Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledaj prvu poruku u temi i saznaćeš kako treba da bude. Koliko ćeš stvarno da platiš i da li ćeš da platiš, to niko ne zna.

Sta znaci "returned from customs"!? Kako je moguce da je paket vracen, a nije stigao do mene, sta da radim!? :(
Na sajtu poste ne pisr da je vracen, zadnje stoji otprema Kraljevo, a na 17track pise da je vracen.

@morskababa - Odakle si naručio seme? Meni je baš za paprike stizalo seme bez problema iz Nemačke, sa jasnom naznakom šta je u pakovanju. Takođe mi je stizalo i sa AliExpressa, ali je to seme smeće. Nikne ti svaka moguća paprika, samo ne ona sorta koju si poručio.

Baš tako [emoji3] Hvala svima. Javiću šta je bilo, čisto da zna neko ko bude imao sličan problem...

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka
I šta sad da radim? Otvorio sam dispute i posle 2 dan mi je poslao
wang xiang: 
Friend 
I have extend buyer protection time for you .
your correct tracking number :UC055329082MY 
you can track it in below link 
please kindly select carrier name " china post " when you track it .
https://www.17track.net/en
you will get your package soon .
Your dispute is very harmful to our store .
Cancel the dispute first,is it OK?
waiting for your help urgently.
Thanks 
/:049/:052

Šta mi je dalje raditi?

Sta znaci "returned from customs"!? Kako je moguce da je paket vracen, a nije stigao do mene, sta da radim!? :(
Na sajtu poste ne pisr da je vracen, zadnje stoji otprema Kraljevo, a na 17track pise da je vracen.
Ako na sajtu Poste tracking pokazuje da je otpremljen za Kraljevo, znaci da ide za Kraljevo. Verovatno je tup prevod na 17Track, mislis se vracen Posti na dalje raznosenje.
Ako ne treba da ide u Kraljevo, onda dispute jer si dobila pogresan tracking broj :)

@Gaga, ma ignorisi ga, lepo se vidi da je predmet isporucen, cekaj Dispute da se zavrsi! Njihov je problem da daju pravi tracking.
U vecini slucajeva namerno to rade, jer cim imaju za zemlju neki pravi trakcing ostalo salju bez pravog tracking da bi ustedeli. Neko mozda i stvarno greskom da, ali ako to nije cesto, nije ni bitno.

Ako ti stigne stvarno na kraju, odluci sam da li hoces da im platis ponovo ili ne. Ja ne bi, barem ne celu sumu, jer sam platio tracking, dobio lazan, cimao se... za 2$ :)

Ma sta je bre ovo? Dokle vise cekati, sta ciniti?
ef11511d77b880776f4077bb267bb31d.jpg

Poslednji status na sajtu poste je Otprema Kraljevo (gde i treba da stigne), ali je poslednji status na 17track-u da se posiljka vraca, odnosno par minuta posle statusa Otprema je status Vracanje(poslednji status je vracanje) i pise Zemlja polazista-Hong Kong. Ne znam ni koga da zovem u ponedeljak da proverim sta se desilo.

roadracer narucio sam sa semillas.de ali mislim da salje iz spanije od njega vec par godina narucujem pitao sam ga da li su mozda vratili i zasada nisu. A pre neki dan su mi stigle dve posiljke takodje sa semenom narucene pocetkom i sredinom februara jedna je otvarana druga nista.A seme mu je prilicno kvalitetno od 30tak vrasta za sada 30/30 odgovara vrsti.

Poslednja izmena:
I šta sad da radim? Otvorio sam dispute i posle 2 dan mi je poslao
wang xiang: 
Friend 
I have extend buyer protection time for you .
your correct tracking number :UC055329082MY 
you can track it in below link 
please kindly select carrier name " china post " when you track it .
https://www.17track.net/en
you will get your package soon .
Your dispute is very harmful to our store .
Cancel the dispute first,is it OK?
waiting for your help urgently.
Thanks 
/:049/:052

Šta mi je dalje raditi?

Ne znam kako je na aliju, ali na ebay i na paypal ako jednom zatvoriš otvoreni dispute završio si! Tj. zatvaranjem potvrđuješ da je sve ok i ne možeš se više žaliti!!!
Zato ne slušaj nikakva obećanja i ne zatvaraj dispute dok ne dobiješ ili proizvod ili lovu! Ja kad god sam im objasnio zašto ne mogu zatvoriti dispute (a desilo se par puta), više me nisu smarali.
Pošto je naravno moguće da je u pitanju greška, pokušaj samo da produžiš rok koliko god možeš, ali ne zatvaraj!

Poslednji status na sajtu poste je Otprema Kraljevo (gde i treba da stigne), ali je poslednji status na 17track-u da se posiljka vraca, odnosno par minuta posle statusa Otprema je status Vracanje(poslednji status je vracanje) i pise Zemlja polazista-Hong Kong. Ne znam ni koga da zovem u ponedeljak da proverim sta se desilo.
Daj copy/paste sa sajta poste, ali pre ce biti kako ona kaze nego 17Track, a pogotovu sto je verovatno los prevod.

@Mihajlosd, posto taj item ocigledno nema tracking dalje od toga (verovatno uopste i ne moze, nebitno da li se pomerio), rekao bih da si dobio lazan tracking, ili je poslat na pogresnu adresu.

09.02.2018 14:02:00 HK-AMC Prijem
25.02.2018 11:00:22 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
25.02.2018 12:10:56 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
26.02.2018 13:40:20 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
27.02.2018 08:30:33 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
28.02.2018 08:22:42 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
01.03.2018 08:21:01 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
02.03.2018 14:08:55 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 36200 PC Kraljevo Otprema
02.03.2018 14:16:27 10200 GPC BEOGRAD - 36200 PC Kraljevo Otprema

Ovo je sa sajta poste...tu mi je sve jasno, samo me buni 17track..postavila bih sliku, ali ne znam kako se postavlja (nisam skolovAla :p)
P. S. Inace narucila sam 6 paketica od po 100 kom. nekih tracica za nokte...mozda su zbog kolicine vratili(ako su vratili) , ali mogli su samo da ocarine i da mi proslede...

^ to je sve OK, dobićeš pošiljku u ponedeljak, utorak, ili sredu.

"DOMACEG", da, ali ima i ovde OK kakaa sada.
Do 2014. su koristili neku drugu regiju izgleda, i kakao prah im je bio nekako "masan" (sto prah nije, ali tako jedino mogu da opisem tu finocu).

Sada je bas nekako "dehidrirajuci". Imam jednu kutiju neotvorenu ako hoces da isprobas!

Poenta je da je paket stigao 1. marta a sada je 5.mart a 3 i 4 su bili subota i nedelja. Ili nema pošiljki na carini ili rade ultra brzo. Da li još neko ima slično iskustvo?

BUKVALNO iznad tebe post! :)

Kakve veze ima sto je bio vikend?

Ovo je jos brze. Meni su u zadnje dve nedelje naplatili PDV za svaku posiljku. Jedino što sam PDV plaćao za iznos koji piše na koverti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno