mu ležu uplate bez problema, doduše počeli su da zakidaju neke sulude procente, sad mu je baš leglo 10€ manje nego što je dobio obaveštenje od AirBNB (tipa trebalo 80€ a leglo 70€) pa će da vidi ko je tu počeo da "kraducka" :D
AirBnB. Presao je na drugu korespondentsku banku ili je poceo da salje sa BEN umesto OUR troskovima.

Zasto ne islacuje na PayPal/Payoneer? Premale su to sume da ide na racun!

Pre neki dan uplatim na bankomatu TB 500din na karticu za neku kupovinu na aliju, i prosle dve uplate od 500din :D Al su odma stornirali tu drugu fantomsku, bag neki :D

Ako na racunu imam dolare i eure, i placam nesto preko neta u dolarima, hoce mi sa racuna skinuti direktno dolare ili ipak eure pa ce uraditi konverziju u dolare?

Pitam jer u ugovoru ovako pise: ukoliko na racunu postoji saldo na vise razlicitih stranih valuta, a da je transakcija na naplatu stigla u valuti razlicitoj od RSD, naplata ce biti izvrsena po sledecem prioritetu: prvo sa valute EUR (ukoliko postoji), a zatim sa ostalih stranih valuta i na kraju RSD valute, do namirenja punog iznosa transakcije, kao i naknaa i troskova nastalih po osnovu transakcije.

Sad npr. treba nesto da platim online 200usd, na racunu imam 200eur i 200usd, da li ce oni skinuti eure ili dolare? Po nekoj logici ako se ima dovoljno dolara, trebalo bi prvo oni da se skinu, ali buni me ovo iz ugovora...

AirBnB. Presao je na drugu korespondentsku banku ili je poceo da salje sa BEN umesto OUR troskovima.
Zasto ne islacuje na PayPal/Payoneer? Premale su to sume da ide na racun!

To sam ga i ja pitao, kaže stavio je da uplate manje od 100€ idu na TB, a veće na Payoneer (nisam pitao zašto, valjda lakše da povuče sa TB kasnije ;))

Bukvalno obratno od logicnog (sa strane provizija :D)
Ne znam da li moze sa ABnB na PPal - ako moze, sigurno je bolja opcija nego na racun.
Ako mora na Payoneer, onda vec ne znam, zavisi od provizija, potrosnje, situacije... previse promenljivih za jedinstven odgovor.

Ma on je sav nelogičan [emoji1787]

Vidim sada da je greška samo u app, a da je online piše kako treba. Prijavljeno.

Nije isteklo oročenje.
Znam da nije isteklo. Napisao sam "kad istekne" jer nema svrhe da se cimaš. Niko neće smeti da te ošteti. Očigledno je da je reč o privremenoj grešci. Ljudi su u prelaznoj fazi, logično je da naprave ovakve greške. Sve se to ispravi usput.

Skinuće ti Eure, meni su isto skinuli, kupio sam na alijuu dolarima , u menjačnici pre kupovine promenio u dolare , a imao sam eure na računu i oni skinuli Eure a dolare sam kupovao bez veze . Onda sam pitao i rekli da uvek idu prvo Euri i da kada kupujem gledam da to bude u eurima jer je tada najpovoljnije.

PS. Za temu sam pitao jel Telenor Banka, pošto vidim da se više priča o drugim Bankama nego o Telenor.

Ako na racunu imam dolare i eure, i placam nesto preko neta u dolarima, hoce mi sa racuna skinuti direktno dolare ili ipak eure pa ce uraditi konverziju u dolare?

Pitam jer u ugovoru ovako pise: ukoliko na racunu postoji saldo na vise razlicitih stranih valuta, a da je transakcija na naplatu stigla u valuti razlicitoj od RSD, naplata ce biti izvrsena po sledecem prioritetu: prvo sa valute EUR (ukoliko postoji), a zatim sa ostalih stranih valuta i na kraju RSD valute, do namirenja punog iznosa transakcije, kao i naknaa i troskova nastalih po osnovu transakcije.

Sad npr. treba nesto da platim online 200usd, na racunu imam 200eur i 200usd, da li ce oni skinuti eure ili dolare? Po nekoj logici ako se ima dovoljno dolara, trebalo bi prvo oni da se skinu, ali buni me ovo iz ugovora...
platni promet prema inostranstvu se obavlja u € !!! znači koju god valutu da imaš biće obračunata u €. znači prvo idu € pa ostale valute na kraju rsd [emoji41]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Gde ste vi videli te procente za štednju osim u katakogu proizvoda, ja na svojoj štednji vidim samo iznos a ne i procenat kamate.

To sam ga i ja pitao, kaže stavio je da uplate manje od 100€ idu na TB, a veće na Payoneer (nisam pitao zašto, valjda lakše da povuče sa TB kasnije ;))

Ja sam kod airbnb i nema ove opcije "uplate manje od 100€ idu na TB, a veće na Payoneer".
On prima uplate na Payoneer pa posle sam prebacuje na TB.

Gde ste vi videli te procente za štednju osim u katakogu proizvoda, ja na svojoj štednji vidim samo iznos a ne i procenat kamate.
Otvoriš meni pa biraš moji računi, zatim tap na karticu računa.
Ti verovatno gledaš na početnoj stranici gde je su samo iznosi računa prikazani.

Poređenje kursa danas, mts osnovni račun vs Telenor progresiv. Uopšte nisu povoljni, da ne govorimo o neažurnosti za bankomate, evo par dana banomat u Big tržnom centru izbacuje 1 novcanicu od 5000 RSD kada se podigne 5000. Ne treba mi 1, nego makar 2x 2000 i 1 x 1000.Odem do Unicredit i bankomat izbaci 4x 1000 i verovali ili ne 5 x 200 RSD. Korostim Telenor banku 3 godine već nikada nisu imali 200 RSD, nemaju ni 500 ponekad. InShot_20190220_211319338.jpeg

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

banka koja ima male novcanice nema veliki promet [emoji2].

kad ti treba sitno ti umesto 5000 digni 4+1

i porediš osnovni kurs mts sa kursom telenora uz najskuplji paket [emoji39]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
52578d594371d26d180f81ca5dcd5064.jpg

Poslednja izmena:
Odakle samo 50para razmak na P+ sada?
Pise da je 1 din u tarifniku.

Kod njih ume da bude jedna cena na menjačnici, a druga kad klikneš kupi (to bude realna cena). Viđene su te greške odavno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno