Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zamisli kako bi se tek odusevio da imam pravi hdr tv 😉

Ma pazi, i tvoj i LG 55UH850 od @marko_ns su fenomenalni televizori, koliko vidim čak je sa novim FW update-om input lag na nekih 23.6ms u Game Modu, samo je šteta što ih LG lažno reklamira. Izabrali su DolbyVision koji čak ide stepenicu iznad HDR10 sa 12-bit panel zahtevom, a koriste native 8-bit. Mislim da 12-bit paneli još ni ne postoje zapravo.

Ja sam izgleda jedini kome Uncharted i nije nešto posebno. Naročito mislim na napucavanje ono gumeno, ostatak igre je odličan, ali kad krene akcija, muka mi. Na silu sam igrao sve delove, četvrti još nisam prešao.

Još ako ih igraš (prva tri) u remaster izdanju mogu ti reći da je to još i odlično, PS3 verzije su bile katastrofa kad je napucavanje u pitanju. Umesto ciljanja, samo cepaj po R1 i miran si. Priča i dijalozi su ono što te tera da ostaneš uz igru.

Poslednja izmena:
Ja sam izgleda jedini kome Uncharted i nije nešto posebno. Naročito mislim na napucavanje ono gumeno, ostatak igre je odličan, ali kad krene akcija, muka mi. Na silu sam igrao sve delove, četvrti još nisam prešao.

Nisi jedini. Sto se mene tice, U2 je odlican, U1 bio prilicno dobar za to vreme, U3 krsh, a U4 ... lep.
The Last of Us mi je bolji od svih Uncharteda.

Iskreno sad za sad bolje mi i ne treba. Ne treba oci navikavati odmah na najbolje 🙂 Sto se tice igrica ja poceo uncharted iz pocetka. Obrnuh prva 2 dela pa polako da zavrsim ovaj serijal.
I posle toliko vremena igrica na momente ostavlja bez daha.

Evo malo Horizon Zero Dawn shotova koje sam pravio dok sam radio review igre

unUYPMe.jpg

9Br2bJl.jpg

zCLe8mp.jpg

ZWMDA8G.jpg

auHSZ8X.jpg

Ako ikoga interesuje evo review i video formi i u njemu cete naci vecinu scena iz kojih su uhvaceni ovi screenshotovi. Inace - igralo se na PS4 Pro ali u fullhd rezoluciji (igram na elgato capture kartici i monitoru pa je onda max rezolucija fullhd i nema hdr).

Dao sam joj 8.7 i stvarno je dobra igra, mada su mogli malo bolje RPG deo da odrade; ali borba protiv mehanickih zivotinja - vrh.

http://www.gosunoob.com/horizon-zero-dawn/horizon-zero-dawn-review/

Nisam znao da smanjen input lag na ovom mom modelu. Znam da su ga u nekim review napljuvali nikad gore zbog velikog input laga i loše konfigurisanih boja. Ja sam to odavno podesio sam, ali već sigurno godinu dana postoje dva expert moda za sliku koji su odlični ovako na oko, ne razumem se nešto u detalje jer me nikad nije interesovalo da poručim oko toga. Znam da mi nije smetao input lag kad sam uzeo PS4 jer je Bloodborne frame pacing nightmare. Još sam GTA 5 prešao i to je to. Znam da kad sam kupovao TV ovaj bio jedan od najeftinijih 4k modela. Mislim da na jednom od HDMi konektora stoji 10,12 bit. Pogledaću baš kasnije.

Planiram da pazarim ps4. Jedina dilema je da li ps4 ili ps4 pro? Ako je u pitanju nesto stariji tv TOSHIBA 40L3433DG koji naravno ne podrzava 4k.

Gledao sam nesto na netu, ovaj Samsung TV, UHD, lepo upscale-uje kablovsku i sportske kanale, sad nisam siguran da li su HD kanali svi tamo u Americi ili ima kao kod nas, ali ne videh u uglu logoa televizije da stoji HD.. Da li neko poseduje ovaj tv, i kakvi su nasi kanali po pitanju kvaliteta, kako HD, tako i ovi normalni i po pitanju gledanja filmova, SPARKS varijanta ako me razumete..? Za igrice ne bih da ispitujem jer vidim da je odlican, tako da tu nema greske. 🙂

Hvala.

Planiram da pazarim ps4. Jedina dilema je da li ps4 ili ps4 pro? Ako je u pitanju nesto stariji tv TOSHIBA 40L3433DG koji naravno ne podrzava 4k.

Ako planiras da se igras malo vise, predlazem Pro model jer mu cena nije puno veca. Dolazi sa duplo vecim hardom od slima i ima hardver koji pegla retke igre koje su sub-1080p na obicnoj PS4 konzoli [npr Nier Autmata je 1080p60 na Prou a 900p60 na obicnoj konzoli].

Ali i ako odaberes PS4 Slim, neces pogresiti [pogotovo ako hoces da igras Horizon, radi odlicno].

Ako planiras da se igras malo vise, predlazem Pro model jer mu cena nije puno veca. Dolazi sa duplo vecim hardom od slima i ima hardver koji pegla retke igre koje su sub-1080p na obicnoj PS4 konzoli [npr Nier Autmata je 1080p60 na Prou a 900p60 na obicnoj konzoli].

Ali i ako odaberes PS4 Slim, neces pogresiti [pogotovo ako hoces da igras Horizon, radi odlicno].

Da cena nije mnogo veca ali pitanje je da li bih na tom TV koji sam gore naveo uopste bilo vidljive razlike u gamingu?

Ponuda sa spacenet: "
Battlefield™ 1 
EA SPORTS™ FIFA 17 Standard Edition 
NBA 2K17 
Madden NFL 17 
Rocket League® 
Call of Duty®: Black Ops III - 4000 RSD "
Deluje primamljivo, ali gledam aktivaciju, bas mutno izgleda.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Kradeni nalozi, bataljuj. Rečeno već deset puta u ovoj temi...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da cena nije mnogo veca ali pitanje je da li bih na tom TV koji sam gore naveo uopste bilo vidljive razlike u gamingu?
Naravno da bi video, igre koje nisu dobile patch, preko boost opcije, imaju fluidniji fps. A igre koje jesu dobile patch ili izgledaju bolje, ili imaju viši fps.

Kradeni nalozi, bataljuj. Rečeno već deset puta u ovoj temi...

Jel moze neko da pojasni kako to funkcionise. Vidim da daju taman toliko vremena da instaliras i posle oni menjaju sifru dok nalog ostaje aktiviran na konzoli. Meni nije jasno kako takvi nalozi prolaze kod sonija posto svaki ima cak i online. Ranije su bili takozvani fantomi ali oni nisu smeli da budu nakaceni na net posle instalacije.

Po mom misljenju i u tvom slucaju, bolje uzeti regularni PS4 i za razliku od 150evra pazariti tri najnovije AAA multiplayer igre ili 10 i vise AAA igara starijih od godinu dana na Playstation Store-u 😉

Jel moze neko da pojasni kako to funkcionise. Vidim da daju taman toliko vremena da instaliras i posle oni menjaju sifru dok nalog ostaje aktiviran na konzoli. Meni nije jasno kako takvi nalozi prolaze kod sonija posto svaki ima cak i online. Ranije su bili takozvani fantomi ali oni nisu smeli da budu nakaceni na net posle instalacije.
Ako ti zamjene mail moze te izbacit s tog acc koji si kupio a fantoma offline koristis....

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Jel moze neko da pojasni kako to funkcionise. Vidim da daju taman toliko vremena da instaliras i posle oni menjaju sifru dok nalog ostaje aktiviran na konzoli. Meni nije jasno kako takvi nalozi prolaze kod sonija posto svaki ima cak i online.

I mene ovo zanima.

- Sony DRM sistem provererava kredencijale i kada detektuje da je sifra promenjena trazi da se ponovo ulogujes na nalog, dok se ne ulogujes ne mozes da obnovis licence i pristup igri je zakljucan.
- Ne moze sledecem da proda nosioca, jer si ti vec aktivan kao primary u sistemu, a ako te deaktivira preko web PSN-a tretiras se kao klasican fantom i prva sledeca DRM provera zakljucava pristup igri sa konzole koje je deaktivirana.

Da postoji neki share exploit, nasi share posrednici bi ga odavno monetizovali.

Zato se ja cimam, postoji opcija da sony banuje konzolu(retko, ali se desava). Verovatnu cu polovne diskove, malo skuplje al' nema cimanja.

Zato se ja cimam, postoji opcija da sony banuje konzolu(retko, ali se desava). Verovatnu cu polovne diskove, malo skuplje al' nema cimanja.

Share je odlicna opcija, preko proverenih ljudi. Ja sam batalio i to jer imam gomilu igricq, premali hard. Sad sa update krece esencija

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Po mom misljenju i u tvom slucaju, bolje uzeti regularni PS4 i za razliku od 150evra pazariti tri najnovije AAA multiplayer igre ili 10 i vise AAA igara starijih od godinu dana na Playstation Store-u 😉

Ako mu ne smeta 22 fps-a u odnosu na stabilnih 30, onda je bolje...

Ako mu ne smeta 22 fps-a u odnosu na stabilnih 30, onda je bolje...

Ja sve igre igram u stabilnih 30 fps ili 60 fps, one koje to nemaju kao Just Cause 3, AC Unity i slicne poluproizvode ne kupujem. Sa takvim smecem nema pomoci ni sa Pro-om. Sve ozbiljne igre rade savrseno i na regularnom PS4, ne bi se inace regularni PS4 prodavao 13:1 u odnosu na Pro od njegovog izlaska.

Ja sve igre igram u stabilnih 30 fps ili 60 fps, one koje to nemaju kao Just Cause 3, AC Unity i slicne poluproizvode ne kupujem. Sa takvim smecem nema pomoci ni sa Pro-om. Sve ozbiljne igre rade savrseno i na regularnom PS4, ne bi se inace regularni PS4 prodavao 13:1 u odnosu na Pro od njegovog izlaska.
Plus sto ' Pro ' ne daje ' native 4K ', vec upscale-ovan. Merio sam godinama na PC fps, nema sanse da se zamaram sad i na konzoli 😀

zato sam i ja batalio PC i presao na Playstation, muka mi je bilo od podesavanja i brojanja FPS-a (iako sam uzeo Lenovo y900 za neke Igre). Na regularnom Ps4 svi dobri naslovi rade odlicno i nema nikakve bitnije razlike u 1080p odnosu na PC od 1500evra, a kamoli u odnosu na Pro od 400evra. Za sve koji uzivaju u brojanju FPS-a i gledanju u zumirane kablove i nazubljenost istih, mogu da razumem da Pro ima smisla. Ovo sve vazi za full HD, za 4K televizore Pro je obavezan izbor.

zato sam i ja batalio PC i presao na Playstation, muka mi je bilo od podesavanja i brojanja FPS-a (iako sam uzeo Lenovo y900 za neke Igre). Na regularnom Ps4 svi dobri naslovi rade odlicno i nema nikakve bitnije razlike u 1080p odnosu na PC od 1500evra, a kamoli u odnosu na Pro od 400evra. Za sve koji uzivaju u brojanju FPS-a i gledanju u zumirane kablove i nazubljenost istih, mogu da razumem da Pro ima smisla. Ovo sve vazi za full HD, za 4K televizore Pro je obavezan izbor.
To je tvoje misljenje.
Imam i PS3, PS4, i solidan PC i ubedljivo najbolje iskustvo je kad se igra na 60 FPS, podesavanja zavisno od masine.
Imam Xbox gamepad, zavalim se u fotelju i cepaj.
GTA 5 je smejurija na PS4 kako radi i izgleda u odnosu na PC verziju.
Ali presao sam ga na PS4 jer nije tad ni izasao na PC.
Ne treba ocekivati cuda za 300 evra. Ali danas se moze napraviti gaming PC za 400 evra, koji kida PS4.
Razumem i ljude koji ne znaju ili ne zele da drkaju na PC sa podesavanjima itd. Za mene je gaming na 20-25 FPS neprihvatljiv.

Nisam fanboy nijedne platforme, samo pricam realno kako stvari stoje.

Daj da vidim taj PC od 400€ što kida.

Slazem se. Ne mozes da poredis 1500e PC i PS4. Sada kad imamo novi Pentium i recimo RX 470, mozes da sklopis budzet PC koji ce da pruzi bolje gaming iskustvo nego PS4/Pro.

Za 1500e mozes da sklopis 2K masinu a mozda i 4K i to pravih, a ne fake. Sve je stvar izbora. Ja prvenstveno zelim da Pro omoguci 60 fpsa u svim igrama kako su hajpovali, ali kako vidim, nije mu bio dovoljan hardverski boost koji je dobio, nego mora i softverski, i sve to opet na 30 fpsa koji nije u svakoj igri stabilan. Bolje da su obicnoj verziji dali boost i da Pro nisu ni izbacivali i mlatili praznu slamu. Bolje da su sacekali PS5 sa nekim 4K zezanjem, em tv-i bi bili pristupacniji, mozda bi se pojavio i veci materijal za njega itd.

Daj da vidim taj PC od 400€ što kida.

Pentium G4560 - 60 evra
Ploca H110 - 50 evra
8GB DDR4 na 2133MHz - 60e
GTX 1050 4GB - 160 evra
Plus neki HDD i kuciste sa napajanjem.

Pa i nije nešto.

Brže nego klot PS4.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Pentium G4560 - 60 evra
Ploca H110 - 50 evra
8GB DDR4 na 2133MHz - 60e
GTX 1050 4GB - 160 evra
Plus neki HDD i kuciste sa napajanjem.

Ova kartica ne postoji, samo 1050Ti ima 4GB, 1050 je 2GB 😉.
I cena joj je trenutno 195-200€ čak i u oglasima, tu mislim na ove što su realno dostupne, što nisu stavljene kobajagi za click bait, pa da ti kaže "e sorry, tog modela nema nigde trenutno" 😉.
Ali da, ovako sklopljen PC sa Ti modelom jako lepo radi, samo kada je već Ti model 200€, dodaš lepo još 10€ i uzmeš RX 470.

Samo, pitam se kako će neko sa ovom mašinom poterati Horizon Zero Dawn 😉 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno