Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ne znam bas koliko nije naseljen Kotez, Krnjaca, Karaburma, Zvezdara, Dimitrija Tucovica, Ruzveltova, Visnjicka banja, Bulevar Despota Stefana, deo oko Pionira, deo Mirijeva, Mirijevski bulevar, Bogoslovija, Takovska... Jedno 300-400.000 ljudi minimum minimuma :)
Nemoguce da na tolikom prostoru nemaju ama bas nijednu zgradu, menjacnicu, butik, bilo kakav lokal da iznajme 1m2 prostora za bankomat. Npr Metro u Krnjaci, Tempo Viline vode, TC Karaburma, tc Zira, bilo gde uopste...

Ali nebitno. Mislim da fali jos jedan na Obilicevom vencu negde kod garaže, kod Francuske ambasade do Kalisa eventualno kodd Politike, pa da se zaokruzi krug 2-ke onako maksimalno.

Garaža se trenutno renovira, baš je haos... ali ima već na Obilićevom, Kod kališa... sa Kališa ideš pravo u Uzun Mirkovu... Samo kod politike fali

Poslednja izmena:
U Metrou mislim da nema nijedan ATM U Borci? A samo jedan u Tempo Viline Vode i to neki levi. A TB bi morala da plati koliko i Intesa, nista manje a za manje korisnika.

Pa pola Borce na toj mapi su samo njive:) oko Zrenjaninskog Puta pogotovu a to je koliko km?

Slazem se da treba da rasire podosta ali mislim da ne mogu da se dogovore za rente :)

Poslednja izmena:
Шта каже провинцијалац(као ја) кад види банкомат ТБ?
-Синема гугу...:d

Garaža se trenutno renovira, baš je haos... ali ima već na Obilićevom, Kod kališa... sa Kališa ideš pravo u Uzun Mirkovu... Samo kod politike fali

Ima tu jos mesta da se ubaci jos koji ipak je to centar grada. :D

Banke rade ono sto im donosi profit. Ocigledno da tu ne spadaju automati. Oni otimaju na kamate, pogotovu kod nas, gde su kamate 10 x vece nego u eu i sad.

Ne zaradjuju od bankomata, tacno. Ali su im oni neophodni da bi dobili ili zadrzali dobar deo korisnika. Ja gledam koliko Intesa konkretno SVUGDE ima guzve neke za bankomate. Nema sanse da bi bili najveca banka (po broju korisnika) da nemaju toliko bankomata.
A to znaci i odrzavanje racuna, kartica, kredita, pozajmica, cekova - i sve to isto za firme koje verovatno u Intesi imaju racun (vecina firmi uzima racun I U INTESI, zato sto im je isplativije nego da salju plate iz druge banke)

I oni (inteza) smanjuju broj filijala. Znam za dve filijale koje su za 3 godine zatvorili, a bile su konstantno dupke pune u Beogradu.

Ja znam za 3 koje su zatvorene - i na 100m od njih otvorena nova! U Starom Gradu pogotovu, to kao da nije uopste konkretna potreba, nego "sada od ovoga morate iznajmiti prostor" :D

Bitno je da li smanjuju broj bankomata za ovu pricu :)

A u centru ako smanje broj filijala - pa iskreno cudo je da su i do sada drzali toliko. 5 filijala imam u krugu od oko pola km! Jos 2 u krugu od km. A bilo ih je +1 u krugu od pola km (sadasnji Lilly kod Lokija, ona se uopste nije zadrzala dugo)

Poslednja izmena:
"sada od ovoga morate iznajmiti prostor"
То је неминовност тамо гдје одређени исти људи имају пола града и државе.Како ли је тек у локалним јавним и великим државним фирмама,типа Телеком,не можемо ни да замислимо.:)

Telekom nije nesto puno menjao poslovnice, a iskreno ih i nema u BGu bas. Cak znam da je zatvorio nekoliko.

Ono sto znam da se otvorili je stvarno imalo smisla. (mogu jedino za trzne centre da diskutujem da li je isplativo direktno ili reklamno, ali van toga je bilo OK)
U Forumu u Nisu je recimo pun pogodak, ta poslovnica je puna, a u stvari nije nimalo usput unutar TC (bukvalno je na kraju zadnjeg komercijalnog sprata, a imaju i deo treceg sprata za sebe, koji nije komercijalni).
Sa druge strane, glupo je sto i dalje imaju u Obilicevom Vencu onda, na 200m jedva od Foruma ;)

Niko nije komentarisao SMS koji smo svi dobili, 10% off na ekupi.com sajtu (nikad nisam koristio, od igle do lokomotive). Onda vidim da pise "na odabrane artikle" a nikako da saznam koji su to.

Kako niko nije ni reč napisao, očito je neinteresantno.

Ja znam za 3 koje su zatvorene - i na 100m od njih otvorena nova! U Starom Gradu pogotovu, to kao da nije uopste konkretna potreba, nego "sada od ovoga morate iznajmiti prostor" :D

Bitno je da li smanjuju broj bankomata za ovu pricu :)

A u centru ako smanje broj filijala - pa iskreno cudo je da su i do sada drzali toliko. 5 filijala imam u krugu od oko pola km! Jos 2 u krugu od km. A bilo ih je +1 u krugu od pola km (sadasnji Lilly kod Lokija, ona se uopste nije zadrzala dugo)
Dve filijale su povukle i dva bankomata sa sobom, a lokacija je izuzetno prometna.

Ocigledno je po sredi redukcija troskova.

Kakva su iskustva sa TB-om za placanje on line preko amazona, ebay-a, aliexpresa? Sto se tice placanja kod nas. Da li imaju mogucnost otvaranja deviznog i dinarskog racuna? Koliko je odrzavanje dinarskog racuna, ima li mogucnost uzimanja cekova, da li je kurs evra kupovine i prodaje nizi od menjacnica? Da li moze preko bankomata da se zamene evri za dinare i obrnuto? Da li mogu da se preko TB aplikacije placaju racuni bez provizije? Hvala unapred, pozdrav! :)

Ocigledno je po sredi redukcija troskova
Сасвим јасно,редукција,рационализација или сасвим неко треће име,небитно,види се правац у ком иду.
Telekom nije nesto puno menjao poslovnice, a iskreno ih i nema u BGu bas. Cak znam da je zatvorio nekoliko.
Сама чињеница да Телеком Српске нема своју зграду(већ плаћа закупнину) говори превише.Нећу више овдје о Телекому јер није тема.:)

Ono sto znam da se otvorili je stvarno imalo smisla. (mogu jedino za trzne centre da diskutujem da li je isplativo direktno ili reklamno, ali van toga je bilo OK)
U Forumu u Nisu je recimo pun pogodak, ta poslovnica je puna, a u stvari nije nimalo usput unutar TC (bukvalno je na kraju zadnjeg komercijalnog sprata, a imaju i deo treceg sprata za sebe, koji nije komercijalni).
Sa druge strane, glupo je sto i dalje imaju u Obilicevom Vencu onda, na 200m jedva od Foruma ;)
Zatvorena je poslovnica u Obilićevom Vencu već mesecima.

NXT-L09

Kakva su iskustva sa TB-om za placanje on line preko amazona, ebay-a, aliexpresa? Sto se tice placanja kod nas. Da li imaju mogucnost otvaranja deviznog i dinarskog racuna? Koliko je odrzavanje dinarskog racuna, ima li mogucnost uzimanja cekova, da li je kurs evra kupovine i prodaje nizi od menjacnica? Da li moze preko bankomata da se zamene evri za dinare i obrnuto? Da li mogu da se preko TB aplikacije placaju racuni bez provizije? Hvala unapred, pozdrav! :)
Da.

Ljudi, nisam znao da u banci rade roboti ili zombovi. Resim ja da odem u Knez u Telenor da dobijem odobrenje za prekoracenje dozvoljenog minusa, za kes kredit i za kreditnu karticu, za koju su me dosta puta gnjavili. Odrade mi ta deca posao i dobijem odmah poruke na TB da mi dozvoljavaju prekoracenje, a da mi brane ostalo zbog poslovne politike. Posle 2 dana dobih naknadno da mi ne daju ni prekoracenje bez obrazlozenja. Nadjem se u dilemi dal da citam statut TB il nekako da doznam sta to ne valja samnom. Zovem ih ja fonom i obrazlozim (jedno pet puta) sta se to desava ? Pocne devojce da mi, opet pet puta objasnjava kako je to poslovna politika banke. Konacno mi dade odgovor da kad me odbiju, moram da cekam 60 dana da ponovo predam zahtev. Dzaba ja rekoh da su mi prvo dozvolili, pa onda jok. Izracunam ja tako da mi treba 6 meseci za sva tri zahteva, a ako bi me ponovo odbili, trebalo bi mi puna godina ? Zbogom pameti. Konacno sam uverio devojce da nije zomb, te mi ona obeca da ce proslediti moja pitanja i da ce me zvati da mi da odgovore. Stvarno sam u dilemi i po malo zaprepascen, jer sve ovo sto sam im trazio je osnovni nacin kako banke zaradjuju na nama debelo. Pisao sam ranije ovde, na forumu o Telenoru, da njih stvarno ne interesuju korisnici. Ako bude i dalje nastavak ovakvih gluposti, odoh dalje, a i sa 3 pop broja.

Telenor Banka stvarno nema nekog smisla. Da su malo smanjili gubitak na kraju prosle godine, bilo bi ono sto sam mislio da rade (jeftin novac za pokrice preskupih kredita preko Telenor Banke, tako da prosto bude izdvojena TBanka od Telenora..)
Ali maltene nema promene, cak i uz smanjene kamate na stednju. Da li samo prepumpavaju novac u Telenor da izgleda kao da ne opada profit ili sta vec, ne znam! Ali ekonomski ni upuceniji od mene nisu shvatili cemu sluzi ova banka ;)

Mislim, za osnovne stvari bas cool - ali bilo sta ozbiljnije od uplate/isplate, ne :)

BTW, u Knezu na unutrasnjem bankomatu me je zezao nesto mCash. Izgleda da zeza na nekim bankomatima, jer spoljni i u Francuskoj mi nisu nijednom pravili problem.

Ljudi, nisam znao da u banci rade roboti ili zombovi. Resim ja da odem u Knez u Telenor da dobijem odobrenje za prekoracenje dozvoljenog minusa, za kes kredit i za kreditnu karticu, za koju su me dosta puta gnjavili. Odrade mi ta deca posao i dobijem odmah poruke na TB da mi dozvoljavaju prekoracenje, a da mi brane ostalo zbog poslovne politike. Posle 2 dana dobih naknadno da mi ne daju ni prekoracenje bez obrazlozenja. Nadjem se u dilemi dal da citam statut TB il nekako da doznam sta to ne valja samnom. Zovem ih ja fonom i obrazlozim (jedno pet puta) sta se to desava ? Pocne devojce da mi, opet pet puta objasnjava kako je to poslovna politika banke. Konacno mi dade odgovor da kad me odbiju, moram da cekam 60 dana da ponovo predam zahtev. Dzaba ja rekoh da su mi prvo dozvolili, pa onda jok. Izracunam ja tako da mi treba 6 meseci za sva tri zahteva, a ako bi me ponovo odbili, trebalo bi mi puna godina ? Zbogom pameti. Konacno sam uverio devojce da nije zomb, te mi ona obeca da ce proslediti moja pitanja i da ce me zvati da mi da odgovore. Stvarno sam u dilemi i po malo zaprepascen, jer sve ovo sto sam im trazio je osnovni nacin kako banke zaradjuju na nama debelo. Pisao sam ranije ovde, na forumu o Telenoru, da njih stvarno ne interesuju korisnici. Ako bude i dalje nastavak ovakvih gluposti, odoh dalje, a i sa 3 pop broja.
Znam dosta ljudi kojima je odobreno to sto je nudjeno, ali bi bilo mnogo da uzmu i kesh kredit i kreditnu karticu i prekoračenje tekuceg.

Verovatno nisi solventan za tolika zaduzenja.

Verovatno im se nije svideo izveštaj iz kreditnog biroa...

RN3Pro SE

Telenor banka dodatno je olakšala i pojednostavila proces odobrenja keš kredita i kreditne kartice. Korisnici dobijaju odgovor najkasnije za 24 sata od trenutka podnošenja zahteva, bez dodatne dokumentacije.

Neophodna dokumentacija dostavlja se nakon odobrenja kredita, prilikom potpisivanja ugovora.

Povratnu informaciju o odobrenju kreditne kartice, pozajmice po tekućem računu ili kredita dajemo u roku od 24 sata od trenutka podnošenja zahteva, dok korisnici mogu da dobiju odgovor i u roku od 15 minuta. Time sw stedi vreme korisnika, jer nema potrebe da prikupljaju dokumentaciju pre nego što dobiju povratnu informaciju.

Potrebna dokumentacija koja se dostavlja nakon odobrenja obuhvata potvrdu o zaposlenju i visini zarade, kao i rešenje o administrativnoj zabrani. Kada je reč o penzionerima, potrebno je da obezbede tri poslednja penziona čeka ili uverenje o penzionisanju, koje izdaje PIO fond.

Zahtev za kredit putem aplikacije mogu da podnesu svi korisnici koji imaju otvoren račun u Telenor banci, prijavu stalnog boravka na teritoriji Republike Srbije, tj. status rezidenta, i imaju zasnovan radni odnos ili su penzioneri. Za više informacija posetite internet stranu Telenor banke.

Nemam kredite nikakve. Sta je mnogo kad su te grdne kamate osnov bancinih zarada, posebno kod nas. Drugo, svi znamo da oni vole da se udje u bilo kakav dug, zato su i izmislili one kredite za refinansiranje. Poenta cele ove moje price je bila kako se telenor izolovao od nas, njihovih potrosaca.
Kad u bilo kojoj banci trazite kredit, lepo sednete i imate osobu sa kojom se dogovarate. Odmah dobijete odgovor, bilo pozitivan ili negativan i znate na cemu ste. Ovde dobijete odgovor, poslovna politika, a jedva saznadoh da kad me ,,ljubazno'' izveste sa -dragi korisnice- odbili smo vas, treba da cekam 2 meseca da bih ponovo predao zahtev. Smesno, a i tuzno. Nema tu opravdanja. Mislim da ne gresim kad kazem da je automatizacija, robotizacija pocela da nas mrvi do besmislenosti !

Ne treba biti toliko ozlojeđen.
Postoje i druge banke da se proba.
Meni su stvarno bez ičega ponudili i odmah odobrili kreditnu karticu, dok je bila i niža kamata ranije. Najbrže ikada.
Vole bankari da se čovek zaduži, ali samo do granice dokle procene da će vraćati taj dug.

RN3Pro SE

Ja sam u Intesi dobio preko Hita karticu odmah. (mislim kartica se cekala naravno, ali odmah sam znao da cu je dobiti, a dozvoljeni minus mi je odmah odobren, i istog trena sam trazio da se ukine, naravno ;))

Isto i sada, donese se potrebna dokumentacija, odmah se odobrava. Mada, mozda ima razlika kada imate 21 godine istorije u nekoj banci i kada ste nekoliko meseci, bez ikakvog proizvoda.

Jedino sto sada, posto se vodim samo kao pausalac u Srbiji, ne mogu ozbiljan kredit/limit dobiti :) (mada meni ne smeta, jer ionako pokrivam potrosnje odmah)

BTW, u Knezu na unutrasnjem bankomatu me je zezao nesto mCash. Izgleda da zeza na nekim bankomatima, jer spoljni i u Francuskoj mi nisu nijednom pravili problem.
Znam da se o ovome naširoko pričalo kada se pojavio mCash i nova ver. app, tada nisam pazio na času, na bankomatu koji najčešće koristim -- ne znam kako da stavim telefon da mi pročita TAC bar-kod. Na drugim bankomatima -- iz prve, samo ga spustim na pult, a na ovom jednom (zona 24/7), probao sam da ukosim, izdignem, sve što može za 10 sek pa 10 pokušaja. Od 10 - 2x sam se ulogovao. Probam da ponovim istu radnju, ne mogu. (Radio sam to u večernje vreme kad niko nije čekao na bankomat.) Probao i osvetljenje na mobu da stavim na max, nije ni do toga. Malo sam "očistio" i bar-kod senzor. Koji je trik? :)

dobijem odmah poruke na TB da mi dozvoljavaju prekoracenje, a da mi brane ostalo zbog poslovne politike. Posle 2 dana dobih naknadno da mi ne daju ni prekoracenje bez obrazlozenja.
Нема логике да ти не одобре бар два или један захтјев.Могли су да смање суму минуса,кредита,тражити додатне папире, ако нешто сумњају или су несигурни а не овако непрофесионално одбијати.Све у свему,још једна потврда аматеризма.
Mislim, za osnovne stvari bas cool - ali bilo sta ozbiljnije od uplate/isplate, ne
Прво банкомат:)

treba da cekam 2 meseca da bih ponovo predao zahtev
Ovo nije do kraja jasno - ako ti ne valjaju papiri zasto bi podnosio odmah novi zahtev sa tim istim papirima?

Ako imas redovne mesecne prilive i nisi ocrnjen u kreditnom birou nema razloga da ne odobre jer je u njihovu korist.

Pozovi ti njih da ti kazu konkretan razlog.

Poslednja izmena:
Ovo nije do kraja jasno - ako ti ne valjaju papiri zasto bi podnosio odmah novi zahtev sa tim istim papirima?

Ako imas redovne mesecne prilive i nisi ocrnjen u kreditnom birou nema razloga da ne odobre jer je u njihovu korist.

Pozovi ti njih da ti kazu konkretan razlog.

Pa o tome upravo i pricam. Ajd da kazem, penzija mi ide preko njih. Nemam jos 70 godina da to bude plafon, kao u nekim bankama. Svi cekovi su kod njih. Nikad nisam uzimao kredit ni od njih ni nigde. Rekoh kako se odvijao razgovor gluvih. Cekam da mi se javi dete kako je obecalo na telefonskom automatu, ako ne odoh, vise necu da trosim vreme sa takvim neodgovornim firmama, a i nosim svoja 3 popa, pa makar i u MTS.
Nedozvoljavam nikom da me tretira kao broj. Jos uvek nisam zigosan sa cipom kao stoka. Znam da su norvezani zombirani kao i ostali u eu, al ja sam Srbin.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno