Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesam nego mi interesuje ova provizija ako cale ne plati tamo nego da meni telenor skine, to ne mogu da nadjem, pa ako je neko ikad primao dal ima uvid u visinu tih troškova

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kad se šalje novac odavde preko banke, postoji opcija OUR i SHA; dakle da troškove slanja plati pošiljalac ili obostrano. Nema opcije da plati samo primalac. Ne verujem da se pri slanju iz inostranstva ka nama razlikuje...
A na sajtu TB mislim da je ranije pisalo da je prijem novca bez provizije. Opet, troškove slanja bar na svojoj strani mora da plati pošiljalac (opcija SHA).
Naravno, najsigurnije da njih pitaš na 0639005.
Ja lično ne znam da li postoji skuplji način za slanje para od WU...

Poslednja izmena:
Nisam siguran da je wire fiksan trosak, pre ce to znati banka iz koje se salje novac.
Ali neka ti odgovori neko ko je na taj nacin primao novac.

Ovi jos nisu popravili bankomat u TC Delta City. Koliko ima od kada je jedan clan sa foruma ubacio tu sliku? Mesec, dva? Kakva azurnost nemam reci.
Isto ne razumem za radnju kod Skupstine u Beogradu, imaju prodavnicu a nemaju bankomat. Losa im je pokrivenost bankomatima na potezu Vukov spomenik -Bogoslovija, Karaburma, Pancevacki most, Zr.put, Bulevar Despota Stefana do Trga skoro...

Poslednja izmena:
U Kneza Milana mislis za ATM?

Losa im je pokrivenost bankomatima na potezu Vukov spomenik -Bogoslovija, Karaburma, Pancevacki most, Zr.put, Bulevar Despota Stefana do Trga skoro...

Da, definitivno im tu nedostaju bankomati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imao je skora u Kneza,Nilana u.poslovnicibankomat. nisu ga valjda uklonili?

^ Ugao Kralja Milana i Resavske je bankomat, ja ga koristim. Al' to nema veze sa potesom na kojem se gore spominjala nepokrivenost. Srecom pa retko podizem novce (ili skoro nikad), za sve koristim karticu, PayPass je jednostavniji i brzi i trgovcima od keša. ;) I imam bolju kontrolu potrosnje, iako statistika kaze da muskarac u hipermarketu potrosi 40% vise ako placa karticom. :)

imam jedno pitanje a malo me mrzi da listam temu, jel moze neko da mi kaze kakvi su uslovi za primanje novca iz inostranstva na telenor karticu, starter paket, cisto da vidim da li se isplati da otvorim kod njih, ili da se drzim western uniona da primam pare
Zavisi od vise stvari... odakle primas, koliko primas, koliko cesto primas...
Meni su poslednji put kada sam primao od poslatih 1000€ skinuli oko 30€ i to je navodno bio trosak samo strane banke posto TB ne naplacuje nista za prijem.

Kad se šalje novac odavde preko banke, postoji opcija OUR i SHA; dakle da troškove slanja plati pošiljalac ili obostrano. Nema opcije da plati samo primalac. Ne verujem da se pri slanju iz inostranstva ka nama razlikuje...
A na sajtu TB mislim da je ranije pisalo da je prijem novca bez provizije. Opet, troškove slanja bar na svojoj strani mora da plati pošiljalac (opcija SHA).
Naravno, najsigurnije da njih pitaš na 0639005.
Ja lično ne znam da li postoji skuplji način za slanje para od WU...
Postoje OUR, SHA i BEN swift kodovi. Ovo BEN(eficiary) znači da primalac snosi sve troskove transfera, primice novac umanjen za taj iznos troska.

Trosak je fee banke posiljaoca plus trosak banaka posrednika u SWIFT transfer lancu.

Telenor banka je odnedavno presla sa belgijskog KBC na internacionalni Rajfajzen kao posrednicku banku.

Poslednja izmena:
U Kneza Milana mislis za ATM?
U Delti ne radi vec sam 2 puta hteo za prethodnih mesec dana da podignem novac i samo na Telenoru pise van funkcije. Pa mi dodje da ne uplacujem vise novac uopste na Telenoru vec u Rajfajzenu gde imas bankomat na svakom cosku. Ali kod njih postoji fora da poslednjih 300 dinara moras ostaviti na kartici sto je enormna glupost. Dakle ako imas 700 dinara ne mozes podići 500.

Je l postoji mogucnost u Telenor banci da se poseduju 2 devizna racuna? Jedan koji nije vezan za karticu i jedan koji jeste, kako se novac ne bi drzao na onom koji je vezan za karticu za slucaj da je neko ukrade, a da postoji jednostavan nacin online da se taj novac prebaci sa jednog na drugi racun.

Ne moras dva racuna. Jednostavno ukljucujes/iskljucujes placanje karticom (posebno internet/bankomat/prodavnice) iz aplikacije. Tako si se osigurao da ne mogu nista da urade cak i ako ti je ukradu i imaju pin.

^ Ugao Kralja Milana i Resavske je bankomat, ja ga koristim. Al' to nema veze sa potesom na kojem se gore spominjala nepokrivenost.
Verovatno na nju mislim, ali ona je blizu Skupstine...

U Delti ne radi vec sam 2 puta hteo za prethodnih mesec dana da podignem novac i samo na Telenoru pise van funkcije.
Ja se nadam da je ovo samo zbog veceg prometa u Delti, ali koliko se secam u Uscu nije radio skoro?
Inace - LOL

To vazi samo za njihove (RB) kartice?
Da to je glupa politika RB. Isto ne mozes da platis nesto karticom ako ne sracunas da ce ti ostati 300 dinara. To sam provalio na pumpi skoro i bio sam u bas neprijatnoj situaciji. Sipao za 1500 i da platim 4 x odbija transakciju. Ja odem u banku kazu a pa morate da ostavite 300 dinara. To me odbija od njih najvise a od TB to sa bankomatima... Inace ta radnja kod Skupstine je u Kosovskoj ulici i nema bankomat. Najbliza njoj je kod Londona.

Najbliza je kod SKCa ili kod Pravnog fakulteta. Kod Londona nema vise. (mala poslovnica se preselila u vecu na uglu S.Vladara i Resavske)

Za primanje novca iz inostranstva,meni su ovo odgovorili:

U okviru tih instrukcija potrebano je da pošiljaocu dostavite SWIFT Telenor banke, i IBAN kod Vašeg računa. SWIFT kod bi bio AAAxxxxx, a IBAN RS35xxxxxxxxxxxxx. Ako je uplata u dolarima u pitanju, potrebno je da dostavite pošiljaocu i SWIFT kod banke korespodenta, odnosno Raiffeisen banke.

Taj list sa instrukcijama imaš među papirima koji su ti dali kad si potpisivao ugovor, a možeš da ga preuzmeš i sa sajta.

Najbliza je kod SKCa ili kod Pravnog fakulteta. Kod Londona nema vise. (mala poslovnica se preselila u vecu na uglu S.Vladara i Resavske)
E onda sam ja na tu staru mislio. To je bila dobra lokacija i zatvoren bankomat, bas lepo, "Zona 24".

Zdravo,

nemam vremena da citam 350 strana, a ni search mi ne izbacuje rezultate,

da li mogu da prebacujem novac sa skrilla i paypala na telenor karticu?

Paypal koliko znam ne moze na master da prebacuje. Barem do pre par meseci nije moglo. Moze samo na Visu koju telenor nema.

Sa skrilla moze na TB devizni racun, e sad kolika je provizija ne znam, koristim skrill card, nisam prebacivao na TB.

Sent from my JY-S3 using Tapatalk

Može li neko ko je iz Niša da aktivira račun na klik za EPS, vidim u listi razne gradove ali Niš ne vidim?

Poslato sa HUAWEI MT7-L09

Imam skrill card vec 3 god, sve je ok. Ali na konverzije gubim previse.
Zato pitah, da li sa skrilla moze na telenor racun (ne karticu)? Cisto da bih onda sa telenor karticom dizao eure sa bankomata?

skrill to bank-
takes 2-5 days, EUR 3.95 fee

Poslednja izmena:
Ја угасио и Пејпал а прије петнаест дана и Скрил(imao više od 10 god.).Може на ТБ девизни.

Imam skrill card vec 3 god, sve je ok. Ali na konverzije gubim previse.
Zato pitah, da li sa skrilla moze na telenor racun (ne karticu)? Cisto da bih onda sa telenor karticom dizao eure sa bankomata?

skrill to bank-
takes 2-5 days, EUR 3.95 fee

Skrill to Bank otvara druga pitanja! (porez)
Ali mozes na bilo koji (devizni) racun kod nas prebaciti novac.
Jesi siguran da ti je to isplativije od koriscena MC kartice??

Mogu, ali smara me vucaranje po salterima i cekanje.
Zato vec 2 god ne prebacujem pare, i skrillom dizem sa bankomata.

U principu telenor mi jedino treba jer mogu sa bankomata da dizem eure.

Da li neko zna mogu li da se plaćaju putarine u MK i GR telenor karticom, ne bi da se zamlaćujem sa denarima i evrima ako može sa karticom?

Sent from my E5823 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno