Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To mi je stiglo na mail vezan za US nalog. Slično je i sa Steam-om, kreće od 1. Aprila. Samo mi nije jasno kako ovo funkcioniše ako mi ne možemo plaćati karticama na US Store-u ;)
Da neće početi i Amazon US transakcije teretiti sa PDV-om od 20% ...

U kojoj si državi prijavljen? U Americi se porez razlikuje od države do države, a negde je čak i oslobođen plaćanja. Mada sada kad je Tramp zajahao uvešće im na sve.

Za oporezivanje ne mora plaćanje kreditnom karticom, pa će se tako porez obračunati i na kupovinu preko wallet-a. Jedina "dobra" stvar ovoga je što će se možda uvesti niža vrednost od 10$ za minimalnu uplatu. Bilo bi stvarno previše da mora 2x10$ za kupovinu igre koja sa porezom izađe npr. 10.46$.

Ovaj nalog konkretno je Texas, znači Tramponja uvodi porez Teksasu ili ...?
Ima oni redneci da ga ubiju odmah :D

giphy.gif

:D

Mislim da tamo za dosta online servisa već postoji porez, a sada će se njima priključiti i PSN.

Da li ce porez da vazi za sve us drzave ili ce da pretekne neka gde se ne placa porez?

Za sada se ne pominju sve, mada ne bi me čudilo da uvedu tamo gde ga nema.

Na temu poreza, članak u kom su navedene novo-oporezovane države US - http://www.playstationlifestyle.net...tore-sales-tax-in-more-states-on-april-1-2017

I ovaj link iz članka - http://1lz3sq2g71xv1ij3mj13d04u.wpe...ploads/2016/05/Digital-Product-Taxability.png - govori orijentaciono o porezu u pojedinim državama.
Ja sam iz "bele" države, sa obzirom da sam se igrom slučaja prijavio na New Hampshire. Za sad me izgleda neće pogoditi ova odluka.
Samo da ne počnu da kopaju dublje, inače ode debelo ulaganje ...

Nego, od vas starijih PS igrača, je li bilo slučajeva da nekom ban udare jer je prijavljen na US account, a nije iz US?
Ne znam kako gledaju na to, kao neku sivu zonu, skroz ilegalno ili nešto treće ... Kopao sam i sam, vidim da i sam Yoshida ima kako kaže 3 naloga na PS store-ovima ...

Ma kakvi, sve opusteno

Poceo sam igrati na guest nalogu, nakon cega sam presao na primary (tj. svoj nalog) i sad nemam save od guest naloga. Da li je ikako moguce sa non primary prebaciti na primary account saveove?

Ja mislim da nije moguce, da taj save koji imas samo se odnosi na taj nalog...

Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

Upravo tako. Progres i trofeji su vezani za nalog na kom je igra.

Damn. Idemo ponovo Horizon :))

100 sati kasnije - vredi kupiti konzolu zbog Nioh.
Igra je odlicna, a tek bi trebalo da krenem newgame+.

Dobar, dobar, Nioh. Al' igra mi se Ninja Gaiden čist, dvojka na x360 mi je baš legla u to vreme, ove starije nisam igrao, čini mi se da je Sigma na ps3 bila dobra. NG3 nisam puno igrao, al' je pokupio bezveze ocene.

Stvarno je bolesno kako Horizon izgleda.

Mislim da nema tehnički bolje igre trenutno ni na jednoj platformi, a open world je, što je još bolesnije.

Možda nešto native 4k na pc-u može nekog više da impresionira, ali ja nisam video bolje kad se sagleda ceo paket.

Ovaj nivo ne postoji u najužim linearnim igrama, a ne open world.

Imam pro, ali nemam još 4k tv, mogu samo da zamislim kako tek tu deluje.

Još radi ultra stabilno.

Sve mi je draže što je Kojima uzeo baš ovaj engine, a imaće full podršku pored toga.

Manijaci su ovi iz Guerrilla games-a...

Ovaj momak npr :D

Jan-Bart van Beek

9a5d81e70ed1dabc687b9804efe6bf81.jpg

Poslednja izmena:
Ja do skoro nisam obraćao pažnju na to ko pravi igru, tek par dana pre izlaska video da su to likovi koji su radili Killzone, a jedini Killzone koji sam igrao je ovaj najnoviji i nekako mi sve to mlako i dosadno bilo, pa sam se zabrinuo. Srećom, false alarm, igra sabija :d

Stvarno je bolesno kako Horizon izgleda.

Mislim da nema tehnički bolje igre trenutno ni na jednoj platformi, a open world je, što je još bolesnije.

Oduševljavanje sa nečim što je open world svet video još davne 2015-te. Uvek je dobro videti dozu realnosti na ovom podforumu :d

Ovo je poređenje recimo sa TW3, sa modovanim TW3 možeš dobiti i bolje teksture i daleko realnije osvetljenje. Da ne pričam koji rpg je bolji kao rpg :)

Poslednja izmena:
Triggered.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Treba nekad biti i realan. U ostalom dovoljno je prelistati i one recenzente koji su se osmelili da porede dva naslova, tj. da ne prećute TW3 tokom opisa. I komentar se pre svega odnosio na fanbojeve koji recimo pre dve godine nisu napisali ni jedan komentar u vezi TW3, jer nije "ekskluziva", a sada se oduševljavaju sa Horizon. :)

Svaki od ovih citata je iz različitih recenzija:
The main quest tires a little towards the end, and the writing never hits the same highs as The Witcher 3

The sad fact for Horizon, and every other open-world game like it, is that we now live in a post-Witcher 3 world. CD Projekt Red has raised the bar for this genre in nearly every conceivable way, and it is absolutely not enough to simply be another open-world game. The sidequests have to be interesting, the writing has to be engaging, the characters have to be memorable – just putting a good premise and great graphics on top of boilerplate content isn’t enough. At least, it’s not enough for this reviewer.

In terms of storytelling, quest design and characterization it almost reaches The Witcher 3.

As the game wears onwards, it becomes quite clear that it’s big and open for the sake of it - but that openness does very little to enhance the world. It’s as if the developers were inspired by The Witcher 3’s world and quest design without really understanding that The Witcher 3 worked because everything was built into the world in an organic, believable fashion; here, the quests are there because they’re arbitrarily expected to be there.

...to follow tracks in a manner ‘borrowed’ from The Witcher 3. But in truth, there’s no real freedom here to play any role other than that proscribed by the game’s writers.

After the early goings, the story, as in plenty of open-world games, winds up somewhat “optional,” driven by your desire to uncover taped logs and other similar tools, so this isn’t the same cohesive package as, say, The Witcher 3.

Btw, neostrašćeni gaming svet se danas bavi zeldom, a ne sa horizon, koja možda nema vizualije ovih igara, ali ima kompletno pakovanje. ;)

Poslednja izmena:
Zašto porediti? Divne igre obe sigurno u moru šta danas izlazi, w3 je remek delo to stoji. Horizon koncept i ideja priroda + masine mi se toliko dopada, obožavam rpg open world igre i svaka cast kako ovo čudo dobro izgleda, ne samo grafika već i sa strane samog dizajna...što se mene tiče uskoro pazarim ps4 pro baš zbog Horizon :D Kupila me je totalno..A mene npr za zeldu boli ona stvar :D

@rAMA Nisi svestan koliko mi puca k**** za Zeldu :D

Treba nekad biti i realan. U ostalom dovoljno je prelistati i one recenzente koji su se osmelili da porede dva naslova, tj. da ne prećute TW3 tokom opisa. I komentar se pre svega odnosio na fanbojeve koji recimo pre dve godine nisu napisali ni jedan komentar u vezi TW3, jer nije "ekskluziva", a sada se oduševljavaju sa Horizon. :)

Btw, neostrašćeni gaming svet se danas bavi zeldom, a ne sa horizon, koja možda nema vizualije ovih igara, ali ima kompletno pakovanje. ;)

Теби је баш досадно у животу.

Jesam ja jedini kome se ovi roboti jednostavno ne uklapaju ovdje, totalno mi je nespojivo? Imam 4K i PS4 Pro i koliko god gameplay klipova odgledao, ne mogu se natjerati da dam pare.

Sent From My Galaxy S7

Nerd alert, ne može da pusti ljude da uživaju u igricama, nego lepi citate nebitnih ljudi.

@bitrate

Nisi, posto i mene taj koncept jos ukombinovan sa ovim modernim dizajnom da sve mora da bude open world uopste ne privlaci. Koliko se secam oni su na ovu ideju dosli tako sto nisu znali sta ce posle KZ i trazili su od clanova svog tima da daju svoje neke originalne ideje i ova je izgleda bila jedna od njih. Nekome u menadzmentu iznad je izgleda savrseno pogodila sve te checkboxove a i pritom je bila taman toliko originalna da odstupi od trenutne ponude i konkurencije na svoj nacin.

Iskreno, probacu igru ali na nekom snizenju kad bude bila cisto zbog vizuelnih karakteristika koje btw razbijaju one ramine pokusaje da W3 uopste gurne u isti tabor pa koliko god bile modovane kad je sam engine i PBR pipe daleko bolje uz cini mi se po ovim klipovima odlican i konzistentan art dizajn.

A da, kad smo vec ovde, a mozda je i tema za generalno stanje industrije igara ali vec neko duze vreme me vise privlace developeri i projekti koji zaista imaju malo hrabrosti da kazu ne modernom trpanju svega i svacega pre svega open worlda i kojekakvih rpg stvari u svakakve frasize i koji i dalje mogu da prave linearne i fokusirane igre na pricu i gameplay a ne besomucni grind i totalno nabacane i ponavljajuce misije, kao i bled celokupan svet. Poslednje sto probah je GR:W i savrseno se uklopilo u ovaj trend da me je apsolutno odbilo od bilo kakve dalje igre i pomisljanju da kupujem, pa makar i za coop zezanciju.

Sa ovim recenim Outlast 2 je najavljen za 25. april, super linearni i po demou atmosferom napucan naslov, bolje i to za 5-6 sati prave zabave nego 50 sati collectathlon-a, naravno licno misljenje i stav. :)

Zelda je tower conquest igra ali nema veze jer je nije pravio Ubisoft vec Nintendo :)

Sony ima interesantne fanboje ali prosecan americki Nintendo fanboj izgleda ovako:
comic-book-guy-internet-king.jpg

Sto se Witcher 3 vs Horizon grafike, aj ti malo bolje pogledaj to, pogotovo kvalitet volumetricnih oblaka i nacin na koji je uradjena priroda u igri ;)

Nema poente grafički porediti igru koja je pravljena pretežno za PS4 i Pro hardver s' modovanom PC verzijom W3 igre. Koliko % PC igrača je ikada pokrenulo i igralo/prešlo tako W3?

Zelda je tower conquest igra ali nema veze jer je nije pravio Ubisoft vec Nintendo :)

Sony ima interesantne fanboje ali prosecan americki Nintendo fanboj izgleda ovako:
comic-book-guy-internet-king.jpg

Sto se Witcher 3 vs Horizon grafike, aj ti malo bolje pogledaj to, pogotovo kvalitet volumetricnih oblaka i nacin na koji je uradjena priroda u igri ;)
Postoji mod koji dodaje volumetrične oblake u TW3. :)

Nije poenta u tome, već u tome što smo imali igru pre dve godine koja na max podešavanjima izgleda slično, koja nudi više i o kojoj ni jedan fanboj iz ove teme nije napisao ni reč, a verovatno je nije ni upalio. Na njih sam ciljao :)

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno