Strajk u Posti vrlo malo uspori. To ili ne stizu nikome (ako uopste moze Posta da uopste ne radi), ili mozda dan/dva vam kasne.Prosle nedelje sam od lika sto radi u pošti dobio info da će opet biti štrajka! Pa čisto da se posle ne pitamo otkud tolko čekanje ponovo!
Nije vise FIFO metoda, sada se sortiraju po razlicitim kriterijumima.
Stvari koje prepoznaju kao kvarljive, a koje smeju da se uvezu, bacaju u fast lane. Elektroniku sitnu, koja ce verovatno biti carinjena, stavljaju na kraju, jer ona nema kvara.
Zna li se šta je razlog za duže čekanje. Ne pratim temu redovno.I sta je ovde cudno?
Pola godine smo vam unapred rekli da ce se cekati i po mesec i vise na carinu posle 11.11. I februara.
Ja ukoliko ne dobijem crno na belo, reći ću da me je taj neko koji je naplatio 250 rsd a na papiru stoji 95rsd, ukrao i ne vidim problem. Savršeno me kao krajnjeg korisnika ne zanima princip funkcionisanja pošte, niti zašto ne daju neku potvrdu za naplaćene pare u slučaju carinjenih pošiljki. Kako mogu za sve drugo da daju, poštar mi na kuću donosi pare za otkupninu i daje onaj žuti papir.... kako onda za ovo ne?
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Kod mene je carinjeno kako bi i trebalo u cent, ali kinez je na paketu zalepio broj pošiljke cenu i naziv uređaja, na carinskoj deklaraciji od naše carine u cent tačan iznos predmeta, znači da je carinik proverio na netu paket i sadržinu kao i cenu, i na tu cenu koja je realna (nekih 4,5e) odradio 95 dinara carine. Pozdravljam takve koji realno procene, i savesno rade svoj posao, ali ovo s naplatom otvaranja/zatvaranja a da ne dobijem ništa ne da je bezobrazluk nego za Goli Otok. Ne poštar, već svi u komandnom lancu koji takvu pljačku odobravaju. Gde je taj novac otišao, kome? Ako ga nema u papirima znači da ga je lako prebaciti ili slučajno zagubiti.....
Koliko ljudi poruči x neki iznos to je rođaci mnogo para....
Koliko se krade u ovoj državi dobro i funkcionišemo....
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
HvalaDHL naplaćuje spediciju 4000 dinara, za fizička lica je obavezna ali ne mora je DHL raditi.
Postoji mišljenje ministarstva finansija po kojem i DHL može cariniti po skraćenom postupku (kao pošta). Probaj da se pozoves na to, mada mislim da i skraćeno carinjenje naplaćuju.
Drugi spediteri naplacuju od 30 -50 eura tako da sam odustaoCini mi se da i u slucaju da nadjes drugog speditera DHL ce da ti naplati otkup dokumentacije (oko 1500 din).
Kako nije pa skraćeni postupak je jedino moguć za fizička lica, druga je stvar što DHL to ne želi. Rekoh da se pozoves na mišljenje Ministarstva finansija, br. 483-00-00053/2016-17 odHvala
Zvao sam dhl podrsku...Troskovi spedicije iznose 3240 din ,skraceni postupak nije moguc za fizicka lica
Kako nije pa skraćeni postupak je jedino moguć za fizička lica, druga je stvar što DHL to ne želi. Rekoh da se pozoves na mišljenje Ministarstva finansija, br. 483-00-00053/2016-17 od
25.7.2016. god.
Skraćeni postupak možeš samo ako nije stiglo dhl-om najjeftinije je da ti oni odrade špediciju, nema alternative.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari