Šta je novo?

Exe Net - iskustva

На TotoLink сам заборавио (а и први пут чујем) него сам мислио на Тенду која је лажно представљена у опису а није гигабитна.

На TotoLink сам заборавио (а и први пут чујем) него сам мислио на Тенду која је лажно представљена у опису а није гигабитна.

Razumeli smo se: za Tendu je lazan opis. Svega 100Mbs po LAN-U. Pa, ja takav vec imam, pa nista i ne pada mi na pamet da kuoujem nesto, sto ce biti brzo prevazidjeno, cak i ako mi garantuju da ce da isporucuje 100 Mbs za LAN.

Када сам почињао са ехе, хтео сам да пробам и рутер који сам имао (Тенда 3,11 а они су давали Тенду 3.16) и такође нисам успевао да извучем пуну брзину. Нешто типа имао 70 а са мојом Тендом до 50, док је њихова имала пуну брзину. Нисам нашао логику, осим да има неко ограничење везано за МАС адресу рутера, што нисам могао да променим код мог. Нисам се много бавио тиме, ускоро сам мењао опрему а после добио и већу брзину коју моја Тенда ионако не може да прати.
Ја бих написао мејл подршци јер би то морали да реше. Да си узео мало бржи пакет, добио би гигабитни рутер са којим не би имао проблема. ;)

Izvini molim te koliko treba da bude taj jaci paket?Mi smo uzeli fiber trio home 2 paket mesecna preplata je 3210,dali su nam tendu kao dok ne stigne jaci uredjaj za koji smo potpisali ugovor i na kraju kad je sin zvao da pita kad mozemo da ocekujemo taj uredjaj ,rekli su da ga vise nemaju u ponudi.Od mogucih 170 mb koliko stoji u ponudi mi imamo oko sto jer nam je kao mrezna do 100 i ne moye jaci net ,a da ne pricam za uredjaj koji vraca kanale .U ponudi stoji 230+ tv kanali ,mi imamo 220+tv kanali na tv na pojedinim kanalima prevod je u majom pravougaoniku sa strane koji ne moze da se procita.2 meseca samo njihovi korisnici i vec jako razocarani.

Izvini molim te koliko treba da bude taj jaci paket?Mi smo uzeli fiber trio home 2 paket mesecna preplata je 3210,dali su nam tendu kao dok ne stigne jaci uredjaj za koji smo potpisali ugovor i na kraju kad je sin zvao da pita kad mozemo da ocekujemo taj uredjaj ,rekli su da ga vise nemaju u ponudi.
Не видим сада на сајту, неко време су рекламирали да уз све пакете преко 100 дају гигабитни рутер. Ја сам на почетку добио неку Тенду (N600) која је радила све док не стартујем торенте и онда би веза пуцала. Редовно. Сада сам добио Netis који је солидан, не брља, торенти не убијају везу и све у свему, ради задовољавајуће. Нисам захтеван корисник али кад год нешто хоћу, прође без проблема.
Ако немају један у понуди, имаће други, само је потребно да их подсећате. Контакт са техничком подршком све решава, ја сам их пар пута питао (када је она Тенда брљала) и на крају су ме позвали да мењам рутер док не проради како би требало.

Netis ruteri su generalno ok za to sto nude, pre bih uzeo njih nego ove bangave Tende iako imam njihov USB stick.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Izvini molim te koliko treba da bude taj jaci paket?Mi smo uzeli fiber trio home 2 paket mesecna preplata je 3210,dali su nam tendu kao dok ne stigne jaci uredjaj za koji smo potpisali ugovor i na kraju kad je sin zvao da pita kad mozemo da ocekujemo taj uredjaj ,rekli su da ga vise nemaju u ponudi.Od mogucih 170 mb koliko stoji u ponudi mi imamo oko sto jer nam je kao mrezna do 100 i ne moye jaci net ,a da ne pricam za uredjaj koji vraca kanale .U ponudi stoji 230+ tv kanali ,mi imamo 220+tv kanali na tv na pojedinim kanalima prevod je u majom pravougaoniku sa strane koji ne moze da se procita.2 meseca samo njihovi korisnici i vec jako razocarani.

Da li ste tražili raskid ugovora?

