Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eto. Nisam tamo dugo plaćao karticom. Kod nas sada mora pin.
U Komercijalnoj sam onda na šalteru pitao kako je moguće i odgovorili mi da nije moguće :)

Poslednja izmena:
Хе,хе,хе па код нас је то стандардан одговор,да то није могуће,жали се управи прихода за водовод:D и сличне небулозе.Увијек је кривица на некоме другом.

OTP ne traže svi sajtovi. Negde jednostavno ide bez toga. Npr. Aliexpress mi nikada ne traži, kao ni google play store. Jedno vreme ni za plaćanje putarina kod nas i u Hrvatskoj nisu mi tražili ni pin kod da unesem kad sam plaćao karticom. Različitim karticama različitih banaka. U jednoj banci sam tražio objašnjenje za to; rekli mi da to nije moguće :)
Kako i zašto ne znam, ali mislim da tu ne zavisi baš mnogo od banke izdavaoca kartice.
Znam za to! Kao što sam sa Visom Electron Inteze plaćao bez CSV koda na nekim sajtovima, ili na POS-ovima na kojima nisu tražili PIN (!). Kao što je sa Dinom recimo, da ne mora PIN. U Intezi su mi rekli da jeste tako, da za VE nije uvek potreban PIN za POS, kao ni CSV za net, ali nisu objasnili zašto.

Moj opisani slučaj: plaćam preko HIPay, već sam plaćao, prošli put je išao obavezni OTP, sve bilo ok. Ovaj put stigne mi od TB OTP SMS i istovremeno se pojavi prozor TB banke gde piše da je odbijeno. Dakle, nisam uneo OTP koji je poslat za autorizaciju. Kako je onda autorizonao? Plus je pisalo da nije. (A jeste.) I prošli put je za isti sajt išao OTP kao obavezan. Mislim da ovo upravo ima veze sa TB, ni sa kim drugim, jer oni su radili 3D autorizaciju.

Utoliko više mi je čudan njihov odgovor da oni ništa ne mogu da urade; ako ne mogu, što šalju OTP? :zgran:

Recimo RF Virtuon preko istog HiPay-a je "non 3D" i ne traži se dodatna verifikacija. TB MC je 3D i traži se, a i kad se ne dobije - prođe! :sceptic:

Vraćamo se na početak: OTP ne traže svi sajtovi, ali kad traže - kako onda može da prođe transakcija ako ne unesem OTP!? U kol-centru nije bilo odgovora.

Ne znam, ali server banke sigurno nije mogao da sam od sebe da ubaci kod i autorizuje. Neka greška jeste u pitanju, a treba TB da je reši, bez obzira jeli do njih ili do druge strane. Zato što su poslali poruku da je odbijeno (i što nije autorizovano sa tvoje strane).
Pošalji im mail sa reklamacijom, kao što bi poslao bilo kojoj drugoj banci, pa nek rešavaju.

Poslednja izmena:
Kada se predje limit od 150.000 (ili koliko je vec..) za mesecna placanja
Transakcije/placanja:
- dnevni limit 150.000
- mesecni limit 600.000
Posle probijanja limita pozivom operatera mogu se obaviti transakcije neogranicenog iznosa u roku od 3 sata.

Podizanje na bankomatu:
- dnevni limit: 600.000 (podesiti u aplikaciji)
- mesecni limit 1.000.000

Poslednja izmena:
Ako je mesecni 600.000, onda vec nije problem, jesi siguran da se tek posle tog iznosa mora zvati CC za sve transfere?

То је средњи курс.Кад прокњиже јави да знамо.Како је кренуло биће исти такав курс.:)

Evo priknjizili konačno, btw imao sam samo dinare na racunu znaci ni evre ni dolare
29b582f7590563f7285ac960c9728162.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li bankomat Telenor banke može da radi kao menjačnica za evre ili ne?

Da ubacim dinare, a on preračuna i izbaci evre, takođe da radi i obrnuto?

Zar ne bi mogao da ubaci dinare pa kupi eure preko app na tel pa se isplati u eurima?

A mogu li da se na bankomatu uplaćuju evri na račun kao što može za dinare?

Sto prosto kad moze komplikovano :)

Valjda je ovo što ti kažeš komplikovanije jer pored bankomata moram na telefonu da menjam pare ;)

А и што бих морао увијек да носим мобилни са собом?Некад затребају еври а нема се моб. у џепу.:)

Могу еври да се уплаћују на банкомату.

Poslednja izmena:
I kada bi moglo na bankomatu bilo bi to po onom drugom kursu tako da dzabe ste krecili :).

Kurs u onlajn menjacnici je stimulativan jer se promovise digitalno doba i mogucnosti onlajn banke i aplikacije, a bankomat je samo nuzno "zlo" dok se ne ukine kes lova kao u naprednom svetu, npr. u Švedskoj.

I kada bi moglo na bankomatu bilo bi to po onom drugom kursu tako da dzabe ste krecili
Што не би за своје клијенте обезбиједили повољнији курс на банкомату?
Пусти сад дигитално доба,у земљи гдје картица "залута" и гдје се подаци о клијентима налазе поред контејнера.

I kada bi moglo na bankomatu bilo bi to po onom drugom kursu tako da dzabe ste krecili :).

Kurs u onlajn menjacnici je stimulativan jer se promovise digitalno doba i mogucnosti onlajn banke i aplikacije, a bankomat je samo nuzno "zlo" dok se ne ukine kes lova kao u naprednom svetu, npr. u Švedskoj.

Malo si se zeznuo :) Svedska vlast odbacuje kes, ali stanovnistvo se buni :)

Šveđani su na REFERENDUMU odbacili predlog vlade da počnu da voze desnom stranom. I to jako velikim procentom. I kojom stranom voze danas? :)

To ne znam ni o cemu se radi, ali ako Svedjani nesto odluce ili im je forsirano, to nema veze sa time da li je nesto dobro :)

Septimus kao da radi u Telenoru, pa neke stvari forsira u drugu krajnost :) Lepo bi bilo da se salteri odmore, ali ne i da kes/salteri nestanu skroz.

Ih bre, nisam valjda toliko nejasan? Vozili su levom stranom, kao Englezi, vlada bila svesna da je bolje da pređu na desnu, raspisali referendum, Šveđani odbili. Vlada ipak donosi dekret, protivno rezultatu referenduma. Odluka o promeni strane sprovedena u istom momentu, u celoj zemlji.
Zato verujem da će ukidanje keša lakše proći, ako vlada odluči da to sprovede.

Kibi, pretpostavio sam da je tacno to, ali mrzelo me da googlam i citam :)
A za kes me vec intereuje.

Само са виртулним новцем ће само још више да нас пљачкају ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno