Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma progresiv i p+ je “povoljniji” kurs?

Sent from my iPhone X using Tapatalk

@ salecg

I to je napisano !!!

Ali ta "povoljnost" se napalcuje ;)

Problem bi verovatno bio da sam tražio kredit u drugoj banci. Oni bi zaključili da imam aktivnu karticu i shodno tome bi računali kreditnu sposobnost.

u kreditnom biro se evidentira limit po kreditnoj kartici, mesečna rata za pun limit, kao i mesečna potrošnja. mesečna rata za pun limit ti ulazi u opterećenje zarade. ako tražiš neki drugi recimo kredit rata kredita i mesečna rata za pun limit kartice ti ulaze u max dozvoljenih 60% od plate u din tj 50% u valuti. znači KK ti umanjuje kreditnu sposobnost bez obzira da li koristi ili ne istu [emoji12]
Nasao sam neki izvestaj iz prosle godine, i za MC Intesinu mi stoji dozv. mesecno zaduzenje u iznosu od 5%. Ono sto je cudno je da mi za Piraeus karticu (sa depozitom!) stoji jos vece zaduzenje od Intesine. I neko sitno zaduzenje za Amex (5% iznosa). Bilo koja dva zaduzenja su dovoljna da predju 50% moje plate, tj. tadasnje osnovice pausala, koja se gleda za te stvari.

I dozvoljeno i korisceno zaduzenje (korisceno je mnogo vece, posto je to konkretna potrosnja) je iznad 60% plate. Svejedno sam dobio nove kreditne i mogao uzeti cekove u RF tada, a ne bi trebalo da mogu.

tvoje veze sa RF nećemo ispitivati [emoji39]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Jedino da za pausalce ignorisu osnovicu :)

Hteo bih nesto da kupim iz inostranstva, pa me zanima sta je bolja opcija, platiti sa dinarima i da banka vrši konverziju, ili platiti u evrima sa računa? Gde je manja provizija, i koliko tačno? Da li se vrši dupla konverzija ako placam sa evrima?
Ili mi je ipak bolje sa internet karticom KB?
Do sad sam koristio internet karticu KB prilikom kupovine na AE, ebay, ali to su bile sve sitnice, a ovde je ipak veća svota u pitanju, pa bih da čujem od vas ko je kupovao, kako najjeftinije proci [emoji16]

Pročitaš u sticked temi internet kartica ovo
"Znaci, MasterCard debitna, ljubicasta, povezati sa deviznim :)" za plaćanje u inostranstvu.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Izvinjavam se ako je vec neko napisao.

Otvorio sam prosle godine obican racun (ne znam tacno naziv), ali sem platio 500din za otvaranje racuna bez mesecne provizije, barem je tako bilo napomenuto i reklamirano.

A sad vidim da skidaju svaki mesec ponesto, u novembru 20 dinara, u decembru 6 dinara, a ne znam tacno za sta.
Nisu neke pare, ali dobih mail da sam vec mesec dana u minusu i da jelte krece kamata.
U minusu sam mislim 2 dinara :D, tako da necu propasti pa se makar kamata nakupila 10 godina, ali me zanima zasto su poceli da naplacuju neke provizije.
U decembru nisam ni koristio karticu, tj. racun, a u novembru sam mislim platio KP kredit.

jesi isključio sms obaveštenja?

Drushkan, imas 1% provizije za ino placanja u Starter racunu svejedno.
Bolji je kurs da ti zamenus unapred.

jesi isključio sms obaveštenja?

Nisam nista petljao oko toga, jel to po defaultu on ?
Edit:
Sad sam proverio, dobijam sms-ove o promeni stanja na racunu.
Znaci to su naplacivali.

Drushkan, imas 1% provizije za ino placanja u Starter racunu svejedno.
Bolji je kurs da ti zamenus unapred.

Nisu bila ino placanja, uplatio sam oko 2000din na KP kredit, dobio na poklon, ako se ne varam, oko 800din (bila neka mastercard akcija), dakle domace placanje.

Poslednja izmena:
Za domaca placanja moze da vazi isto, jer nisu prpcesori za dimare uvek u zemlji!
Na Wizzu ako je neko kupovao, da li je dodata provizija?

Kupio sam Wizzair avio karte u RSD i naplaćena mi je provizija "Naknada za kupovinu u inostranstvu", iako u TB uslovima stoji da se naknada naplaćuje samo pri online kupovini u devizama?!

KlF815o.png

Takođe, zašto umesto dve transakcije vidim četiri (karte su 3.600din)? Opet njihovo "deljenje transakcija za bolji pregled"? :sceptic:

Nije provizija samo ako je u devizama nego generalno “u inostranstvu”

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Ovo za multiple broj transakcija je vezano za privremeni minus. Ja sam otišao u minus nekako ranije iako sam imao dovoljno para na računu. Kasnije je to ispegleano kad su prošle sve transakcije.

Bolji pregled, napredni korisnici. Usavršavamo se. Ostale banke su tako dosadne.

Inace nikad nije bilo razbijeno na više od dva sabiraoca po transakciji. To je već viši nivo, kad bude tri+ konstante koje sabereš i dobiješ tačan iznos.

Za uplate ka inostranstvu uvek mogu da ti kažu da je otišlo u evrima u nekoj fazi, čime god da si platio. To se lako opravda. Ne vredi se cimati.

Poslednja izmena:
Ne ide u EUR, niti ce tako nesto reci.
U tarifniku bas pise samo "u inostranstvu", a posto se secam da druge banke dinrska placanja uglavnom tretiraju kao inostranstvo (jer je procesor van zemlje), onda izadje tako:
"Placanje debitnom karticom u inostranstvu" (iz TB tarifnika).

Meni je ovde, nevezano za TB, bezobrazno sto Wizz ne moze da se plati u EUR bez da se Wizz ugrati za kurs... kao da mora da bude placanje u dinarima stvarno :)

Ne sećam se sada, ali može li se Wizz prevariti korišćenjem VPN-a?

Nebitno je odakle si, vec odakle putujes. Uvek im je cena u valuti polaznog aerodroma.

Hum? Kako?

Prilozi

• qq.jpg
    qq.jpg
    273.8 KB · Pregleda: 123
U tarifniku bas pise samo "u inostranstvu", a posto se secam da druge banke dinrska placanja uglavnom tretiraju kao inostranstvo (jer je procesor van zemlje)
Da li je moj posao da znam da li je procesor van zemlje?
Piše "placanja u inostranstvu" (provizija), u RSD ne plaćam u inostranstvu. Napisao reklamaciju.

I oterali su me u minus, zato 4 prikaza umesto 2. I na kraju meseca kamata na minus, pa opet žalba.

Kakvi su oni prema meni, takav i ja prema njima.

Pa plaćao si u inostranstvu. Vidiš da pise Wizz air Budapest primalac.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Наравно да то није наш посао,али јесте да бирамо картицу без или са што мање провизије.Јасно је да је ово још један начин да зараде на нама.Треба направити списак оваквих,сајтова,компанија итд.Сама цијена у динарима и немогућност плаћања у еврима асоцира и наводи да је домаће плаћање,али...Замислите да је процесор италијанска Интеза.:)

pa nije to do kartice. da si platio karticom druge banke isto bi ti bilo

Koliko vremena treba da se proknjiži uplata na TB račun? Uplaćeno pre 2h u pošti, međutim ništa još na računu...

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

pa jesi pitao u pošti? uplata kao hitan nalog ?

pa nije to do kartice. da si platio karticom druge banke isto bi ti bilo

Ne, zasto bi? Vecina nema nista od tih provizija. Neke imaju za VALUTE, a ne za ino placanja. Sve je to razlicito.
Nije nase da znamo, naravno. I ja se ne snalazim uvek u svemu tome sta da kaze obican covek?

Nazalost, mislim da je vecina procesora van zemlje. Izuzetak je Intesa i KB. Ne zmam da li se jos neka banka koristi za eCommerce kod nas. Znam da nude ali nigde nisam video da se koristi ista drugo.

pa jesi pitao u pošti? uplata kao hitan nalog ?

Nemam pojma, drug mi je uplatio neki novac da mu kupim God of War, međutim ništa još nije leglo na račun.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Moze da potraje, ali do ~17h je morala da se proknjizi.

Ne, zasto bi? Vecina nema nista od tih provizija. Neke imaju za VALUTE, a ne za ino placanja. Sve je to razlicito.
Nije nase da znamo, naravno. I ja se ne snalazim uvek u svemu tome sta da kaze obican covek?

Nazalost, mislim da je vecina procesora van zemlje. Izuzetak je Intesa i KB. Ne zmam da li se jos neka banka koristi za eCommerce kod nas. Znam da nude ali nigde nisam video da se koristi ista drugo.

ovo je do procesora koji korist sajt sa koga je kupljeno a ne banke u Srbiji :p

vec sam jednom pisao da sam na nekom nasem sajtu kupio nesto online i skinuli mu u evrima!!! sto nikako ne smeju jer zakon to ne dozvoljava ali njima je procesor u rumuniji i sta je tu je mozes da se zalis i places ali to nije do banke koja je izdala karticu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno