Šta je novo?

Xbox One

Dosla konzola. Mogu reci da je bas lepo odradjena. Sto ne mogu reci za game pad. Previse ostrih ivica. Kad se predje preko sastava ima bas riseva. Kao da je lose uklopljen. Evo ide update pa krecem sa testiranjem. Jedno pitanje oko EA koda. Ja to ne dobih uz konzolu. Samo xbox live.

Isto. Samo live. Doduše, kupio sam koji dan pre NG, kad su verovatno bili oni holiday bundle-ovi koji su bili dosta jeftini, pa su verovatno i izbacili ea access. Doduše, nije skupo, pa ću verovatno uzeti kad se izigram ostalih stvari, a i uzmem drugi joy.

Sta mislite, da li će kod nas malo pasti cena za joypadove uskoro?

Sent from mTalk

A ove trenutno free igre na EA jel se menjaju ili se dopunjavaju naslovi?

Dopunjavaju se naslovi redovno, u decembru je ubacen star wars, tamo u martu ubacuju svoje sportske fransize i tako svake godine, bice jos ponesto

Sent from my ASUS_Z00UD using Tapatalk

5. i da povrdite moj odgovor kolegi iznad, mislim da može Games with Gold bez kartice na nalogu? ja sam juče jednu krenuo da skidam, nije bilo problema...
Znači da mogu bez kartice da uzimam igre koje su besplatne?

Msm da nijedan bundle ne dobija ea access. Samo live.

A nisam siguran da moze games with gold bez kartice, jer iako su besplatne mora da se klikne buy kao kupovina samo je cena 0.

Imam jedno pitanje...

Uzeh danas preko cdkeys.com "Halo: The Master Chief Collection Xbox One - Digital Code" za 8 evra... Nemam X1, ali kako je krenulo sa ovim X1 S, uzeću kad tad, a i igra je jeftina.

No, probao sam da preko xbox.com da ga iskoristim i ne ide. Odmah na main pageu je link games i u padajućem meniju Redeem Codes...
Probam preko X1 aplikacije u sklopu Win 10, sa leve strane odem na Store pa opet na Reedem Code i neće.

U oba slučaja izbacuje sledeće: Check the instructions that came with your code. You might need to redeem it on a different web, i ispod izbacuje zamagljeno, page.TokenNotSupported
oyttoHJbfvOzs90owJ2M2G.4 ...

Zna li neko šta treba da uradim? Bilo kakve ideje? Je li kod nevažeći ili šta se dešava???

Fala unapred!

A nisam siguran da moze games with gold bez kartice, jer iako su besplatne mora da se klikne buy kao kupovina samo je cena 0.

Probao sam, pošto sam nabavio Xbox Live Gold danas, i bez problema je skinuo Killer instinct.

Imam jedno pitanje...

Uzeh danas preko cdkeys.com "Halo: The Master Chief Collection Xbox One - Digital Code" za 8 evra... Nemam X1, ali kako je krenulo sa ovim X1 S, uzeću kad tad, a i igra je jeftina.

No, probao sam da preko xbox.com da ga iskoristim i ne ide. Odmah na main pageu je link games i u padajućem meniju Redeem Codes...
Probam preko X1 aplikacije u sklopu Win 10, sa leve strane odem na Store pa opet na Reedem Code i neće.

U oba slučaja izbacuje sledeće: Check the instructions that came with your code. You might need to redeem it on a different web, i ispod izbacuje zamagljeno, page.TokenNotSupported
oyttoHJbfvOzs90owJ2M2G.4 ...

Zna li neko šta treba da uradim? Bilo kakve ideje? Je li kod nevažeći ili šta se dešava???

Fala unapred!
Da nisi kupio kod za određenu regiju?

Sent from my Le X821 using Tapatalk

Pa koliko ja znam, a i tamo piše, igre za Xbox su Global...

Pomagajte. :) Da reklamiram?

Ja i oba moja kuma smo u decembru kupili xbox one s sa fifom. Njih dvojca od 500 gb a ja od 1Tb i svi smo dobili i 14d golda i 1mesec EA Accessa. Mislim da svi bundlovi sa fifom dobijaju 1 mesec ea accessa. Ima na YT unpacking ovih bundlova pa se i tamo vidi.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Pa koliko ja znam, a i tamo piše, igre za Xbox su Global...

Pomagajte. :) Da reklamiram?
Mora na boxu da se aktivira, ako znas nekog sa boxom, samo udji na tvoj nalog preko boxa i aktiviraj... Bar msm da je tako, meni se bez problema redeem ista igra samo kupljena na g2a...

Sent from my ASUS_Z00UD using Tapatalk

Da li igrice koje su kupljene na jednom nalogu i instalirane mogu da se igraju sa drugog naloga.

Moze pojasnjenje kako i sta da uradim
I ako moze da mi neko kaze da li moze da se poveze thrustmaster 500rs na ovo cudo.

Poslednja izmena:
Aktiviraš konzolu nalogom na kom je igra. Odeš u Settings > My Xbox > My Home Xbox i odabereš “Make this my Home Xbox”.

Recimo hocu da prodam konzolu koja je vezana za moj nalog i ima 3 igrice koje sam platio. Jel moze dr vlasnik sa svog naloga da igra te igrice ili mora i moj nalog da bude vezan. Ako mora jel moze da bude sekundarni tj da niko ne moze osim mene da pristupi nalogu. Posto imam jos tu dosta toga povezanog za isti.

Nalog možeš i da obrišeš igrice će ostati dok ih ne obrišeš sa konzole

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

A hoce li traziti neku potvrdu prilikom pokretanja? I da li ce moci online?

Ja imam jednu takvu igru i sve mi radi bez problema radi i online

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Jel probao neko ovo sa SBB-om na xbox-u?

nisam, ali koristim pass through i upravljanje xboxom. dzojpedom menjam kanale :)

Xbox One Gamesharing
http://www.ubergizmo.com/how-to/gameshare-xbox-one/

Samo mi nije jasna jedna stvar, prilikom prvog uključivanja konzole jel unosim svoj nalog, stavljam da je Home console, pa onda unosim tuđi nalog sa igrama i za njegov nalog stavljam da je Home console? Ako uklonim njegov nalog, mogućnost instalacije igara ostaje? Ako ostavim nalog, jel će se lista dostupnih igara automatski ažurirati kako ih vlasnik drugog naloga bude kupovao? Izvinjavam se ako je malo besmisleno pitanje, nisam imao susret sa konzolama još od PS2. #PCMasterRace :) A razmatram kupovinu Xbox One S, pa se informišem.

Edit: I još nešto povodom Live Gold, da li igre koje su aktuelne tog meseca ostaju zauvek na nalogu i mogu se instalirati čak i ako je Gold istekao? Na internetu ima 14-dnevnih trial kodova, jel se oni mogu koristiti često (jednom u par meseci) ili samo jednom po nalogu? Na primer, sačekam sredinu meseca da bi sve Live Gold igre za taj mesec bile objavljene i, ako mi se dopadaju, kupim Live Gold 14-day trial i preuzmem igre. Da li je to moguće?

Poslednja izmena:
Kada smo kod gamesheringa , jel ima neko zainteresovan za gameshering, recimo da ima neke dobre igre (Battlefield 1, Forza Horizon, Watch Dogs 2).Ja trenutno imam samo Gta 5, Fifa 17,Gold.

Xbox One Gamesharing
http://www.ubergizmo.com/how-to/gameshare-xbox-one/

Samo mi nije jasna jedna stvar, prilikom prvog uključivanja konzole jel unosim svoj nalog, stavljam da je Home console, pa onda unosim tuđi nalog sa igrama i za njegov nalog stavljam da je Home console? Ako uklonim njegov nalog, mogućnost instalacije igara ostaje? Ako ostavim nalog, jel će se lista dostupnih igara automatski ažurirati kako ih vlasnik drugog naloga bude kupovao? Izvinjavam se ako je malo besmisleno pitanje, nisam imao susret sa konzolama još od PS2. #PCMasterRace :) A razmatram kupovinu Xbox One S, pa se informišem.

Edit: I još nešto povodom Live Gold, da li igre koje su aktuelne tog meseca ostaju zauvek na nalogu i mogu se instalirati čak i ako je Gold istekao? Na internetu ima 14-dnevnih trial kodova, jel se oni mogu koristiti često (jednom u par meseci) ili samo jednom po nalogu? Na primer, sačekam sredinu meseca da bi sve Live Gold igre za taj mesec bile objavljene i, ako mi se dopadaju, kupim Live Gold 14-day trial i preuzmem igre. Da li je to moguće?

Nisam probao, ali mislim da ne treba da konfigurises svoj nalog na svojoj konzoli kao "Home", zato sto samo jedan nalog moze biti "Home" i samo na jednoj konzoli. Nalog koji je podesen kao "Home" ne mora da bude uopste logovan na konzoli (offline license). Automatski se azurira lista dostupnih igara, i nakon sto podesis "Home", uradis Sign Out, i onda se logujes sa bilo koji drugim nalogom (tvojim nalogom). Da bi igrao igre sa trenutno logovanog naloga koji nije "Home" mora biti dostupan internet uvek.

new-xbox-one-s-controllers.png

Ocean-Shadow.png

Novi Ocean Shadow i Winter Forces modeli, dostupni za preorder od 02. februara, dok će se u radnjama pojaviti 07.02. po ceni od 70$. OS izgleda sjajno.

Nisam probao, ali mislim da ne treba da konfigurises svoj nalog na svojoj konzoli kao "Home", zato sto samo jedan nalog moze biti "Home" i samo na jednoj konzoli. Nalog koji je podesen kao "Home" ne mora da bude uopste logovan na konzoli (offline license). Automatski se azurira lista dostupnih igara, i nakon sto podesis "Home", uradis Sign Out, i onda se logujes sa bilo koji drugim nalogom (tvojim nalogom). Da bi igrao igre sa trenutno logovanog naloga koji nije "Home" mora biti dostupan internet uvek.
Hvala na odgovoru.

Što se tiče mojih ostalih pitanja, možda će još nekog interesovati: Samo jednom je moguće aktivirati Trial za Gold na jednom nalogu i to samo ako ranije već nije bio Gold.
Na Xbox One princip Games With Gold se značajno promenio - igre su dostupne i igrive samo ako je aktivan Gold. Kada pretplata na Gold istekne, igre su nedostupne. Ponovnom uplatom Gold, sve igre koje su na taj način uzete ponovo su dostupne. To mi je solidan deal breaker.

Vrh Dno