Bad Habbit
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.07.2005
- Poena
- 390
Nema nikakve prevare. Prosto hteo sam da pokusam da povratim ceo iznos poreza, a to ne moze preko globalblua, koji od 19% poreza vraca 11%, a uzimaju sebi za tu uslugu 8%, sto je skoro polovina i sto je po meni otimacina. Cuo sam od nekih ljudi da postoji neka radnja u Nemackoj koja je voljna da vraca porez direktno, bez posrednika i samim tim vraca svih 19%. Posto je to nesto rekla kazala i posle jedni tvrde da moze, drugi da ne moze i tako u nedogled, resio sam da probam licno, pa cak i da ne vratim porez, jer nisu (pre)velike pare u pitanju. Navodno je ta procedura. Kupis tamo, overis na granici, onda su mi rekli da postom posaljem overeni racun i instrukcije za uplatu i onda oni uplacuju taj iznos. Koliko je od svega toga tacno i da li je ista tacno nemam pojma. Iskreno, pola ovih stvari koje ste ovde napisali ja ne razumem. Ne razumem sto me pitate, ko je uplatilac? Uplatilac je ta radnja. Kako, zasto to formalno ide, ne znam. Trenutno mi je prijateljica u Nemackoj, pa ce mozda, ako naleti na to sto mi treba, da kupi pa da probamo kako to ide. Ovde sam hteo samo da se raspitam koliko ko uzima u tom transferu proviziju, jer nisam do sada primao pare na taj nacin, pa se razmisljam da me tu ne zakolju, jer onda nema razlike u odnosu na GB. Preko GB-a sam vracao vise puta porez i znam kako to funkcionise.