Ja ako dobro čitam ovde nije samo problem što exe neda obećano,na kraju i da daju gigabitni ruter šta mu vredi kad on sam nema gigabitnu mrežnu karticu što je ovde jasno navedeno da nema tako da nikad neće imati veći internet od 100 dok nju ne zameni.A i to je pitanje da li u opšte može da je zameni jer su sad integrisane na samu matičnu ploču tako da se može desiti da i nema odgovarajućih utičnica na matičnoj da je zameni.

Cecale971 se samo nije snasao/la. Exe daje vise od obecanog. Sve moje komsije potvrduju to. Mi smo se u Zajecaru preporodili otkad je Exe Net pustio uslugu ovde.

@jok Pa nece valjda da ti provajder kupuje mreznu karticu? Moras i nesto sam da obezbedis. Ja sam svakako kupio 3 nova rutera plus njihov. Pokrio sam celu kucu, sve radi perfektno. Takodje televizija na 5 digitalna televizora radi odlicno. Menjao sam i kablove pre uvodjenja Exe Neta za svaki slucaj posto sam sa prethodnim provajderom imao katastrofalno losa iskustva.

Pa to sam i ja reko traže nešto da im se isporuči a oni sami nemaju uslove za to,da stavimo po strani što im nedaju obećani ruter ne mogu da tvrde da tenda ne bi mogla da im isporuči to što plaćaju da su ispunjeni odgovarajući uslovi na njihovoj strani.

Још да сазнамо која Тенда, имали су и гигабитне али не знам шта тренутно дају. Када сам узео 100+ пакет, била је прича да морам сам да се сналазим за рутер па сам питао да ли могу да вратим стари пакет ако већ не могу да користим пуну брзину. Врло брзо су ми обећали гигабитни, променио два док нисам добио овај који ради без грешке.

Zvao danas KC kažu ima optike blizu do mene ali nemaju listu kanala na sajtu.... kako da saznam šta je sve trenutno u ponudi uueo bi onaj paket 100mb i tv.... i koliko sam razumeo nebitno je za koliko tv-a samo je bitno da imaju dvb-c tjuner.....?

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Jel ima neko da se priključio na exe-net u Pirotu? Odavno sam se prijavio (2 meseca) , mendju prvima i još ne zovu a objavili da su počeli?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zvali su neke korisnike prošle nedelje da najave priključenje al ih još nisu povezali. To je od ljudi koje ja poznajem. Pozovi ih, pitaj.

Zvao sam ih pre nehih nedelju dana i kao ne znaju kad će, uskoro ali ne znaju tačno. A kabal je na nekih 100m vazdušne linije od mene.

Juče mi je stigao Totolink A2004NS, iz WinWin-a. Dostavljen u roku od 1dan. Bili ste u pravu: kod njih, jedino artikal dostavljen na kućnu adresu, može da se vrati u roku od 14 dana. Utisci: za sad smo jako zadovoljni, preko LAN-a isporučuje identičnu brzinu, kao kad je povezana direktno gigabitna mrežna kartica. Rešili smo da u ovom trenutku, ne dajemo previše novca i ne mnogo više, nego što uzima Exenet, za najam njihovog rutera. Koga zanima još nešto, rado ću da odgovorim. Hvala svima.

Kako si zadovoljan wifi signalom sa Totolink A2004NS? Da li si testirao koje brzine izvlaci na udaljenosti, recimo, do 10 metara?

Kako si zadovoljan wifi signalom sa Totolink A2004NS? Da li si testirao koje brzine izvlaci na udaljenosti, recimo, do 10 metara?
Imam samo 2,4 Ghz-ne uređaje, pa sam samo tu mrežu i mogao da ispitam. "Na prvu loptu", odmah po uključivanju, na Androidu: 51/35,9 Mbs. Wi-fi-em se nisam mnogo bavio, jer kao što rekoh, bitan mi je LAN, kojim smo potpuno zadovoljni. Kako ti se čini taj rezultat?
Ispitaću wi-fi detaljnije, naknadno.

Zvali su neke korisnike prošle nedelje da najave priključenje al ih još nisu povezali. To je od ljudi koje ja poznajem. Pozovi ih, pitaj.

badava ces da zoves,meni su plasirali pricu o optickom internetu jos septembra prosle godine kad sam zvao da raskinem ugovor,i tad je bilo kao i sad bice uskoro.............ali kad uskoro,e pa uskoro ....nekad.samo me zanima dali je neko u Pirotu uopste prikljucio na opticki,inace sto se rutera tice njihov ruter podrzava do 100 mbs za vecu brzinu morate da se snadjete za ruter,jer njihov nemoze da isporuci vise od 100 mbs.

Zvao sam ih pre nehih nedelju dana i kao ne znaju kad će, uskoro ali ne znaju tačno. A kabal je na nekih 100m vazdušne linije od mene.

Vidim kabl kroz prozor, nema nikakvih vesti, čeka se.

ne vredi da zove,oni znaju koliko i mi kad ce,meni su plasirali pricu o optickom jos septembra kad sam zvao da raskinem ugovor,kao bice za mozda mesec dana,pa bice ali neznamo kad,pa krenuli su sa ukljucivanjem.........i evo docekacu i april da raskinem ugovor.

hvala, imam isti paket i planiram da uzmem isti ruter, doduse koristio bih na 5ghz. Vazna mi je i wifi funkcija, ali ne na nekom velikom prostoru.

hvala, imam isti paket i planiram da uzmem isti ruter, doduse koristio bih na 5ghz. Vazna mi je i wifi funkcija, ali ne na nekom velikom prostoru.
Stvarno ima dosta wifi podešavanja. Tx power unosiš brojčano u rasponu od 1-100%, bilo koji broj. Za manji prostor, možeš precizno da izmoduliraš pokrivenost. Osim toga, ima Wireless Scheduler, kojim određuješ za svaki dan u nedelji, u koje vreme će wifi biti uključen. Tako npr.,kad spavaš ti, "spava" i wi-fi!

Kakvo vam je stanje sa exe-net optikom? Kod mene par puta u toku dana pukne internet, desi se da par sekundi (do pola minuta) ne ucitava stranice a kad radim ping vidi se ponekad da ne moze da ping-a server... I tako skoro svakog dana.
Sto se tice android box-a, pun je bagova.
Live kanali kao da malo seckaju na androidu (moja zena nije primetila, ja jesam, posebno kod "trcecih slova"), na kablovskoj je kako treba.
Kad se vrati unazad direktno preko strelica (da se ne odabere emisija i pusti ispocetka vec trenutna emisija) i kad dodje do punog sata automatski se stopira i krene program uzivo. Vrlo iritantno i neprofesionalno uradjeno.
Poslednji update uredjaja (android-a) je iz 2016. s tim sto poslednji update ne moze ni da se skine, izbaci gresku.
Posle mesec dana crko uredjaj (i adapter i uredjaj, probao sam sa drugim adapterom).
Kablovska je uradjena kako treba, postoji i onaj vodic (EPG), lepo radi.

Не знам да ли пар пута у току дана пукне веза јер нисам 24ч на интернету. ;) Можда и мени пуца али тада нисам за компом па не приметим. Могуће да понекад буде успорење или пинг не одради али је то из ко зна којих разлога па се не оптерећујем, био би проблем да пуца сваких пар минута или да не ради по пола сата.
Остало не знам јер не гледам телевизију.

proveri na korisnickiservis.exe-net.net prekide. Kod mene ih nema, obično bude na 500-600h jedan i onda sam opet ~mesec dana miran.

Moguće da je ruter poblesavio?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Да, у јануару сам имао један прекид од 4 минута и првог фебруара 4 прекида по неколико секунди али није немогуће да сам рестартовао рутер због нечега. Углавном су такви прекиди, деси се да нешто брља па рестартујем или нешто испробавам. Овако да приметим ... ваљда никада од како сам добио овај Нетис рутер.

Ja imam onaj Q2 ruter. Pa poprilicno se primeti, pokusavam da otvorim stranicu/vest ili nesto slicno i ne odradi kako treba, moram da ga sacekam oko pola minuta da bi radilo. Zna da pravi probleme kad se povezem remote na drugom racunaru, bas smeta.

Meni radi bez prekida. Gledam TV preko interneta, pa bih verovatno, primetio problem. Ping je uvek 1 (često 0). Jedino što je u zadnjih nedelju dana, malo smanjena brzina sa punih 100/35Mbs, na 95/35 Mbs. To se i ne primećuje u radu naravno, nego kad mi padne na pamet, da proverim brzinu. Inače, išao je punih 100Mbs (mereno preko LAN-a), pa i malo više.

Vrh Dno