Ja sam sa 212x na procesoru sa 4 jezgra dobijao nesto preko 50c tako da nema sanse da ovaj LC koji je slican daje 35c pri opterecenju. 35c ce biti u idle... Svakako hwmonitor ne treba gledati pored softvera za maticnu i overdriv-a.
Gigabajt ispod hladnjaka na pločama ne stavlja pastu nego cement. Tako da to treba da skineš i staviš novu pastu.
Nije na odmet i da prišrafiš ventilatore na hladnjak od naponske i čipseta.
Kod mene naponska na 70c~ pod punim opterecenjem, nije to neka visoka temperatura. Negde sam video da na ovoj(mojoj) ploci moze do 90ak.
Za NB nemam senzor, moracu prst metodom da proverim pa da menjam cement ako bude przilo.
Pa nije baš malo za FX-a, ~25 - 30c, između max core i package. Na leru je obično manja razlika. Što je manaj razlika pri opterećenju to znači bolje hlađenje.Da ali za socket su malo vece dozvoljene vrednosti nego za core (jezgro).
Onda je lepo uravnotežena. Nema Hotspot. Problem je što FX ima merenja samo na jednom jezgru a ne za svako posebno tako da ako se to jedno pregrejava izgledaće kao svi a to donekle ispravlja Socket iliti Package sensor.Kod mene je temperatura Socketa(inicijalno "Temperature 2" ocitavanje iz HWinfo64) do 10 stepeni visa od temperature procesora.
Uglavnom je do 4-5 stepeni razlike izmedju Socketa i CPU-a, kod mene.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari