... pre mesec dana - spomenuto tada
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?334275-Telenor-Banka&p=5673515&viewfull=1#post5673515
Problem bi verovatno bio da sam tražio kredit u drugoj banci. Oni bi zaključili da imam aktivnu karticu i shodno tome bi računali kreditnu sposobnost.
Nasao sam neki izvestaj iz prosle godine, i za MC Intesinu mi stoji dozv. mesecno zaduzenje u iznosu od 5%. Ono sto je cudno je da mi za Piraeus karticu (sa depozitom!) stoji jos vece zaduzenje od Intesine. I neko sitno zaduzenje za Amex (5% iznosa). Bilo koja dva zaduzenja su dovoljna da predju 50% moje plate, tj. tadasnje osnovice pausala, koja se gleda za te stvari.u kreditnom biro se evidentira limit po kreditnoj kartici, mesečna rata za pun limit, kao i mesečna potrošnja. mesečna rata za pun limit ti ulazi u opterećenje zarade. ako tražiš neki drugi recimo kredit rata kredita i mesečna rata za pun limit kartice ti ulaze u max dozvoljenih 60% od plate u din tj 50% u valuti. znači KK ti umanjuje kreditnu sposobnost bez obzira da li koristi ili ne istu [emoji12]
jesi isključio sms obaveštenja?
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Drushkan, imas 1% provizije za ino placanja u Starter racunu svejedno.
Bolji je kurs da ti zamenus unapred.
Da li je moj posao da znam da li je procesor van zemlje?U tarifniku bas pise samo "u inostranstvu", a posto se secam da druge banke dinrska placanja uglavnom tretiraju kao inostranstvo (jer je procesor van zemlje)
pa nije to do kartice. da si platio karticom druge banke isto bi ti bilo
Nemam pojma, drug mi je uplatio neki novac da mu kupim God of War, međutim ništa još nije leglo na račun.pa jesi pitao u pošti? uplata kao hitan nalog ?
Ne, zasto bi? Vecina nema nista od tih provizija. Neke imaju za VALUTE, a ne za ino placanja. Sve je to razlicito.
Nije nase da znamo, naravno. I ja se ne snalazim uvek u svemu tome sta da kaze obican covek?
Nazalost, mislim da je vecina procesora van zemlje. Izuzetak je Intesa i KB. Ne zmam da li se jos neka banka koristi za eCommerce kod nas. Znam da nude ali nigde nisam video da se koristi ista drugo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari