Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dozvoljeni minus je po meni najnepovoljniji kreditni proizvod, te ne smatram to negativnom stranom Telenor banke. Međutim, biće i njega.

+1. A i to sto nema cekova je plus. Vise cekam one koji pisu cekove, nego kada treba da sitne novac kasirke na drugoj kasi :)

Ako kreneš jedan mesec sa progresivom, onda ne plaćaš master karticu i uštedeo si 500. Takođe, platiš sve račune bez provizije dok si na progresivu, i tu uštediš još x dinara. U međuvremenu podesiš sve što može za sledeći mesec da se plaća na klik, i podneseš zahtev za prelazak na starter. Plaćaš samo održavanje 300 za taj prvi mesec koji si na progresivu.

^ Upravo tako! Svaki novi korisnik trebalo bi ovako da krene za max uštedu i upoznavanje sa sistemom. [emoji5]

Off topic (Izvinjavam se)
@alfaunits Alfa, kako beše sad:
Podigao sam, Visa Inspire karticom, nešto keša u Mađarskoj, u banci iz Intesa grupe. Sad je najbolje da prebacim eur sa deviznog na hit tekući EUR, i to će banka i zadužiti?
Hvala!

Da.

Ali ako si VEC podigao, moze biti vec kasno, bice koristice dinare. Imali su neki bug za takve slucajeve kada je poceo Inspire, valjda su sredili do sada :)
Javi!

Prvo sam podigao, pa uplatio eur, jedno 2 sata kasnije. Javiću kad proknjiže

Sve vreme je RSD iznos stajao u nedospelim obavezama, ali su konačno ipak zadužili EUR partiju HIT računa. Dakle, moguće je pokriti naknadno!
Za 15.000 HUF skinuli 48.58 EUR. Fer.

Meni se juce prvi put desilo kod placanja da me pitaju dali zelim da mi bude naplaceno u dinarima ili u lokalnoj valuti. (Telenor Master Kreditna)
Nije neka para bila, nerazmisljajuci rekao u dinarima.
Ispalo da mi je konverziju radila njihova banka.
IMG_20160918_103031.jpg

Sve vreme je RSD iznos stajao u nedospelim obavezama, ali su konačno ipak zadužili EUR partiju HIT računa. Dakle, moguće je pokriti naknadno!
Za 15.000 HUF skinuli 48.58 EUR. Fer.
To je verovatno taman po MC kursu, posto ne znam koji datum koriste, ne mogu da proverim, ali kurs izgleda odlican.

Naravno, negde preko je i provizija, da li je vec naplacena ili se na kraju meseca naplacuje?

Meni se juce prvi put desilo kod placanja da me pitaju dali zelim da mi bude naplaceno u dinarima ili u lokalnoj valuti. (Telenor Master Kreditna)
Nije neka para bila, nerazmisljajuci rekao u dinarima.
Ispalo da mi je konverziju radila njihova banka.
Pogledajte prilog 210036

Pa da, ako biras da se u dinarima naplati, siguran kurs, banka, koja je izdala POS terminal, radi konverziju po svom kursu. Mada ima gorih primera, ti si dobro prosao sa samo 3.5% :) (toliko je 2.42 naspram ~2.51 koliko je trenutni kurs RSDHUF)

@alfaunits Nena provizije, dignuto u banci iz Intesa grupe.
Ipak je Visa kurs, jer je Inspire u pitanju :)
Ja pravim off topic u TB temi, sori!

A, da, my bad ovde!

+1. A i to sto nema cekova je plus. Vise cekam one koji pisu cekove, nego kada treba da sitne novac kasirke na drugoj kasi :)

mlad si pa nerazmiljas o tudjim potrebama, mukama. imas dosta ljudi i sve ih je vise i vise, koji samo sa cekovima mogu sebi da priuste neku kupovinu. cekove smo oduvek zvali majka siromasnih. hvala Bogu ako vam netrebaju !

Naprotiv, bilo je i takvog vremena. Ali mi cek nije padao na pamet, niti kreditnu da koristim tada. Ako mora za jelo - OK, to mora. Za bilo sta drugo - nikako.
Ali da ne ulazimo u Ana forum diskusiju :)

Ako kreneš jedan mesec sa progresivom, onda ne plaćaš master karticu i uštedeo si 500. Takođe, platiš sve račune bez provizije dok si na progresivu, i tu uštediš još x dinara. U međuvremenu podesiš sve što može za sledeći mesec da se plaća na klik, i podneseš zahtev za prelazak na starter. Plaćaš samo održavanje 300 za taj prvi mesec koji si na progresivu.

^ Upravo tako! Svaki novi korisnik trebalo bi ovako da krene za max uštedu i upoznavanje sa sistemom. [emoji5]
Hvala obojici, ovo mi pre svega znači zbog te Master kartice, odnosno treba mi što jeftinije rešenje za debitnu karticu sa eur partijom za plaćanja u inostranstvu. Trenutno tu uslugu plaćam 2000 rsd godišnje, iako trošim svoje pare, jes da je Visa bolje, ipak će i Master završiti posao.
E, sad što se tog plaćanja na klik tiče, to moram još da pogledam, ali u svakom slučaju ću ostati sa većinom plate na svojoj sadašnjoj banci, a manji deo ću prebaciti u TB.

Ako ko ima vremena, može li objašnjenje u par rečenica za to plaćanje na klik...
Pretpostavljam da je u pitanju neka vrsta predefinisanih/automatskih naloga , koji kad se definišu, se kasnije aktiviraju na klik, i ne ulaze u tih 5 besplatnih transakcija dozvoljenih u starter računu?

SM-A9000

Da, predefinisani nalozi su u pitanju. Za sada se može platiti Telenor, EPS (ne za sve gradove), i ako se dobro sećam Infostan. Računi na klik pristižu svakog meseca i mogu se platiti jednim klikom i nema provizije na starter paketu. Ovo za 5 transakcija bez provizije na starteru, to si nešto pomešao, to ne postoji. Verovatno si mislio na 5 podizanja keša mesečno bez provizije na bankomatima drugih banaka, ali to je progresiv.

Da, predefinisani nalozi su u pitanju. Za sada se može platiti Telenor, EPS (ne za sve gradove), i ako se dobro sećam Infostan. Računi na klik pristižu svakog meseca i mogu se platiti jednim klikom i nema provizije na starter paketu. Ovo za 5 transakcija bez provizije na starteru, to si nešto pomešao, to ne postoji. Verovatno si mislio na 5 podizanja keša mesečno bez provizije na bankomatima drugih banaka, ali to je progresiv.
Aha..verovatno sam to pomešao, znači sa starterom nemam nijedan ebank prenos besplatan (van TB), već sve ide po 25rsd...
I, još jedno pitanje, ovde rekoste da otvorim prvo progresiv da bih dobio Master dobitnu za dz. Pretpostavljam da se tih prvih mesec dana plaća 300rsd održavanje progresiva, dakle stvarna ušteda je 500-300=200rsd, i kada tražim da se prebacim na starter, odmah po dobijanju master kartice?

SM-A9000

^ Kad ti stigne kartica, sam odes na Katalog poizvoda opciju, i pre nego što dođe 1. narednog meseca sam promenis paket. Nemas nikoga da zoves. Sve jasno s ekrana. [emoji5]

Gledaj da pocetkom meseca otvoris racun, da bi kartica stigla tokom tog meseca, mozda se desi da ako je trazim krajem meseca ne zaduzi se racun tog meseca! Pa dva meseca platis Progresiv.

^ Kad ti stigne kartica, sam odes na Katalog poizvoda opciju, i pre nego što dođe 1. narednog meseca sam promenis paket. Nemas nikoga da zoves. Sve jasno s ekrana. [emoji5]

Gledaj da pocetkom meseca otvoris racun, da bi kartica stigla tokom tog meseca, mozda se desi da ako je trazim krajem meseca ne zaduzi se racun tog meseca! Pa dva meseca platis Progresiv.

Sad sam išao do Telenor poslovnice, kažu mi da su zabranili takvu politiku, i da ako se prebacis sa progresiva na starter u toku prvog meseca, stiže ti i 500rsd za karticu i 300rsd održavanje. Inače, da ne bi dobio naknadu za karticu, minimalno trajanje progresiva je 3 meseca...

Da li je neko skorije otvarao račun na ovaj način da potvrdi ovo?

SM-A9000

odnosno treba mi što jeftinije rešenje za debitnu karticu sa eur partijom za plaćanja u inostranstvu. Trenutno tu uslugu plaćam 2000 rsd godišnje, iako trošim svoje pare, jes da je Visa bolje, ipak će i Master završiti posao.
Нису ни они луди,прате све што је написано овдје и на другим мјестима,а ти се наврзао баш на ТБ:)умјесто да си отишао у Интезу и ријешио ствар.

Нису ни они луди,прате све што је написано овдје и на другим мјестима,а ти се наврзао баш на ТБ:)умјесто да си отишао у Интезу и ријешио ствар.
Imao sam HIT račun dugo vremena, ali sam bio prilično nezadovoljan uslugom, pa sam pre nekih 6-7 godina zatvorio račun. TB koncept mi se sviđa baš zbog minimizacije ljudskog faktora :D

Bila je prica oko toga ovde u temi ranije.
Bas su uveli to da ne bi bili na gubitku oko izdavanja kartice.
Inace TB ima najveci neto gubitak :)
https://nbs.rs/internet/latinica/55/55_4/kvartalni_izvestaj_I_16.pdf

Šteta, ne mogu da vam opišem koje mi zadovoljstvo pričinjava svaki dinar/eur koji se "otme" od banke...I ovih 200rsd koliko mi banka uzima za održavanje mesečno (+ pomenutih 180rsd za Vizu) mi je žao što im dajem...

SM-A9000

Poslednja izmena:
Ma dajte ljudi, plaćali smo i dalje plaćamo održavanje računa i izrade raznih kartica po drugim bankama, sa sve čekanjem u redovima, cimanjem, i sad je problem da se plati jednokratno kartica iz fotelje za račun bez troškova održavanja.

Imao sam HIT račun dugo vremena, ali sam bio prilično nezadovoljan uslugom, pa sam pre nekih 6-7 godina zatvorio račun. TB koncept mi se sviđa baš zbog minimizacije ljudskog faktora
Концепт и идеја су добри али ја нисам имао такво искуство,толико су минимизирали људски фактор да нико није одговорио на мој проблем мјесец дана:D
Мислио сам на девизни Интезин с картицом док и ту не уведу неку накнаду.:)

evo u novinama danas, izuzetno povoljan i fer kredit od tb, uzmeš 600 000din, vratiš 800 000 :D

Haha ne daju vam da ih vacarite na sibicarske fore.

Ma dajte ljudi, plaćali smo i dalje plaćamo održavanje računa i izrade raznih kartica po drugim bankama, sa sve čekanjem u redovima, cimanjem, i sad je problem da se plati jednokratno kartica iz fotelje za račun bez troškova održavanja.
Problem je da se plati, i ne verujem da sam jedini koji tako misli...
Концепт и идеја су добри али ја нисам имао такво искуство,толико су минимизирали људски фактор да нико није одговорио на мој проблем мјесец дана:D
Мислио сам на девизни Интезин с картицом док и ту не уведу неку накнаду.:)
Hahaha, to mi treba :D
Za intezu, na koju tačno karticu misliš, i da li je neophodno imati otvoren tekući ?
Trenutno u Intezi imam čuvenu Vizu internet, ali je nisam koristio za kupovinu/podizanje, samo za plaćanje preko interneta....

SM-A9000

Виза електрон,везана за девизни рачун и све се обрачунава у еврима,бесплатно и није потребан текући ни било шта друго.Слично као интернет само комплетнија јер може на банкомат ако је баш потребно.

Виза електрон,везана за девизни рачун и све се обрачунава у еврима,бесплатно и није потребан текући ни било шта друго.Слично као интернет само комплетнија јер може на банкомат ако је баш потребно.
Pogledaću, taman već imam devizni tamo...thx

I ne treba generalno placati bankama, za takve osnovne usluge, jer mi uzimamo tekuci, kartice, cekove, itd. da bi ih trosili. One na to uzimaju procenat uvek. Znate li koliko su povecane cene svima u maloprodaji, samo zato sto je skoro polovina kupovine preko cekova sa 100+ dana odlozenog? Jer se banke tu ugrade prilicno (ne mislim na 2-3%, vec za neke firme izadje po 10-20%)

Piraeus, Vojvodjanska (kako god se zove sada..) i Sberbank su posle u dobrom smeru. Kartice sa cashbackom. Prilicna motivacija da se koriste, u sustini bez drawbacka naspram drugih kartica.
Piraeus je tu najbolja, jer uz barem 100.000 godisnje potrosnje (sto cete priznati je prilicno niska cifra, ako koristite karticu za sve gde moze, i gde nema popusta na kes), kartica je besplatna, kreditna (doduse, moja je uz depozit, ove obicne kreditne imaju veci limit mozda preko koga je besplatna), dakle jos 0.5% dobijam sto potrosnju sa nje cuvam u Telenor Banci za stednju, i imam 2% cashbacka za VIP racun (koji bi ionako placao, ovako imam mnogo vise prostora da me ne kosta VIP, a nista vise ne placam za to). Plus 5% cashback leti za supermarkete i pumpe u Grckoj, i besplatno podizanje sa Piraeus bankomata u Grckoj (samo leti, jul/avgust/septembar!)
Sberbank je sledeca, ima 4% cashback za Idea i ostale SuperKartica partnere (preko bodova na Superkartici ide!), i 0.5% za sve ostale kupovine. Ona kosta 2400 godisnje, ali svejedno, i druge uglavnom kostaju, a ko dosta kupuje u SuperKartica radnjama ima razloga da je koristi, dovoljno je oko 20.000 prometa mesecno u njima.
Vojvodjanska se ne secam za sta ima 1% cashback, nikada se nisam interesovao.

Societe Generale ima nesto slicno, ali neisplativo generalno. Uz odredjene potrsonje po kartici, racuni su besplatni, ali su ti limiti, po meni, dosta visoki, za nase standarde, pa efektivno nije nesto.

I na kraju Intesa - stalni popusti u raznim radnjama i 6 meseci na rate sa BIB karticama. Mada sam do sada samo 2x imao korist od toga :D Jendom u Tehnomaniji za nesto sitno, i sada za Lukoil, 7din popust za najjace gorivo.
+kartice osiguranja us skoro sve kartice u BIB :)

Problem jeste sto ne moze u jednoj banci sve. To ce kostati sigurno. RF je odlicna za nas koji imamo puno placanja, jer su sva besplatna preko e-Bankinga, ali je za sve ostalo skupa. Telenor je stvarno zgodan za one koji imaju bankomat pored, uz Starter racun (da nista ne kosta, a ima se za kad god nesto zatreba), i onda u nekoj drugoj banci dodatne usluge koje TB nema.

AKo treba nekome da predlozim samo jednu banku, pod uslovom da mu ne trebaju cekovi i kreditna, to bi bila telenor. (ne, ako vec treba kreditna nekome, neka ide u drugu banku gde dobija barem jos nesto za to sto placa kreditnu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno