Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne valja youtube poredjenje ali se svejedno vidi da je Horizon modernija igra u grafickom smislu (ne komentarisem gejmplej). Deluje da je igrao na PS4 a ne Pro sto znaci da mali Spanac laze (nista cudno za njih). Kako znam? Zato stu su na Pro teksture zemlje mnogo ostrije i definisane jer je napucan AF a mozda su i teksture vise rezolucije na Pro. Kako god, ovako muljavo teren izgleda samo na PS4. Druga stvar lip sync. On poredi Witchera (koji je btw. nista spec u tom smislu) sa engleskim voiceoverom i spanskim titlom sa Horizon gde je voice over spanski. Totalni facepalm! Jer lip sync se radi samo za glavni jezik ne za sve. E sad da li je kod Witchera to poljski ili engleski to ne znam. Neke Japanske igre rade sihronizaciju govora za japanski jezik pa to posle izgleda bangavo u engleskoj varijanti. Koliko je meni poznato nijedna od pomenutih igara ne koristi audio driven lip sync system koji radi u realtime.

Postoji mod koji dodaje volumetrične oblake u TW3. :)

Nije poenta u tome, već u tome što smo imali igru pre dve godine koja na max podešavanjima izgleda slično, koja nudi više i o kojoj ni jedan fanboj iz ove teme nije napisao ni reč, a verovatno je nije ni upalio. Na njih sam ciljao :)

Ovo drugo mi je jasno ali ne izgledaju slicno, a Zelda je bas los primer za uzeti. Apsolutna je farsa sto ta igra dobija 10/10.

Poslednja izmena:
Ne zaludjuj se, igra uopste ne izgleda slicno, sami materijali u igri (PBR) su upotrebljeni kako treba za razliku od W3 gde se izgledaju ubedljivo samo na armoru i odelima, a da ne govorimo o volumetricnom efektima i osvetljenju koji su isto klasa iznad. Takodje, to sto igra ima mod koji ubacuje random oblake u igru je glupost za poredjenje sa kompletnim night and day sistemom osvetljenja i oblacima koji su planski ukljuceni u to osvetljenje i pokrivanje terena i sveta. Witcher 3 je lepa igra za sebe ali tehnicki nema sta da se poredi za Horizonom.
A da, ne znam koliko su volumetrijski efekti ovde dobri i limitirani posto je open world ali KZ:SF je imao fenomenalno volumetrijsko osvetljenje, senke su sjajno bile propagirane kroz dim i ostale efekte, efekat koji se bas retko vidja u modernim igrama.

Ma Grand Theft Auto V je ubedljivo najbolja open-wolrd igra [emoji12]

Sent from my iPhone using Tapatalk

A najlepša open-world igra je ova:

Kad već pričamo isključivo o tehnikalijama i osvetljenju.

I Volumetric clouds mod za TW3. Čisto da se vidi kako je odrađen odličan posao.

Poslednja izmena:
Meni je samo zbog g@w drago sto je Zelda pokidala sa ocenama :D.
Meni se horizon ne svidja preterano, ali sam siguran da ce većina biti oduševljena.
Grafika je fenomenalna, to je tačno.

Poslednja izmena:
Meni je samo zbog g@w drago sto je Zelda pokidala sa ocenama :D

Rece covek kojem vec deceniju ne mogu da objasnim zasto je Microsoft pogresio kada je odbacio najbolju simulaciju letenja da bi je zamenio svemirskim *******cima koji se napucavaju ljubicastvenim dildoima.

Apsolutno nije farsa : ) . Toliko detalja i sitnica ni u jednoj open world igri ne videh do sad, a sve vece sem Horizon sam igrao.

Uostalom, the picture says it all : )

Pogledajte prilog 223992

Da sam puko skoro 400 evra na tablet koji se grebe kada ga stavis u dok, gde se nakacni dzojstici kvare sami od sebe, gde launch igra ne moze da drzi 30 fps, u kojoj svi mrmljaju jer je voice acting skup a gejmplej je varijacija Far Cry/Assassins Creed formule, veruj mi da i ja postovao na forumu kako je mnogo dobro :)

Poslednja izmena:
Postoji mod koji dodaje volumetrične oblake u TW3. :)

Nije poenta u tome, već u tome što smo imali igru pre dve godine koja na max podešavanjima izgleda slično, koja nudi više i o kojoj ni jedan fanboj iz ove teme nije napisao ni reč, a verovatno je nije ni upalio. Na njih sam ciljao :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Jelly is strong in this one. To što je Vičer 3 jedna od najboljih igrica u poslednje vreme, ako ne i ikad, znači da je Horizon loš i svi koji ga igraju su fanbojevi. Floules lodžik.

Meni je samo zbog g@w drago sto je Zelda pokidala sa ocenama :D.
Meni se horizon ne svidja preterano, ali sam siguran da ce većina biti oduševljena.
Grafika je fenomenalna, to je tačno.
Ne samo po ocenama, objektivno Zelda je kompletno pakovanje, svaki detalj je promišljen i na svom mestu. Da je nešto posebno videlo se od prvih najava.

Iako nije igra kakve obično igram, rado bi je odigrao, tj. sigurno i hoću.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Imaces uskoro priliku, mozda za par nedelja kako stoje stvari. Ne, ne trebaju ti WiiU ili Switch. Osim ako ti smeta da budes malo Garrett :)

Ljudi jel je gameshop spacenet legit ?

Kradeni nalozi valjda.

Poslednja izmena:
Da li neko zeljno iscekuje Nier?
Meta je na 90, Platinum pravi odlicne igre, a eto prilike i da pc ekipa odigra nesto drugacije.

A da, kad smo vec ovde, a mozda je i tema za generalno stanje industrije igara ali vec neko duze vreme me vise privlace developeri i projekti koji zaista imaju malo hrabrosti da kazu ne modernom trpanju svega i svacega pre svega open worlda i kojekakvih rpg stvari u svakakve frasize i koji i dalje mogu da prave linearne i fokusirane igre na pricu i gameplay a ne besomucni grind i totalno nabacane i ponavljajuce misije, kao i bled celokupan svet. Poslednje sto probah je GR:W i savrseno se uklopilo u ovaj trend da me je apsolutno odbilo od bilo kakve dalje igre i pomisljanju da kupujem, pa makar i za coop zezanciju.

Sa ovim recenim Outlast 2 je najavljen za 25. april, super linearni i po demou atmosferom napucan naslov, bolje i to za 5-6 sati prave zabave nego 50 sati collectathlon-a, naravno licno misljenje i stav. :)

Sa ovim se 100% slažem. Open world traži game design potpuno drugačiji od ovoga što svi nude da bi se meni svideo.

Posebno ne u SVAKOJ igri koja izađe.

Guranje rpg elemenata takođe.

Došlo vreme da se radujem kad neko pravi fokusiranu single player igru...

Valjda će da prođe i taj trend, k'o i svi do sad.

Poslednja izmena:
Što se tiče sp fokusiranih igara, od "akcionih" naslova, mene drže samo one koje nemaju pretenciozne sinematike koji prekidaju gameplay na svakih desetak minuta i traju još toliko. Valjda mi je zato novi Doom tako dobro legao, priča nepostojeća, sinematika bez, dizajn nivoa podređen gejmpleju, a ne priči, fast pace bez saginjanja iza zaklona i regeneracije, gejmplej na prvom mestu. Zato su mi legli i Souls serijal i Bloodborne, dizajn prilagođen gejmpleju koji je fenomenalan, sinematika bez, svest o svetu se stiče kroz interakciju sa njime, tj. čitava percepcija sveta je ostavljena na igraču.

Najbolje priče i najbolji svetovi su vezani za punokrvne rpg-ove. Ni jedan igra nije nadmašila što se toga tiče recimo jedan Arcanum ili Planescape: Torment. Od ostalih žanrova kvalitetni svetovi i priče mogu se još naći u avanturama starog kova u kojima ne mora da se desi ni jedno ubistvo tokom cele igre. Gotovo nikada priča iz neke akcione pucačine nije bila vredna trošenja vremena na njeno praćenje. Desi se nekada Spec Ops: The Line ili sličan naslov koji može zaista da te natera da se zamisliš kada ga obrneš, ali to je retkost, jer kao prvo jako je teško emotivno se povezati sa likom koji vrši masovni genocid nad svime što hoda van sinematika, a kao drugo priča koji prati takav masovni pokolj ni ne može da bude bolja od B holivudske produkcije.

Imaces uskoro priliku, mozda za par nedelja kako stoje stvari. Ne, ne trebaju ti WiiU ili Switch. Osim ako ti smeta da budes malo Garrett :)

Svakako ću sačekati, emulator će eventualno doći, radije ne bi igrao, nego igrao sa sub 30 fps-om u 900p. :)

Poslednja izmena:
Zavisi šta za koga predstavljaju video igre.

Najbolje priče i najbolji svetovi mogu da postoje samo u nečemu što ti se uopšte igra, a nikako u nečemu što ti se ne igra.

Ja npr. od igara očekujem drugu vrstu stimulansa, zato ni devedesetih nisam mogao da igram te rpg-ove koje nabrajaš.

Kao što ne volim preterivanje sa cinematic momentima u igrama, i to što ti navodiš mi je krajnost, to mi je kao da čitam knjigu.

A nisam raspoložen da čitam knjigu na ekranu upakovanu u "igru".

Tvojom logikom bih mogao da kažem da ću pre čitati pravu knjigu.

Gameplay "mehanika" tih igara me ne zadovoljava i nije rešenje za moj gaming "itch".

Za mene je interakcija i uživanje u samoj interakciji suština video igara.

Kad bi pojednostavili stvari, za nekog je igra i prva asocijacija na taj pojam neki rpg, a za mene to mora da bude nešto sa dobrom mehanikom, pre nešto primitivno sa automata nego takav rpg.

Svako ima svoju definiciju, tako da te ocene šta je najbolje i za koga ne vrede mnogo.

A naročito ne sa uzdizanjem u stilu ovo je mnogo dobro i "napredno", a to drugo nije.

Ti se uhvatiš za segment tih igara koji uopšte ne pripada srži gaminga, nego skroz drugoj sferi, isto kao što neko moze da gleda film u igri, ali to nije suština.

Pljuješ cinematic momenat sa jedne strane, a veličaš isto to u drugom obliku sa druge strane.

Jednako mi je loše kad neko kaže da mnogo više voli da pročita knjigu nego da pogleda film. Kako to može da ima veze jedno sa drugim? Kao da onaj kome se gleda film može to da zadovolji knjigom ili obrnuto.

I ima jos jedna stvar. Imam utisak da 99% ljudi kad kaže "priča" u vezi sa video igrama u stvari ne misli na priču, nego na ono što nije gameplay. Pre bih rekao da se misli na atmosferu.

Bar sam ja to zaključio iz razgovora sa ljudima.

Ne deluje mi da je ikome stvarno bitna priča iz neke igre, ali kad se neko nevešto izrazi i kaže da igra ima i dobru grafiku i priču i gameplay, mislim da priča to predstavlja.

Sigurno ne da ga je oduševilo to što je video, pa uporedio sa filmom ili knjigom.

Poslednja izmena:
Jedan savet za one koji nisu igrali Horizon a pišu svašta - iznajmite plejku barem i probajte. Igra je drastično "veća" i "dublja" od onoga kako je predstavljana. Ja sam se prilicno iznenadio jer sam gledajući trejlere i neke early gameplay klipove stekao drugi utisak.

Jesam ja jedini kome se ovi roboti jednostavno ne uklapaju ovdje, totalno mi je nespojivo? Imam 4K i PS4 Pro i koliko god gameplay klipova odgledao, ne mogu se natjerati da dam pare.

Sent From My Galaxy S7
That makes two of us...

Sent from my D6603 using Tapatalk

Da sam puko skoro 400 evra na tablet koji se grebe kada ga stavis u dok, gde se nakacni dzojstici kvare sami od sebe, gde launch igra ne moze da drzi 30 fps, u kojoj svi mrmljaju jer je voice acting skup a gejmplej je varijacija Far Cry/Assassins Creed formule, veruj mi da i ja postovao na forumu kako je mnogo dobro :)

Neupucen si, po obicaju : ) Na sto hiljada ljudi, kada 5 *****a prijavi izgreban tablet jer ga ocigledno slam dunkuju u dock i onda postuju screenove na redditu i okolo i stvori se fama kao da je svaki unit takav, i kada 10 ljudi prijavi joycon sync problem, a u bg gde ocekujemo najgori skart od robe, od 100ak switcheva koliko je stiglo prvi dan, nijedan jedini problem, onda to govori dovoljno o 0.001 procentu defektnih unita, i za njih se zalepe naravno takvi kompleksasi kao ti, koji ce da ignorisu ocene svakog moguceg sajta, a pritom nesto nemaju ni da isprobaju pa da sami iznesu utiske. Ja se igram na oba pa sam zato merodavan da pricam i poredim dve potpuno razlicite igre : )

I da l je 900p, 1080p, 4k, meni je potpuno irelevantno za igru koju volim jer switch uzima onaj kome treba portabilna. Ja dosta vremena provedem u putu, i generalno switch koristim 95% vremena u rukama, na dock sam ga zakacio samo prvi dan, tako da igranje zelde u putu, meni, predstavlja mnogo veci uzitak od vece rezolucije na tv : )

Poslednja izmena:
Najbolje bi bilo kada bi se sve kritike i hvalospevi na račun Switch-a i njenih igara pisali u odgovarajućoj temi. Tema je definitivno otišla u pm.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

I mocice da se sheruje PS Plus [emoji6] Da li to znaci da ce biti moguce da postoje 2 nosioca???

Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

Poslednja izmena:
Al ce zato gosti moci da zezaju nosioce kad im se cefne :/
Sva sreca pa vec odavno sve uzimam sam.

Sve delim sa ljudima od poverenja, tako da nemam dotičnih problema. Laganeze :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ma kako da gost zeza non stop, ako zezne jednom nema vise igru. To tako ide, doda se novo pravilo share-a i cao, kao i do sada.

Ovo je vrlo pozitivno za share, konacno nesto lepo za nas. Nema vise kradje nosioca, finally.

Ja sam veoma specijalan slucaj, ja bi da sve igre koje imam imam uvek instalirane na konzoli zato se jako radujem podrsci za eksterni usb hdd posto sam vec popunio ovih 1tb na prou xD A 16 naloga imam vec odavno, kada sam dosao do tog limita sve sam poceo da uzimam na mom glavnom nalogu, jeste skuplje al jedino tako mogu da imam sve dostupno :D

Ps
Znam da sam ludak, pogotovo sto ps4 jedva igram a svaki mesec kupim neku novu igru :)

Ja sam veoma specijalan slucaj, ja bi da sve igre koje imam imam uvek instalirane na konzoli zato se jako radujem podrsci za eksterni usb hdd posto sam vec popunio ovih 1tb na prou xD A 16 naloga imam vec odavno, kada sam dosao do tog limita sve sam poceo da uzimam na mom glavnom nalogu, jeste skuplje al jedino tako mogu da imam sve dostupno :D

Ps
Znam da sam ludak, pogotovo sto ps4 jedva igram a svaki mesec kupim neku novu igru :)
Bukvalno +1, samo sto ja imam 500gb obican ps4

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno