Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni od 06.02. stoji paket na ns carini.
Pre doslo iz kine nego sto ovi nasi slepci rade posao 20 dana im treba da ga pregledaju.
Valjda ce ga pustiti ove nedelje.

Послато са LG G6 уз помоћ Тапатока

Malopre doneo poštar paket 4.7e procenjen kao što i jeste toliko plaćen.... i piše 95 dinara carina.... ukupno za plaćanje 95 a poštar uzeo 250.
Kontam ono zatvaranjr otvaranje al zar ne treba i to neki račun da daju ili da piše ovako kao da sam dao pare na lepe oči....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

To stvarno je pitanje da li uopste uplate ili postarima daju kao "napojnicu"... cim nema traga.

Ne vidim inace nista u zakonu o carini oko zalbi u ovakvim slucajevima. Clan 12 se odnosi na odlaganje izvrsenja.

E to pošalješ pitanje ministrstvu finansija i reci da ti ne daju fiskalni račun za otvaranje. Baš me interesuje šta bi ti odgovorili [emoji11][emoji41] i da li bi poštu ili carinu (mislim da pošta naplaćuje otvaranje?) zatvorili zbog ne izdavanja fiskalnog [emoji12]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Fiskalni nisu svi u obavezi da izdaju (mislim da Posta i uopste kuriri uopste nisu, ali nemojte me drzati za rec :D). Ali neku priznanicu jesu u obavezi da daju, barem onu o uplati carine sa iskazanim iznosom uplate carini a i njima za otvaranje posebnu.

@Dejan, placanje PDVa i fiskalni nisu ista obaveza.

E a da ne budete bukvalisti [emoji41]. Kad kupujes stan ne dobijaš fiskalni jer nije obavezan u gradjevinarstvu ali dobijaš račun i plaćaš PDV. Poštanske usluge su oslobodjene PDVa ali ne i davanja računa!!! Ja kad plaćam kuririma uvek dobijem račun u nekom obliku na kom se vidi koliko i kome sam platio.

Fiskalni je sada obavezan kada firma prodaje nekretninu fizickom licu?

Kažu da jeste i to opet po nekom dinkićevom mišljenju ali ja nisam dobio [emoji41].

Taksista nije obavezan za fiskalni ali će ti uredno dati račun ako ti treba [emoji41] bar meni daju

Taksisti ne izdaju fiskalni, i to je jedan bas redak slucaj da vazi obican "papir".

Da li je neko skoro naručivao TV BOX vrednosti oko 70$ sa Gear Best-a(poslato iz Nemačke u mom slučaju).

Ne znam šta da očekujem što se tiče carine,ali kapiram da će biti u najgorem slučaju oko 2500 din...

Ovaj je model,i sada je još skuplji: https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_503486.html?wid=37

Trenutni status:

Pogledajte prilog 246845
Citiraću moj post, možda nekome znači...

Stigao je danas paket, procenili očigledno onako odokativno na moju sreću, stavili vrednost 25$ i carinili po tome odnosno samo pdv 400 i nešto dinara a sa onom cenom otvaranja paketa 600 i kusur izašlo... Paket išao iz Nemačke bez računa ali sa jasnom deklaracijom šta je unutra(model uređaja).

Brate ne mora da mi daju fiskalni ali bar neki papir ovako se osećam kao ovan jer sam poštaru dao 250 dinara a na carinskoj deklaraciji koja je zalepljena preko kutije paketa žutom trakom sa logom pošte piše 95 dinara za plaćanje. Znam ja da 95 i tih 160 otvaranje zatvaranje otprilike ide 250 ali kome sam ja platio nikakav papir nisam dobio za tu "uslugu"....

Taksisti takodje ali će svaki dati račun!!! (ne fiskalni !!! ali račun koji recimo u firmi možeš da pravdaš)

Ja sam, pored deklaracije, dobijao i papir od NS carine gde se spominje tih 100 (+45) dinara.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ne preuzimajte, žalite se. I ja ću za lampu ako PDV bude veći od realno plaćenog. Ne preuzimam, žalba.

Nije lampa nego punjač za baterije, da se ispravim. Procenili u dinar PDV koliko je plaćena, mora da piše na pošiljci. Morali da otovore da vide da nema baterija.

Kod mene je carinjeno kako bi i trebalo u cent, ali kinez je na paketu zalepio broj pošiljke cenu i naziv uređaja, na carinskoj deklaraciji od naše carine u cent tačan iznos predmeta, znači da je carinik proverio na netu paket i sadržinu kao i cenu, i na tu cenu koja je realna (nekih 4,5e) odradio 95 dinara carine. Pozdravljam takve koji realno procene, i savesno rade svoj posao, ali ovo s naplatom otvaranja/zatvaranja a da ne dobijem ništa ne da je bezobrazluk nego za Goli Otok. Ne poštar, već svi u komandnom lancu koji takvu pljačku odobravaju. Gde je taj novac otišao, kome? Ako ga nema u papirima znači da ga je lako prebaciti ili slučajno zagubiti.....
Koliko ljudi poruči x neki iznos to je rođaci mnogo para....
Koliko se krade u ovoj državi dobro i funkcionišemo....

Poslednja izmena:
Stvarno bi mogli da dodaju neku potvrdu, ali je neozbiljno pričati da se krade. Oni duže poštara za taj iznos, naplatio on tebi 100 dinara ili ne na kraju dana mora da ih stvori.

Koliko sto najduze cekali da se ocarini neka roba koju ste narucili od preko. Narucio sam neki telefon preko aliexpresa i po kodu za pracenje pre 7 dana je stigao u zemlju i imam sledeci status na sajtu poste "za carinu" i od tada nista. Prosli telefon kad sam narucivao za 4-5 dana je stigao meni od ulaska u zemlju a ovaj vec 7 dana jos na istom mestu

Stigao sat placen 12$, bez ikakvih troskova.

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Kod mene još gore, čekam od 14.02. Stoji taj status i ništa više.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Meni paket stoji od 08.02 pa šta da kažem, čekam još to da me odrape i ćao zdravo, neće bagra više na meni zarađivati i još me pri tome *****avati dva meseca.

I sta je ovde cudno?:)
Pola godine smo vam unapred rekli da ce se cekati i po mesec i vise na carinu posle 11.11. I februara.

Evo novijeg podatka sa niške carine. Paket stigao 12. februara, a napustio carinu 21. februara.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno