Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brže će ti možda biti dobiti ih na telefon.

Ma oticicu, nije mi problem. Samo ne znam da li da kontaktram i Leopay, da im javim za karticu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Možda ovo ima veze što ti je kartica ostala u bankomatu?

Please be informed that LeoPay customer acceptance policy has been changed and your country of residence is no longer accepted by the platform.

In this regard your account(s) is being terminated.

Ma znam ja razlog. Blokirali nalog pre dva dana, jutros ponovo omogucili. Tad sam pokusao i kartica nije bila validna, ali sada jeste.
EDIT: Preuzeo karticu. Jeee. Usao u poslovnicu, rekao za karticu, trazila mi devojka ime i prezime, otisla vraca se i donosi mi karticu. Ja u cudu. I preuzeo. Idem da je isprobam u nekoj prodavnici i dizem novac.
E sad, znam da Telenor bankomati mogu najvise da izbace, mene zanima da li neko zna kada bankomat ima najvise novcanica, kada se puni i slicno? Koje vreme u toku dana i slicno? Hvala
EDIT2: Ipak ima dovoljno novca, jel se bankomat puni svakog dana? I gde ima jos Telenor bankomata u Nisu? Mada to mogu i da izguglam.

Poslednja izmena:
Wow, pa super!

Vidi da li ti je aktivna kartica da ti je ponovo ne zadrzi

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Wow, pa super!

Vidi da li ti je aktivna kartica da ti je ponovo ne zadrzi

Jeste, podigao sam novac. Bez problema proslo. Ali pre toga sam probao u Idei, da proverim da li radi. Kad je proslo tu, otisao sam do bankomata. Nek ostane ovako jos par dana, da podignem novac i cao Leopay.

Au koji propust... kako je smeo da ti da karticu tudje institucije. Ajde pretpostavljam da si preskocio deo gde ti trazi LK, ali i to me ne bi cudilo da nisu trazili.

Addiko isto ima puno novcanica, kako kazu, valjda 150.000 (vidi u Payoneer temi, tamo daju iskustva o tim stvarima).

Za Telenor, ima ih 3 u Nisu :) Mercator/Roda, Telenor shop kod Kalce, i kod Konja (otprilike ona mala optika gde je bila ili jos uvek jeste, prilicno je poznata)
Ne ocekuj da se svaki dan pune. Ako te to zanima, najbolje je, ako se ne varam da odes do Kalce ili Mercatora i pogledas sa zadnje strane bankomata. Ima LCD, pise ako nema papira i ako je novac pri kraju ili je prepun (da, moze i da ne prihvati uplate, zbog prepunjavanja, a i to moze da napravi problem TB korisnicima nekada - ne veliki, ali moze ;))
Desilo se sestri da nije imao bankomat u Rodi prosle nedelje novca. Jadnicko, to me je kostalo 300din (sa moje kreditne kartice je podigla :D)

Smela* Devojka je bila, ne momak. Da, trazila mi licnu kartu. Ne znam kako, ali verujem da ovo nije po nekom zvanicnom postupku. Sta vise, ladno mogao neko drugi ko se isto zove da podigne. Izgleda kao da je moja kartica bila jedina. Kad se vratila devojka, napomenem joj da nije u pitanju kartica Telenor banke. I ona kaze jel ova, ja reko da, ja u cudu. I pita me nesto kao, odakle, cija kartica, kao nisu do sada videli, bla bla.
Aha, znaci kod konja i Kalce. Znam ih. Kod Rode mi vec daleko. Pogledacu to i za LCD na bankomatu. Hvala

Poslednja izmena:
Svi bankomati moraju da imaju taj zadnji deo pristupacan, ali u vecini slucajeva nije dostupan da ga ti i ja vidimo, vec samo osoblje koje radi sa bankomatom. Ali taj kod Kalce i u Rodi mislim da imaju vidljiv.

A iskreno je zgodno, video sam koji put da je prepun (pa iako ne pise da ne rade uplate, znam da nece i da ce napraviti problem), ili da nema papira, pa da failuje ako trazim priznanicu :D

Jeste zgodno zaista, i sad kad pomenu priznanicu, zaprao sam odabrao sa priznanicom, ali nisam uzeo, ili nije izbacio. Verovatno jeste izbacio, ali ja od te srece nisam ni sacekao da uzmem.

Ima LCD, pise ako nema papira i ako je novac pri kraju ili je prepun (da, moze i da ne prihvati uplate, zbog prepunjavanja, a i to moze da napravi problem TB korisnicima nekada - ne veliki, ali moze ;))

Vau, zanimljivo, hvala za savet za taj LCD sa zadnje strane, nisam znao da ima to. Jel ista poruka ako je novac pri kraju i ako je prepun, ili su različite poruke? U svakom slučaju, više je zabrinjavajuće to što zaposleni u Telenor poslovnicama ne znaju za taj ekran pozadi. Pošto upravo se meni desilo da nisam mogao da uplatim novac, naravno uz generičku grešku na bankomatu, i ladno mi radnica rekla da je možda zato što su falsifikati... :mad: Imao sam oko 100 novčanica i kad sam ubacio samo 15-ak novčanica, onda je prošlo. Onda opet probam 15-ak, i neće! Onda otišao na drugi TB bankomat. Probao preostalih 85 novčanica, neće. Opet probam 15, hoće. Još jednom 15, neće. Tad sam zaključio da mora da je do toga da su puni. Odem i na treći TB bankomat i potpuno ista priča. Izgleda da sam baš ubo dan/sat kada su ih napunili. Ali nema smisla da toliko pune do vrha kada bankomat i prima novčanice...

Poslednja izmena:
Bilo bi lepo kad bi bankomat, na prednjem delu, prikazivao tacan iznos novca koji je u njemu.

Da. I da se na velikom ekranu vrti stanje na tvom racunu. Sta vam je :D

To ne, ali bih voleo da znam da li uopste da pokusavam da dizem ili ne.

Vau, zanimljivo, hvala za savet za taj LCD sa zadnje strane, nisam znao da ima to. Jel ista poruka ako je novac pri kraju i ako je prepun, ili su različite poruke?
Razlicite su. Ali taj ekran uglavnom ne bi trebalo da vidi iko sem radnika koji rade sa ATMom :) To sto je negde vidljiv je vise zbog nemogucnosti da se zatvori.

Imao sam oko 100 novčanica i kad sam ubacio samo 15-ak novčanica, onda je prošlo. Onda opet probam 15-ak, i neće! Onda otišao na drugi TB bankomat. Probao preostalih 85 novčanica, neće. Opet probam 15, hoće. Još jednom 15, neće. Tad sam zaključio da mora da je do toga da su puni. Odem i na treći TB bankomat i potpuno ista priča. Izgleda da sam baš ubo dan/sat kada su ih napunili. Ali nema smisla da toliko pune do vrha kada bankomat i prima novčanice...
Nece oni biti prepuni da ne mozes da uplatis nakon sto ih oni "napune". Pune se sa 500 i 2000 din i sa 10 i 50eur, a izvlace sve sto nisu te novcanice.

Da je do falsifikata, vratio bi ti TE konkretne novcanice ili ih zadrzao, ne znam kako je praksa (video sam poruku "Counterfeit money stored", pa pretpostavljam da zadrzava i prijavi samo, ali ti ne da nista ;)). Ne bi ti vratio svih 15.

Prouguta facifikat i dobiješ potvrdu, gde piše da se obratiš TB. Navodno javice mi kako je prošla ekspertiza u NBS.međutim prošlo je i više od mesec dana. Moram ih pitati šta se desilo sa mojih 1000.

Razlicite su. Ali taj ekran uglavnom ne bi trebalo da vidi iko sem radnika koji rade sa ATMom :) To sto je negde vidljiv je vise zbog nemogucnosti da se zatvori.
Pa jasno mi je to. Ali za nas napredne korisnike je očigledno potreban. :)

Nece oni biti prepuni da ne mozes da uplatis nakon sto ih oni "napune". Pune se sa 500 i 2000 din i sa 10 i 50eur, a izvlace sve sto nisu te novcanice.
Kako onda objašnjavaš to što mi se desilo? Na svakom bankomatu je mogao samo da uđe određen broj novčanica i ne više, a sve su ušle na kraju, samo u više različitih bankomata. A nisam bio ni blizu onog fizičkog limita od 199 novčanica ili koliko već.

Da je do falsifikata, vratio bi ti TE konkretne novcanice ili ih zadrzao, ne znam kako je praksa (video sam poruku "Counterfeit money stored", pa pretpostavljam da zadrzava i prijavi samo, ali ti ne da nista ;)). Ne bi ti vratio svih 15.
Pa znam da nisu falsifikati, onaj ljutit smajli je bio zato što me radnica vređa time što me naziva kriminalcem. :p

Poslednja izmena:
Kako onda objašnjavaš to što mi se desilo? Na svakom bankomatu je mogao samo da uđe određen broj novčanica i ne više, a sve su ušle na kraju, samo u više različitih bankomata. A nisam bio ni blizu onog fizičkog limita od 199 novčanica ili koliko već.
Mozda su oni bili puni, ali ne od punjenja od strane radnika. Kad dodju radnici uvek bude odredjena kolicina 500/2000+10/50, a ima mesta za uplate.

Moze biti da je bio prepun jer su korisnici uplacivali previse, ili prosto je neka greska u sistemu ili na ATMu (desava se!).
Nije sigurno jer su radnici prepunili:)

Drugari,istice mi MasterCard krajem novembra...e sad me zanima proces...je l se automatski izdaje nova (kao kod drugih banaka) ili ja moram da zatrazim novu?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Da , automatski ti oni salju, evo meni je sad istekla i stigao mi je sms i mail da ce mi biti izdata nova DinaCard kartica zbog novog zakona narodne banke????? Danas mi je stigao sms da je poslata DinaCard??Do sada sam imao MasterCard ,sad ne znam da li ovom Dina karticom moze da se placa tipa na Aliexpressu i td??? koliko vidim Dina kartica mora da se aktivira na bankomatu kao i promena pina,dok MasterCard sam mogao na njihovom sajtu da to odradim..

Naravno, tako sam i mislio da će biti, i dalje se nadam da nisam u pravu. Sada ćemo Našu Dinu da dobijamo besplatno, a normalne kartice će da nam naplaćuju...hvala ti srbijo

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Naravno, tako sam i mislio da će biti, i dalje se nadam da nisam u pravu. Sada ćemo Našu Dinu da dobijamo besplatno, a normalne kartice će da nam naplaćuju...hvala ti srbijo
A do sada smo onih 500din za Master u TB i MB dobijali, a ne placali?
I sada cemo placati, a ne dobijati?

Jadni mi, jedno poskupljenje ce proci ili nece biti toliko veliko, posto sada prodavcima ce biti smanjene provizije - JAO!!!!!!!!

Iskreno meni DINA nece toliko trebati,
Ali ako u novcaniku imam Dinu i Master, a pazarim nesto za 200-300 dinara, 99% cu platiti Dinom ako je uz mene
Hipoteticka situacija

Za sada ne. A ako ne budu forsirane zakonom, nece ni kada udje u UnionPay.

Potrebna mi je informacija, danas mi rekose u Telenoru da njihovu karticu ne mogu da povezem sa Paypal nalogom u smilu da sa Paypala ne mogu da prebacim novac na njihovu karticu i da ga dizem, samo online da trosim. Da li je to tacno, posto radnice nisu bile bas sigurne? A terba mi namenski racun samo za Paypal, znaci da ne placam odrzavanje mesecno i sl, jer mi stranci uplacuju na jednom sajtu gde vazi samo Paypal ili cek. Tnx

Koliko znam povlacenje radi samo na Visa kartice.

• Like
Reagovanja: M J
Potrebna mi je informacija, danas mi rekose u Telenoru da njihovu karticu ne mogu da povezem sa Paypal nalogom u smilu da sa Paypala ne mogu da prebacim novac na njihovu karticu i da ga dizem, samo online da trosim. Da li je to tacno, posto radnice nisu bile bas sigurne? A terba mi namenski racun samo za Paypal, znaci da ne placam odrzavanje mesecno i sl, jer mi stranci uplacuju na jednom sajtu gde vazi samo Paypal ili cek. Tnx

Uzmi visu, intese ili komercijalne.

Stiže mi dina, lepa kartica i žao mi je da je isečem.

Nek malo ukrašava novčanik. Kartica koja se ne vidi u ebank, mbank...

Ne razumem se bas, ali s obzirom da Intesa nije uvela ovaj instant pay, da li to znaci da kada se plati instant sa tb na intesu, novac ne leze odmah, nego kao i do sada? (Pretpostavljam da ne, ali rekoh da pitam)...

Sent via Huawei P10

Kao i do sada, dok ne završe migraciju na neki svoj novi sistem, pa će onda i oni i preostale dve banke početi da koriste instant sistem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno